Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MITKÄ OVAT AUTONVUOKRAUKSEN IKÄVAATIMUKSET?

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokrauksen ikävaatimukset ja -rajoitukset

  Maailmanlaajuisesti saatat autoa vuokratessa huomata autonvuokrauksen ikävaatimukset, joiden takia usein peritään lisämaksuja tai vaaditaan lisävakuutuksia, jotka puolestaan lisäävät vuokrakustannuksiasi. Nämä tiedot ovat erityisen merkityksellisiä alle 26-vuotiaille kuljettajille, koska autovuokraamot voivat lisätä päivittäisen lisämaksun, joka tunnetaan yleisesti nimellä "Nuoren kuljettajan lisämaksu". Ikärajoitukset ja maksut vaihtelevat maittain, autovuokraamosta, vuokratusta autoluokasta ja noutokohteista riippuen. Suosittelemme, että luet varausvahvistuksesi ehdot, jotta olet paremmin perillä kaikista vaatimuksista ja lisämaksuista. Suosittelemme, että ennen auton vuokraamista ja matkalle lähtöä, otat selvää vuokraamon vähimmäis- ja enimmäisrajoituksista. Näin voit suunnitella matkasi asianmukaisesti.

  Onko autonvuokrauksella vähimmäisikää?

  Joissakin maissa voit vuorata auton jo 18-vuotiaana. Huolimatta suurimmasta osasta vuokraamoista, jotka mahdollistavat auton vuokraamisen nuorelle kuljettajalle, on kuitenkin todennäköistä, että he veloittavat nuoren kuljettajan lisämaksun ja rajoittavat vuokra-autojen valintaa. Useimmissa maissa vähimmäisikäraja on kuitenkin korkeampi. Yleisesti ottaen auton vuokraaminen on helpompaa 20 ikävuodesta ylöspäin, vaikka silti alle 26-vuotiailta kuljettajilta tavallisesti veloitetaan nuoren kuljettajan lisämaksu. Huomaa myös, että vaikka ikäsi puolesta voit vuokrata auton, lähes kaikilla vuokraamoilla on ajokorttiin liittyviä rajoituksia. Tavallisesti ajokortti ei saa olla väliaikainen ja on oltava vähintään vuoden vanha. Tästä syystä useilla vuokraamoilla vähimmäisikäraja on 19 vuotta. Pidä myös mielessä mahdollisten lisäkuljettajien ikärajoitukset. Joissakin tapauksissa lisäkuljettajan ikäraja voi olla korkeampi kuin pääkuljettajalla, ja samat lisämaksut ja rajoitukset koskevat kaikkia vuokra-auton kuljettajia. Auto Europe on yli 60 vuoden kokemuksellaan auttanut monia nuoria matkailijoita järjestämään vuokra-auton eri puolilla maailmaa. Seuraavat linkit tarjoavat lisätietoja nuorille kuljettajille tietyissä ikäryhmissä.

  Onko autonvuokrauksella enimmäisikää?

  Enimmäisikärajoitusten olemassaolo on melko viimeaikainen lisäys, joka yleistyy entisestään autovuokraamojen keskuudessa. Rajoituksen ideana on vähentää vanhempien kuljettajien riskejä liikenteessä ja vuokraamot haluavat välttää mahdollisia suurempia ongelmatilanteita. Keskimääräinen enimmäisikä on 75 vuotta, mutta autovuokraamot voivat halutessaan asettaa oman rajan. Hyvä uutinen seniorikuljettajille on se, että tätä rajoitusta ei ole olemassa useimmissa Euroopan maissa. Nuorten kuljettajien tavoin myös seniorikuljettajilta voidaan periä lisämaksuja. Sen lisäksi monet vuokraamot vaativat tietyn ikäisiltä vanhemmilta kuljettajilta myös erilaisia asiakirjoja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärin todistus hyvästä ajokunnosta, kirje vakuutusyhtiöltä, josta selviää mahdolliset viimeaikaiset onnettomuudet ja lisätietoja ajokortin voimassaolosta. Myös seniorikuljettajille autovuokraamot voivat rajoittaa tiettyjen autojen ja autoluokkien saatavuutta. Enimmäisikärajoituksia saatetaan soveltaa vain osille autoluokista. Lisäkuljettajia koskevat samat ikärajoitukset myös seniorikuljettajien tapauksessa.

  Tärkein tieto lyhyesti

  • Autovuokraamot määrittävät yksilöllisesti autonvuokrauksen ikärajat.
   Jo 18-vuotiaalla kuljettajalla on jo mahdollisuus vuokrata auto, vaikka joissakin Euroopan maissa kuljettajan vähimmäisikä on korkeampi. Autovuokraamo voi nostaa ikärajaa, jos se haluaa, ja asettaa kaikki säännöt ja rajoitukset itsenäisesti. Sama koskee seniorikuljettajia.
  • Autonvuokrauksen ikärajoitukset riippuvat vuokra-auton noutomaasta.
   Auton vuokraamiseen liittyvät ikärajoitukset löytyvät varauksen ehdoista tai verkkosivuillamme. Pidä mielessä kohdemaasi määräykset, sillä ne voivat vaihdella paljon myös Euroopan maiden välillä. Jos haluat matkustaa vuokramaan ulkopuolelle, ota meihin yhteyttä, ja otamme selvää siihen liittyvät rajoitukset.
  • Lisämaksut veloitetaan paikallisessa vuokraamossa auton noudon yhteydessä.
   Jos joudut maksamaan nuoren tai seniorikuljettajan lisämaksun sopimusehtojesi mukaisesti, tämä maksu ei sisälly Auto Europe varaukseen. Valitsemasi autovuokraamo veloittaa tämän maksun paikallisesti auton noudon aikana.
  • Autovuokrauksen ikärajoitukset voivat vaatia ylimääräisen vakuutuksen ostamista.
   Alle 26-vuotiailta ja seniorikuljettajilta voidaan vaatia vakuutuksen ostamista paikan päällä.
  • Ikärajoitukset voivat rajoittaa sinua vuokraamasta tiettyä ajoneuvoa tai autoluokkaa.
   Useat vuokraamot asettavat nuorille ja seniorikuljettajille rajoituksia vuokrattavien autoluokkien suhteen. Yleensä korkeamman luokan, urheilu- tai luksusluokan ajoneuvoilla on enemmän rajoituksia, kun taas mini-, economy- ja pienikokoisilla ajoneuvoilla on vähemmän rajoituksia.

  Miten vuokraan auton nuorena tai seniorikuljettajana?

  Kun teet varausta Auto Europen kanssa, ilmoita meille aina kuljettajan oikea ikä, jotta voimme ilmoittaa sinulle kaikki autonvuokrauksen ikärajoitukset. Vahvistamme, voitko ajaa valitsemaasi autoa iästäsi riippuen ja lisäämme varausvahvistukseesi mahdollisen lisämaksun. Lisätietoja maksuista ja muista mahdollisista rajoituksista löydät aina varauksesi ehdoista tai nettisivuilta. Mikäli paikallinen vuokraamo vaatii joitakin asiakirjoja tai lisätietoa, ilmoitamme siitä sinulle. Jos ikäsi puolesta valitsemasi auton vuokraus ei ole sallittu, ilmoitamme siitä sinulle henkilökohtaisesti. Asiantuntevat asiakaspalvelijamme löytävät sinulle varmasti sopivan tarjouksen matkasuunnitelmiasi varten iästäsi riippumatta. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoa, ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla seitsemänä päivänä viikossa. Tutustu meidän erikoistarjouksiin ja säästä Auto Europen kanssa!