Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SUOMI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Suomi - Kiertele kotimaata

  Autonvuokraus Suomi

  Lomasuunnitelmia tehdessä monet meistä haluavat ulkomaille. Sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas ikimuistoista lomaa varten. Kotimaan matkailu jää usein suurien rantalomakohteiden varjoon, mutta suosittelemme sinua kokeilemaan Suomilomaa seuraavalla kerralla. Kotimaamme tarjoaa yhtä mukavia ranta-, kaupunki- ja aktiviteettilomia, koe esimerkiksi pääkaupungin hulina Helsingissä tai vieraile Joulupukin pajalla Rovaniemellä. Suomi on mukava kohde sekä kesällä, että talvella. Kesällä voit nauttia rantalomakohteista joko meren rannalla tai lukuisilla järvillä. Pienet ja idylliset kylät ja kaupungit heräävät eloon ja voit tutustua eri alueiden historiaan ja ottaa osaa kulttuuritapahtumiin. Meidän tuskin tarvitsee mainita Suomen luonnon tarjoamia mahdollisuuksia. Lapin lähes koskematon luonto on täydellinen kohde patikointia, melontaa ja rauhallista lomaa varten. Myös useat kaupungit, hyvänä esimerkkinä Oulu, tarjoavat tyylikkäitä menomestoja, kiinnostavia museoita ja äänekkäitä festareita. Talvisaikaan voit nauttia talviaktiviteeteistä ja valkoisista maisemista. Autonvuokraus Suomesta on hyvä idea, varsinkin jos päätät matkustaa paljon ja syrjäisimmille seuduille.

  Suomessa on vuosittain miljoonia kansainvälisiä sekä kotimaisia turisteja ja työmatkustajia, ja autonvuokraus on kotimaassamme ilahduttavan hyvätasoista ja luotettavaa. Toimijoita löytyy useita, tarjoten laajan valikoiman erilaisia autoja loistavilla hinnoilla. Voit valita monen tunnetuimman palveluntarjoajan joukosta, kuten Avis ja Europcar, ja löydät varmasti itsellesi sopivan ajoneuvon. Vuokraamot sijaitsevat kätevästi Suomen suurimmissa kaupungeissa, pääasiassa lentokentillä ja rautatieasemilla, joten oman auton varaus on ihanteellinen ja helppo vaihtoehto muiden liikennevaihtoehtojen sijaan, ja säästät samalla aikaa ja rahaa, varsinkin jos hyödynnät erikoistarjouksiamme.

  Vuokratessasi ajoneuvon Auto Europelta, valitset stressittömän varauksen täydellisellä mielenrauhalla. Kokenut varaustiimimme on käytettävissäsi, mikäli tarvitset apua ennen vuokrasi alkua tai sen aikana. Palkittu asiakaspalvelumme on myös tavoitettavissa, mikäli tarvitset heidän apuaan vuokran päätyttyä. Monien kumppaneidemme kanssa tekemämme yhteistyön ansiosta voimme esittää mahtavia tarjouksia, kampanjoita ja alennuksia. Henkilöautovarauksien lisäksi välitämme myös luksusautoja ja asuntoautoja. Ota meihin yhteyttä numeroon +358 942 720 607 ja autamme sinua mielellämme varauksesi kanssa. Jos et ole käyttänyt palveluitamme ennen, voit tutustua muiden asiakkaiden kokemuksiin lukemalla autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Suomesta.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Suomessa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Ajoneuvovalikoima

  Mistä noudan vuokra-auton Suomessa

  Voimme tarjota ympäri Suomea useita paikkoja, joista voit noutaa ajoneuvosi kätevästi. Noutopaikkoja löytyy esimerkiksi lentokentiltä, rautatieasemilta ja keskustoista. Pitkäaikaisen yhteistyömme monen paikallisen ja kansainvälisen vuokraamon kanssa ansiosta voimme tarjota laajan ajoneuvovalikoiman ja noutopaikan, joka ei ole koskaan sinusta kaukana. Joten mihin tahansa Suomea päin päätätkin matkustaa, olipa kyseessä sitten Kittilä, Oulu tai Turku - löydät meidät varmasti.

