Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ISRAEL

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Israelissa Auto Europen kanssa

  Auto Europe on yksi maailman johtavimpia autovuokraamon välittäjiä maailmalla jopa 60- vuoden kokemuksella. Kun vuokraat auton Israelista, haluat varmistaa, että voit nauttia matkastasi, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. Me etsimme sinulle puolestasi juuri sinulle sopivan vuokra-auton lukuisista noutokohteistamme lentokentältä, rautatieasemilta tai vaikkapa kaupungin keskustasta hotellisi läheltä. Pääkaupunki Jerusalem ja moderni Tel Aviv ovat "must see"- kohteita Israelissa jokaiselle matkaajalle. Oma autonvuokraus Israelissa tekee mahdolliseksi sen, että voit vapaasti lähteä tutustumaan tähän historialliseen maahan omaan tahtiin. Maa tarjoaa luksuselämää sekä ennenkämemätöntä luontoa, vanhaa historiaa ja kulttuurieroja.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Israel on Välimeren rannalla sijaitseva pieni maa, jolla on pitkä ja monimutkainen historia. Kaikesta huolimatta Israel on moderni länsimainen valtio, joka tarjoaa kiinnostavan historian lisäksi myös pitkiä hiekkarantoja, kiinnostavia kaupunkeja sekä eri uskontojen muovaamaa kulttuuria. Vanha historia ja moderni aika yhdistyvät Israelissa kiehtovasti - vuosituhansia vanha historia ja aikakaudet ovat vieläkin läsnä kaupungin toreilla ja kujilla, kun taas vastakkaista katua reunustavat viihtyisät kahvilat ja trendikkäät vaatekaupat. Tutustu tähän kaikkeen autonvuokrauksella Israelista.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Israelssa ajetaan tien oikealla puolella.
  • Turvavyöt ovat pakollisia kuljettajalle ja kaikille matkustajille ja alle 4 vuotiaiden lasten on istuttava heille tarkoitetuissa istuimissa.
  • Israelissa edes pieni määrä alkoholia veressä ei ole sallittu, maassa noudatetaan 0.00 promillen sääntöä.
  • Matkapuhelimeen puhuminen on ajon aikana kielletty muutoin kuin hannds-free laitteella tai kaijuttimen kautta.
  • Liikennemerkit Israelissa ovat hepreaksi, arabiaksi ja englanniksi.
  • Ajovalojen on oltava päällä kaikkina aikoina.
  • Kaikissa autoissa on oltava keltaiset heijasteliivit, jotka on puettava päälle ongelmatilanteessa, jos sinun on pysähdyttävä tien varteen ja poistuttava autosta.
  • Pysäköinti punaiselle/valkoiselle alueelle on aina kielletty. Sinisellä/valkoisella merkityt alueet ovat maksullisia parkkialueita, joilla pysäköinnistä veloitetaan yleensä tunnin mukaan.
  • Äänitorven käyttö on Israelissa yleistä ja normaali käytäntö, jos esimerkiksi takanasi ajavan mielestä ajat liian hijaa. Tätä ei kuitenkaan tarvitse ottaa henkilökohtaisesti, äänitorvea ei näissä tilanteissa käytetä agressiivisuutena.
  • Huomioi, että joskus ajaessasi esimerkiksi kauppakeskuksen parkkihalliin sinua saatetaan pyytää avaamaan takakontti tarkastusta varten. Mieti etukäteen miten teet sen helpoiten, ettet sen sattuessa kerää jonoa taaksesi.
  • Huoltoasemia on helppo löytää jokaisesta kaupungista ja niitä on useita myös moottoriteiden varsilla. Jotkut huoltoasemat voivat olla kiinni lauantaina sepatin aikaan. Voit löytää huotoasemia, jossa on tankkauspalvelu, tai voit tehdä sen itse itsepalveluasemilla.

  Tiemaksut

  Israelissa on yksi maksullinen moottoritie Nro. 6, Pan Israel Highway. Tämä moottoritie kulkee tällä hetkellä maan halki pohjoisesta keski-Israeliin ja sitä parhaillaan rakennetaan kulkemaan maan eteläosaan asti. Tämän moottoritien maksutapa vaihtelee autovuokraamostasi riippuen. Ota asiasta selvää autovuokraamoltasi ennen kuin matkustat tällä moottoritiellä.

