Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Oudot jouluperinteet maailmalla

  Joulun aika on melkein ovella ja jotkut ovat laskeneet päiviä jo viime vuodesta - adventtikalenterein valmistelua, lahjojen etsimistä ja innokkaasti juhlan alkua odotellessa perheen kanssa. Toisaalta, toisille innostus ei ehkä ole saavuttanut samaa tasoa. Joillekkin joulun 'henki' tarkoittaa viinakaapin tyhjennystä ja lepoa niin kauan, kunnes 'All I want for Christmas is you' ja Micheal Bublén joulualbumi toistolla on muuttunut huonoiksi muistoiksi. Ei ole väliä, miten suhtaudut joulunaikaan, on silti turvallista sanoa, että maailmalla on omaksuttu loistavia ja ainutlaatuisia perinteitä. Jos vietät joulua samalla tavalla joka vuosi ja se tuntuu hieman yksitoikkoiselta, ehkä on aika omaksua joitakin seuraavista tavoista.Gävlen vuohi, RuotsiTuhopoltto ei yleensä kaikkien joulusuunnitelmien listan kärjessä, mutta vuosittain Ruotsin kaupunki Gävlen juhlii rakentamalla jättiläisen vuohen oljista. Vuodesta 1966 vuohi on rakennettu Slottstorget aukiolle ja usean vuoden aikana se on tuhottu vandalismilla. Ensimmäinen Gävlen vuohi tuhoutui uudenvuodenaattona vuonna 1966 ja siitä lähtien palava vuohi on saanut ilkikurista tunnetta perinteeseen. Yleensä vuohen sytyttää tuleen juovuksissa oleva tuhopolttaja. Tänä vuonna vuohi kesti alle 24 tuntia, vaikka läsnä oli kameroita ja turvatoimia. Rikolliset onnistuvat välttämään kaikki kamerat ja pääsivät vuohen lähelle, kun yksi vartijoista oli kylpyhuoneessa. Yllättäen, kaupunki ei halua vuohen palavan. Vuonna 2001 amerikkalainen turisti vietti aikaa vankilassa ja sai kunnon sakot teostaan.

  Krampus, Saksa ja ItävaltaJos joskus tarvitset keinoa saada lapset käyttäytymään tänä jouluna, tämä voi olla avuksi. Itävalta-Baijerin Alppialueen kansantarinoissa Krampus on sarvipäinen, antropomorfinen hahmo, joka muistuttaa 'puoli-vuohea tai puoli-demonia'. Joulun kauden Krampus rankaisee lapsia, jotka käyttäytyvät huonosti, toisin kuin Saint Nicholas, kuka palkitsee hyvin käyttäytyviä lahjoilla. Henkilökohtaisesti jälkimmäinen näyttää suotuisammalta vaihtoehdolta meidän kirjoissa.

  Kentucky Fried Chicken, JapaniJoulu eversti Sandersin kanssa ei ehkä ole ensimmäinen asia listalla, kun kyseessä on juhlava ruokailu, mutta ihmisillä Japanissa on muita ideoita. Vain yksi prosentti väestöstä kuuluu kristinuskoon, joulu ei ole kansallinen vapaapäivä. Aiemmin Japanissa vierailevien ulkomaalaisten oli vaikea löytää kalkkunaa tai kanaa jouluksi, siksi he usein turvautuivat sen sijaan KFC-ravintoketjuun. Pikaruokaketju vastasi tähän trendiin ja siitä tuli erittäin onnistunut markkinointikampanja, joka kehottaa kansalaisia käymään heillä jouluna. Se toimii niin hyvin, että ihmiset usein tilaavat aterian etukäteen ja odottavat pitkissä jonoissa päästääkseen sisään.

