Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO BUDAPESTIN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Budapestin lentokentällä

  Budapestilla on runsaasti tarjottavaa jokaiselle. Tutustu tähän mahtavaan kaupunkiin, vieraile esimerkiksi Budan linnassa tai historiallisissa kylpylöissä. Kävele Tonavan rantaviivaa pitkin ja käy Unkarin kansallismuseossa. Helpoin tapa perehtyä tähän "Itä-Euroopan Pariisiksi" kutsuttuun kaupunkiin on autonvuokraus Budapestin lentokentältä. Kun vuokraat auton heti saapuessasi, on tämä suuri ja historiallinen kaupunki valmis tutkittavaksi heti matkasi alussa. Sijaintinsa ansiosta on lentokentältä helppo suunnata suoraan joko pääkaupungin vilskeeseen tai moottoritietä pitkin johonkin maan muista upeista kohteista. Mikäli haluat vierailla useammassa maassa lomasi aikana, on se mahdollista, sillä Unkarilla on seitsemän rajanaapuria.

  Vuonna 1954 perustettu Auto Europe tarjoaa loistavan valikoiman vuokra-autoja, jotka sopivat kaikkiin matkailijan tarpeisiin. Auto Europe takaa markkinoiden alhaisimmat hinnat laadusta tinkimättä. Voit vertailla vuokraamoita ja ajoneuvoja helposti nettisivuillamme, ja mikäli tarvitset apua, on asiantunteva varaustiimimme helposti tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Joustavien ehtojemme vuoksi on varausta helppo hallinnoida. Varaa tänään ja säästää seuraavalla lomallasi, sekä tutustu halutessasi muiden kokemuksiin autonvuokrauksen asiakasarvostelut Budapestistä -sivulla.

  Lentokenttätiedot

  Budapestin lentokenttä sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Nykyään sen virallinen nimi on Budapest Ferenc Liszt International Airport. Lentokenttä nimettiin uudelleen vuonna 2011 Unkarin kuuluisimman säveltäjän Franz Lisztin kunniaksi, mutta sitä kutsutaan usein vieläkin sen vanhalla nimellä Ferihegy sijaintinsa vuoksi. Lentokenttä on Unkarin suurin ja vilkkain ja se on Keski- ja Itä-Euroopan rahtiliikenteen tärkeä solmukohta. Matkatavaroiden lajittelukeskusta, logistiikkatiloja, terminaaleja ja turvatarkastusta on uudistettu vuosina 2019–2020 ja tuloksena on moderni ja hyvin toimiva lentokenttä.

  Budapestin Ferenc Lisztin kansainvälinen lentoasema (BUD)
  Osoite: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér, Unkari
  Puhelin: +36 (1) 296 7000
  Bedapestin lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Muun muassa Air France, Austrian Airlines, British Airways, EasyJet, Finnair, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, SAS ja Wizz Air. Näistä lentoyhtiöistä Finnair ja Norwegian tarjoavat tällä hetkellä suoria lentoja Helsingistä.

  Mistä noudan vuokra-auton Budapestin lentokentältä?

  Ellei varausvahvistuksessasi toisin mainita, löytyvät Budapestin lentokentän autovuokraamot terminaalin sisältä läheltä tuloaulaa. Tietyt vuokraamot myös vaativat lentotietojasi, jotta he voivat olla sinua vastassa oikeaan aikaan lennon jälkeen. Tällöin sinut noudetaan sovitusta kohdasta kentällä ja sinut viedään vuokraamon läheiselle toimistolle shuttle-bussilla. Ohjeet auton palauttamiselle saat auton noudon yhteydessä. Tutustu paikallisiin liikennesääntöihin ennen matkaasi Unkarin kuljettajan oppaasta.

  Alamo Budapest lentokenttä Alamo Budapestin lentokentällä
  BUD Nemzetközi Repülőtér,
  1185, Budapest, Unkari

  +361 77 07 070
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  08:00-00:00
  Global Budapest lentokenttä Global Budapestin lentokentällä
  BUD Nemzetközi Repülőtér,
  1185, Budapest, Unkari

  +361 296 6610
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  08:00-20:00
  Sixt Budapest lentokenttä Sixt Budapestin lentokentällä
  BUD Nemzetközi Repülőtér,
  1185, Budapest, Unkari

  +36 1 296 5481
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  07:45-00:00

  Terminaalit

  Terminaaleja on kaksi, mutta toinen terminaali on jaoteltu osiin 2A ja 2B joita yhdistää ”väliterminaali” Sky Court eli terminaaleja voidaan käytännössä ajatella olevan 3. Terminaali 1 on tällä hetkellä suljettu matkustusliikenteeltä. Terminaali 2A liikennöi lentoja Schengen alueelle ja 2B Schengen alueen ulkopuolelle. Modernista Sky Court -väliterminaalista löytyy suurin osa ravintoloista, kaupoista ja kahviloista. Myös Budapestin lentokentän autovuokraamot sijaitsevat pääosin Sky Courtissa. Terminaali 2A ja 2B ovat lähekkäin ja terminaalista voi siirtyä toiseen jalkaisin.