  Ikävaatimukset

  Israelissa minimi-ikä autonvuokraukselle on 21 vuotta. Monet autovuokraamot Israelissa veloittavat kuitenkin alle 26 vuotiaita kuljettajia nuoren kuljettajan lisämaksulla paikan päällä. Joillakin autovuokraamoilla on myös maksimi-ikä noin 75 vuotta.

  Valuutta

  Israelin valuutta on shekeli, virallisesti New Israeli Shekel (NIS), ja shekelin sadasosa on agora. Rahanvaihtopisteitä on paljon erityisesti turistikohteissa ja rahanvaihdosta ei veloiteta välityspalkkiota. Valuuttaa voi vaihtaa myös postitoimistoissa ja pankeissa, joissa saatetaan veloittaa välityspalkkio. Luottokortit kelpaavat yleisesti maksuvälineenä ja raha-automaatteja on runsaasti ja myös suomalaisilla luotto- tai pankkikorteilla voi maksaa useissa liikkeissä. Pankit ovat auki yleensä klo. 12:00 asti, mutta joinakin päivinä pankit voivat olla auki myös kello 16:00 jälkeen.

  Aikaero

  Israelissa kellonaika on sama kuin Suomessa. Kesä- ja talviaikaan maassa siirrytään samoihin aikoihin kuin Suomessa.

  Sanakirja

  Israelissa on kaksi virallista kieltä, heprea ja arabia. Englantia kuitenkin puhutaan laajalti koko maassaja monet tienviitteet ja tekstit ovat myös englanniksi. Muita kieliä, joita puhuu suuri osa väestöstä Israelissa ovat ranska, espanja, saksa, jiddish, venäjä, puola ja unkari. Heprean ja arabian kielellä on molemmilla täysin eri aakkoset, joten tässä muutamia lauseita ja sanoja hepreaksi ja arabiaksi miten ne lausutaan.

  Hei - Heprea: Shalom, Arabia: As-salam 'alaykum
  Mitä kuuluu? - Heprea: Ma shlomxa? (mask.)/ Ma shlomex? (fem), Arabia: Kayfa halik (fem.)/ Kayfa halak? (mask.)
  Hyvää huomenta - Heprea: Boker tov, Arabia: Sabahul khayr
  Hyvää yötä - Heprea: Laila tov, Arabia: Tusbih 'ala khayr
  Näkemiin - Heprea: Lehitraot, Arabia: Ma'a as-salamah
  Ole hyvä - Heprea: Bevekshah, Arabia: Al'afw
  Kiitos - Heprea: Toda rabah/Rav todot/Toda, Arabia: Shukran
  Anteeksi - Heprea: Slicha, Arabia: Asif!
  Puhutko englantia? - Heprea: Ata medaber Anglit, Arabia: Hal tatakallamu alloghah alenjleziah?
  Kyllä - Heprea: Ken, Arabia: Na’am
  Ei - Heprea: Lo, Arabia: Laa
  Apua! - Heprea: Atsiloo, Arabia: Saa'adinii!

  Verkkovirta

  Sähkövirta on Israelissa 220 volttia (50 Hz). Pistorasiat ovat kolmireikäisiä, mutta suomalaiset pistokkeet sopivat useimpiin rasioihin, mutta adapteria kannattaa kuitenkin pitää mukana.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Israelissa, jos oleskulu kestää alle kolme kuukautta. Sinulla on kuitenkin oltava paluulippu, passi ja riittävät varat maassa oleskelulle. Maasta poistuessa sinun on maksettava aina maastapoistumismaksu. Jos sinun on tarkoitus matkustaa samalla passilla muihin arabimaihin Jordania ja Egyptiä lukuunottamatta Israelin jälkeen, kannattaa pyytää rajatarkastuksessa leimaa erilliselle paperille, sillä israelin leima passissa saattaa estää pääsyäsi muihin arabimaihin.

  Suomen suurlähetystö Tel Aviv
  Kanion Ramat Aviv (9. kerros)
  Einstein Street 40
  Tel Aviv, Israel
  Puhelin: +972-3-745 6600
  Sähköposti: sanomat.tel@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Israelin turisti-info