Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO AUSTRALIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Australia - Taatut parhaat hinnat

  Auto Europe on auttanut asiakkaita löytämään täydellisen auton yli 24,000 eri toimistossa maailman ympäri 60 vuoden ajan. Me pyrimme ylittämään odotuksesi autonvuokrauskokemuksella ja olemme ylpeitä tarjoamastamme erinomaisesta asiakaspalvelusta parhaiden hintojen lisäksi markkinoilla. Autonvuokrauksella Australiassa sinulla on mahdollisuus tutkia tätä hämmästyttävää maata ja nähdä sellaisia nähtävyyksiä, joita et näe missään muualla maailmalla. Nouda autosi Adelaiden kauniista rantakaupungista tai lähde tutstumaan Sydneyn kaupunkiin ja sen jättilaismäisiin ja pitkiin portaisiin Blue Mountains- vuoristolla.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Autonvuokraus Australiasta lomallasi antaa sinulle vapauden liikkua omaan tahtiisi miten haluat tässä valtavassa ja innoittavassa maassa. Tälle sivulle listasimme muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joista voi olla apua matkallasi vuokra-autolla. Tutustu Australian liikennesääntöihin ja liikennekäyttäytymiseen ja tee matkastasi ongelmatonta autolla autovuokraamosta Australiassa.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  Vaikka Australiassa onkin kahdeksan osavaltiota ja aluetta, liikennesäännöt ovat kaikkialla johdonmukaisia.

  • Australiassa ajetaan tien vasemmalla puolella ja useimmissa autoissa ratti on oikella puolella.
  • Oikealta tulevalla on aina etuajo-oikeus mikäli liikennemerkit eivät toisin mainitse.
  • Turvavöiden käyttö on pakollista ja matkapuhelimien käyttö on sallittu vain hands-free laitteella.
  • U-käännöstä ei saa tehdä risteyksissä liikennevaloilla, ellei liikennemerkit erityisesti anna siihen lupaa.
  • Australiassa on tiukka laki rattijuopumusta vastaan ja sallittu alkoholin määrä veressä ajon aikana on 0.5 promillea.
  • Australiassa huoltoasemia usein myös kutsutaan nimellä 'Service Stations', eli palveluasemat ja niitä löytyy yli 5,000 ympäri maata. Useimmat huoltoasemat hyväksyvät kansainväliset luottokortit, mutta ennen tankkausta ota selvää millaista polttoainetta autosi tarvitsee. Suurimpien kaupunkien ulkopuolella älä aina oleta, että polttoainetta on saatavilla myöhään yöllä tai aikaisin aamusta tai edes sunnuntaisin. Jos suunnittelet ajamista yön yli, ota selvää mitä reittiä ajat ja voitko saada polttoainetta jostakin tien varrelta.

  Tiemaksut

  Maksulliset tiet löytyvät Australiasta itäisitä osavaltioista New South Wales, Victoria ja Queensland. Tällä hetkellä maksullisia teitä löytyy myös Sydneyn, Melbournen ja Brisbanen metropolialueelta. Monet maksulliset tiet hyväksyvät maksuvälineeksi käteisen, mutta jotkut vaativat E-Passin päästäksesi moottoritielle. Matkaajien avuksi New South Walesin tie- ja merenkulkupalvelut tekevät yhteyistyötä useiden autovuokraamojen kanssa löytääkseen toimivan ratkaisun matkustajille maksullisten teiden maksua varten automaattisesti.

  Ikävaatimukset

  Jotta voit vuokrata auton Australiassa, sinun on oltava vähintään 21 vuotias (ikävaatimus saattaa vaihdella autoluokasta riippuen) ja ajokortin on oltava vähintään vuoden vanha. Alle 26 vuotiaiden kuljettajien on maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu ja joillakin autovuokraamoilla on maksimi-ikä 75 vuotta. Lisätietoja varten ajamisesta Australiassa voit käydä lukemassa meidän Australian kuljettajan oppaan.

