Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO BUDAPEST

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Budapest – koe rentouttavat kylpylät

  Kun valitset autonvuokrauksen Budapestissä voit tutkia tätä elämää täynnä olevaa Itä-Euroopan kaupunkia ilman, että sinun tarvitsee odotella myöhässä olevia junia, etsiä taksia tai seistä ylitäydessä bussissa. Budapestin mahtava kulttuurinen tarjonta ja sen upeat nähtävyydet, kuten Unkarin valtionooppera, Kalastajanlinnake ja Pyhän Tapanin kirkko, tuovat historian havinan luoksesi. Mikäli matkustat lasten kanssa, käy Budapestin eläintarhassa tai trooppisessa akvaariossa Aquarium Tropicariumissa - lasten lisäksi myös aikuiset nauttivat näistä kohteista! Ruoan ystäville matka kaupungin lukuisiin ravintoloihin tulee olemaan varmasti herkullinen nautinto. Lue halutessasi muiden asiakkaiden vuokrakokemuksista autonvuokrauksen asiakasarvosteluista Budapestissa.

  Unkari on hyvin monipuolinen maa ja nähtävää on jokaiseen makuun. Mikäli olet matkalla pidempään ja haluat vierailla samalla reissulla muissa maissa, on sekin hyvin helppoa, sillä Unkarilla on seitsemän rajanaapuria. Budapestissä pärjää hyvin englannin kielellä mutta mikäli käyt pienemmissä kylissä, on hyvä opetella muutama perusfraasi myös Unkariksi.

  Voit käyttää Auto Europen hakukonetta netissä ja vertailla hintoja ennen varausta. Vaihtoehtoisesti voit soittaa palvelunumeroomme, ja asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään autonvuokrauksessa.

  Liikenne Budapestissä

  Budapestin teitä on kunnostettu viime vuosina ja hyväkuntoisia teitä johtaa suoraan pääkaupunkiin ja sieltä ulos. Pienemmät tiet kaupungin ulkopuolella saattavat olla huonokuntoisia, joten päätiellä pysyminen on suositeltavaa. Keskustan alue saattaa olla hyvin ruuhkainen, etenkin aamu- ja iltapäivällä. Mikäli mahdollista, yritä välttää ruuhka-aikoja. Ole valpas ja huomioi muu liikenne. Keskustassa on paljon yksisuuntaisia teitä ja vasemmalle kääntyminen on usein lähes mahdotonta. Navigaattorin käyttö on kannattavaa sillä keskustassa on parasta tietää mihin on menossa. Älä hermostu jos muut kuljettajat käyttävät äänitorvea, paikalliset tööttäävät hyvinkin herkästi ja liikenne on nopeatempoista. Huomioi, että Unkarissa kuljettajalla ei saa olla yhtään alkoholia veressä, mikäli promillemittari värähtää menetät ajokorttisi saman tien ja saat mittavat sakot. Kuten Suomessa, ovat turvavyöt pakollisia ja puhelinta saa käyttää vain kaiuttimella tai handsfree-laitteella. Lisätietoa maan liikennekulttuurista saat Unkarin kuljettajan oppaasta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Budapestissä

  Monilla nähtävyyksillä ja turistikohteilla on ilmainen pysäköinti. Kaupungissa on useita eri pysäköintivyöhykkeitä eri aikarajoituksilla ja hinnoilla. Lue kyltit huolella lisätietoja varten sillä alueella, minne ajattelit pysäköidä. Voit kysyä myös tarkempia pysäköintivinkkejä autovuokraamostasi Budapestissä samalla kun noudat ajoneuvosi. Pysäköinnin voit maksaa automaatissa, varaa mukaan kolikoita sillä kaikki automaatit eivät hyväksy seteleitä tai maksukorttia. Muista, että Unkarilla on oma valuutta, forintti (HUF), ja käteistä käytetään yleisestikin enemmän kuin Suomessa. Unkari valmistautuu tulevaisuudessa ottamaan euron käyttöön joten tarkasta voimassaoleva rahayksikkö ennen matkaasi.

  Voit myös käyttää Park & Ride palvelua, jolloin pysäköit tietyille alueille kaupungin ulkopuolella ja matkustat kaupunkiin julkisilla kulkuneuvoilla. Park & Ride eli P+R on hyvin suosittua etenkin paikallisten työmatkalaisten keskuudessa ja suosituimmissa halleissa paikat täyttyvät heti aamusta. Mikäli jätät auton ulos yöksi tai pidemmäksi aikaa on järkevää käyttää pysäköintihallia. Suosittelemme myös tarkastamaan, onko yöpymispaikassa pysäköintimahdollisuus.

