Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Oktoberfest Münchenissä

  On taas se aika vuodesta, jolloin tuhannet oluen ystävät ympäi Saksaa ja joka puolelta maailmaa tapaavat toisensa jokavuotisella Oktoberfest-festivaalilla Münchenissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 19. syyskuuta - 4. lokakuuta 2015. Kaupunki täyttyy turisteista ympäri maailman ja voit nauttia suuresta ja värikkäästä kirjosta kansallispukuja. Festivaalille pääsy on ilmaista, mutta mikäli haluat nauttia oluesta yhdessä lukuisista olutteltoista, varaudu odottamaan jonossa päästäksesi sisään tai saavu paikalle aamulla tai päivällä, joilloin alueella ei vielä ole täyttä. Monet telttojen pöydistä ovat varattuja eri firmoille, joten pidä huoli, ettet istu varattuun pöytään.

  Mikäli olet matkalla Müncheniin suositulle Oktoberfestivaalille, tässä muutamia faktoja ja kiinnostavaa tietoa festivaalin historiasta ja perinteistä, sekä mistä kaikesta voit nauttia paikan päällä!

  Historia

  Oktoberfest on tärkeä osa Baijerilaista kulttuuria, jota on järjestetty jo vuodesta 1810. Paikalliset usein kutsuvat tapahtumaa yksinkertaisesti nimellä 'Wiesen', joka tulee alueen nimestä, jolle tapahtuma pystytetään (Theresienwiese). Itse tapahtuma sai alkunsa vuonna 1810, jolloin kuningas Ludwig meni naimisiin 12. lokakuuta ja häitä vietettiin nykyisellä Oktoberfestin alueella useamman päivän ajan ja ne loppuivat suureen hevoskilpailuun. Tapahtuman jälkeen päätettiin järjestää samat hevoskilpailut seuraavana vuonna oluen ja viinin kera ja tästä syntyi Oktoberfestin jokavuotinen perinnejuhla, jota juhlitaan tähän päivään saakka, vain hiukan eri tavoin.

  Oide Wiesn

  Vuonna 2010, 200-vuotis juhlan kunniaksi päätettiin järjestää niin sanottu 'historiallinen Oktoberfest'. Tämä historiallinen Oktoberfest löytyy Oktoberfestin alueen eteläpuolella hiukan erillään, jonne on pieni pääsymaksu. Oide Wiesn eroaa perinteisestä Oktoberfestistä sillä, että alueelle tuodaan vanhan ajan retrotyylisiä karuselleja, telttoja ja putiikkeja. Alueelta löytyy myös eri näyttelyitä, viimevuonna näytteillä oli höyrytraktoreita ja tänä vuonna moottoripyöräilijät näyttävät taitojaan 'alkuperäisellä Motodrom-moottoriradalla'. Lähteiden mukaan ensi vuonna historiallista Oktoberfestiä ei järjestetä, mutta todennäköisesti kahden vuoden kuluttua.

  Faktoja

  42 hehtaarin suuruinen alue tekee Oktoberfestistä maailman suurimman kansanjuhlan maailmassa. Tänä vuonna alueelta löytyy yhteensä 119 000 istumapaikkaa, joisa eniten istumapaikkoja löytyy Hofbräu-teltasta (10 000). Viime vuonna saatiin ennätysmäärä vierailijoita, 6,3 miljoonaa, ja olutta meni yhteensä 6,5 miljoonaa litraa. Lisää kiinnostavia faktoja vuodelta 2014 voit lukea infografiikastamme.

  Ruoka ja juoma

  Kun lähdet oluelle Oktoberfestille, sinun on tietenkin tilattava Maß, eli litran tuopillinen olutta. Sen kanssa suosituin ruoka lienee Hendl, kokonainen grillattu kana. Jokaisessa olutteltassa on oluen lisäksi myös ruokatarjoilu ja muita suosittuja paikallisruokia ovat Schweinebraten (paistettu porsaanliha), Schweinshaxe (grillattu kinkku), Steckerlfisch (grillattu kala), erityyppisiä makkaroita (Würstl) Brezen- leivän kanssa, Knödel (peruna tai leipä nyytit), Käsespätzle (juustonuudelit), Reiberdatschi (perunapannari), Sauerkraut tai Rotkohl/Blaukraut (punainen kaali) yhdessä baijerilaisen Obatzda-levitteen kanssa ja Weisswurst (valkoinen makkara). Oktoberfestin alueella löytyy lukuisia ruoka- ja välipalaputiikkeja, joista löydät myös pikkupurtavaa, kuten voileipiä ja paljon makeaa. Suosittuja makeisia ovat letut, erilaiset pähkinät eri kastikkeissa, pehmis ja suositut piparkakkusydämet.

  Pukeutuminen

  Baijerilaiset kansallispuvut ovat hyvin tunnettuja ympäri maailman. Miehillä on yleensä päällä Lederhosen (nahkashortsit) ja naisilla Dirndl (baijerilainen mekko). Miesten perinteiseen asuun kuuluu Lederhosen, ruutukuvioitu kauluspaita, kudotut polvisukat, nahkakengät, liivi tai kudottu takki sekä hattu. Naisilla taas Dirndl-asukokonaisuuteen kuuluu itse mekko, alushame, essu, paita, pikkukengät ja halutessa myös takki ja hattu. Asusteeksi sopii asukokonaisuuteen tehdyt laukut ja korut. Monilla paikallisilla on käsin tehdyt kauniisti koritellut puvut, joiden hinta on useita satoja euroja. Turistien onneksi kaupungista voi ostaa myös halvempia vaihtoehtoja. Värivalikoima on laaja ja molempien sukupuolten asukokonaisuuksiin voit itse valita useita hauskoja eri koristeita. Kansallispukuun pukeutuminen ei tietenkään ole pakollista, mutta puvut ovat todella sympaattisia ja monet haluavat olla hengessä mukana myö pukeutumisella.

  Tekemistä koko päiväksi

  Oluen ja ruokailun lisäksi alueella on paljon muutakin tekemistä. Alueelta löytyy lukuisia huvipuistolaitteita sekä heille, jotka pitävät nopeista ja korkeista laitteista, että myös perheen pienemmille. Huvipuistolaitteiden lisäksi voit pelata erilaisia pelejä tai vaikkapa vain tehdä ostoksia tuliaiseksi tai itselle. Mikäli tulet käymään Oktoberfestillä, sinun on ehdottomasti käytävä keskellä aluetta olevassa maailmanpyörässä, josta näet koko Oktoberfestin ylle ja kauemmaksi kaupunkiin.

  Etsi blogi


  Categories