Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AJO-OHJEET NORJASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kuljettajan opas Norja

  Yleistä
  Norjan erinomaisia moottoriteitä pitkin pääset kätevästi fjordeille, jyrkille rinnemaisemille ja vehreisiin laaksoihin. Tieverkosto on useita kymmeniätuhansia kilometrejä pitkä. Erikoislaatuiset kylät ja niiden arkkitehtuuri on useimmiten satoja vuosia vanhaa. Autolautat vievät matkustajat myös Tanskan puolelle.

  Edellytykset
  Sinun täytyy olla vähintään 19-vuotias (tosin ikävaatimus on autoluokasta riippuvainen), että voit vuokrata Norjasta auton. Sinulla täytyy myös olla ollut ajokortti vähintään 1 vuoden ajan. Alle 26-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on Norjassa pakollista. Lapset joutuvat käyttämään erityistä turvaistuinta. Alkoholiraja on 0,2.

  Nopeusrajoitukset
  Norjan nopeusrajoitukset

  • Kaupunkialue: 50km/h
  • Moottoriliikennetiet: 80 km/h
  • Moottoritiet: 90km/h

  Liikenne
  Raitiovaunuilla on yleensä etuajo-oikeus ja ne täytyisi ohittaa oikealta. Oikealta risteykseen ajavilla autoilla on yleensä etuajo-oikeus.

  Polttoaine
  Huoltoasemat ovat yleensä avoinna klo 6 - 19 ja hyväksyvät kansainväliset luottokortit.

  Tiemaksut
  Norjassa ei ole tiemaksuja.

  Pysäköinti
  Norjassa ei saa pysäköidä pääteiden varsille mutta saatavilla on runsaasti kaupungin omistamia pysäköintialueita. Pysäköintimittarit on luokiteltu värin mukaan. Keltaisten mittarien alueella voi pysäköidä tunniksi, harmaiden alueella 2 tunniksi ja ruskeiden 3 tunniksi.

  Vakuutustietoa

  Yleistä
  Norjan vakuutussuoja vaihtelee laajasti, joten tutustuthan auto- ja maakohtaisiin vakuutusehtoihin erityisen huolellisesti ennen varauksen tekoa. Autonvuokraus Norjassa tapahtuu maan omien sääntöjen mukaan.

  Kaikki hintamme sisältävät palo- ja liikennevakuutuksen. Lisäksi Norjan hintamme sisältävät edullisen hintaisen vaurio- ja/tai varkausvakuutussuojan. Voit itse valita, haluatko alentaa vaurio- ja varkaussuojaa. Jos haluat, että luottokorttiyhtiösi järjestäisi vakuutussuojan, otathan yhteyttä luottokortin myöntäneeseen yhtiöön ennen matkaa. Tarkat autokohtaiset vakuutusohjeet lukevat Norjan vuokra-auton varausvahvistuksessa.

  Autonvuokrauksen rajoitukset

  Yleistä tietoa
  Melkein kaikilla Norjan autoluokilla saa ajaa missä tahansa Länsi-Euroopassa ilman rajoitteita. Vakuutussyistä kuitenkin tiettyjen nk. luksusautomerkkien viemistä Norjasta tiettyihin maihin on rajoitettu. Selvitäthän kanssamme hyvissä ajoin etukäteen, saako valitsemallasi autolla ajaa toivomiisi maihin.

  Maarajoitukset
  Jos haluat matkustaa vuokra-autolla mihin tahansa toiseen valtioon, otathan meihin joka tapauksessa etukäteen jo ennen Norjan matkaa yhteyttä puhelinnumeroomme.

  Yhdensuuntaiset vuokraukset
  Yhdensuuntaiset vuokraukset ovat mahdollisia Norjassa tiettyjen noutoasemien välillä. Tietyiltä reiteiltä saatetaan veloittaa paikan päällä lisämaksu. Myös kansainvälisistä yhdensuuntaisista vuokrauksista veloitetaan Norjassa lisämaksu. Matka ei välttämättä ole sallittu kaikille autoille.