Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SUOMI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Suomi - Löydä täydellinen autosi

  Lomasuunnitelmia tehdessä monet meistä haluavat ulkomaille. Sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas ikimuistoista lomaa varten. Kotimaan matkailu jää usein suurien rantalomakohteiden varjoon, mutta suosittelemme sinua kokeilemaan Suomilomaa seuraavalla kerralla. Kotimaamme tarjoaa yhtä mukavia ranta-, kaupunki- ja aktiviteettilomia. Suomi on mukava kohde sekä kesällä, että talvella. Kesällä voit nauttia rantalomakohteista joko Itämerellä tai lukuisilla järvillä. Pienet ja idylliset kylät ja kaupungit heräävät eloon ja voit tutustua eri alueiden historiaan ja ottaa osaa kulttuuritapahtumiin. Meidän tuskin tarvitsee mainita Suomen luonnon tarjoamia mahdollisuuksia. Lapin lähes koskematon luonto on täydellinen kohde patikointia, melontaa ja rauhallista lomaa varten. Myös kaupungit tarjoavat tyylikkäitä menomestoja, kiinnostavia museoita ja äänekkäitä festareita. Talvisaikaan voit nauttia talviaktiviteeteistä ja valkoisista maisemista. Autonvuokraus Suomessa on noussut suosioon, sillä tämä on totisesti paras tapa nähdä tämä kaikki!

  Auto Europe tarjoaa vuokra-autoja monissa Suomen kaupungeissa, joten voit vapaasti matkustaa rennosti lentokoneella tai junalla haluamaasi kaupunkiin ja vuokrata auto lomaasi varten. Auto autovuokraamosta Suomessa on hyvä idea, varsinkin jos päätät matkustaa paljon ja syrjäisimmille seuduille. Autamme sinua löytämään sopivan ajoneuvon ja tarjoamme alan edullisimmat hinnat. Työskentelemme kotimaisten, sekä kansainvälisten autovuokraamojen kanssa, joka antaa meille mahdollisuuden tarjota mahdollisimman laajan autovalikoiman. Asiakkaiden tyytyväisyys on meille tärkeää ja avustamme aina mielellämme varauksen teossa tai oikean tarjouksen valitsemisessa. Olemme varmoja, että kotimaan lomastasi tulee unohtumaton meidän avulla, ja lue myös muiden autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Suomesta!

  Mitkä ovat tärkeimmät liikennesäännöt Suomessa?

  Suomen teiden liikenteeseen ja olosuhteisiin vaikuttavat suurilta osin vuodenajat, sijainti ja ilmasto. Suomen tiet ovat kaikki maksuttomia ja yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, suurimpia ja enemmän käytettyjä teitä pyritään pitämään erinomaisessa kunnossa ja talviaikaan paljaina, mutta pienemmät tiet voivat kärsiä kelirikosta ja ovat harvemmin huollettuja. Jos olet tottunut ajamaan moottoriteillä tai suurimmilla valtateillä, muista pitää mielessä, että pienemmät tiet ovat kapeimpia, saattavat vaatia huoltoa ja talvella niille syntyy lumipeite. Muista myös, että kaikki vuokraamot eivät välttämättä salli ajamista päällystämättömillä metsäteillä. Liikenne kaupungeissa ei ole läheskään niin ongelmallista, kuin muissa Euroopan maissa. Ruuhkia voi syntyä pääkaupunkiseudulla tai kaupunkien keskuistoissa, mutta muuten navigointi ja ajaminen ei ole stressaavaa. Alla on muutamia autovuokraamossa sovellettavia sääntöjä.

  • Auton vuokraaminen ei ole sallittu väliaikaisella ajokortilla.
  • Liikennerikkomuksen tapauksessa autovuokraamo veloittaa useimmissa tapauksissa käsittelymaksun.
  • Talvella talvirenkaat sisältyvät hintoihin.
  • Asiakas on itse vastuussa oikean turvaistuimen hankkimisesta lapsille. Vuokraamosta voit vuokrata istuimia saatavuuden mukaan.
  • Tarkista aina autossa käytettävä polttoaine ennen tankkausta. Väärän polttoaineen tankkauksesta veloitetaan lasku.
  • Konerikon tapauksessa tai ongelmatilanteissa ota aina heti yhteyttä vuokraamoon. Eri vuokraamoilla on eri toimintamenetelmät eri tapauksissa.