  Noutopäivänä saavu yksinkertaisesti sovittuun aikaan valitsemaasi Suomen autovuokraamon toimistoon noutamaan ajoneuvosi. Pidä huolta, että mukanasi on voimassa oleva ajokortti, Auto Europen voucher eli varausvahvistus, henkilöllisyystodistus ja pääkuljettajan, jonka nimellä varaus on tehty, nimissä oleva luottokortti tarpeeksi suurella luottorajalla turvatakuuta varten. Muista tarkistaa, että muistat kortin PIN-koodin, sillä tätä saatetaan tarvita turvatakuun varaamiseksi. Tiettyjen autoluokkien, esimerkiksi luksusautojen, vuokraus saattaa vaatia kaksi eri luottokorttia tarvittavalla luottorajalla. Molempien korttien tulee olla pääkuljettajan nimellä. Tarkasta luottokorttivaatimukset varauksen teon yhteydessä Hinnoittelun tiedot -kohdasta tai jälkikäteen vahvistuksesta. Mikäli et täytä vuokraamon vaatimuksia, on heillä oikeus kieltäytyä luovuttamasta autoa sinulle. Tarkasta auto vaurioiden varalta noudon yhteydessä, ja pyydä paikallista henkilökuntaa merkitsemään mahdolliset olemassa olevat vahingot ja naarmut vuokrasopimukseen. Suosittelemme myös kuvaamaan ja videoimaan autoa eri kuvakulmista ennen liikkeellelähtöä. Palauttaessasi autoa odota, että henkilökunnan jäsen tarkastaa auton ja kuittaa sen palautetuksi. Kun auto palautetaan sovitulla polttoainemäärälle ja samassa kunnossa kuin se on vastaanotettu, turvatakuu vapautetaan. Suosittelemme, että tutustut varausehtoihin huolella ja kiinnität erityishuomiota polttoainekäytäntöön ja muihin rajoituksiin, esimerkiksi koskien kilometrimäärää tai rajanylitystä.

  Vertaile autonvuokrauksen hintoja suosituimmilla lentokentillä ja rautatieasemilla Suomessa

  • Helsingin rautatieasema
  • Kittilän rautatieasema
  • Kuusamon rautatieasema
  • Rovaniemen rautatieasema
  • Tampereen rautatieasema
  • Ivalon rautatieasema
  • Turun rautatieasema
  • Oulun rautatieasema
  • Joensuun rautatieasema
  • Kajaanin rautatieasema

  Varaa parhailta autovuokraamoilta Suomessa

  Auto Europen kautta saat taatusti parhaan autonvuokrauksen Suomessa loistavilla hinnoilla hyvämaineisilta vuokraamoilta. Autamme sinua keräämällä tarjoukset luotettavilta toimijoilta, ja voit helposti vertailla ja päättää mikä tarjous on sinulle sopivin. Suomalaisten autovuokraamojen, kuten Finn-Rent, lisäksi meillä on useita kansainvälisiä merkkejä verkostossamme. Teemme yhteistyötä esimerkiksi Sixtin, Hertzin, Avisin ja Enterprisen kanssa - muutamia mainitaksemme. Noutotoimistoja löytyy ympäri Suomea, esimerkiksi Kuopiosta ja Vaasasta. Kun teet varauksen Auto Europen kautta saat täyden jouston ja mahdollisuuden perua varauksen kuluitta jopa 48 tuntia ennen auton noutoajankohtaa. Palvelumme on täysin läpinäkyvää ja sinut pidetään ajan tasalla varauksen jokaisesta käänteestä, olipa kyse sitten varausehdoista, paikallisista lisämaksuista, hinnoista tai polttoainekäytännöistä. Tarkista aina autossa käytettävä polttoaine ennen tankkausta. Väärän polttoaineen tankkauksesta veloitetaan lasku.