  Budapestin lentokenttä

  Budapestin lentokenttää käyttää normaalisti yli miljoona matkustajaa kuukaudessa. Ferenc Liszt on yksi Keski- ja Itä-Euroopan nopeimmin kasvavista lentokentistä. Kenttää kutsutaan usein sen vanhalla nimellä Ferihegy sillä se sijaitsee Ferihegyn alueella ja oli vuosia tunnettu tällä nimellä. Kenttää on uudistettu lähivuosina ja se on moderni ja hyvin toimiva. Suurin osa vuokraamoista sijaitsee 2A ja 2B terminaalien välissä sijaitsevassa uudessa väliterminaali Sky Courtissa. Saapuvien aulasta on Sky Courtiin kävelymatka. Kenttä sijaitsee kätevästi alle 20km päässä Budapestin keskustasta. Suoria lentoja kohteeseen on saatavilla Helsingistä, yhteydet muista kaupungeista ovat myös hyvät yhden vaihdon kautta.

  Budapestin Ferenc Lisztin kansainvälinen lentoasema (BUD)
  Osoite: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér
  Puhelin: +36 (1) 296 7000
  Kotisivut: https://www.bud.hu/en

  Tekemistä Budapestissa

  Tämä vilkas kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Koristeelliset ja mahtipontiset rakennukset, vilkas yöelämä, monimuotoinen historia, herkullinen gastronomia ja rentouttavat kylpylät takaavat sen, että kerran vierailtuasi palaat Budapestiin aina uudelleen ja uudelleen. Keskustan alueeseen on paras tutustua jalkaisin tai julkisella liikenteellä, sillä kaupungin yksisuuntaiset mukulakivikadut saattavat saada pään pyörälle. Alla muutama ehdotus siitä, mitä kaupunkilomallasi voit tehdä:

  • Free walking tours: Osallistu ilmaiselle kävelykierrokselle paikallisen oppaan johdolla. Tarjolla on eripituisia kierroksia vaihtelevilla teemoilla ja ainoa pulma on valinnanvaikeus, sillä kaikki kierrokset ovat mielenkiintoisia! Huomioithan, että nimestään huolimatta kierros ei ole aivan ilmainen sillä tipin antaminen on suositeltavaa kierroksen jälkeen, eli varaa hieman käteistä mukaasi.

  • Kylpylät: Matka Budapestiin ei olisi täydellinen ilman vierailua vähintään yhdessä kaupungin luonnonlähteiden ympärille rakennetussa kylpylässä. Roomalaiset aloittivat Budapestin kylpyläperinteen, jota turkkilaiset myöhemmin jatkoivat tuoden oman vivahteensa perinteisiin. Suurin ja varmasti tunnetuin kylpylä on Széchenyi Thermal Bath. Varsinkin lapsiperheille suunnatut lidot eli vesipuistot ovat myös kokeilemisen arvoisia. Useat kylpylät ja vesipuistot ovat auki ympäri vuoden eli älä unohda pakata uimapukua vaikka vierailisit kaupungissa talvisaikaan!

  • Kauppahallit ja markkinat: Kaupungin gastronomia on monimuotoista ja esimerkiksi paikalliset viinit ovat herkullisia. Lukuisat torit, markkinat ja kauppahallit antavat oivan tilaisuuden kokea hieman perinteistä ruokakulttuuria. Central Market Hall on kauppahalleista suurin, mutta luonnollisesti myös kiireisin. Mikäli et nauti tungoksesta, suosittelemme tutustumaan pienempiin markkinoihin ja kauppahalleihin. Ostoslistalle kannattaa laittaa esimerkiksi maailmankuulu paprikamauste, Rubikin kuutio (jonka keksijä oli Unkarilainen Erno Rubik) ja paikallinen Tokaji -viini, joka on niin suosittua että se mainitaan jopa Unkarin kansallislaulussa. Suosittelemme vierailua myös Pestin persoonallisissa rauniobaareissa, alueelta löytyy muun muassa kuppiloita, taidenäyttelyitä ja katuruokaa.