  Huoltoasemia löytyy suhteellisen tiheään Etelä-Suomessa ja suurten valtateiden ja moottoriteiden varsilla. Pohjoiseen päin ajaessa ne harvenevat ja harvaan asutuilla alueilla niitä löytyy lähinnä suurimmissa kyläkeskuksissa. Jos matkustat pidempiä reittejä, kannattaa ottaa selvää huoltoasemien sijainnint ja suunnitella reitti etukäteen, jotta polttaine ei pääse loppumaan kesken. Nykyään useimmilta huoltoasemilta löytyy itsepalveluautomaatit. Vain muutamilla voit vielä maksaa kassalla.

  Tekemistä Suomessa

  • Rantaloma: Täydellistä rantalomaa varten sinun ei tarvitse lähteä Espanjaan. Suomesta löytyy lukuisia pienempiä hiekkarantoja jokaiseen makuun. Yterin kuuden kilometrin hiekkaranta Porissa on näyttävin, joka sijaitsee luonnonsuojelualueella. Täällä voit kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, ottaa aurinkioa ja uida Selkämeressä. Helsingissä suosituin ranta löytyy Hietaniemellä. Lähellä olevat kalliot tuovat mukavaa kontrastia hiekalle. Jos matkaat pohjoiseen, Oulussa Nallikarin hiekkaranta tarjoaa runsaasti urheilumahdollisuuksia ja sen yhteydessä voit kokeilla myös kuntoilulaitteita ja leijasurffausta. Tämä ranta sopii erinomaisesti pienemmillekkin lapsille ja sen yhteydessä sijaitsee kiipeilyteline. Kalajoen hiekkasärkät ovat hyvin tunnettu matkailukohde ja pitkä ranta tarjoaa dyynejä ja luontokeskuksen. Rantojen yhteydessä löytyy runsaasti palveluja ja rannoilla on myös esimerkiksi lentopalloverkkoja.

  • Karhunkierros: Suomen suosituin vaellusreitti näyttää sinulle Koillisman luonnon parhaimmistoa. Oulangan kansallispuistossa sijaitseva Karhunkierros on jopa 80 kilometriä pitkä, mutta jos tämä tuntuu liian pitkältä, 12 kilometrin pituinen Pieni Karhunkierros voi olla parempi vaihtoehto. Myös lyhyemmällä kierroksella sinulla on mahdollisuus nähdä koskia ja hienoja riippusiltoja. Kierroksille pääset helposti esimerkiksi Kuusamosta, joka sijaitsee vain 36 kilometrin päässä. Paras aika tulla käymään on kesäkuun ja lokakuun välillä. Talvisin sinulla on mahdollisuus hiihtää tai lumikenkäillä osan matkasta. Kesällä voit halutettasi myös meloa osan matkastasi. Alueelta löytyy luontokeskus, leirintäalue, laavuja, sekä useita vuokratupia matkan varrelta. Kaikista suosituimmat nähtävyydet ovat varmasti Oulangan kanjoni, Oulankajoki, Kiutaköngäs ja lukuisat riippusillat. Jos valitset pisimmän reitin, tarvitset arvion mukaan noin neljä päivää sen kulkemiseen.

  • Lapin luonto ja aktiviteetit: Kenenkään tuskin tarvitsee selittää sen kummemmin, miksi Lappi on suosittu ja täydellinen matkakohde. Tämä Suomen pohjoisin alue tarjoaa suuria alueita koskematonta luontoa, lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia ja upeita kohteita rentoutumiseen. Täällä löytyy tekemistä sekä kesllä, että talvella. Metsät ja luonnonpuistot tarjoavat vaellusreittejä, joita voit kulkea myös talvella hiihtäen tai lumikengillä. Kesällä voit kokeilla mönkiäajeluita tai melontaa, kun taas talvella tarjolla on moottorikelkka- ja huskysafareja. Rovaniemellä voit tavata talvella joulupukin, lähteä poroajelulle tai luistella ja kesällä ihailla keskiyön aurinkoa ja pyöräillä luonnossa. Pohjoisessa asuu myös suurin Suomen saamelaisväestö, kenen elämäntavoista ja kulttuurista voit oppia esimerkiksi Saariselällä. Hektisen päivän jälkeen voit rentoutua Lapin eri kylpylöissä, käydä hieronnassa ja yöpyä mukavissa hotelleissa.

