Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO HELSINGIN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Helsingin lentokentällä

  Helsinki on Suomen suurin kaupunki graniittisella niemimaalla Suomenlahden pohjoisrannikolla, Itämerta vastapäätä. Ruotsin kuningas Gustavus Vasa perusti Helsingin vuonna 1550, ja vuonna 1808 kaupunki liitettiin Venäjän suurherttuakuntaan. Kun suuri tulipalo tuhosi kolmasosan kaupungista vuonna 1808, Carl Ludwig Engel sai tehtäväkseen rakentaa se uudelleen, jonka tuloksena syntynyt uusklassinen kaupungin keskusta on sijoitettu laajoille ja komeille kaduille ja bulevardeille, joissa on runsaasti puistoja. Satama, jossa lähes 300 risteilyalusta käyvät laitureilla vuosittain, sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, ja joukko suosituimpia turistinähtävyyksiä löytyvät kävelyetäisyyden päässä. Helsinki on hieno kaupunki tutustua jalkaisin tai polkupyörällä, ja sillä on erinomainen julkisen liikenteen järjestelmä, joka pitää sisällään myös veneitä, joilla pääsee eri saarille lähellä Helsingin rannikkoa. Sinun ei tarvitse lähteä pitkälle matkalle ulkomaille, kun pääset nauttimaan omassa kotimaassamme kulttuurista, kauniista luonnosta, monipuolisesta ruokavalikoimasta, paikallisista käsitöistä ja jopa kauniista hiekkarannoista lämpimän sään salliessa. Vaikka Helsinki ei ole kovin suuri kaupunki, saatat silti haluta paeta kaupungin vilskettä lähistöllä sijaitseville rannikkoalueille tai luonnonpuistoihin. Autonvuokraus Helsinki-Vantaan lentokentältä mahdollistaa matkustamisen omaan tahtiin ja hyvästä palvelustamme kertovat lukuisat autonvuokrauksen asiakasarvostelut Helsingistä.

  Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Helsinki Airport, on tärkein kansainvälinen lentokenttä, joka palvelee pääkaupunkiseutua ja Uudenmaan aluetta Suomessa. Se on Pohjoismaiden neljänneksi vilkkain lentokenttä. Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Helsingin lentokenttä on suosittu välilaskukohde Aasian, Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä. Skytrax World Airport Ranking nimesi maaliskuussa vuonna 2018 Helsinki-Vantaan lentokentän Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi. Lentokenttä sijaitsee Vantaan kaupungissa viisi kilometriä Tikkurilasta länteen ja 17 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentokenttää on paranneltu useaan kertaan vuosien varrella ja tällä hetkellä kahden terminaalin rakennus tarjoaa enemmän palveluita kuin koskaan. Lentokentältä löydät kaikki suurimmat kansainväliset autovuokraamot ja muutaman paikallisen. Helsingissä on paljon nähtävää kaikille; jos olet kiinnostunut taiteesta, käy kuuluisassa Ateneumissa, jos taas olet enemmän kiinnostunut luonnosta, Helsingistä löydät useita kauniita puistoja, kuten Kaivopuisto tai Keskuspuisto. Käy myös vierailemassa Suomenlinnassa tai muissa lukuisissa Helsingin saaristoissa. Muista kuitenkin, että vuokra-auton vieminen lautalle on kielletty. Helsingistä pääset Auto Europen vuokra-autolla nopeasti myös muihin Suomen suosittuihin kaupunkeihin, kuten Turkuun tai Vaasaan. Varmistamme, että sinä saat juuri omille tarpeillesi sopivan auton mahdollisimman edulliseen hintaan!

  Lentokenttätiedot

  Helsinki-Vantaan lentokenttä on ylivoimaisesti Suomen vilkkain (toiseksi sijoittuu Oulu), ja neljänneksi vilkkain Pohjoismaissa matkustajamäärän perusteella. Noin 90% Suomen kansainvälisestä lentoliikenteestä kulkee Helsingin lentokentän kautta. Lentokenttä on tärkein solmukohta Finnairille, joka on Suomen tärkein lentoyhtiö, ja sen tytäryhtiölle Nordic Regional Airlinesille. Finavian tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman asemaa kauttakulkumatkustajille Euroopan ja Aasian välillä ja lisätä suorien yhteyksien määrää Eurooppaan. Helsingin lentokentän 35 minuutin kauttakulkuaika on yksi lyhyemmistä Euroopassa. Helsingin uuden lentokentän suunnittelu alkoi 1940-luvulla, kun kävi selväksi, että Malmin vanha lentokenttä ei pystynyt käsittelemään kasvavaa matkustajamäärää tai uusia, raskaampia lentokoneita. Uusi paikka löydettiin noin 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta alueelta, joka nykyään kuuluu Vantaan kaupungille. Lentoasemalla oli alun perin yksi kiitotie, toinen kiitotie rakennettiin neljä vuotta myöhemmin vuonna 1956. Vuonna 1973 suoritettiin ensimmäiset kansainvälisille lennoille suunnittelemat turvatarkastukset. Helsinki-Vantaan lentokentän nimeä alettiin käyttämään vuodesta 1977. Vuonna 2004 kansainvälistä terminaalia laajennettiin jälleen ja avattiin uusi kaukolentojen ostosalue. Vuonna 2009 valmistui terminaalin 2 uusin laajennus. Helsinki-Vantaan lentokenttä koki 2010-luvun aikana huomattavan kasvun matkustajamäärässä ja sen seurauksena vuoden 2015 alussa aloitettiin lentokentän kehittämiseen liittyvät remontointi- ja rakennustyöt, joihin kuului mm. metroaseman jatkaminen lentokentälle ja uudet parkkialueet.