  • Kaupungin eri osat: Kaupunki koostuu kahdesta Tonavan erottamasta puolesta Budasta ja Pestistä joita Széchenyin ketjusilta yhdistää. Buda ja Pest eroavat paljon toisistaan ja moni muodostaakin mielipiteen matkan aikana siitä, kumpi puoli on mieluisampi. Mäkisellä Budalla on hienostuneempi maine, sillä se on hiljaisempi ja rauhallisempi ja sieltä löytyy enemmän asuinalueita. Budan linnavuori ja sen vanha kaupunginmuuri mahtipontisine linnakkeineen tarjoavat upeat näköalat. Suurempi Pest on tunnetumpi ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista. Pestin puolella on myös paljon nähtävyyksiä, kuten parlamenttitalo ja oopperatalo. Molemmilla puolilla on paljon mielenkiintoista tekemistä pelkkien nähtävyyksien lisäksi. Varaa kierros Budan lukuisiin luolastoihin tai testaa älyäsi maailman ensimmäisessä pakohuoneessa Pestin puolella!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Budapestista

  Vaikka kaupungista itsestään eivät nähtävyydet helpolla lopu, suosittelemme piipahtamaan myös Budapestin rajojen ulkopuolella ja lupaamme että et pety! Autonvuokraus Budapestistä on vaivaton tapa tutustua ympäristöön omalla aikataululla. Alla muutama vinkki päivämatkoille Budapestistä:

  Balaton järvi

  Suomalaiseen sielunmaisemaan sopiva Balaton, Keski-Euroopan suurin järvi, sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Budapestistä ja on täydellinen kohde päiväreissulle. Järvellä voit esimerkiksi uida kesällä ja luistella talvella. Voit myös vierailla järveä ympäröivien kukkuloiden kuuluisilla viinitiloilla ja nauttia upeista näkymistä.

  Bratislava ja Wien

  Mikäli olet reissussa hieman pidempään ja haluat hyödyntää Keski-Euroopan lyhyitä välimatkoja muihin kaupunkeihin, suosittelemme 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaa Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa tai 2.5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaa Itävallan pääkaupunkia Wieniä. Bratislavan vanhan kaupunki on mahdollista nähdä päivän aikana, mutta Wienissä kannattaa viettää ainakin yksi yö jotta ehdit kokea kaupungin kunnolla. Molempien kaupunkien ydinkeskustat ovat kompakteja ja kierrettävissä jalkaisin. Muista tarkastaa rajanylitysmahdollisuus jo varausvaiheessa ja ilmoita asiasta vielä autovuokraamossa Budapestissä jotta henkilökunta osaa ohjeistaa sinua pyynnöstä esimerkiksi tullimaksujen kanssa.

  Tonavan mutka ja sen kylät

  Tonava tekee tiukan U-mutkan Budapestistä pohjoiseen. Tämä maantieteellisesti vaikuttava kohde kannattaa kokea! Suosittelemme kiertoajelua jossa vierailet päivän aikana useissa Tonavan varrella olevissa kaupungeissa ja kylissä, esimerkiksi Visegrádissa, Szentendressä ja Vácissa. Lähde aamupäivällä liikkeelle ja voit palata illalla Budapestiin monta kokemusta rikkaampana.

  Eger

  Egerin kaupunki Unkarin pohjoisosassa on tunnettu viineistään, kulttuuritapahtumistaan, kylpylöistään ja vanhasta barokki-keskustastaan. Koska ajomatka Budapestistä kestää vain noin 1.5 tuntia, on kaupunkiin mahdollista tehdä miellyttävä päiväretki. Tosin suosittelemme yhden yön viettämistä kohteessa sillä tämä viehättävä kaupunki hurmaa sinut varmasti!

