Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO NORJA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Norja - Löydä täydellinen autosi

  Auto Europe on kansainvälinen välittäjäfirma, jolla on jo yli kuuden vuosikymmenen kokemus autonvuokrauksen alalta. Meidän mainio asiakaspalvelu ja kilpailukykyiset hinnat takaa tyytyväiset asiakkaat myös tuleville vuosikymmenille. Asiakkaittemme mukavuutta ajatellen tarjoamme autonvuokrauksen palveluita maineikkaitten autovuokraamojen kautta yli 24,000 matkakohteessa ympäri maailman. Yhteistyön ansiosta monien autovuokraamojen kanssa me voimme tarjota laajan valikoiman eri autoluokkia ja sijanteja: voit valita autonvuokrauksen Norjasta rautatieasemien, lentokenttien ja kaupunkitoimistojen väliltä. Mutta ennen kuin istut autosi ratin taakse, lue myös autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Norjasta ja saat jonkin verran tietoa palveluistamme ja kokemuksista maassa.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Ennen kuin lähdet nauttimaan autonvuokrauksestasi Norjassa, voit helpottaa matkaasi ottamalla selvää eri liikennesäännöistä ja lisätiedoista Norjasta, jotta matkasi sujuisi ongelmitta. Tässä muutama hyödyllinen tieto tulevaa matkaasi varten.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Norjassa autoilla ajetaan tien oikealla puolella ja ohitetaan vasemmalta.
  • Autojen on Norjassa pakollista pitää ajovalot päällä kaikkina aikoina.
  • Turvavöiden käyttö on pakollista kuljettajalle ja kaikille autossa oleville.
  • Sallittu alkoholipitoisuus veressä ajon aikana Norjassa on 0.2 mg/l. Alkoholi ja muut huumausaineet voivat vaikuttaa henkilön turvalliseen ajotaitoon ja järkevään päätöksentekoon.
  • Tietyt tiet Norjassa ovat suljettuna talvella. Kun ajat pitkää ja jyrkkää rinnettä ylös, pidä silmällä säätä ja ilman lämpötilaa. Välttääkseen auton jarrujen polttamista, kannattaa rinnettä alas ajaessa pitää auto pienellä vaihteella.
  • Huoltoasemat vaihtelevat Norjassa suuresti hinnoittelun ja aukioloaikojen puitteissa. Harvaan asutuilla vuoristoseuduilla huoltoasemat voivat olla erittäin kaukana toisistaan.

  Tiemaksut

  Norjassa on noin 50 tiemaksualuetta, joista suurin osa ovat automaattisia. Kuljettajan on rekisteröitävä luottokorttinsa netissä ja siten voi ajaa AutoPASS laitteiden ohi pysähtymättä. Voit rekisteröidä luottokorttisi ennakkoon tai maksimissaan 14 päivää sen jälkeen, kun ajat ensimmäistä kertaa tiemaksuautomaatin ohi. He, jotka eivät rekisteröidy, voivat pysähtyä maksamaan lähimmälle huoltoasemalle, jotka ovat merkittynä "KR-service"- kyltillä. Jos ajat aseman ohi, joka ei ole automaattinen, vaan jolla on hekilökuntaa keräämässä maksuja, voit käyttää vain AutoPASS- väylää, mikäli olet rekisteröitynyt. Käy tutustumassa nettisivuihin lisätietoa varten Norjan tiemaksuista.

  Ikävaatimukset

  Useimmille autotyypeille minimi-ikä ajamiseen Norjassa on 18- vuotta. Useimmilla autovuokaamoilla Norjassa minimi-ikä on vähintään 19- vuotta ja alle 26 vuotiaiden kuljettajien on yleensä maksettava nuoren kuljettajan lisämaksu paikan päällä. Lisätietoja varten voit käydä lukemassa meidän Norjan kuljettajan oppaan.

  Valuutta

  Norja käyttää virallisena valuuttana kruunua, joka on norjaksi nimeltään "kronor" tai monikossa "kroner". Valuuttaa voi vaihtaa valuutanvaihtotoimistoissa tai turisti-infotoimistoissa. Pankkiautomaateista voit nostaa käteistä omasta kotimaan pankistasi. Monet laitokset hyväksyvät luottokortit, kuten Visa, Eurocard, Mastercard, Diner´s Club ja American Express.

  Aikaero

  Norjan aikavyöhyke on GMT +1, jolloin Oslo on tunnin Helsingin aikaa jäljessä. Norjassa siirrytään kesäaikaan Suomen tavoin, ja silloin Norja kuuluu kesällä aikavyöhykkeeseen GMT+2.

  Sanakirja

  Norjassa puhutaan norjaa ja norjan kieli on ruotsin kanssa hyvin samanlaista. Vaikka ruosti ja norja ovatkin hyvin samankaltasia, norjan kielessä on muutama oma kirjan aakkosissa ja kielet poikkeavat toisistaan jonkun verran.

  Hei - Hallo
  Hyvää huomenta - God Morgen
  Hyvää iltapäivää - God Ettermiddag
  Hyvää iltaa - God Kveld
  Missä on lähin poliisiasema? - Hvor er nærmeste politistasjon?
  Missä on lähin pankkiautomaatti? - Hvor er det nærmeste minibank?
  Missä on lähin sairaala? - Hvor er nærmeste sykehus?
  Missä sijaitsee [paikan nimi]? - Hvor er [paikan nimi]?
  Voinko maksaa luottokortilla? - Kan jeg betale med kredittkort bil?
  Voinko maksaa pankkikortilla? - Kan jeg betale med debetkort?
  Paljonko tämä maksaa? - Vor mye koster dette?
  Kiitos - Takk
  Pidä vaihtorahat - Behold veksle

  Verkkovirta

  Norjan sähkövirta on 220 volttia ja 50-60 Hz, sama kuin Suomessa. Norjassa käytetään Eurooppalaisia pistoketyyppejä (tyyppi C & F), joten suomalaisia sähkölaitteita varten et tarvitse adaptereita Norjan matkallasi.

  Viisumi & suurlähetystöt

  Norjassa Suomen suurlähetystö sijaitsee Oslossa. Kunniakonsulaatteja löytyy Norjasta monesta eri kaupungista ympäri maata, esimerkiksi Bergenissä, Trondhaimissa ja Narvikissa. Norjaan matkustavat suomalaiset eivät tarvitse viisumia, vain voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen.

  Suomen suurlähetystö Oslo, käyntiosoite
  Finlands Ambassade
  Thomas Heftyes gate 1
  Oslo, Norge
  Puhelin: +47-2212 4900
  Sähköposti: sanomat.osl@formin.fi

  Asuntoauton vuokraus Norjassa

  Matkaajien, jotka ovat enemmän innokkaita kokea Norja käytännössä, pitäisi kokeilla asuntoauton vuokrausta Norjassa. Matkusta ympäri maata ja saat makua ainutlaatuisista luonnonilmiöistä, kuten keskiyön auringosta tai revontulista. Norja on kuuluisa upeista vuonoista ja jotkut niistä ovat jopa Unescon maailmanperintökohteita. Lue lisää asuntoauton vuokrauksesta Norjassa ja etsi oma tarjous.

  Käytännöllisiä linkejä

  Talvirengassäännöt Euroopassa infografiikka

  Norjan turisti-info