  Alamo autovuokraamo Suomi Europcar autovuokraamo Suomi Keddy autovuokraamo Suomi
  Hertz autovuokraamo Suomi Sixt autovuokraamo Suomi Thrifty autovuokraamo Suomi

  Mikäli sinulla on lisää kysymyksiä, ota meihin yhteyttä ja autamme mielellämme. Olemme paikalla vastaamassa kysymyksiin esimerkiksi toimistojen aukioloajoista, autonvuokraukseen liittyvissä kyselyissä, toimistoaikojen ulkopuolisiin varauksiin ja ehtoihin, ja neuvomme miten sinun tulee toimia jos myöhästyt auton noutoajasta. Meillä on myös parhaiden hintojen takuu, eli jos löydät paremmat hinnat samoilla ehdoilla muualta, ota yhteyttä varaustiimiimme ja he tekevät vastatarjouksen.


  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Suomessa

  Ota meihin yhteyttä

  Vaikuttavalla lähes 70 vuoden maailmanlaajuisella autonvuokrauskokemuksella Auto Europe on täällä mahdollistaakseen turvallisen ja sujuvan varauksen ja matkan. Meiltä kysytään usein paljonkin kysymyksiä, ja pyrimme aina saattamaan asiakkaidemme mielet levollisiksi. Varaustiimimme on kokenut ja jos tarvitset autoa esimerkiksi Tampereelta, Kemistä tai Kuusamosta, osaamme auttaa. Helpottaaksemme varauskokemustasi olemme koonneet muutamia autonvuokrausta koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen alle. Olethan yhteydessä mikäli kysymykseesi ei löydy vastausta alta!


  Minkä ikäisenä voin vuokrata auton Suomessa?

  Suomessa autonvuokrauksen minimi-ikä on 19-vuotta. On myös tärkeää huomioida, että ikävaatimukset ja ehdot saattavat vaihdella palveluntarjoajasta ja ajoneuvokategoriasta riippuen. Kuljettajalla täytyy olla ollut ajokortti hallussaan vähintään vuoden verran. Jos tämä on ensimmäinen autonvuokraukseksi, älä huoli - olemme täällä auttaaksemme sinut prosessin läpi. Heille, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta ja jotka ovat alle 21-vuotiaita, tulee paikan päällä melko varmasti maksettavaksi lisämaksu. Suomessa nuoren kuljettajan lisämaksu saattaa päteä kaikkiin alle 26-vuotiaisiin kuljettajiin, eli pidä huolta että olet lukenut varausehdot huolella ennen varaamista.

  Tarkan hinnan saamiseksi lue hinnoittelun tiedot varauksen yhteydessä. Kaikki sovellettavat lisämaksu näkyvät ehdoissa varausprosessin aikana. Kun olet viimeistellyt varauksesi voit halutessasi tarkastaa lisämaksut varausvahvistuksesta eli voucherista ja siellä ilmoitetuista varausehdoista. On tärkeää tehdä varaus aina oikealla iälläsi. Tämän avulla voimme ilmoittaa sinulle mahdollisista vuokraamon asettamista lisämaksuista ja rajoituksista. Jos ilmoitat iän virheellisesti, voit pahimmassa tapauksessa jäädä ilman autoa sillä paikallinen henkilökunta tarkistaa ikäsi auton noudon yhteydessä.

   

  Voinko noutaa vuokra-autoni Suomessa yhdestä kohteesta ja palauttaa sen toiseen?

  Kyllä, monen mielestä on suuri etu pystyä noutamaan edullinen vuokra-auto Suomessa eri kohteesta kuin mihin sen palauttaa. Tätä prosessia kutsutaan yhdensuuntaiseksi autonvuokraukseksi, tosin tämä palvelu saattaa olla mahdollinen vain lisämaksusta. Paikallinen palveluntarjoaja määrittää lisämaksun suuruuden ja siihen vaikuttaa sijainti, päivämäärät, varauksen kesto ja ajoneuvon kategoria. Yhdensuuntaisen vuokran lisämaksu maksetaan suoraan paikan päällä noudon yhteydessä. Auto Europe ei hyödy tästä lisämaksusta, mutta ilmoitamme asiakkaillemme lisäkustannuksesta varausprosessin aikana. Nähdäksesi lisämaksun määrän voit tehdä haun nettisivuillamme haluamastasi kohteesta toiseen klikkaamalla laatikkoa "Palautatko auton eri asemalle?" ja vuokraamon ja ajoneuvon valinnan jälkeen näet yhdensuuntaisen vuokran hinnan varauksen koosteessa. Auto Europe myös ilmoittaa sinulle hinnan varauksen teon jälkeen. Huomioi, että netissä näkyvä hinta ei sisällä ALV:a, vaan se lisätään hintaan noutokohteessa.