  Aggtelekin kansallispuisto ja Baradla-Domican luolat

  Alle 3 tunnin ajomatkan päässä Slovakian rajalla sijaitsevat Unescon maailmanperintökohteet Aggtelekin kansallispuisto ja Baradla-Domican luolat tekevät vaikutuksen kehen tahansa! Luolasto on 25 kilometriä pitkä ja sijaitsee osittain Slovakian alla. Voit tehdä luolastossa eripituisia opastettuja kierroksia. Luolaston koosta kertoo jotain se, että sen läpi virtaa Styx-joki (johon on mahdollista varata venekierros), luolia on satoja ja luolaston sisältä löytyy muun muassa konserttisali johon voit pysähtyä nauttimaan musiikista kierroksen aikana. Luolassa on viileää eli pukeudu kerroksittain kuumanakin päivänä.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Unkarin pääkaupungin ikivanha arkkitehtuuri vaihtelee alueesta toiseen rikkaan historiansa ansiosta. Ennen kuin unkarilaiset saapuivat alueelle 800-luvun lopulla, oli alue asutettu muun muassa kelttiläisten ja roomalaisten toimesta. Myös turkkilaiset pitivät kaupunkia hallussaan 140 vuotta, valta päättyi ristiretkeen jonka jälkeen Unkarista tuli osa Itävalta-Unkaria. Budapestistä tuli pääkaupunki vuonna 1873 kun Buda, Óbuda ja Pest -kaupungit yhdistyivät. Yhdistymisen jälkeen kaupunki kehittyi nopeasti teollisuutensa ansiosta. Unkari menetti paljon alueitaan ensimmäisessä maailmansodassa ja Budapest ja sen asukkaat kärsivät suuria tuhoja toisessa maailmansodassa. Vuonna 1989 maa siirtyi länsimaiseen demokratiaan. Unkarista tuli EU:n jäsenmaa vuonna 2004 ja osa Schengen aluetta vuonna 2007.

  Tonava jakaa Budapestin kahtia, Buda ja Pest -alueisiin, joita yhdistää nykyään kahdeksan siltaa. Kaupungin useilla kuumien lähteiden oheen rakennetuilla kylpylöillä kerrotaan olevan terveysvaikutteita. Unkari on sisämaavaltio ja sillä on 7 rajanaapuria. Keskeisen sijaintinsa ansiosta on Budapestistä helppo lähteä tutustumaan lähialueisiin, esimerkiksi taiteelliseen Szentendreen (22km), Bükkin kansallispuistoon (173 km) tai kuninkaanlinnaan Godollossa (30 km). Topagrafia ja kasvillisuus on vaihtelevaa, suurin osa Unkarin pinta-alasta on alankoa, muut osat ovat joko kukkulaisia tai vuoristoisia.

  Matkustaminen Budapestissä

  Kaupungin ydinkeskustassa on etenkin ruuhka-aikaan hieman stressaavaa liikkua omalla autolla liikennemäärän, lukuisten yksisuuntaisten mukulakivikatujen ja paikallisen ajotyylin vuoksi. Suosittelemmekin pysäköimään auton hieman syrjemmäs ja hyödyntämään kaupungin paikallisliikennettä joka toimii keskustassa hyvin. Keskustaan päästyäsi voit liikkua paikasta toiseen jalkaisin. Julkisen liikenteen käyttö Budapestissä on melko helppoa ja esimerkiksi busseilla on etuajo-oikeus ja julkiseen liikenteeseen kuuluvat myös useat lautat ja laivat. Mikäli aiot liikkua paikallisliikenteellä paljon päivän aikana, suosittelemme Budapest Card -matkakorttia, jolla voit käyttää kaikkia kaupungin julkisia kulkuneuvoja korttiin ladatun ajan verran (myynnissä on 1-3 vrk kortteja). Päivälippu on helpompi sillä tällöin ei tarvitse miettiä yksittäislippujen ostamista paikallisella valuutalla, forintilla, tai metsästää lippuautomaatteja. Mikäli haluat liikkua taksilla, kannattaa se tilata etukäteen sillä hinta on usein näin edullisempi. Uber ei liikennöi Unkarissa. Budapestissä on kolme kansainvälistä rautatieasemaa joista pääsee matkustamaan joko muualle Unkariin tai ulkomaille. Itäinen asema on nimeltään Keleti, läntinen asema Nyugati ja eteläinen asema on Déli. Junien lisäksi voit matkustaa muihin kaupunkeihin kaukoliikenteen busseilla tai Tonavaa pitkin laivalla.

  Vaikka pääkaupungin ydinkeskustaan on helpompi tutustua jalkaisin, on Budapestin lähiympäristössä paljon nähtävää ja saat reissusta huomattavasti enemmän irti kun tutustut matkallasi myös lähiseutuun. Omalla autolla pääset liikkumaan vapaasti ja voit itse päättää missä kohteissa haluat viipyä pidempään eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että myöhästyisit junasta tai bussista jos haluatkin viivähtää hieman pidempään. Pysäköinti Budapestin keskustaa lukuunottomatta on helppoa ja edullista joten tästä ei koidu lisämurhetta. Budapestin jännittävät kohteet odottavat sinua!

  Hyödyllisiä linkkejä

  Budapest matkailuinfo

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut

  Turisti-info Budapest

  Unkarin matkailuinfo