Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MAROKKO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Marokossa parhailla hinnoilla

  Jätä taaksesi kaikki huolet ja nauti rentouttavasta ja ongelmattomasta lomastasi, koska Auto Europe huolehtii autonvuokrauksestasi. Rentoudu ja käytä hyväksesi meidän 60 vuoden kokemusta ja yhteistyökumppanuutta maailman johtavien ja paikallisten autovuokraamojen kanssa. Meillä on suuri valikoima eri autoluokkia laidasta laitaan. Löydämme juuri sinulle sopivan, oli se sitten pieni ja mukava auto kahdelle, suurempi auto koko perheelle tai idyllinen luksusauto. Autonvuokraus Marokossa on helppoa ja nopeaa nettisivujemme kautta. Meillä on tarjolla autoja ympäri maata lentokentillä, rautatieasemilla ja lukuisissa kaupunkitoimistoissa vaikkapa hotellisi vierestä.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Marokko on mystinen ja eksoottinen maa täynnä värikästä elämää. Jotta saat parhaimman ja monipuolisen kokemuksen tästä makeasta maasta, tee autonvuokraus Marokossa ja lähde pienelle seikkailulle. Sukella Agadirin itämaiseen kulttuuriin värikkäillä basaareilla, maista eksoottisia marokkolaisia herkkuja tai loikoile kilometrien mittaisella rannalla. Varaa muutama päivä myös kiertomatkalle Marrakechiin. Tässä kaupungissa sijaitsee legendaarinen sadunkertojien tori Jemaa el Fna. Kaupungissa yhdityy hienosta vanha kaupunki ja modernit kuppilat. Kaupunkien sykkeen lisäksi maa tarjoaa paljon myös luonnon ja seikkailun ystäville. Suuri osa Marokosta on vuorien tai aavikon peitossa, mikä on täydellistä safareille ja vaelluksille ja länsirannikko soveltuu mainiosti lainelautailuun.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Marokossa kuten Suomessakin ajetaan tien oikealla puolella.
  • Ole varovainen ajaeesa Marokossa, sillä paikalliset kuljettajat ovat usein holtittomia ja agressiivisia ja liikennesäännöistä ei välitetä.
  • Teiden kunto Marokossa on kohtalainen, mutta suurimmat moottori- ja päätiet ovat jo hyvässä kunnossa ja muita teitä kunnostataan jatkuvasti. Pienillä sivuteillä kannattaa hidastaa, sillä niissä voi olla enemmän kuoppia ja soraa.
  • Turvavyöt ovat pakollisia kaikille autossa oleville ja 4 vuotiaiden ja nuorempien lasten on situttava heille tarkotetuissa istuimissa ja ainoastaan takapenkillä.
  • Alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen on täysin kielletty ja edes pieni määrä alkoholia veressä voi johtaa lyhytaikaiseen vankeuteen.
  • Vuokratessasi joiltakin autovuokraamoilta et tarvitse kansainvälistä ajokorttia, jos sinulla on Euroopan Unionin ja roomalaisilla aakkosilla kirjoitettu ajokortti. Jotkut kuitenkin vaativat sen, joten ota siitä selvää ennen matkalle lähtöä.
  • Liikennemerkit Marokossa ovat sekä arabiaksi, että englanniksi.
  • Nopeusrajoitukset ovat kaupungissa 50km/h ja muilla alueilla ja moottoriteillä 100km/h.
  • Hanki päivitetty navigaattori tai hyvä kartta, sillä osalla kaduista ei ole nimiä näkyvillä ja kaikki kartat eivät ole riittävän kattavia, joten liikkuminen kaupungeissa voi olla haastavaa.
  • Pysäköinti kaupungissa voi olla haastavaa, mutta voit löytää vapaita paikkoja teiden varsilla, jossa palvelee "gardien". Nämä henkilöt pitävät huolta autostasi ja vartioivat sitä yönkin yli. Kun noudat autosi takaisin, sinulta yleensä odotetaan tippiä tehdystä työstä. Huomioi, että pysäköinti alueille rajattuina valkoisella ja puneisella värillä on ehdottomasti kielletty.
  • Huoltoasemia on yleensä helppo löytää kaupungeista ja niiden lähistöllä ja myös niiden ulkopuolella, mutta kannattaa kuitenkin pitää tankissa riittävästä polttoainetta. Kartalla merkitty lyhyt reitti seuraavalle huoltoasemalle voikin olla vuoristoista ja kuluttaa polttoainetta nopeammin kuin kuvittelit. Huoltoasemilla on lähes aina tankkauspalvelu. Kannattaa tankata suurimmilla ja kansainvälisillä huoltoasemilla, sillä paikallisilla huoltoasemilla saattaa olla huonompilaatuista polttoainetta.