  Auton ajamista pois Suomesta on usein rajoitettu, etenkin jos haluat ajaa Itä-Euroopan maihin. Tanskaan, Norjaan tai Ruotsiin ajo on yleensä sallittua, mutta auto tulee kuitenkin palauttaa takaisin Suomeen matkan lopuksi, eli yhdensuuntainen vuokraus ei ole Suomessa mahdollista rajan yli. On tärkeää tarkastaa, että suunnittelemasi matka on mahdollinen valitsemasi vuokraamon kanssa. Jotkut toimijat saattavat sallia kansainvälisen matkustuksen ja yhdensuuntaisen vuokran lisämaksua vastaan, toiset eivät. Voit ilmoittaa aikeesi matkustaa Suomen ulkopuolelle lisäämällä kaikki suunnitellut maat varauksen lisätietoihin varauksen teon aikana. Kaikki aiotut matkustuskohteet näkyvät varausvahvistuksessa, lisähinnan ja varausehtojen lisäksi. Huomioi, että ajoneuvoja ei yleisesti ottaen saa viedä laivalle/lautalle. Jos tarvitset auton, jonka voi viedä laivalle, ilmoita aikeistasi hyvissä ajoin ja yritämme sopia asian erikseen vuokraamon kanssa. Mikäli paikallinen toimisto tekee poikkeuksen, tulee sinun maksaa heille lisämaksu ja muista, että ajoneuvo ei ole vakuutettu laivamatkan aikana eikä laivaan ajaessa tai sieltä poistuessa.

  Voit katsoa kaikki kustannukset ja mahdolliset rajoitukset varausprosessin aikana. Ne löytyvät Hinnoittelun tiedot -valikon takaa Peruspaketti -välilehdeltä, kohdasta Yleiset vuokraehdot. Tiedot näkyvät myös varausvahvistuksessasi varauksen teon jälkeen.

   

  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Suomessa?

  Kyllä, sinulla täytyy olla voimassa oleva luottokortti pääkuljettajan nimissä. Ilman voimassaolevaa luottokorttia vuokraamo kieltäytyy luovuttamasta ajoneuvoa ja saatat menettää varauksesi. Luottokortti ei saa olla prepaid -kortti. Huomioi, että debit -kortti eli pankkikortti ei myöskään riitä. Takuu pidätetään luottokortilta vuokraamon puolesta ja se palautetaan takaisin kortillesi kun auto on palautettu ja paikallinen työntekijä on tarkastanut sen olevan samassa kunnossa kuin vuokran alkaessa. Takuun määrän näet varausvahvistuksestasi. Katso lisätietoa luottokortit ja turvatakuu -osiosta.

  Jos olet varannut luksusauton, on yleistä että pääkuljettaja tarvitsee kaksi luottokorttia. Jos et pysty esittämään vaadittuja luottokortteja saattaa työntekijä kieltäytyä antamasta autoa ja menetät varauksesi. Vuokraamot hyväksyvät yleisimmät luottokortit, kuten Mastercard ja Visa. Pidä huolta, että luottoraja on riittävä ja varoja on riittävästi vapaana turvatakuuta varten. Varmista, että luottokorttisi on hyväksyttyjen joukossa katsomalla hyväksytyt luottokortit varausprosessin aikana Vuokraamon maksuehtojen tiedot -osiosta Hinnoittelun tiedot -kohdassa.

   

  Mitkä ovat tärkeimpiä liikennesääntöjä Suomessa?