  Lentokenttäpalvelut

  Budapestin lentokentällä on laaja valikoima palveluita, esimerkiksi kauppoja, pankkiautomaatteja, tax-free myymälöitä ja matkailuneuvontaa. Voit vaihtaa rahaa Interchange valuutanvaihtopisteillä tai lähettää postikortteja postikonttorissa. Unkarin valuutta on forintti ja käteinen on muutenkin enemmän käytössä kuin Suomessa eli pelkkään korttimaksun mahdollisuuteen ei kannata luottaa. Tulevaisuudessa Unkarin valuutta muuttuu euroksi, joten tarkasta voimassaoleva rahayksikkö ennen matkaasi. Myymälöistä löydät perinteisiä Unkarilaisia matkamuistoja ja esineitä, sekä suuria kansainvälisiä luksusmerkkejä, kuten Swarovski, Swatch ja Hugo Boss. Kahviloita ja ravintoloita löytyy kaikista terminaaleista, mutta suurin osa sijaitsee Sky Court väliterminaalissa. Jos ajattelit hyödyntää Unkarin maailmankuulua ja edullisia hammaslääkäripalveluita ei sinun tarvitse lähteä kauas sillä lentokentällä sijaitsee jopa hammaslääkärin vastaanotto. Ilmainen WiFi on saatavilla ympäri lentokenttää.

  Kulkuyhteydet Budapestin lentokentällä

  Lentokenttä sijaitsee alle 20 kilometrin päässä Budapestin keskustassa, joten kun valitset autonvuokrauksen Budapestin lentokentältä, on kaupunki kohteesta riippuen vain noin 20–60 minuutin ajomatkan päässä. Lentokentälle kulkee kaupungista erityinen pikatie, joka on erotettu muusta liikenteestä. Lentokentän ja kaupungin välillä liikennöi myös miniBUD niminen lentokenttä-minibussi johon voit varata lipun etukäteen netissä. Takseja on saatavilla terminaalien edustalla mutta ole tarkkana hinnan kanssa, tarkasta että taksamittari toimii tai neuvottele hinta etukäteen.

  Budapestin lisäksi toinen suosittu kohde, jonne kannattaa ajaa lomallasi, on Balatonföldvár, joka sijaitsee alle puolentoista tunnin ajomatkan päässä (noin 145 km) Balatonjärven rannalla. Ajoaika riippuu ruuhkasta ja valitusta ajoneuvosta. Bussimatka kestää luonnollisesti automatkaa kauemmin. Kaupunki on suosittu kauniin luontonsa, kulttuuriperimänsä ja monipuolisen aktiviteettivalikoimansa vuoksi. Hauska lisätieto: Ylöjärvi on yksi Balatonföldvárin sisarkaupungeista!

  Pysäköintivinkkejä

  Budapestin lentokentällä pysäköinti on maksullista ja vaihtoehtoja on joka tarpeeseen. Voit varata paikan etukäteen lentoaseman verkkosivuilla. Pysäköintialueita on useita Premium-alueesta Holiday-alueeseen, hinta riippuu alueen sijainnista ja pysäköinnin kestosta. Kaikki alueet ovat vakuutettuja ja kameravalvottuja ja lisäturvana on myös rekisterikilven tunnistus. Pysäköintialueista lähin on terminaalissa ja kauimmainen 10min kävelymatkan päässä.

  Pysäköinti kaupungissa on kuin missä tahansa muussa suositussa matkailukohteessa. Mitä lähemmäs nähtävyyksiä haluat pysäköidä etenkin ruuhka-aikana, sitä täydempää. Päärautatieasemat ovat erittäin hyvä paikka pysäköinnille, sille ne tarjoavat paikkoja joukkoliikenteen välittömässä läheisyydessä ja pysäköinti on myös edullisempaa kuin keskustassa pysäköinti. Kaupungissa on useita eri pysäköintivyöhykkeitä vaihtelevilla aikarajoituksilla ja hinnoilla. Pysäköinnistä voi maksaa parkkimittareissa käteisellä tai luottokortilla, tai voit käyttää mobiilisovellusta. Kaupungissa on saatavilla myös useita 24 tunnin parkkihalleja.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Budapestin lentokentän kotisivut