  • Järvi-Suomi: Suomen järviseutu on veneilijän ja vesilläliikkujan paratiisi. Järvimaisemat ja tuhannet saaret houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa, varsinkin kesällä. Sisä-Suomessa lähinnä maan itäisissä ja keskisissä osissa sijaitsevalle alueelle on tunnusomaista runsasjärvisyys ja vaihtelevat maisemat. Täältä löydät jopa kuusi Suomen suurinta järveä, kuten Suur-Saimaa ja Päijänne. Suosionsa takia alueelle on rakennettu paljon kesämökkejä, vapaa-ajan asuntoja ja lomakeskuksia. Karjalan seudun suosituimpia kaupunkeja ovat Joensuu ja Savonlinna, ja etelässä Tampere. Jos haluat viettää enemmän aikaa luonnossa omassa rauhassa, vuokraa itsellesi lomamökki järven rannalta ja rentoudu. Lomakeskuksien yhteydessä sinulla on mahdollista osallistua myös erilaisiin tapahtumiin tai aktiviteetteihin. Jos puolestaan haluat nauttia kaupunkien tarjoamista elämyksistä, Tampereelta löytyy upea huvipuisto Särkänniemi, Savonlinnassa voit osallistua oopperajuhliin ja sen vieressä sijaitsevaa Punkaharjua pidetään Järvi-Suomen helmenä.

  • Naantali: Ainutlaatuinen Naantalin kaupunki sijaitsee lyhyen matkan päässä Turusta. Sen viehätys on vanhakaupunki, meren läheisyys ja saaristo. Kesällä tapahtumia järjestetään joka päivä koko perheelle ja teemat vaihtelevat. Festivaalikauden aloittaa Naantalin Musiikkijuhlat kesäkuussa, johon osallistuvat myös kansainväliset muusikot. Kaupungissa järjestetään lukuisia opastettuja kierroksia eri teemoilla. Erityisesti tutustumisen arvoinen retki on merelle ja Naantalin saaristoon höyrylaivalla, yhteysaluksella, lossilla tai vesibussilla. Kultarannan graniittilinnan pihalla Naantalinlahden rannalla sijaitsee upea 6 hehtaarin muotopuutarha tuhansilla ruusuilla, huvimajoilla, vesialtailla ja kuusiaitojen reunustamialla "diplomaattikäytävillä". Tutustu vanhaan kaupunkiin ja sen viehättävään tunnelmaan, nauti upeista maisemista ja vieraile Mannerheiminkadun putiikeissa, kahviloissa ja gallerioissa. Kailon saarella sijaitsee Muumimaailma, joka on nimensä perusteella täynnä muumiaiheisia kohteita ja tekemistä.

  Kiertomatkat vuokra-autolla Suomessa

  Suomesta löytyy muutamia reittejä, jotka kulkevat henkeäsalpaavan luonnon ja tärkeiden kulttuuristen tai historiallisten kohteiden halki. Kuninkaantie on Pohjois-Euroopan vanhin matkailureitti, joka alkaa jo Norjan Bergenistä ja kulkee Ruotsin ja Suomen kautta Pietariin saakka. Suomessa matkan varrelta löydät vanhoja kirkkoja, kartanoja, ruukinkyliä ja satamakaupunkeja. Historian lisäksi voit kokea erilaisia tapahtumia ja kaupunkielämää. Näe Suomen vaihtelevat maisemat Itämeren rannikolta tuntureille. Via Karelia mutkittelee itärajan tuntumassa kansaneepos Kalevalan syntysijoilla. Se alkaa Salpalinjamuseosta, kulkee Valamon luostarin ohi aina Kuusamon Rukalle saakka. Vihreän kullan kultturitie on toisaalta täynnä eteläsavolaisia järvimaisemia. Tämä 400 kilometrin matka kulkee Saimaan rantoja pitkin Mäntyharjulta Puumalan ja Savonlinnan kautta Luston metsämuseoon.