  Suomessa ajaessa on tärkeää seurata liikennesääntöjä ja rajoituksia tieturvallisuuden takaamiseksi ja sakkojen ja ongelmien välttämiseksi. Liikennerikkomuksen tapauksessa autovuokraamo veloittaa useimmissa tapauksissa lisäksi käsittelymaksun. Muista, että puhelinta saa käyttää auton liikkuessa vain hands-freen avulla ja huomio tulee pitää tiessä kaikkina aikoina. Huoltoasemia löytyy suhteellisen tiheään Etelä-Suomessa ja suurten valtateiden ja moottoriteiden varsilla. Pohjoiseen päin ajaessa ne harvenevat ja harvaan asutuilla alueilla niitä löytyy lähinnä suurimmissa kyläkeskuksissa. Jos matkustat pidempiä reittejä, kannattaa ottaa selvää huoltoasemien sijainnit ja suunnitella reitti etukäteen, jotta polttoaine ei pääse loppumaan kesken. Jos auto hajoaa tai joudut onnettomuuteen muista laittaa autosta löytyvä heijastinliivi yllesi ennen autosta poistumista. Auton noudon yhteydessä tarkista, että tämä lain määräämä heijastinliivi löytyy autosta jauhesammuttimen, varalamppusarjan, taskulampun, ensiapupakkauksen ja varoituskolmion kanssa. Jos joudut liikenneonnettomuuteen tai vuokra-auto hajoaa, muista olla yhteydessä kaikkiin tarvittaviin viranomaisiin ja vuokraamoon. Eri vuokraamoilla on eri toimintamenetelmät eri tapauksissa.

  Lapsilla tulee olla lastenistuin niin kauan, kun he ovat alle 135 cm pituisia. Asiakas on itse vastuussa oikean turvaistuimen hankkimisesta lapsille. Voit katsoa lisätietoja ja vinkkejä lastenistuinoppaastamme. Muista, että ajaminen päihtyneenä ei ole sallittua. Vaikka olisit puhaltanut alle sallitun promillerajan, saatetaan sinua silti pitää vastuussa onnettomuuden sattuessa, ja mikäli sinulla on päihteitä veressäsi saattavat vakuutukset raueta.

  Suomen teiden liikenteeseen ja olosuhteisiin vaikuttavat suurilta osin vuodenajat, sijainti ja ilmasto. Suomen tiet ovat kaikki maksuttomia ja yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, suurimpia ja enemmän käytettyjä teitä pyritään pitämään erinomaisessa kunnossa ja talviaikaan paljaina, mutta pienemmät tiet voivat kärsiä kelirikosta ja ovat harvemmin huollettuja. Jos olet tottunut ajamaan moottoriteillä tai suurimmilla valtateillä, muista pitää mielessä, että pienemmät tiet ovat kapeimpia, saattavat vaatia huoltoa ja talvella niille syntyy lumipeite. Muista myös, että kaikki vuokraamot eivät välttämättä salli ajamista päällystämättömillä metsäteillä. Suomen talvi ja ajo-olosuhteet voivat olla karut etenkin Lapissa ja eläimet saattavat pyrkiä ylittämään tietä yllättävissä paikoissa. Tarkasta valitsemassasi Suomen autovuokraamossa, että talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3 mm. Kesällä sama luku saa olla vähintään 1.6 mm. Tieliikennelain muututtua vuonna 2020, tulee talvirenkaita käyttää sääolosuhteiden vaatiessa marraskuun alusta maaliskuun loppuun saakka. Talvirenkaat sisältyvät varaukseen melkein poikkeuksetta näinä aikoina, mutta asia on parasta tarkastaa etukäteen varsinkin, jos vuokra-aika on pitkä ja alkaa tai päättyy lain määräämien aikojen ulkopuolella. Jos joudut onnettomuuteen eläinten kanssa, kuten esimerkiksi hirven, peuran tai poron kanssa, muista aina ilmoittaa asiasta poliisille vaikka eläin näyttäisi selviytyneen tilanteesta naarmuitta.

   

  Tarvitseeko minun maksaa tiemaksuja matkalla vuokra-autolla Suomessa?

