Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTONVUOKRAUKSEN PALAUTUS

  Opas vuokra-auton palautukseen
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Täydellinen opas vuokra-auton palauttamiseen

  Ajoneuvoa vuokrattaessa on otettava huomioon monia asioita, kuten hinta, vakuutus, lisäpalvelut ja millaisen ajoneuvon tarvitset matkallesi. Sinun täytyy myös selvittää, missä vuokraamo sijaitsee (tuleeko kohteeseen matkustaa shuttle-bussikuljetuksella?) ja aivan yhtä tärkeästi; mihin auto tulee palauttaa.

  Kun sinulla on kiire paluulennolle, vuokra-auton palauttaminen voi olla stressaavaa, jos et ole valmistautunut kunnolla - tämän vuoksi olemme koonneet seuraavan oppaan auttaaksemme sinua palauttamaan ajoneuvosi niin nopeasti ja saumattomasti kuin mahdollista, sillä salaisuus on valmistautua hyvin etukäteen.


  Asiat, jotka on tehtävä ennen vuokra-auton palautusta

  Suunnittele reittisi

  Ensimmäisenä suosittelemme suunnittelemaan reittisi huolellisesti, ja varaamaan riittävästi aikaa siltä varalta, että tiellä tapahtuu jotain joka hidastaa matkaasi, kuten ruuhkainen liikenne (yleistä etenkin tiettyinä aikoina päivästä), auton hajoaminen, huonot sääolosuhteet, jne. Vuokraamot veloittavat usein lisämaksun myöhäisestä palautuksesta, joten on tärkeää olla tietoinen siitä, mihin aikaan auto tulee palauttaa vuokraamoon.

  Google Mapsin kaltaiset palvelut voivat auttaa matka-aikojen ennustamisessa, mutta ne eivät ota huomioon kaikkia tietöitä ja muita liikenneruuhkia, joten jos et ole varma siitä, miten löydät palautuspisteen, soita vuokraamoon, ja he opastavat sinua mielellään (vuokraamon numero on vuokrasopimuksessa). Paras hetki tietojen saamiseen on, kun saavut noutamaan autoa. Lentokenttien ja rautatieasemien palautuspisteet ovat yleensä merkitty erikseen, eli etsi tienviittoja, joissa lukee esimerkiksi "Car Rental Return" eli autonpalautus.

  Etsi lähin huoltoasema tankkausta varten

  Sen lisäksi, että pyydät palautusohjeita, on hyvä idea myös selvittää missä lähimmät huoltoasemat ovat, sillä tämä saattaa säästää aikaa kun kiirehdit lennollesi. Useimpiin autonvuokraussopimuksiin sisältyy "full to full" polttoainekäytäntö, mikä tarkoittaa sitä että koska tankki on täynnä autoa noutaessa, tulee se myös täyttää juuri ennen palautusta. Jotkut kartat ja muut nettisovellukset voivat auttaa sinua löytämään huoltoaseman vuokraamon läheltä, mutta on hyvä idea tarkastaa asia vuokraamolta vuokran alkaessa.

  Kun tankkaat autoa, pyydä aina kuitti siltä varalta, että joudut todistamaan tankin olleen täynnä kun palautit ajoneuvon. Voit myös maksaa polttoaineen ennakkoon - tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse palauttaa autoa täydellä tankilla ja voit unohtaa yhden tehtävän vuokrasi lopusta. Tarkistaaksesi mikä polttoainekäytäntö pätee vuokraasi, lue vuokraehdot voucherista jonka saat vahvistussähköpostisi liitteenä.

  Varmista, että auto on puhdas ja siisti

  Toinen tärkeä muistettava asia on auton siisteys, joka nykyään on vuokraamolle oletusarvo palauttaessasi auton vuokra-ajan lopussa. Vaikka vuokraamot eivät odota saavansa takaisin säihkyvän puhdasta autoa, ei sinun tarvitse väitellä siivousmaksusta, kun auto palautetaan kohtuullisessa kunnossa.

  Vuokraamo ottaa yleensä huomioon sellaiset seikat kuten sijainnin, sään ja vuokra-ajan pituuden ajoneuvon palautuksen yhteydessä. Esimerkiksi vähäinen hiekan määrä lattialla hyväksytään yleensä rantakohteissa. Mikäli auto kuitenkin palautetaan erittäin likaisena, joudut todennäköisesti maksamaan siivousmaksun, joka kattaa auton täydellisen puhdistuksen kustannukset ennen auton luovutusta seuraavalle vuokraajalle. Varmuuden vuoksi kannattaa imuroida murut ja hiekat istuimilta ja lattialta ja pyyhkiä tahrat ja sormenjäljet ikkunoista samalla kun pesaiset auton nopeasti. Kannattaa myös huomioida, että kaikki vuokra-autot ovat nykyään savuttomia, joten ylimääräinen siivousmaksu peritään lähes varmasti, mikäli asiakas päättää tupakoida autossa vuokran aikana.