  Tiemaksut

  Marokossa moottoritiet ovat maksullisia. Helpoin tapa kulkea suurimpien kaupunkien välillä on moottoritiet. Maksupisteitä löytyy säännöllisesti pitkin moottoriteitä ja maksu koostuu ajetusta matkasta ja auton koosta ja on hyvin edullista. Tiemaksut voit maksaa käteisellä ja voit huoletta maksaa suurimmilla seteleillä, sillä muista maksupalveluista poiketen tietullipisteissä on aina vaihtorahaa.

  Ikävaatimukset

  Autoa saa ajaa Marokossa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Autovuokraamoissa Marokossa voi kuitenkin vuokrata vähintään 21 vuotta täyttänyt henkilö, kenellä ajokortti on vähintään vuoden vanha. Alle 26 vuotiaat kuljettajat joutuvat myös maksamaan nuoren kuljettajan lisämaksun paikan päällä. Marokossa autovuokraamoilla on myös maksimi-ikä vuoraajille, joka vaihtelee 70-79 vuoden välillä. Ikävaatimukset voivat kuietnkin vaihdella vuoraamosta riippuen, joten tarkista tämä varauksestasi ajoissa. Lisätietoa ajamisesta Marokossa löydät meidän Marokon kuljettajan oppaasta.

  Valuutta

  Marokon valuutta on dirhami (MAD). Dirhameita ei saa ulkomailta juuri yhtään, koska valuutalla on vienti- ja tuontikielto. Euroja voi aina vaihtaa paikan päällä valuutanvaihtopisteissä tai voit nostaa rahaa suoraan raha-automaatista. Tarkista kuitenkin aina mahdolliset lisämaksut, jos nostat rahaa kortiltasi. Visa-automaatteja ei välttämättä löydy aina kovinkaan helposti, mutta niitä on saatavilla turistikohteissaja hotelleissa varsin hyvin.

  Aikaero

  Aikaero Marokossa on -3 tuntia. Huomioi, että Marokon kesä- ja talviajan siirtymäajankohdat poikkeavat EU:n siirtymäajoista. Paastokuukausi Ramadanin ajaksi Marokossa siirrytään väliaikaisesti takaisin talviaikaan.

  Sanakirja

  Marokon virallinen kieli on arabia joillakin alueilla puhutaan berbeerimurteita. Englantia puhuu vain pieni osa asukkaista, mutta ranskalla pärjää paljon paremmin, koska suurin osa ymmärtää ranskaa. Turistikohteissa palvelua saa englanniksi ja usein myös saksaksi. Listasimme alle muutaman hyödyllisen lauseen ja sanoja, joista voi olla apua matkallasi. Arabialainen kieli ja aakkoset poikkeaa täysin muista kielistä, joten nämä lauseet on kirjoitettu miten ne kuuluu ääntää.

  Hei - As-salam 'alaykum
  Mitä kuuluu? - Kayfa halik (fem.)/ Kayfa halak(mask.)
  Hyvää huomenta - Sabahul khayr
  Hyvää yötä - Tusbih 'ala khayr
  Näkemiin - Ma'a as-salamah
  Ole hyvä - Al'afw
  Kiitos - Shokran/ merci
  Ei kiitos – La Shokran/ No merci
  Anteeksi - Asif!
  Puhutko englantia? - Hal tatakallamu alloghah alenjleziah?
  Kyllä - Na’am
  Ei - Laa
  Apua! - Saa'adinii!
  Lyijytön polttoaine - Sans Plomb / Tamaniin
  Pysäköintivalvoja - Gardiens de voitures
  Olkoon rauha kanssasi - Salama alekum
  Paljonko tämä maksaa? - Da ghali awi’/ C’est Combien?

  Verkkovirta

  Marokossa käytetty sähkövirta on 127/220 V ja 50 Hz. Myös pistokkeita on kahdentyyppisiä, sama kuin Suomessa ja ranskalainen kolmipiikkinen. Kannattaa ottaa adapteri mukaan kaiken varalta, jos kohdallesi sattuu ranskalainen versio.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Marokossa, mutta oleskelu ei saa kestää pidempään kuin kolme kuukautta. Jos olet maassa pidempään, tarvitset siihen luvan. Pidä huoli siitä, että passiisi varmasti aina laitetaan leima. Suomen suurlähetystö Marokosta löytyy sen pääkaupungista Rabatista. Kunniakonsulaatteja on viisi ja ne löytyvät Agadirista, Casablancasta, Marrakechista, Safista ja Tangerista.

  Suomen suurlähetystö Rabat
  Ambassade de Finlande
  B.P. 590, Rabat Chellah
  10002 Rabat, Morocco
  Puhelin: +212-537-658 775
  Sähköposti: sanomat.rab@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Marokon turisti-info