  Ei, Suomessa ei ole tietulleja. Maassa ajaminen on erityisen miellyttävää, sillä ruuhkia ei juuri ole, maisemat ovat kauniit ja tieolosuhteet usein erinomaiset.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Suomessa?

  Auto Europen sivuilla esitetyt tarjoukset sisältävät rajoitetun vastuuvakuutuksen, kolarisuojan (CDW) ja varkaussuojan (TP). Nämä suojat ovat lain edellyttämät vähimmäisvaatimukset. Ne voivat olla omavastuun kanssa tai ilman omavastuuta. Kolarisuoja (CDW) ei kata renkaiden, pyörien, peilien, katon, alustan, moottorin, ajoneuvon sisätilojen tai lukkojen / avainten vaurioita. Jos haluat autollesi lisäsuojan, suosittelemme Auto Europen Super Cover omavastuun hyvitys -palvelua, jonka avulla voit hakea rahojasi takaisin jos joudut paikanpäällä maksamaan vaurioita. Tutustu myös muihin omavastuun suojauksen vaihtoehtoihin. Muista, että omavastuuta ei hyvitetä jos olet toiminut liikennesääntöjen vastaisesti.

  Autoa noudettaessa paikallinen työntekijä tarjoaa melko varmasti lisävakuutuksia auton suojaamiseksi. Nämä ovat täysin vapaaehtoisia, paikanpäällä maksettavia tuotteita. Jos päädyt hyväksymään paikalliset vakuutukset, ei Auto Europe voi hyvittää niitä vaikka niille ei olisi ollut tarvetta. Näihin vakuutuksiin voi kuulua muun muassa: henkilökohtaisten tavaroiden vakuutus (PEC), henkilökohtainen tapaturmavakuutus (PAI), Super CDW, Seguro Relax -vakuutus ja tiepalvelu. Jos olet hankkinut lisäsuojan kauttamme, olet turvattu monissa tapauksissa etkä välttämättä tarvitse lisävakuutuksia.

  Suosittelemme lukemaan vähintään tiivistetyn oppaamme autonvuokrauksen turvista ennen auton varaamista, sillä sivut antavat selityksen tärkeimmille asioille ja myös kertovat tiivistetysti miten onnettomuustilanteessa tulee toimia omavastuun suojaamiseksi. Suosittelemme lukemaan myös lyhyen autonvuokrauksen suojauksen termistön, jotta sivustomme tulkitseminen ja auton noutaminen kohteessa on helpompaa. Näet varausehdot varausvaiheessa Hinnoittelun tiedot valikon takaa. Täältä näet esimerkiksi kolarivakuutuksen, varkaussuojan ja vastuuvakuutuksen omavastuiden määrät. Löydät nämä tiedot uudelleen varausvahvistuksestasi varauksen tehtyäsi.

   

  Voinko lisätä toisen kuljettajan autonvuokraukseen Suomessa?

  Kyllä - toisen kuljettajan lisääminen varaukseen on mahdollista. Tämä on hyvä idea jos haluat jakaa ajovastuun toisen henkilön kanssa. Yleensä tästä vaihtoehdosta tulee maksaa lisämaksu. Lisämaksut täytyy maksaa paikan päällä, ne liittyvät vuokraamon tarjoamiin extra -palveluihin. Meillä on silloin tällöin ilmaisen lisäkuljettajan tarjouksia saatavilla, näet ne erikseen merkittynä autoa ja vuokraamoa valitessasi. Tarjoukset riippuvat vuokraamosta, vuodenajasta ja ajoneuvotyypistä. Jos aiot varata lisäkuljettajan, tulee heidän nimensä rekisteröidä varausvahvistukseen.

  Jos lisäkuljettajaa ei ole merkitty sopimukseen vakuutusturva raukeaa, jos kuljettaja joutuu onnettomuuteen tai vaaratilanteeseen ajon aikana. Lisäkuljettajan täytyy toimittaa samat asiakirjat kuin pääkuljettajan. Tämä pitää sisällään henkilöllisyystodistuksen ja ajokortin, joissain tapauksessa myös oman luottokortin mutta tämä mainitaan erikseen. Valitse Hinnoittelun tiedot jos haluat saada toisen kuljettajan lisämaksun tietoosi. Tieto on kirjattu myös varausvahvistukseen jonka saat varauksen tehtyäsi.

