Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Euroopan henkeäsalpaavat Alppien kaapelihissit

  Olipa sitten kesä tai talvi, turistit rakastavat köysiradoilla ajamista Euroopassa. Ilmakuvan saaminen luonnon maisemista ja vilkkaista kaupungeista voi olla jännittävä kokemus, etenkin yhdellä parhaimmista köysiradoista Euroopassa. Jotkut eurooppalaiset Alppien köysiradat tarjoavat kauniita näkymiä, toiset taas henkeäsalpaavia maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Nämä ovat köysiratoja Euroopassa, jotka tekevät matkasta ajan ja rahan arvoisen. Joten älä lähde halvalle ajelulle tylsillä maisemilla; maksaa elämäsi kyydistä ja nauti näköaloista!

  Grindelwald-Männlichen köysirata

  Grindelwald-Männlichen, Sveitsi: Vuonna 1978, Grindelwald-Männlichen kaapelihissit avattiin yhdistämään hieman yli 900 metriä korkealla olevaa Grindelwald-Grund-kylää ylenpänä olevaan Männlichen-kylään, joka on hieman yli 2300 metriä korkealla. Sen avaamisesta asti, 6 km pitkä Grindelwald-Männlichen köysirata on ollut pisin maailmassa. Matka kestää 30 minuuttia ja se tarjoaa matkustajilleen upeat näkymät Jungfrau- ja Eiger- vuorille Bernin Alpeilla. Grindelwald-Männlichen kaapelihissit kulkevat ympäri vuoden, joten sekä matkailijoille kesällä patikointia ja pyöräilyä, että talvella hiihtoa, lumilautailua ja kelkkailuaa varten on mahdollisuus kokea yksi kaikkein uskomattomista Euroopan Alppien köysiradoista.

  Stresa-Mottarone köysirata

  Maggiore-järvi, Italia: Suuntaa Italiaan ja istu yhdessä hämmästyttävimmistä Euroopan Alppien kaapelihisseissä, Stresa Mottaronen köysiradalla. Tämä reitti vie kävijät Mottarone-vuoren huipulle 1491 korkeuteen. Puolivälissä matkaa matkustajat voivat hypätä pois ja tutkia Alpinum-alppipuutarhaa. Tämä puutarha pitää sisällään noin 600 eri Alppien ja sub-Alppien kasvilajeja. Alppipuutarha tarjoaa esteettömän näkymän Maggiore-järven Borromeonsaarille: Bella, Madre ja dei Pescatori. Vaikka kävelymatka alas vuorelta onkin lyhyt, matkaajat eivät varmasti halua jättää väliin kyytiä vuoren huipulle. Huipulla vieraat voivat todistaa ihmeellisen 360° näkymän Pojoen laaksoon ja aina Alpeille saakka. Lisäksi nopea 15 minuutin kävelymatka huipulle tarjoaa näkymän seitsemälle upealle järvelle. Stresa-Mottarone kaapelihissit ovat ainoat Euroopassa, joilta on mahdollisuus nähdä Orta, Comabbio, Monate, Maggiore, Mergozzo, Varese ja Biandronno-järvet yhden matkan aikana.

  Teleférico Benalmádena köysirata

  Benalmádena, Espanja: Avattu vuonna 2003, Teleférico Benalmádenan kaapelihissit ovat yksi uudemmista Euroopan Alppien köysiradoista. Avaamisen jälkeen tästä 15 minuutin köysiradasta on nopeasti tullut yksi suosituimmista nähtävyyksistä Costa del Solossa, koska se tarjoaa kauniit näkymät. Teleférico Benalmádena vie kävijät 800 metriä merenpinnan yläpuolelle Calamorro-vuoren huipulle, joka on korkein kohta Benalmádenasilla. Sieltä matkailijat voivat ihailla Costa del Soloa, Guadalhorcen laaksoa ja Sierra Nevadan vuoristoa. Kävijät, joille sattuu hyvä onni ja selvä päivä, voivat nähdä Gibraltarin ja Afrikan rannikon. Huipuilla merkityt kyltit viittaavat vieraille esrikoisista näköaloista ja muista nähtävyyksiä, kuten aasilla ratsastuksista, Birds of Prey mielenosoituksista ja maastopyöräreiteistä. Teleférico Benalmádena on avoinna vain maaliskuusta joulukuuhun, joten tarkista matkan päivät ja takaa itsellesi ajelu yhdellä parhaista Euroopan Alppien köysiradoista.

  Aiguille du Midi köysirata

  Chamonix, Ranska: Aiguille du Midi on Aiguilles de Chamonix'n korkein ja kuuluisin, Euroopan Alppien köysiratajärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Chamonix'n vuorille. Aiguille du Midi-köysirata alkaa Chamonix'n keskustasta, josta lähtee kaapelihissejä 3842 metrin korkeuteen kohti Alppeja. Noin puolivälissä matkaa 2300 metrin korkeudessa hissi pysähtyy Plan de l'Aiguillelle. Sieltä matkaajat voivat poiketa toiselle seikkailulle, nauttia välipalaa vuoristossa tai jatkaa matkaa hissillä poikki Les Pèlerinsin jäätikköä kauemmas vuorille. Aiguille du Midin huippu tarjoaa huikeat 360° näkymät Ranskan, Sveitsin ja Italian Alppien ylle. Sen lisäksi matkustajat voivat katsella huipulta mahtavaa Mont Blancia. Kun taivas on kirkas, matkustajat voivat myös nähdä Matterhornin, Monte Rosan ja Grand Combinin. Kesäkuukausina Aiguille du Midin huipulla oleville matkustajille tarjotaan mahdollisuutta jatkaa matkaansa Panoramic Mont Blancin hissillä, joka yhdistää Ranskan ja Italian ja on korkein köysirata maailmassa. Aiguilles de Chamonix tarjoaa pääsyn ympäröiville vuorille, mutta erityisesti Aiguille du Midi-köysirata on yksi ainoa köysirataa Euroopassa, joka tarjoaa kävijöilleen upeat näkymät, joiden avulla he voivat todella kokea Alpit.

  Etsi blogi


  Categories