Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MIKÄ ON KANSAINVÄLINEN AJOKORTTI?

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kansainvälinen ajokortti

  Mitä varten tarvitsen kansainvälistä ajokorttia?

  Kansainvälinen ajokortti on eräiden maiden ja joidenkin autovuokraamojen vaatima asiakirja, jotta voit ajaa ulkomailla. Se on oltava mukana oman kotimaisen ajokorttisi kanssa. On suositeltavaa hankkia tämä ajokortti, kun viet ajoneuvon toiseen maahan tai jos päätät vuokrata auton siinä maassa, johon matkustat. Tässä ajokortissa on eri kieliä ja voit ajaa monissa kansainvälisissä maissa paikallisten määräysten mukaisesti. Vaikka kansainvälinen ajokortti on pakollinen vain muutamissa maissa, on silti erittäin suositeltavaa, että otat sen mukaasi matkallasi ulkomailla. Tämä asiakirja on alun perin suunniteltu siten, että paikalliset tulliviranomaiset voivat lukea sen sisällön kielellä, jota he ymmärtävät.

  Missä maissa kansainvälinen ajokortti on pakollinen?

  Kaikissa maissa ei ole pakollista olla mukana kansainvälistä ajokorttia. Esimerkiksi Euroopan unionissa (EU) tai Euroopan talousalueella (ETA) kansainvälinen ajokortti ei ole pakollinen heille, kenellä on jo ajokortti yhdestä EU-maasta. Autoliitto suosittelee, että jos aiot ajaa ulkomaille, tarkista etukäteen kyseisten maiden virastojen kanssa, mitä tarvitset paikan päällä. Jotkut autovuokraamot vaativat, että esität kansainvälisen ajokortin yhdessä kotimaisen ajokorttisi kanssa ennen ajoneuvosi noutoa. Siksi on erittäin tärkeää, että luet autosi vuokraamon täydet ehdot ja tarkistat, tarvitsetko oikeasti kansainvälistä ajokorttia, muuten et välttämättä saa vuokra-autoa.

  Jos otat yhteyttä Auto Europeen puhelimitse tai sähköpostitse, vahvistamme, tarvitsetko kansainvälistä ajokorttia valitsemasi vuokraamon kanssa. Voit myös löytää tämän tiedon verkkosivuillamme vuokra-autosi ehdoista. Vaikka joissakin maissa ei tarvita kansainvälistä ajokorttia, on kuitenkin suositeltavaa ottaa yksi mukaan matkalle. Tämä asiakirja helpottaa asioita, jos paikalliset viranomaiset pysäyttävät sinut, mikä säästää aikaa ja rahaa. Kun matkustat liike- tai lomamatkalla, et todellakaan halua viivästyä väärinkäsitysten tai asiakirjojen puuttumisen vuoksi. Tämän takia suosittelemme, että otat mukaasi kansainvälisen ajokortin varmuuden vuoksi.

  Kuka voi pyytää kansainvälistä ajokorttia?

  Kansainvälistä ajokorttia voi pyytää kuka tahansa, kenellä on täysi ja voimassa oleva kotimainen ajokortti tai ETY:n jäsenmaiden ajokortti. Tämä asiakirja on voimassa tavallisesti enintään yhden vuoden tai kolme vuotta, riippuen ajokorttisi myöntämisvuodesta. Sinun tulee kuitenkin aina pitää mukanasi myös oman kotimaasi ajokorttia. Kansainvälinen ajokortti ei ole pätevä yksinään.

  Missä ja miten saan kansainvälisen ajokortin?

  Kansainvälinen ajokortti on helppo saada. Suomessa Autoliitolle on annettu oikeus kansainvälisten ajokorttien kirjoittamiselle edellyttäen, että ajo-oikeus tarkistetaan Trafilta ennen niiden luovuttamista. Sinulla on mahdollisuus hakea kansainvälistä ajokorttia postitse tai asioimalla Autoliiton eri palvelupisteissä. Käsittelyaika on noin viikon ja pikakäsittely on mahdollista. Hakemusta varten sinun on täytettävä hakemus, tuotava mukana passivalokuva ja valokopio ajokortistasi. Valmis kansainvälinen ajokortti joko lähetetään sinulle postitse, jolloin sinun on maksettava postimaksut, tai voit hakea sen Autoliiton toimistosta.

  Tarvitsetko lisätietoa?

  Olemme yrittäneet antaa mahdollisimman paljon tietoa siitä, miten ja missä saat kansainvälisen ajokortin. Ymmärrämme, että sinulla saattaa olla vielä muita kysymyksiä tai huolenaiheita, tässä tapauksessa voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Kokeneet asiakaspalvelijamme ovat ajan tasalla autovuokraamojen eri säädöksistä ja auttavat sinua mielellään autojen vuokrauksessa. Olemme täällä seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuoden ja linjamme ovat avoinna myös pyhäpäivinä. Viime kädessä on erittäin tärkeää, että teet pyynnön kansainvälisestä ajokortista mahdollisimman pian, jotta se voi saapua ennen matkapäivääsi. Lue lisää myös muista autonvuokraukseen liittyvistä asioista vinkeistämme.