Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Vasemmanpuoleinen liikenne

  Kun matkustamme uuteen maahan, haluamme tietenkin kokea mahdollisimman paljon ja jotta voimme liikkua kohdemaassamme vapaasti, autonvuokraus on oiva vaihtoehto. Vuokratessa autoa uudessa kohteessa otamme huomioon hinnan, kohteen sijainnin, vuokraehdot ja otamme selvää kohdemaamme liikennessäännöistä. Asia, jota emme aina muista ajatella, millä puolella tietä joudumme ajamaan. Jos olet tottunu aina ajamaan oikealla, jos et ole vielä käynyt maassa, jossa ajetaan vasemmalla, saatat unohtaa ajatella asiaa ja autoa noutaessa voi iskeä paniikki. Miten siis voit valmistautua ajamaan vasemmalla, jotta matka sujuisi mahdollisimman helposti?

  Ennen vanhaa, vuosia ennen ensimmäistä autoa, liikenne oli kaikkialla vasemmanpuoleista. Oikeakätisenä miekkaa pidettiin aina oikeassa kädessä ja hevosen selässä oli parempi idea ratsastaa vasemmalla, jotta mahdollista vastaantulevaa vihollista olisi helpompi kohdata. Liikenne vaihdettiin oikeanpuoleiseksi 1700-luvulla. Istuessa vasemmalla puolella ajoneuvoa, näet helpommin tulevan liikenteen etäisyyden pysymällä oikealla puolella. 1700-luvun lopussa Napoleon pakotti kaikki oikeanpuoleiseen liikenteeseen, jonka jälkeen trendi siirtyi myös muihin maihin. Tänä päivänä 66% maan väestöstä elää maissa, joissa on oikeanpuoleinen liikenne. 76 maata, aluetta ja alusmaata ajavat vasemmalla.Kokosimme listan eri vinkeistä, joilla voit helpottaa matkustamista ja sopeutumista vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Ota selvää ja harjoittele, valmistaudu eri ajokulttuuriin! Suosituimpia lomakohteita, joissa on vasemmanpuoleinen liikenne, ovat mm. Australia, Bangladesh, Etelä-Afrikka, Kypros, Hong Kong, Intia, Irlanti, Iso-Britannia, Japani, Malesia, Malta, Mauritius, Namibia, Singapore, Thaimaa, Uusi-Seelanti.

  1. Opettele ennen matkaa

  Helpointa on aloittaa jo ennen matkalle lähtöä. Etsi itsellesi tyhjä parkkipaikka tai syrjäinen tie ja harjoittele ajamista ja risteystilanteita itseksei. Harjoittelun lisäksi opiskele ja lue aiheesta. Ota selvää, kenellä on missäkin tilanteessa ajo-oikeus. Esimerkiksi Iso-Britanniassa ajat vasemmalla, mutta etuajo-oikeus on silti aina oikealta tulevalla. Näin ei ole kuitenkaan joikaisessa maassa.

  2. Vuokraa oikea auto

  Sopeutuminen saattaa olla vieläkin vaikeampaa, jos liikenteen lisäksi sinun pitää keskittyä uuteen tuntemattomaan autoon. Vuokraa ennemmin auto, joka sinulla on kotonasi tai mahdollisimman pienikokoinen, jotta parkkeeraessa ja liikenteessä sinulla on vähemmän ongelmia.

  3. Oikea vaihteisto

  Auton koon lisäksi ota huomioon auton vaihdejärjestelmä. Automaatti saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta tuntemattomassa liikenteessä, mutta jos et ole automaattiin tottunut, se saattaa aiheuttaa enemmän vaivaa kuin hyvää. Vaihdelaatikko tulee olemaan vasemmalla puolellasi, joten sinun on opittava käyttämään sitä vasemmalla kädellä. Voit harjotella liikkeitä kotonasi vaikka paikalla istuessa oikealla etupenkillä.

  4. Ajattele aina vasenta

  Muista aina ajatella liikennettä vasemmanpuoleisesti. Jos et ole varma minne mennä, mene aina vasemmalle. Jos stressaat liikenneympyrässä tai risteyksessä ja et tiedä mitä tehdä, vasen on aina turvallinen vaihtoehto. Useamman kaistan tiellä pysy aina vasemmalla, ellet ohita. Kuitenkin, esimerkiksi poistuessa parkkipaikalta tai risteyksessä, muista vasemmanpuoleinen liikenne ja katso aina ensin oikealle.

  5. Käytä navigaattoria

  Navigaattori on hyvä lisä matkalle, jos et tiedä minne mennä. Mutta on helpompaa, jos sinulla on joku kertomassa minne mennä, eikä sinun tarvitse ajatella sitä niin paljon kun keskityt ajamaan vasemmalla. Tai jos sinulla on paikallisia tuttuja, ketkä ovat paremmin tottuneet paikalliseen liikenteeseen, käytä heitä apuna kertomaan sinulle vieressä minne mennä.

  6. Syvyysnäkö

  Pidä mielessä, että sinulla on vähemmän syvyysnäköä vasemmalla puolella, kuin istuessa vasemmalla penkillä ajaessa oikealla. On erittäin helppoa läimäyttää vasenta peiliä toiseen autoon tai renkaat jalkakäytävää vasten pysäköidessä. Samalla ajaessa on erittäin helppo ajautua liian kauas oikealle tai keskiviivaa kohden. Muista aina pysyä vasemmassa reunassa.

  7. Ensimmäinen päivä

  Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, erittäin tärkeä vinkki, joka tietenkään ei aina ole mahdollista, mutta yritä ajaa mahdollisimman vähän ensimmäisenä päivänä. Jos mahdollista, vuokraa auto syrjäisemmältä seudulta suuren kaupungin sijaan, jotta et heti joudu suuren liikenteen keskelle. Yritä myös välttää ajamista pitkän matkan jälkeen. 10 tunnin lennon jälkeen Australiaan et todennäköisesti pysty keskittymään täysillä ajamiseen, sen lisäksi vieläpä vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Aja pienempiä ja hiljaisempia teitä suurten moottoriteiden tai keskustan sijaan.

  Etsi blogi


  Categories