  Jos matkaat Lappiin, sinun tulee kokeilla Revontulentietä. Tämä upea tunturimaisemia halkova reittia alkaa Torniosta Kilpisjärvelle ja sieltä edelleen Tromssaan Norjan puolelle. Tornionjoki, jota pitkin matkaat suurimman osan matkasta, on Euroopan pisin vapaana virtaava 510 km pitkä joki. Väylävarren lohitie matkan varrella on jokea myötäilevä reitti, jolla on mainiot kalastusmahdollisuudet. Reitin pohjoisemmalla puolella matkaat Metsä-Lapin ja Tuntiri-Lapin kansallispuistojen halki, josta löydät monipuolisia matkailupalveluita. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on milteipä Suomen kansallisaarre. Vähitellen viljelymaat muuttuvat porokulttuuriksi ja tulet kohtaamaan paljon saamelaista elämää ja kulttuuria. Matkasi Suomen puolella loppuu Kilpisjärven tunturille Suomen käsivarren nipukkaan. Autonvuokraus Suomesta toteuttaa kaikki nämä unelmasi ja tekee muistoistasi unohtumattomat.

  Mikä on autonvuokrauksen ikäraja Suomessa?

  Jotta voit vuokrata auton Suomessa, sinun on oltava vähintään 20-vuotias. Ikävaatimukset kuitenkin vaihtelevat riippuen auton kokoluokasta ja autovuokraamosta. Ajokortin on oltava voimassa ja vähintään yhden vuoden vanha, väliaikainen kortti ei kelpaa. Jotkut autovuokraamot Suomessa vaativat alle 26-vuotiailta kuljettajilta nuoren kuljettajan lisämaksua. Joillain autovuokraamoilla on käytössä myös enimmäisikäraja.

  Hieman historiaa

  Arkeologisten löytöjen perusteella Suomessa asuttiin jo kivikautena. Ruotsalaiset ottivat Suomen alueet valtaansa 1100- ja 1200-luvuilla. 1600-luvulla ruotsalaisia siirtyi asumaan Suomeen ja ruotsista tuli Suomen toinen äidinkieli. Suomeksi ensimmäisen kirjallisen työn julkaisi Mikael Agricola ja Suomen ensimmäinen yliopisto perustettiin Turkuun vuonna 1696. 1700-luvulla Ruotsi ja Venäjä kävivät sotaa Suomen alueista, jonka suomalaiset tuntevat suurena vihana. Sodassa kuoli myös suomalaisia ja Helsinki poltettiin, todennäköisesti tämän seurauksena suomalaiset hiljalleen rupesivat haluamaan itsenäisyyttä Ruotsista. Vuonna 1809 Suomesta tuli itsenäinen Venäjän suurruhtinaskunta. Myöhempinä vuosina suomen kieli rupesi saamaan tunnustusta. Venäjän vallankumouksen jälkeen Suomi yritti itsenäistyä ja se johti Suomen sisällissotaan.

  Sisällissota loppui puna-armeijan tappioon ja vuonna 1919 Suomesta tuli tasavalta ja Kaarlo Juho Ståhlberg oli ensimmäinen presidentti. Toisessa maailmansodassa Suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan vuosina 1939-1940 ja taas vuosina 1941-1944 jatkosodassa. Sodan loputtua Neuvostoliitto ei pystynyt valloittamaan Suomea, vaikka heillä olikin suuremmat joukot. Vuonna 1947 solmittiin rauha ja Suomi joutui luovuttamaan joitakin alueita Neuvostoliitolle, mukaan lukien Karjala. 60-luvun lopulla tapahtui suuri maastamuutto Ruotsiin työn perässä, sillä töitä ei kehittynyt tarpeeksi. Kylmässä sodassa Suomi yritti pysytellä neutraalina. 70- ja 80-luvuilla Suomen talous kasvoi ja siitä tuli hyvinvoitivaltio.