   

  Tarvitsenko lisävarusteita vuokra-autooni talvella Suomessa?

  Kyllä, uudistuneen tieliikennelain mukaan talvirenkaat ovat pakolliset kelin tai sään niin vaatiessa marraskuun alusta maaliskuun loppuun saakka kaikilla teillä. Jos tien pinnalla on lunta, jäätä, loskaa/sohjoa tai hallaa, olosuhteita pidetään talvisina ja täten lisävarusteet ovat paikallaan. Nastarenkaita tulee myös käyttää sääolojen niin vaatiessa marraskuusta maaliskuuhun, mutta niitä voi myös käyttää muulloin, mikäli sääolosuhteet ovat huonot ja tienpinta jäinen.

  Suurin osa Suomen autovuokraamoista sisällyttää talvirenkaat kaikkiin varauksiin marraskuusta huhtikuuhun. Asia kannattaa kuitenkin tarkistaa varausta tehtäessä, sillä osa saattaa vaihtaa kesärenkaat jo säiden keväällä niin salliessa. Näet varausvaiheessa, mikäli talvivarustelu kuuluu hintaan. Talvivarusteet sisältävät ajoneuvot on merkitty tekstillä "Sisältää talvirenkaat". Autosta löytyy yleensä myös lumiharja/jääskrapa. Mikäli näitä ei löydy autosta automaattisesti voit kysyä niitä noutotoimistosta tai käydä ostamassa ne huoltoasemalta. Näet mahdolliset lisähinnat ja tarvittavat talvivarustelut päivämäärineen Hinnoittelun tiedot -osiosta Talvilisämaksut osiosta.

   

  Mitä minun tulisi pitää mielessä ajaessani vuokra-autolla Suomessa talvella?

  Ajaminen Suomessa talvisaikaan voi olla haastavaa, mutta mahdollista kunhan ajat varovasti ja sääolosuhteet huomioiden. Muista pysyä rauhallisena, pitää tavallista suuremmat turvavälit, tunnustele auton pitoa, älä tee äkkinäisiä liikkeitä tai kiihdytyksiä, muista hidastaa ajoissa äläkä kiihdytä mutkassa. Muista liikkua erityisen varoen, mikäli edessäsi on lumiaura, sillä se saattaa pöllyttää irtolunta niin että et näe vastaantulevien kaistaa ja tällöin ohittamista tulee tietenkin välttää. Sillat saattavat olla erityisen jäisiä ja etenkin maaseudulla kannattaa ajaa hieman tavallista keskemmällä tietä välttäen uria, vastaantuleva liikenne hyvin huomioonottaen.

  Jos ajoneuvosi menettää pitonsa ja lähtee luisuun ajaessasi, pysy rauhallisena ja käännä ohjauspyörää luiston suuntaan. Jos ajat manuaalivaihteisella autolla voit painaa kytkimen pohjaan, mutta älä koske kaasuun tai jarruun. Luiston vähetessä voit alkaa taas ohjata tien suuntaan. Jos olet kaltevassa maastossa voit heilutella ohjauspyörää kevyesti ja pidon löytyminen helpottuu. Jos auton takaosa lähtee liukuun, kannattaa ohjauspyörää kääntää kevyesti samaan suuntaan kuin mihin takaosa liukuu. Toista liikettä hitaasti, kunnes auto saa taas pitoa.

  Autoa noutaessasi pidä huolta, että tuulilasinpesuneste sisältää jäätymisenestoainetta. Varmista myös, että autosta löytyy käynnistyskaapelit, heijastinliivit, lapio, taskulamppu, lumiharja/skrapa, hinausköysi ja hiekkapussi, varsinkin jos aiot ajaa syrjäseudulla ja keliolosuhteiden ennustetaan olevan haastavat. Jos tie on suljettu, älä käytä sitä vaan etsi vaihtoehtoinen reitti. Teiden sulkeminen talvella tarkoittaa yleensä sitä, että niiden käyttö on vaarallista.


