Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  VOINKO VUOKRATA AUTON ALLE 26-VUOTIAANA?

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus alle 26-vuotiaille - Tärkeää tietoa

  On olemassa lukuisia maailmanlaajuisia ohjelmia ja järjestettyjä tapahtumia, joiden ainoana tavoitteena on houkutella innokkaita nuoria matkailijoita. Älä jätä välistä tätä mahdollisuutta muuttaa elämääsi! Auto Europella on yli 60 vuoden kokemus alalta ja kauttamme onnistuu myös autonvuokraus alle 26-vuotiaana. Me pystymme kertomaan etukäteen, mitä voit odottaa maksujen ja vakuutusvaatimusten suhteen, sekä tarjota runsaasti matkavinkkejä. Auto Europen kokeneet varausasiantuntijat kertovat sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää autonvuokrauksen ikärajoituksista ja kaikista nuoren kuljettajan lisämaksuista, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ennen auton vuokraamista. Tältä sivulta löytyy muutamia tärkeitä tietoja sekä hyödyllisiä vinkkejä.

  Mikä on nuoren kuljettajan lisämaksu?

  Jos aiot vuokrata auton alle 26-vuotiaana, sinua pidetään yleensä nuorena kuljettajana ja sinun on maksettava ylimääräinen lisämaksu. Nuoren kuljettajan lisämaksu on pohjimmiltaan ylimääräinen päivämaksu, joka veloitetaan alkuperäisen vuokrahinnan lisäksi. Paikallinen autovuokraamo määrittää summan, joka veloitetaan paikan päällä autoa noudettaessa luottokortiltasi. Monilla vuokraamoilla on olemassa myös tämän maksun vähimmäis- ja enimmäisveloitukset riippumatta vuokran pituudesta, mikä on hyvä pitää mielessä, varsinkin jos suunnittelet auton vuokraamista pidemmälle ajalle. Voit ottaa selvää maksuista verkkosivuillamme vuokraehdoista valitsemasi auton kohdalla.

  Huomioithan, että nuoren kuljettajan lisämaksu sekä lisäkuljettajan maksu veloitetaan yksilöllisesti jokaista henkeä kohden. Jos haluat autosi noudon yhteydessä lisätä vuokraasi lisäkuljettajan, kuka on alle 26-vuotias, vuokraamo veloittaa lisäkuljettajan maksun lisäksi myös nuoren kuljettajan lisämaksun tältä henkilöltä.

  Mutta meillä on hyviä uutisia! On olemassa muutamia autovuokraamoja, joilla voit lisätä ensimmäisen lisäkuljettajan ilmaiseksi, mikä puolestaan vähentää kustannuksiasi jonkin verran. On myös hyvä huomata, että joissakin maissa on yleinen tapa sallia puoliso lisäkuljettajaksi ilman lisämaksuja. Vaikka lisäkuljettaja saattaa olla maksuton, alle 26-vuotiaalta lisäkuljettajalta silti peritään nuoren kuljettajan lisämaksu. Ota selvää paikallisen vuokraamon ehdoista, jotka koskevat myös lisäkuljettajia, sillä on olemassa myös tapauksia, jolloin lisäkuljettaja ei saa olla alle 26-vuotias, vaikka pääkuljettajalla ei olisikaan ikärajoitusta.

  Autonvuokrauksen vähimmäisikä

  Jokainen valtio asettaa autolla ajamisen ikärajoitukset oman harkinnan mukaan. Tämän lisäksi yksittäiset autovuokraamot voivat halutessaan määrätä valtion rajoituksia korkeamman iän omille autoilleen. Esimerkiksi Euroopan maissa ajokortin saa jo 18-vuotiaana, mutta useat vuokraamot vaativat kuljettajilta jopa vähintään 21 vuoden ikää. Tämä tietenkin vaihtelee maasta riippuen.

  Saatavilla olevat autokategoriat iästä riippuen

  Autonvuokraus alle 26-vuotiaille voi vaikuttaa eri vuokra-autojen kategorioiden saatavuuteen eri vuokraamoilla. Mahdollisuus vuokrata auto korkeammasta luokasta, urheilu- tai luksusautoluokasta on erittäin rajallinen tai jopa olematon iästäsi riippuen. Saatat miettiä, eikö kaiken kattava vakuutus kelpaa iästäsi huolimatta? On kuitenkin hyvä muistaa, että autovuokraamot ajoneuvojen pääsääntöisinä omistajina voivat aina asettaa omia sääntöjä ja ehtoja. He voivat päättää halunsa mukaan ikärajat ja lisämaksut, eikä Auto Europe välittäjänä vaikuta tähän.

  Auton vuokraaminen alle 26-vuotiaana – Vakuutusten ehdot

  Kun teet varauksen joko turvallisen varausjärjestelmämme kautta tai puhelimitse asiakaspalvelijamme kanssa, on erittäin tärkeää kertoa meille kuljettajan oikea ikä. Kun meillä on oikea ikä tiedossa, pystymme varmistamaan sinulle oikeat maksut, etsiä autovuokraamoja, jotka sallivat auton vuokrauksen alle 26-vuotiaille ja määrittää, mitkä autokategoriat ovat käytettävissä ikäryhmääsi varten. Esimerkiksi yli 26-vuotiaat kuljettajat voivat noutaa auton vain perusvakuutuksella ja luottokortilta varataan turvatakuu. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan periä lisävakuutus nuoren kuljettajan lisämaksun lisäksi. Lisätietoja pakollisista vakuutuksista, lisäehdoista ja maksuista saat muilta Auto Europen matkavinkkien sivuilta.

  Ajokorttien myöntämispäivien tärkeys

  Suurin osa autovuokraamoista edellyttävät, että ajokortin on oltava vähintään yhden vuoden vanha ennen auton vuokraamista. Auto Europen varausvahvistuksen ehdot kertovat myös tarvitsetko kansainvälistä ajokorttia kohdemaassasi. Kansainvälinen ajokortti on suora käännös kotimaisesta ajokortista eri kielille, jotta paikalliset viranomaiset pystyvät sen ymmärtämään. Tämä on tavallisesti tarpeen matkustettaessa Euroopan unionin ulkopuolella ja suosittelemme, että ota selvää vuokraamosi säännöistä ja haet kansainvälistä korttia ajoissa ennen matkaa.

  Miten vähennät maksuja vuokratessa autoa alle 26-vuotiaana

  Yksinkertaisin tapa vähentää autonvuokrauskustannuksia on etsiä ryhmästäsi joku, kuka on yli 26-vuotias ja valmis olemaan ainoa kuljettaja matkalla. Toinen vaihtoehto, jos kaikki ryhmän jäsenet ovat alle 26-vuotiaita, on valita vain yksi henkilö kuljettajaksi. Näin joudut maksamaan vain yhden nuoren kuljettajan lisämaksun.