Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Suomen syksy ja sen kauneudet

  Monet näkevät syksyn tylsänä, harmaana ja masentavana vuodenaikana. Suomessa syksy kuitenkin tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja sen tarjoamista antimista. Syksy on ainutlaatuista aikaa, sillä vain silloin voit hyödyntää sen tarjoamia erikoisuuksia. Syksyllä voit täydentää sieni- tai marjavarastoasi, lähteä pitkälle vaellusreitille ja nauttia värikkäästä lehtipuiden ruskasta. Syksyn aika tuo mukanaan myös paljon etuuksia, ja koska syksy on jo pikkuhiljaa alkamassa, tässä muutamia syksyn kohokohtia, joista voit nauttia syyslomallasi.

  Marjat ja sienet

  Marjastuksen ja sienestyksen voi aloittaa jo kesällä, mutta sen kohokohta on syksyllä. Lukuisat sieni- ja marjalajit ovat parhammillaan juuri kesän lopulla ja syksyllä. Kanttarellit ja tatit ovat suomalaisten suosikkisieniä ja niistä saa upeita ja herkullisia annoksia ruokapötään. Mustikka- tai puolukkapiirakat ovat jälkiruokaherkkua, joista harva kieltäytyy. Ota siis mukaasi ämpäri ja lähde metsään vaikkapa ystäväsi kanssa ja täytä pakastimesi luonnon herkuilla koko vuodeksi. Onneksi sienestys ja marjastus on sallittu Suomessa jokamiehenoikeudella metsissä ja luonnonpuistoissa. Et kuitenkaan saa tehdä niin yksityisillä alueilla, joihin pääsy on kielletty, tai tietyissä luonnonpuistoissa.

  Metsästys ja kalastus

  Syksy on oiva aika sekä kalstukselle, että metsästykselle. Suomessa elää lukuisia eri kalalajeja, joita voit kalastaa järvistä tai virtaavista vesitä. Tarkista kuitenkin lupa-asiat ennakkoon, sillä riippuen missä ja millä aiot kalastaa, saatat tarvita eri lupia. Myös metsästykselle on omat lupansa ja pienriistalle voit ostaa lupia kätevästi netissä eri alueille eri puolella Suomea. Metsästysreissun elämykseen kuuluu jo pelkästään liikkuminen rauhallisen luonnon kauniissa maisemissa, ja tietysti kaiken kruunaa saaliin nappaaminen.

  Vaeltaminen ja retkeily

  Syksyllä pääset nauttimaan viileämmistä ilmoista ja luonnon ruskavärityksestä. Erityisesti Lapin maastot soveltuvat mainiosti sekä pitkiin vaelluksiin, että päiväretkille. Valitse itsellesi sopivan pituinen reitti, jotka vaihtelevat usemman päivän pituisista patikointireiteistä aina vain päivän kestäviin reitteihin, jotka soveltuvat myös kulkemiseen pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Yöpyä voit matkallasi vaikkapa mökissä, autiotuvassa, laavussa tai teltassa. Ota mukaan reittiin sopiva varustus ja vaatteet ja lähde nauttimaan luonnon hiljaisuudesta ja kauneudesta.

  Ruska

  Pohjoismaat ovat suosittuja matkailukohteita syksyllä yhden ainutlaatuisen lunnonilmiön takia: ruskan. Ruska-aika on parhaimmillaan Suomessa syyskuun puolesta välistä syyskuun loppuun riippuen missä päin Suomea haluaa ruskaa ihastella. Ruskan aiheuttaa valon väheneminen ja lämpötilan aleneminen, jonka takia lehtivihreä alkaa hajota ja lehden sisältämät muut värit pääsevät näkyviin. Lapin tuntureilla ruska on yleensä näyttävämpää kuin muualla Suomessa ja voit ihastella puiden punaisen, ruskean, oranssin ja keltaisen eri väriyhdistelmien väriloistoa. Ruskasta voit nauttia parhammillaan patikoimalla luonnossa ja voit yöpyä telttailualueilla tai lomamökeissä ruskan keskellä. Etenkin Lapissa tuntureiden ympärillä löytyy useampi suosittu kohde, mistä näköala ruskan peittämän luonnon ylle on henkeäsalpaava.

  Halvempi lomakausi

  Oletko kyllästynyt väenpaljouteen ja loputtomaan turistivirtaan lomakohteissa kesällä? Tai inhoatko kesän kuumuutta ja paahtavaa aurinkoa, joka polttaa ihosi? Kesä on kaunista aikaa, mutta se valitettavasti aiheuttaa myös päänvaivaa. Kesällä kaikilla on loma, turisteja löytyy kaikkialta, on liian kuuma ja hinnat nousevat pilviin. Syksyllä kuitenkin suurin osa palaavat arkeen, ilmat viilenevät ja mikä parasta, myös hinnat laskevat. Sesonkiajan ulkopuolella lomakohteiden hinnat ovat halvempia ja loppukesä tai syksy eivät myöskään ole huonoin ajankohta lomalle. Myös meillä autonvuokrauksen hinnat laskevat ja voit saada todella edullisesti auton Suomesta monista eri kohteista, jotta voit liikkua vapaasti paikasta toiseen omaan tahtiisi riippumatta mistään. Helpointa on vuokrata oma auto, jotta pääset helpommin matkustamaan tuntureilla tai Suomen metsissä etsien sen herkkuja tai värikästä ruskaa. Koe nyt Suomen syksy Auto Europen avulla ja syksyn parempi puoli!

  Etsi blogi


  Categories