  Valuutta

  Australiassa käytetty valuutta on Australian dollari (AUD). Matkustajat voivat vaihtaa valuuttaa missä tahansa valuutanvaihtopisteessä, joita voit löytää lentokentiltä. Useammat raha-automaatit antavat sinun myös nostaa rahaa kansainvälisellä luottokortilla. Kansainväliset luottokortit ovat usein hyväksyttyjä maksuvälineenä useissa kohteissa, mutta kannattaa aina tarkistaa ajoissa omalta pankilta, tuleeko luottokortin käytöstä Australiassa lisämaksuja.

  Aikaero

  Australiassa on kolme eri aikavyähykettä, jotka ovat Länsi-Australian staandardiaikaie (AWST), Keski-Australian standardiaika (ACST) ja Itä-Australian standardiaika (AEST). Aikaero Suomeen on +6-8 tuntia riippuen millä aikavyöhykkeellä sijaitsee. Jos olet Länsi-Australian Perthissä, kello on 6 tuntia Suomen aikaa edellä, mutta jos olet Sydneyssä, kello on 8 tuntia edellä.

  Sanakirja

  Australian virallinen kieli on englanti. Australiassa kuitenkin puhutaan hyvin monia muita eri kieliä alueesta riippuen. Englannilla pärjää mainiosti, mutta myös Austaliassa on useita eri murteita ja niitä voi olla usein hyvin hankala ymmärtää. Pysy rauhallisena ja pyydä henkilöä toistamaan saman hitaammin. Vältä myös sanontojen käyttämistä, ellet ole täysin varma sen merkityksestä Australiassa, sillä merkitys voi vaihdella siitä, mitä se Amerikassa tai Englannissa tarkoittaa.

  Hei - Hello
  Hyvää huomenta - Good morning
  Näkemiin - Goodbye
  Kiitos - Thank you
  Ole hyvä - You are welcome
  Ei kiitos – No thank you
  Anteeksi - Excuse me
  Puhutko englantia? - Do you speak english?
  Kyllä - Yes
  Ei - No
  Apua! - Help!
  Pysäköintialue - Parking area
  Pysäköinti kielletty - No parking
  Maksullinen tie - Toll road
  Paljonko tämä maksaa? - How much does this cost?

  Verkkovirta

  Verkkojännite on Australiassa 230 volttia (tai 240) - 50Hz ja pistokkeissa on oltava kaksi (joskus kolme) litteää pinniä 'V' muodossa. Ota matkallesi mukaan adapteri tai voit ostaa niitä myös paikan päällä tavarataloista tai matkamuistoliikkeistä.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Australiaan matkustavat tarvitsevat viisumin. Voit hankkia matkaviisumin helposti netistä ja se on ilmainen ja voimassa 12 kuukautta joista voit oleskella maassa enintään 90 päivää. Suomen suurlähetystö Australiassa sijaitsee sen pääkaupungissa Camberrassa. Sen lisäksi Suomella on kunniakonsulaatti Melbournessa, Adelaidessa, Brisbanessa, Cairnsissa, Darwinissa, Hobartissa, Perthissä ja Sydneyssä. Mikäli sinulla on ongelma tai kysyttävää matkasi aikana Australiassa, voit ottaa yhteyttä sekä suurlähetystöön, että kaikkiin kunniakonsulaatteihin.

  Suomen suurlähetystö Camberra
  Embassy of Finland
  Yarralumla
  ACT 2600, Australia
  Puhelin: +61-2-6273 3800
  Sähköposti: sanomat.can@formin.fi

  Asuntoauton vuokraus Australiassa

  Hyvä tapa nähdä Australian suuria ja kauniita maisemia on vuokrata asuntoauto Auto Europen kautta! Tutustu koko maahan ja sen pitkiin hiekkarantoihin ja hämmästyttäviin Australian villieläinten takamaahan, mukaan lukien kuuluisa Uluru kalliomuodostelma. Teemme yhteistyötä lukuisien matkailuautojen vuokraamojen kanssa, kuten Mighty, Britz ja Apollo, jotka tarjoavat kohtuuhintaisia asuntoautoja kaikissa suurimmissa kohteissa. Noutotoimistoja löytyy esimerkiksi Sydneystä, Melbournesta, Perthistä ja Brisbanesta.

  Käytännöllisiä linkejä

  Yllättävät laskettelukohteet infografiikka

  Australia turisti-info