  Joulupukin oma postinumeroJos mietit, miksi et koskaan saanut vesiskootteria tai eksoottista lemmikkiä, jota pyysit joulupukilta viime vuonna, se saattaa johtua siitä, että et kirjoittanut hänen postinumeroa lähetetylle toivelistalle. Vuonna 1973 pari Kanadan postin työntekijää huomasivat useita kirjeitä joulupukille ja sen jälkeen työntekijät ovat vapaaehtoisesti vastanneet noin miljoonaan kirjeeseen vuosittain osoitettu postinumerolle H0H 0H0.

  Hämähäkinverkot UkrainassaUkrainassa legenda kertoo köyhästä leskestä, kuka löysi joulukuusen kasvavan hänen pihalla kesällä. Hänen lapsensa olivat innoissaan saadakseen vihdoinkin puun, mutta hänellä ei ollut rahaa koristaa sitä. Kun perhe heräsi jouluaamuna, hämähäkki oli kauniisti koristellut puun kiertämällä verkon sen ympärille. Siksi legendan mukaan ihmiset Ukrainassa piilottavat hämähäkinverkon puihin ja kuka löytää sen joulupäivänä, saa hyvän onnen seuraavaksi vuodeksi.

  Joulu AustraliassaJoulupukki antaa Petterille ja jengilleen hyvin ansaitun loman ja vaihtaa ne kenguruihin. Hän käy usein myös rannoilla ympäri maata hänen surffilaudalla tai surffausveneellä. Kuorot kerääntyvät joukoittain ulkona kaupungeissa laulamaan kynttilänvalossa ja jotkut ihmiset sisustavat kotinsa 'Christmas Bush' kasveilla kotoisin Australiasta, joissa on kermanvärisiä kukkia, jotka usein muuttuvat punaisiksi viikkoja ennen joulua. Australialaiset myös pitävät maineensa ja grillaavat aurinkoisella rannalla kylmällä oluella, krikettiä pelaen ja tuoreilla meren antimilla suosittu joulupäivänä. Virallinen Guinnessin maailmanennätys tehtiin vuonna 2015 Bondi-rannalla maailman suurimmalla surfing-tunnilla, jossa oli mukana 320 henkilöä pukeutuneena joulupukiksi.

  Mari Lwyd WalesissaJos Krampus ei riittänyt pelottelemaan sinua pois, tapaa Mari Lwyd. Mari Lwyd on käytännön nimi Walesissa, jossa hevosen kallo asetetaan seipääseen, johon on kiinnitetty säkki piilottamaan sitä pitelevää henkilöä. Sitä kannetaan ovelta ovelle wassail-laulua laulavissa ryhmissä tavoitteena koputtaa ovia ja ikkunoita ja päästä sisälle. Osallistujat pilkkaavat toistensa laulua ja juoppousta keskustelussa ja jos ryhmä voittaa ja se päästetään sisälle, laulu jatkuu sisällä ja heille annetaan kakkuja, olutta ja joskus rahaa.
  Nisse ja Tomte SkandinaviassaNisse tai tomte on mytologinen olento Scandinavian kansanperinteessä, joka liityy talvipäivänseisaukseen ja jouluun. Sen tiedetään olevan lyhyempi kuin kolme jalkaa, valkoisella parralla ja on yllään kartiomainen punainen tai muun kirkaan värinen lakki. He usein näyttävät samalta kuin puutarhan menninkäinen ja huolehtivat kotieläinten hyvinvoinnista. Kulhot täynnä puuroa jätetään ulos tontuille, koska uskotaan, että jos heitä ei ruoki, seuraavana vuonna eläimet sairastuvat ja kuolevat. Toinen laajalti uskottu tarina on, että kaikki luudat talossa piilotetaan Norjassa. Tarinan mukaan norjalaiset kauan sitten uskoivat, että noidat ja pahat henget tulevat ulos jouluaattona ja varastavat heidän luudat. Valitettavasti tämä ei oikeastaan tapahdu niin usein kuin haluaisimme uskoa.

  Etsi blogi


  Categories