  Autonvuokrauksen lisävaihtoehdot Suomessa

  Hyödynnä nettisivujamme ja vertaile helposti kaikkia Suomen parhaita autonvuokrauksen tarjouksia. Auto Europe tarjoaa alennuksia ja vaihtelevia kampanjoita varaukseesi - esimerkiksi hintaan sisältyvä navigaattori, ilmainen lisäkuljettaja, autoluokan korotus ja paljon muuta. Luotettavan kumppaniverkostomme kautta sinulla on monia eri noutopaikkoja eri puolilla Suomea ja laaja valikoima ajoneuvoja, joista voit valita sopivan luokan kuten esimerkiksi kesällä avoauton. Olemme jaotelleet ajoneuvot eri luokkiin helpottaaksemme vertailua, jokaisella autoluokalla on omat etunsa ja varjopuolensa.

  Jos ajat pääasiassa kaupungissa, suosittelemme vuokraamaan auton kompakti-kategoriasta. Jos tarvitset jykevämmän ja suuremman auton pitemmän matkan ajoon, suosittelemme sen sijaan katumaasturia. Keskitason ekonomy -autoluokka on taasen tasapainossa tehon, polttoainetehokkuuden ja käsiteltävyyden kesken. Konsultoi Suomen ajoneuvovalikoimaamme saadaksesi täyden selityksen eri ajoneuvoluokista.

  Varaa luksusauto Suomessa Varaa tila-auto Suomessa Varaa asuntoauto Suomessa

  Luksusautonvuokraus Suomi - Suomessa on saatavilla hienoja luksusautomerkkejä luotettavilta valmistajilta, kuten esimerkiksi BMW, Tesla ja Audi. Luksusautot ovat suosittu vaihtoehto etenkin liikematkustajiemme keskuudessa, sillä nämä ajoneuvot tarjoavat mukavuutta, glamouria ja sopivat etenkin heille, jotka liikkuvat työn puolesta paljon. Tehokkaan moottorin ansiosta ajaminen moottoritiellä käy leppoisasti ja autot on varustettu kaikilla mukavuuksilla, kuten sisäänrakennetulla hands-freella, jonka ansiosta työpuheluita on mahdollista hoitaa ajon aikana.

  Autonvuokraus tila-autot Suomi - Täydellinen ratkaisu heille, jotka liikkuvat suurempana ryhmänä! Tila-automme sopivat erinomaisesti matkustajien ja heidän matkatavaroidensa kuljettamiseen mukavasti ympäri Suomea. Valikoimastamme löytyy maailmankuuluja merkkejä ja erilaisia moottoritehoja ja istuinvaihtoehtoja, joten löydämme varmasti sopivan tila-auton matkallesi. Vaikka tila-auto on yleensä henkilöauton vuokrausta hintavampaa, säästät suurten ryhmien kuljetuksessa sillä sinun ei tarvitse varata useaa henkilöautoa tai käyttää julkisen liikenteen verkostoa.

  Asuntoauton vuokraus Suomi - Suomi on yksi parhaista maista, joihin voi tutustua matkailuautolla. Sen laajat, koskemattomat maisemat, tiheät metsät ja karu rannikko ovat ainutlaatuisia. Kaikissa matkailuautoissamme on perusvarustus; monissa on myös wc, ruokailuvälineet, lämmitys ja erilaisia vaihtoehtoja henkilöiden majoitukseen. Koe vapaus, jota auto ei voi tarjota - matkusta omaan tahtiisi, yövy siellä missä haluat ja nauti itsenäisyydestäsi. Matkailuautomme ovat kuin koti kodin ulkopuolella, ne tarjoavat lisäarvoa matkustukseesi ja parantavat matkaasi moninkertaisesti.


  Hyödyllisiä linkkejä

  Matkustustiedot ja matkavinkit Suomessa

  Täydellinen autonvuokrauskokemus

  Ensimmäinen autonvuokrauksesi

  Hyödylliset autonvuokrauksen matkavinkit