  90-luvun alussa Suomi oli kuitenkin taloudellisessa lamassa, kunnes kaikki vakautui vuonna 1993. Suurin osa talouskasvusta 1990-luvun lopulla aiheutti Nokian matkapuhelinvalmistajan poikkeuksellisen menestyksen. Suomi liittyi Naton rauhankumppanuusohjelmaan vuonna 1994, Euroopan unioniin vuonna 1995, euroatlanttiseen kumppanuusneuvostoon vuonna 1997 ja euroalueeseen vuonna 1999. Suomi on yksi johtavista maista koulutuksen tasossa, kansalaisvapaudessa, taloudellisessa kilpailukyvyssä ja elämänlaadussa. Vuonna 2015 Suomi valittiin maailman lehdistövapaisimmaksi maaksi. Vuonna 2006 Suomeen valittiin ensimmäinen naispresidentti Tarja Halonen. Suomi on tullut tunnetuksi maailmalla sen taiteesta, muodista ja teknologiasta, kuten Angry Birds. Samalla Helsinki nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2000 ja kulttuuri on yksi Suomen matkailun vetovoimatekijöistä.

  Mikä on Suomen valuutta?

  Vuodesta 2002 Suomessa on käytetty valuuttana euroa (EUR). Käteistä voi nostaa Otto-automaateista, joita löytyy kaikista kaupungeista ja jopa pienemmistä kylistä. Vuokra-auton omavastuuvarataan pääkuljettajan luottokortilta, käteinen tai tavalliset pankkikortit eivät yleensä kelpaa. Samoin esimerkiksi saapuessasi ulkomailta lennolla, vuokraamot lentokentällä eivät hyväksy ulkomaan valuuttaa. Turvatakuuta ja lisämaksuja varten käyvät suurimmat kansainväliset luottokortit. Muista varmistaa, että sinulla on tarpeeksi luottoa. Summa mainitaan varausvahvistuksessai tai varausta tehdessä sivuillamme.

  Tärkeimmät fraasit ruotsiksi

  Suomen kieli on uralilaisen kielten itämerensuomalaiseen ryhmään kuuluva kieli, joka on maan äidinkieli, jota puhuu noin 4,9 miljoonaa ihmistä. Suomen toinen virallinen äidinkieli on ruotsi, jota puhutaan enemmän kuin suomea lähinnä länsirannikolla ja Ahvenanmaalla. Jos matkustat niille alueille, huomaat, että monet tienviitat ja tekstit kaupungeissa ovat suomen lisäksi myös ruotsiksi, tai joissakin paikoissa pelkästään ruotsiksi. Olemme koonneet pienen oppaat hyödyllisistä ruotsinkielisistä sanoista ja lauseista kaiken varalta.

  Hei - God dag
  Hyvää huomenta - God morgon
  Hyvää iltaa - God eftermiddag
  Näkemiin - Adjö
  Kyllä - Ja
  Ei - Nej
  Anteeksi - Ursäkta mig
  Ole Hyvä - Var så god
  Kiitos - Tack
  Voinko matksaa luottokortilla? - Tar ni kreditkort?
  Ei pysäköintiä - Parkering förbjuden
  Haluaisin vuokrata auton - Jag vill hyra en bil
  Voinko saada vakuutuksen? - Kan jag få en försäkring?

  Voinko vuokrata asuntoauton Suomessa?

  Unohda hetkeksi ulkomaan matkat ja vietä lomasi tutkien kaunista kotimaatasi! Koskemattomat erämaat, tuhannet järvet ja hauskat kesäkohteet voit kokea nyt helposti omalla asuntoautolla Suomessa. Lukuisat leirintäalueet ympäri Suomea tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä ja rauhoittumaan hetkeksi vaikkapa järven rannalle. Ota mukaasi koko perhe, laadi itsellesi sopivin reitti vietä unohtumaton kesäloma.

  Käytännöllisiä linkkejä

  9 hullua kilpailua Suomessa infografiikka

  Talvirengassäännöt Euroopassa infografiikka

  Suomen turisti-info