Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Parhaimmat joulumarkkinat Euroopassa

  Joulukuu on melkein taas täällä ja useammat meistä alottavat jouluvalmistelut. Kaupungit ja kodit sytyttävät jouluvaloja ja kaupat ovat tulvillaan lahjaideoita ja värikkäitä jouluaiheisia tavaroita. Ensimmäisestä adventista aina joulukuun loppuun tai tammikuun alkuun Euroopan kaupunkien katukuvaa koristavat myös suositut joulumarkkinat. Joulumarkkinoilla voit löytää mitä erikoisempia lahjoja ja jouluaiheisia tavaroita ja tietysti herkullista ruokaa. Suuntaa siis joulukuisena päivänä yhdelle Euroopan suosituimmista joulumarkkinoista ja lumoudu. Löydät varmasti jotakin mielenkiintoista kotiin tuotavaksi, jota et löydä mistään muualta! Lue listaltamme parhaat joulumarkkinakohteet.

  Bryssel, Belgia

  Brysselin joulumarkkinat ovat olleet olemassa vasta vuodesta 2002, mutta sen Plaisirs d'Hiver/Winter Pret-festivaalilla on tyyliä. Festivaaleilla näkyy öinen ääni- ja valoshow yli 200 puisen mökin ympärillä, joissa käsityöläiset myyvät käsitöitään, matkamuistoja ja joulutavaroita. Alueelta ei tietenkään jätetä pois Belgian perinteisiä ruokakojuja simpukka-aterioilla, belgialaisia vohveleita, sokerimunkkeja, suklaata ja tietenkin olutta. Kalamarkkinoiden läheltä löydät pyörivän ja kimaltelevan maailmanpyörän ja sen lähellä suurenmoisen luistinradan.

  Göteborg, Ruotsi

  Päivänvalosta voi olla pulaa Ruotsin talven aikana, mutta kylvet valossa 'Scandinavian joulukaupungissa' Göteborgissa. Kävele 3km pituista valaistua 'valon kaistaa' pitkin, jossa on yli viisi miljoonaa värivaloa ja tutustu ainakin yhteen kaupungin neljästä tärkeimmästä markkina-alueesta - Liseberg, Haga, Röda Sten taidekeskus ja Gustaf Adolfin tori. Siemaile mausteista glögiä selatessasi upeita paikallisia käsitöitä ja perinteisiä koristeita. Muista myös kokeilla tyypillistä ruotsalaista juhlaherkkua; savustettua makkaraa, poronlihaa ja perinteisiä ruotsalaisia joulumakeisia.

  Praha, Tsekki

  Praha on upea kaupunki minä tahansa vuoden päivänä, mutta tuleva joulu Tšekin pääkaupungissa todella tuikkii. Kulje kaupungin keskustan läpi Vanhankaupungin aukiolta Venceslauksen aukiolle, pysähdy punakatoksisilla puumökeillä katselemaan puisia leluja, kirjailtua pitsiä ja perinteisiä joulukoristeita. Tutustu Tsekin lasitaiteeseen joulumarkkinoilla - ne ovat tunnettuja laadusta ja kauneudesta ja sopivat hyvin lahjoiksi. Kokeile grillattua makkaraa (Klobasa) ja glögiä - älä unohda Vanhankaupungin aukion näkyä, jossa lapset voivat silitellä lampaita, vuohia ja aasia.

  Dresden, Saksa

  Jos pidät joulusta, pidät myös Dresdenistä. Yhteensä 11 täysin eri joulumarkkinalla keskiajasta viehättäviin alppimajoihin tekee markkinoista ristiriitaisen sekoituksen kaikkea mahdollista maan päällä. Nelitonninen 14 metriä korkea hedelmäkakku tuodaan keskiaikaisia katuja pitkin markkina-alueen keskelle ja jaetaan innokkaiden vierailijoiden kesken. Tämä outo perinne on kotoisin vuodesta 1434, joka tekee siitä Saksan vanhimmat jatkuvasti järjestetyt joulumarkkinat. Osta itsellesi parasta; puisia käsitöitä, puhallettua lasia, pähkinänsärkijöitä ja tietenkin Dresdenin keramiikkaa ja kuumaa makeaa jouluviiniä 'Glühwein'.

  Edinburgh, Skotlanti, Iso-Britannia

  Edingurghista, Skotlannin pääkaupungista, löytyy yksi hienoimmista joulumarkkinoista Britanniassa. Päämarkkinat on täynnä taidetta ja käsitöitä, kun taas lasten markkinoilla Santa Land on kasvomaalausta, joulun käsitöitä ja pikkupurtavaa, plus joulukuusilabyrintti, joka johtaa tonttujen työtilaan. Suunnataa St. Andrewin aukiolle karusellille ja pyöri maailmanpyörässä kaupungin keskustassa. Jos vatsasi selviää kaikesta sokerista ja pyörimisestä ilmassa niin kannattaa tutustua Edinburghin pubioppaaseen ideoille hyvälle sapuskamestalle.

  Strasbourg, Ranska

  Strasbourg on viehättävä milloin tahansa, mutta jouluna se on täydellinen talven ihmemaa täynnä pilviä hipovia kuusia Place Kléberillä (400 vuotta vanha käytäntö), puutaloja punaisilla koristeköynnöksillä ja valkoisillä sydämillä ja keijukaisten tähtivaloilla pitkin mukulakivikatuja. Kaupungin Christkindelsmärik on vuodelta 1570, joten odota runsaasti perinteitä kaikessa lahjoista ruokaan. Erikoisuuksia ovat bredele, monenmakuiset juhlakeksit, kuten appelsiini ja kaneli - täydelliset joulukoristeet kuuseen tai kotiin muistoksi.

  Etsi blogi


  Categories