Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET ISO-BRITANNIASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Iso-Britannia

  Yleistä
  Britannian teiden varsilla näkyy paljon maan historiaa. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuminen saattaa kestää jonkin aikaa mutta nähtävyydet ovat vaivan arvoisia. Pääset vierailemaan vuokra-autolla esimerkiksi Shakespearen synnyinkaupungissa Stratford-on-Avonissa tai näkemään Doverin kuuluisat valkoiset kalliot eli White Cliffs. Lontoosta löytyy runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, joihin kaikkiin pääsee helposti autolla.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 21-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Britanniasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin autoilla saattaa olla 69-vuoden enimmäisikäraja. Turvavöiden käyttö on Britanniassa pakollista. Lapset joutuvat käyttämään lastenistuinta.

  Nopeusrajoitukset
  Iso-Britannian nopeusrajoitukset

  • Taajama-alue: 30mph eli noin 45km/h
  • Moottoriliikennetiet: 60mph eli noin 90 km/h
  • Moottoritiet: 70mph eli noin 110km/h

  Liikenne
  Vasemmanpuoleinen liikenne. Ohjauspyörä on vasemmalla puolella. Liikenneympyrään ajetaan sisälle vasemmalta.

  Polttoaine
  Moottoriteiden varsilla sijaitsevat huoltoasemat ovat yleensä avoinna ympäri vuorokauden. Polttoainetta kutsutaan petroliksi.

  Tiemaksut
  Muutamilla Britannian moottoriteillä on käytössä tiemaksut. Kaikilta Lontoon keskustaan ajavilta autoilijoilta veloitetaan arkipäivisin ruuhkamaksu eli congestion fee.

  Pysäköinti
  Tuulilasin alle laitettavia pysäköintilippuja saa pysäköintimittareista. Keltaisella merkityillä alueilla ei saa pysäköidä.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Britannian vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Iso-Britanniassa auto vuokrataan maan omien sääntöjen mukaisesti.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Britannian hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Britannian vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Britannian autoluokilla saa ajaa kaikkialla Ison-Britannian pääsaarella, Länsi-Euroopassa, Pohjois-Irlannissa ja Irlannissa. Jos kuitenkin matkustat pois Britannian pääsaarelta, sinun täytyy hankkia lisävakuutus. Lisäsuoja maksaa muutamia kymmeniä euroja vuorokautta kohti ja kattaa tiepalvelun, greencard-vakuutuksen, tullit ja valmisteverot, jos auto viedään lautalle. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Britannian matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme tai sähköpostilla.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Britanniassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tästä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista sekä auton palautuksesta Pohjois-Irlantiin veloitetaan Britanniassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.