Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Vanhat renkaat

  Kunnolliset renkaat ovat olennainen osa autoa ja tärkeä turvallisuustekijä. Huonokuntoiset ja kuluneet renkaat voivat aiheuttaa vaaratilanteita niin autossa oleville, kuin myös muille sen ulkopuolella. Vaihtelevien vuodenaikojen takia, Suomessa on vaihdettava renkaita useammin. Nykyään markkinoilla on useita eri talvi-, kesä- ja kitkarenkaita. Jos ajat autolla päivittäin, tiedät, että renkaiden vaihto on tehtävä usein. Mutta mitä tehdä vanhojen renkaiden kanssa? Monet rengaskaupat voivat ottaa sinulta vanhat renkaat, jos ostat heiltä uudet. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole saatavilla, joudut viemään ne itse kaatopaikalle. Voisikohan vanhoja renkaita käyttää johonkin muuhun? Tässä sinulle muutama vinkki, mitä voit tehdä kuluneilla renkaillasi!

  Piha-alueet

  Eniten vanhoja renkaita näkee käytettävän pihoilla ja puutarhoissa. Syystäkin, sillä niistä saa kauniita ja mukavia koristeita, käytännöllisiä välineita ja hauskoja lisäyksiä puutarhoihin! Ehkä kaikista yleisin tapa käyttää vanhoja renkaita on kukkalaatikot. Voit tehdä useita riippuen siitä, kuinka monta kengasta sinulla on saatavilla, sisusta niillä puutarha, kuisti tai piha-alue. Ne ovat suhteellisen helppo tehdä ja vaativat vain renkaat ja maalia. Voit myös tehdä eri kokoisia riippuen renkaan koosta ja luoda kauniin puutarhan omatekoisilla 'kukkamaljakoilla'. Voit yksinkertaisesti laittaa renkaat puutarhassasi siihen kohtaan, jonne haluat istuttaa kukkia, ja täyttää se mullalla. Jos sinulla on enemmän aikaa ja kekseliäisyyttä, voit muotoilla renkaasta hyvin kauniita ja monimutkaisia 'ruukkuja'.

  Toinen mukava tapa tuoda eloa piha-alueellesi, ovat esilaiset leikkipaikat. Jos sinulla on lapsia tai lapsenlapsia, tiedät että leikkivälineet voivat olla hyvin kalliita. Sen sijaan, että ostat kalliita kiipeilytelineitä ja keinuja, miksi ei tekisi niitä vanhoista renkaista? Maalaa vain renkaat kirkkailla väreillä, pinoa ja kiinnitä ne hiekkalaatikoksi, kiipeilyalueeksi tai vaikkapa esteradaksi. Samoin voit myös kiinnittää renkaaseen ketjun tai kestävän köyden ja tehdä siitä vanhan kunnon keinun. Jos sinulla riittää aikaa, voit muotoilla renkaista myös vaikkapa hevosmallisen keinun!

  Tarvitsetko pitkää letkua kukkien kasteluun puutarhassa, mutta letkulle ei löydy kunnon paikkaa? Myös tässä sinua auttavat vahat renkaat, tai jopa vanhat vanteet. Sinun täytyy vain leikata rengas auki ja kelata letku sen sisään. Näin teku pysyy aina paikalla ja voit jopa ripustaa sen seinälle. Vastaavasti vanhoista vanteista voit tehdä letkun kelan, eikä sinun tarvitse ostaa sitä kaupasta.

  Ovatko grillit mielestäsi kalliita ja haluat itsellesi yksinkertaisen version? Vanhoista vantiesta saa kätevän 'tulisijan'. Vanteet ovat tehty metallista, joten sinun ei tarvitse pelätä tulen leviävän ympärille. Voit tehdä isomman tulisijan itsellesi pinoamalla useampia päällekkäin, hitsaa ne kiinni ja leikkaa sopivan kokoinen aukko keskelle. Hyvä idea vaikkapa mökille!

  Huonekalut

  Vanhoille renkaille voi olla käyttöä myös sisällä. Erilaiset jakkarat ja ituimet ovat erinomaisia ideoita. Voit helposti liimata, nitoa tai ruuvata erilaisia kankaita tai jakkaran jalkoja renkaaseen ja tehdä luomuksestasi tyylikkään ja mukavan. Rengas on sopivan kokoinen, ei liian kova istua, eikä se kaadu kumoon niin helposti. Jos haluat pehmeämmän tuolin, täytä rengas pehmeällä tyynyllä ja saat renkaan keskuksen mukavan pehmeäksi. Useammasta renkaasta saa myös mukavia nojatuoleja, jos sinulla vain on aikaa askarrella ja päällystää. Jakkaran tavoin voit liittää renkaaseen pidemmät jalat, ja saat siitä itsellesi pienen pyöreän pyödän.

  Mitä mieltä olit ideoistamme? Onko sinulla omia? Kommentoi alle, jos sinulla on lisää mielenkiintoisia ideoita, tai jos sait tästä inspiraatiota käyttää vanhoja renkaitasi johonkin mukavaan!

  Etsi blogi


  Categories