Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Tietullit Espanjassa ja Portugalissa

  Iberian niemimaa on yksi suosituimpia kohteita matkailijoiden kesken kaikkialta maailmassa! Miellyttävän ilmaston ja meren läheisyyden ansiosta Espanja ja Portugali ovat viime vuosikymmeninä nousseet ihanteellisiksi matkailukohteiksi sekä lyhytaikaiselle, että pidemmälle lomalle. Valmistellessa lomaa, jotta voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä, on tärkeää tietää etukäteen esimerkiksi moottoriteiden tietulleista Espanjassa ja Portugalissa. Tässä on joitakin tietoja, jotka ovat erittäin hyödyllistä lomasi aikana näissä kahdessa maassa.

  Espanjassa

  Vaikka Espanjassa on lukuisia tullittomia moottoriteitä, joskus maksulliset tiet voivat viedä sinut määräpäähäsi paljon nopeammin ja voi olla sen rahan arvoista. On olemassa kaksi tapaa suorittaa maksu: kortilla tai käteisellä manuaalisesti, tai elektronisesti.

  Maksullisella tiellä sinun on yleensä otettava lippu automaatista moottoritielle saapuessasi ja maksettava tiemaksun hinta toisessa kopissa tieltä poistuessasi, joka määräytyy lipun perusteella. Käteis- ja korttimaksuille on erillinen kaista.

  Automaattinen tiemaksu on käytössä maksualueilla niillä kaistoilla, joilla on merkintä 'Telepeaje', 'VIA-T' tai 'T'. Laite rekisteröi tietullin määrän ja voit kulkea sen läpi ilman, että sinun täytyy odottaa. Näitä laitteita on saatavana Espanjan pankeista, jos sinulla on myös tili kyseisessä pankissa, joten ne ovat todella käyttökelpoinen vaihtoehto vain heille, ketkä lomailevat Espanjassa erittäin usein tai asuvat siellä kokopäiväisesti tai osa-aikaisesti.

  Portugali

  Portugalissa voit maksaa tiemaksuista käteisellä tai pankkikortilla, kuitenkin yhä enemmän tietulleista maksetaan elektronisesti.

  Easytoll - Tämän järjestelmän otettiin käyttöön vuonna 2012 ja se on suunniteltu turisteille ja ulkomaalaisille matkailijoille. Sinun on rekisteröitävä tili rajalla, ja tämä yhdistää autosi rekisterinumeron luottokorttisi. Saat todisteena lipun, joka on voimassa kolmekymmentä päivää. Tiemaksun maksamiseksi on yksinkertaisesti syötettävä luottokortti maksupäätteeseen ja rekisterikilpi liitetään luottokorttiin, joka vähentää kyseisen summan kortille liitetyltä tililtä.

  Maksukortti - Tämä on toinen maksutapa sähköisesti perittäville tiemaksuille. Kortti aktivoidaan lähettämällä tekstiviesti, jossa on kortin koodi ja rekisterinumero. Kortti eroaa Easy Toll -sovelluksesta siten, että siihen on ladattu tietty määrä rahaa, ja siitä voidaan maksaa myös käteisellä tai pankkikortilla. Voit tarkistaa kortillasi jäljellä olevan saldon verkossa varmistaaksesi, että sinulla on aina riittävästi rahaa matkalle, vaikka saat myös tekstiviestin, kun saldo loppuu.

  Makslippu - Nämä liput ovat kätevä vaihtoehto heille, ketkä matkustavat maan läpi lyhyemmän ajan tai suorittavat vain tietyn matkan. Voit ostaa lipun esimerkiksi rajoittamattomaan käyttöön kolmen päivän ajaksi tai tietylle matkalle, esimerkiksi matkalle Espanjasta Faron lentokentälle A22-moottoritietä pitkin. Ennakkomaksettujen lippujen hinta riippuu autostasi ja suunnitellusta matkasta, jos ostat lipun ennalta määritellylle matkalle.

  4) Via Verde - Via Verde -laite on sopivampi säännöllisille matkustajille Portugalissa tai pidempään oleskelua varten maassa. Laitetta voi käyttää molemmilla teillä, joissa on käytössä sekä sähköisesti perittäviä tiemaksuja, että perinteisiä tietulleja, ja laitteen hinta riippuu siitä, kuinka pitkäksi aikaa vuokraat sen. Laitteen vuokraamisesta vaaditaan turvatakuu ja sinulla on oltava kansainvälinen luottokortti.

  Jos aiot lähteä lomalle Espanjaan tai Portugaliin, toivomme, että toimitimme sinulle tämän blogin kautta hyödyllistä tietullien tietoa ja sääntöjä moottoriteillä Espanjassa ja Portugalissa. Ja jos sinulla on kysyttävää autonvuokrauksesta Iberian niemimaalla tai muualla, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

  Etsi blogi


  Categories