Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO BULGARIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Bulgaria - Löydä täydellinen autosi

  Mustanmeren valtio Bulgaria tarjoaa upeita ranta- ja luontolomakohteita jokaiseen makuun. Autonvuokraus Bulgariasta on oiva tapa lähteä tutustumaan omatoimisesti maan rikkaaseen kulttuuriin ja koskemattomaan luontoon. Meillä on jo 60 vuoden kokemus alalta ja pystymme varmasti tarjoamaan sinulle juuri mieleisesi auton suuren autovalikoimamme keskeltä eri autovuokraamoissa Bulgariassa. Meidän kautta saat budjetillesi sopivan auton ja korkealuokkaista asiakaspalvelua. Vuokraa Auto Europen kautta ja voit nauttia tulevasta lomastasi huoletta.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Balkanilla sijaitseva Bulgaria on tunnettu sen suosituista rantalomakohteista. Mustanmeren rannikolta löytyy lukuisia rantoja ja kaupunkeja, joissa voit nauttia auringosta ja paikallisista aktiviteeteistä koko perheen kanssa. Bulgaria on ollut vuosien saatossa keskellä lukuisia kulttuureja ja maassa voit havaita kulttuurivaikutteita slaavilaisesta, turkkilaisesta ja kreikkalaisisesta kulttuurista. Autonvuokraus Bulgariassa on oiva alku omatoimiselle matkalle maan ympäri kauas turistien rantakohteista kauniiseen luontoon vuoristoseuduille tai kansallispuistoihin. Maa tarjoaa yhteensä jopa 37 000 kilometriä pitkiä patikontiretkiä. Mikäli sinulla on aikaa ja haluat käydä tutustumassa myös naapurimaihin esimerkiksi Kreikkaan tai Turkkiin, muista ilmoittaa siitä ajoissa meille.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Turvavöiden käyttö on pakollista kaikille ja alle 2-vuotiaiden lasten tulee käyttää heille tarkoitettua turvaistuinta.
  • Korkokengillä ja sandaaleilla ajaminen on turvallisuussyistä kiellettyä ja siitä voidaan jopa sakottaa.
  • Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 80km/h ja moottoriteillä 120km/h.
  • Tiet ovat paikoin huonokuntoisia ja viitoitus on puutteellista.
  • Paikallisten ajotapa on usein agressiivista ja kaaoottista, joten noudata liikennesääntöjä tarkasti ja pysy valppaana.
  • Autovarkaudet ovat löhivuosina lisääntyneet, joten älä jätä autoa lukitsemattomaksi tai mitään arvoesineitä näkyville autoon. Pidä auto lukittuna myös ajaessasi kerjäläisten takia etenkin liikennevaloissa kaupungeissa.
  • Huoltoasemia löytyy tiheään moottoriteiden varsilla. Useat huoltoasemat ovat auki myös koko päivän, mutta jotkut ovat suljettuina yöllä. Maksaminen käy yleensä vain käteisellä, mutta suurimmat kansainväliset huoltoasemat, kuten Shell hyväksyy myös luottokortit.

  Käy tutustumassa meidän Bulgarian kuljettajan oppaaseen lisätietoja varten.

  Tiemaksut

  Bulgariassa moottoriteillä käytetään "Vignette"- tarraa maksullisia moottoriteitä varten. Tarran voit ostaa huoltoasemilta tai rajanylityspaikoista ja niitä saa 7 päivälle, kuukaudeksi tai vuodeksi. Tarra on kiinnitettävä näkyville tuulilasiin ja kannattaa myös säilyttää kuitti maksetusta tarrasta mahdollista tarkastusta varten. Bulgariassa myös tietyt sillat ja tunnelit ovat maksullisia ja ne voi maksaa käteisellä.

  Ikävaatimukset

  Minimi-ikä Bulgariassa autonvuokraukseen on normaalisti 21 vuotta. Useimmat autovuokraamot perivät myös nuoren kuljettajan lisämaksun alle 26 vuotiailta kuljettajilta paikan päällä. Huomioi kuitenkin, että ikävaatimukset saattavat vaihdella eri autovuoraamojen kohdalla. Joillakin on myös maksimi-ikä noin 70 vuotta.

  Valuutta

  Bulgarian valuutta on leva (BGN) = 100 stotinkia. Tavallisilla luotto- ja electron-korteilla voi nostaa käteistä ongelmatta pankkiautomaateista suurimmissa kaupungeissa. Rahaa kannattaa vaihtaa vain pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä huijausten takia. Pankit ovat auki normaalisti iltapäivään asti, mutta lounasaikaan ne ovat yleensä kiinni muutaman tunnin.

  Aikaero

  Aikaeroa ei Suomeen verrattuna ole. Bulgaria on samalla aikahyövykkeellä ja myös noudattaa kesä- ja talviaikaa samoin kuin Suomessa.

  Sanakirja

  Bulgaria on slaavilainen kieli ja kielessä käytetään kyrillisiä aakkosia. Suurimmissa turistikohteissa on tietenkin viitteet myös ainakin englanniksi, mutta muualla lukeminen voi olla hankalaa. Tässä muutamia lauseita ja sanoja matkaasi varten kirjoitettu niin kuin ne tulisi lausua.

  Hyvää huomenta - Dobro utro
  Hyvää päivää - Dobur den
  Näkemiin - Dovizhdane
  Mitä kuuluu? - Kak ste?
  Kiitos, hyvää - Dobre, blagodarya
  Kiitos - Blagodarya
  Ole hyvä - Molya
  En ymmärrä - Ne razbiram
  Anteeksi - Izvinete
  Puhutko englantia? - Govorish li angliyski?
  Huoltoasema - Benzinostancia
  Diesel - Nafta
  Rengasrikko - Spukana / Punktirana guma

  Verkkovirta

  Verkkovirta ja pistokkeet ovat Bulgariassa samoja kuin Suomessa.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiset tarvitsevat Bulgariassa voimassa olevan passin tai henkilökortin. Viisumia ei tarvita, mutta yli 90 päivän maassaolosta on ilmoitettava viranomaisille. Suomen suurlähetystö Bulgariassa sijaitsee sen pääkaupungissa Sofiassa. Suomen kunniakonsulaatti on Varnassa.

  Suomen suurlähetystö Sofia
  Embassy of Finland
  26-28, Bacho Kiro 5th fl
  1000 Sofia, Bulgaria
  Puhelin: +359-2-810 2110
  Sähköposti: sanomat.sof@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Bulgarian turisti-info