  Ota kuvia

  Älä unohda ottaa ajoneuvosta niin useita kuvia eri kulmista kuin mahdollista siltä varalta, että lopputarkastuksessa tulee ilmi jälkiä tai naarmuja, joita et ole aiheuttanut. Suurimmalla osalla on puhelin hyvällä kameralla, eli kuvatodisteiden ottaminen myöhempää riitatilannetta varten ei ole enää ongelma. Valokuvien ottaminen esimerkiksi auton rungosta, sisätiloista, polttoainemittarista ja kilometrimäärästä voi olla erittäin hyödyllistä etenkin silloin, kun ajoneuvo palautetaan toimistoaikojen ulkopuolella, jolloin vuokraamon edustaja ei ole paikalla kuittaamassa palautusta. Valokuvista on varmasti apua, jos vuokraamo yrittää laskuttaa sinua jostain, mitä et ole tehnyt. Huomioi, että tämä pätee sekä auton noutoon että palautukseen.

  Pakkaa tavarasi

  Puhtauden lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomioita unohteluun. Lentokentälle ajaminen ja lennolle ehtiminen on aina huolestuttavaa ja auton palauttaminen ennen lentoa pahentaa tilanteen stressaavuutta entisestään. Sen lisäksi, että tarkastat auton vaurioiden varalta ja otat mahdollisuuksien mukaan valokuvia kunnosta, jossa auto palautetaan, on myös erittäin tärkeää varmistaa, että et jätä omaisuuttasi autoon. Tarkista aina istuinten alta (tavarat saattavat pudota taskusta helposti ajon aikana) ja hansikaslokerosta, jossa yleensä säilytetään auton asiakirjoja. On myös hyvä idea vilkaista auton tavaratilaan ennen auton luovutusta siltä varalta, että jotain on unohtunut. Muista myös ottaa vuokrauksen alussa allekirjoittamasi dokumentit mukaasi.


  Palautusprosessi

  Tarkasta auto vuokraamon edustajan kanssa

  Avainten luovutus on vain osa ajoneuvon palautusprosessia. Paikallisen vuokraamon edustaja haluaa tarkastaa auton mahdollisten vuokra-aikana syntyneiden vaurioiden, kuten lommojen tai naarmujen, tuulilasin lohkeamien ja renkaiden naarmujen jne. varalta. Jos vuokraamon edustaja havaitsee uusia vaurioita, joita et varmasti ole aiheuttanut, on parasta pyytää vuokraamoa katsomaan vielä kerran vahinkoraportista, oliko vauriot dokumentoitu jo aiemmin. On myös viisasta tarkastaa kuvat, jotka otit vuokran alussa, sillä paras tapa ratkaista tilanne on pitää huolta siitä, että ajoneuvo on tarkastettu ja dokumentoitu noutohetkellä perusteellisesti. Luonnollisesti, jos sinä aiheutit vahingon, on reilua, että korjausmaksu pidätetään takuumaksustasi, tai vaihtoehtoisesti voit maksaa vahingonkorjauksen laskulla.

  Kun ajoneuvo on tarkastettu täydellisesti, saat tarvittavat paperit vahvistamaan vuokran lopetusta, papereita kutsutaan yleensä "check-in lomakkeeksi". Ja kun vuokraamo on vakuuttunut siitä, että kaikki on kunnossa, he vapauttavat tai hyvittävät turvatakuun, tähän kuluva aika saattaa tosin vaihdella omasta luottokunnastasi riippuen.

  Palauta ilman vuokraamon edustajaa – avainten palautus laatikkoon

  Jos olet pyytänyt auton luovutusta toimistoaikojen ulkopuolella, sinun on löydettävä yrityksen laatikko, johon avaimet voi jättää (laatikossa on vuokraamon nimi ja logo). Jos et löydä oikeaa avainlaatikkoa, katso toimiston ovesta mahdollisia avainlaatikkoon liittyviä ohjeita tai etsi numeroa johon soittaa.


  Usein kysytyt kysymykset vuokra-auton palautuksesta

  Ota yhteyttä Auto Europeen saadaksesi apua vuokra-auton varauksessasiOlemme koonneet alle muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä, joita asiakkaamme esittävät vuokrausprosessiin liittyen. Mikäli sinulla on silti kysymyksiä tai tarvitset apua varauksesi kanssa, ota yhteyttä ammattitaitoiseen asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse. Voit myös lukaista kätevät matkavinkkimme, jossa on laaja valikoima erilaisia autonvuokraukseen liittyviä aiheita kattaen esimerkiksi eri suoja- ja vakuutusvaihtoehdot, ikävaatimukset ja ohjeet varauksen muuttamiseen.


  Mitä tapahtuu, jos palautan vuokra-auton sovittua myöhemmin?

  Valitettavasti emme voi tehdä juuri mitään auttaaksemme näissä tilanteissa. Vuokraamon ja asiakkaan välisenä välittäjänä emme voi vaikuttaa vuokraamon päätökseen, jos he päättävät veloittaa lisämaksun ajoneuvon myöhäisestä palautuksesta. Jos tiedät, että myöhästyt auton palautuksesta, on tärkeää ilmoittaa vuokraamolle niin pian kuin mahdollista. Kun tämä on tehty, voi tilanne edetä kahdella eri tavalla: joko ajoneuvo ei ole menossa heti käyttöön jolloin vuokraamo saattaa suostua luopumaan lisämaksusta (riippuen heidän käytännöstään) tai vaihtoehtoisesti toinen asiakas odottaa autoa, ja koska et ehdi palauttaa ajoneuvoa ajoissa, sinulta todennäköisesti peritään myöhäisen palautuksen lisämaksu.

   

  Mitä pitäisi tehdä, jos tiedän myöhästyväni vuokra-auton palautusajasta?

  Oikea tapa on olla saman tien yhteydessä vuokraamoon ja ilmoittaa viivästyksestä. Toimenpiteet riippuvat vuokraamon yleisestä käytännöstä ja siitä, odottaako toinen asiakas autoa. Ne riippuvat myös siitä, miten paljon myöhässä toimitat auton vuokraamoon. Kaikki tekijät huomioonottaen sinulta saatetaan periä lisämaksu tai ei. Auto Europen periaatteena on ohjeistaa asiakkaitamme varaamaan ajoneuvon luovutusaika mahdollisimman myöhään, jotta myöhästymisen riski pienenisi.

   

  Saanko hyvitystä, jos palautan vuokra-auton etuajassa?

  Valitettavasti, vuokraehtojen mukaan, käyttämättömien päivien erotusta ei hyvitetä juuri koskaan. Ainoa poikkeus saattaa olla ennenaikainen palautus sairastumisen vuoksi. Näin tapahtuessa sinun tulee toimittaa sairaalasta tai lääkäriltäsi saadut todistukset asiakaspalveluun ja päätös riippuu vuokraamon käytännöstä. Kärsivällisyyttä vaaditaan, sillä näiden tapausten selvittäminen vie aikaa.

   

  Mitä jos vuokraamo on kiinni kun palautan vuokra-autoni?

  Jos koneesi lähtee myöhään illalla tai yöllä, vuokraamon toimisto saattaa olla suljettu. Tämä ongelma on yleensä helposti selvitetty. Ennen kuin teet varauksen nettisivuillamme, on järkevää selvittää drop boxin eli avainten palautuslaatikon saatavuus, sillä kaikki vuokraamot eivät tarjoa tätä palvelua. Voit varmuuden vuoksi ottaa varausosastoomme yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja tiedustella etukäteen onko toivomallasi vuokraamolla avainlaatikkoa. Tarkemmat tiedot pysäköintipaikan sijainnista ja avainlaatikosta käydään läpi vuokraamon toimistossa auton noudon yhteydessä.

  Jos toimisto on jostain syystä suljettu, vaikka sen pitäisi olla auki, voit ottaa Auto Europeen yhteyttä puhelimitse ja me autamme sinua.

   

  Voiko joku muu palauttaa vuokra-autoni?

  Kyllä, kaikki sopimukseen nimetyt lisäkuljettajat voivat palauttaa auton ilman ongelmia, jopa ilman pääkuljettajan läsnäoloa. Huomaa kuitenkin, että tämä ei toimi auton noudon kanssa. Pääkuljettajan tulee olla paikalla kun lisäkuljettaja lisätään sopimukseen, sillä pääkuljettajan luottokorttia käytetään turvatakuun varaamiseksi. Sopimuksen tekemisen jälkeen kaikki sopimukseen kuuluvat kuljettajat voivat palauttaa auton ilman pääkuljettajan läsnäoloa.