  Helsinki-Vantaan lentokenttä (HEL)
  Virallinen nimi: Helsinki-Vantaa International Airport.
  Osoite: Parkkikuja tai Parkkitie, 01531 Vantaa.
  Puhelinnumero: +358 200 14636
  Sijainti: Helsingin keskustaan on matkaa noin 20 kilometriä.
  Lentoyhtiöt lentokentällä: Lentokentällä operoivia lentoyhtiöitä on yhteensä 36. Niistä suurimmat ovat esimerkiksi Finnair, Lufthansa, airBaltic, British Airways, American Airways, SAS ja KLM.

  Mistä noudan vuokra-auton Helsingin lentokentältä?

  Kansainväliset autovuokraamot Helsingin lentokentällä sijaitsevat kävelykäytävällä molempien terminaalien välissä. AddCar ja Firent molemmat sijaitsevat lentokenttäalueen ulkopuolella ja molemmista autovuokraamoista sinua ollaan vastassa lentokentällä tai tietyllä parkkipaikalla. Kaikki vuokra-autot löytyvät ja ne tulee palauttaa lentokentän parkkihalliin P3. Suurimmilla vuokraamoilla löytyvät myös pienemmän työpöydät parkkitalosta, jos tarvitset apua autosi kanssa.

  Avis Helsinki-Vantaa lentokenttä Avis Helsinki-Vantaan lentokentällä
  Lentoasemantie 1,
  01530, Vantaa, Suomi

  +358 10 4362244
  Aukioloajat:
  Ma-pe 09:00-22:00
  La-su 10:00-20:00
  Europcar Helsinki-Vantaa lentokenttä Europcar Helsinki-Vantaan lentokentällä
  Lentoasemantie 1,
  01530, Vantaa, Suomi

  +358 40 3062800
  Aukioloajat:
  Ma-pe 08:00-16:30
  La suljettu
  Su 09:00-17:30
  Hertz Helsinki-Vantaa lentokenttä Hertz Helsinki-Vantaan lentokentällä
  Lentoasemantie 1,
  01530, Vantaa, Suomi

  +358 20 5552100
  Aukioloajat:
  Ma-pe 07:00-22:30
  La 08:30-20:00
  Su 08:30-20:30
  Sixt Helsinki-Vantaa lentokenttä Sixt Helsinki-Vantaan lentokentällä
  Lentoasemantie 1,
  01530, Vantaa, Suomi

  +358 20 1122515
  Aukioloajat:
  Ma-pe 07:00-24:00
  La 08:00-20:00
  Su 09:00-01:00

  Terminaalit

  Helsinki-Vantaalla on kaksi terminaalia, jotka on liitetty toisiinsa käytävällä muodostaen yhden rakennuksen. Käytännössä terminaalien alueita turvatarkastuksen jälkeen ei kuitenkaan jaeta terminaalien 1 ja 2 mukaan, vaan Schengen- ja ei Schengen-alueen lentojen mukaan. Kotimaan lentoja, samoin kuin lentoja Euroopan Schengen-maihin hoidetaan porteilta 11–31. Kaukoliikenteen ja Euroopan Schengen-alueen ulkopuoliset lennot liikennöivät 31–38. Terminaali 1 avattiin vuonna 1952 ja oli ensimmäinen lentokentän terminaali. Nyt vanha terminaalirakennus on jo poistettu ja se korvattiin nykyisellä terminaalirakennuksella. Terminaalia käytettiin ensin kotimaan lennoille, mutta vuodesta 2009 lähtien sitä on käytetty myös joitakin kansainvälisiä lentoja varten. Terminaali 2 avattiin vuonna 1969 kansainvälistä liikennettä varten ja palvelee tällä hetkellä myös kotimaan lentoja. Se on suurempi lentokentän kahdesta matkustajaterminaalista. Kaikki mannertenväliset lennot liikennöivät terminaalista 2. Terminaalin 2 ei Schengen-aluetta laajennettiin vuonna 2009.

  Lentokenttäpalvelut

  Helsinki-Vantaan lentokentällä voit nauttia lukuisista palveluista samalla, kun odotat lentoasi. Voit kokeilla suosittuja suomalaisia ruokia ja juomia lentokentän baareissa ja ravintoloissa tai tehdä ostoksia. Osta matkallesi tavallista suomalaista Fazerin sinistä tai ruisleipää tai vaihtoehtoisesti käy silmäilemässä, mitä löytyy kuuluisasta Muumiaiheisesta kaupasta tai osta mukaan Marimekon tuotteita. Voit myös pitää kokouksia lentokentän hotelleissa tai itse lentokentällä. Lentokentältä löytyy kokoustilat ja vip-huone, joita voit varata omaan käyttöösi. Voit viettää aikaasi lukemalla lentokentän kirjanvaihtopisteessä tai katsella lähteviä ja saapuvia lentokoneita katseluterassilta. Lentokentälle on myös rakennettu upeat ja mukavat rentoutumistilat, jossa voit rentoutua ilmaiseksi. Lentokentällä on saatavilla melkein kaikkea parturista lääkäriin, ja muihin palveluihin kuuluvat säilytystilat, lasten leikkialueet, lemmikkien käymälät, käteisautomaatit, kauneushoidot ja jos olet kiinnostunut ilmailusta, varaa joko opastettu kiertue lentokentällä tai vieraile ilmailumuseossa. Samalla kun odotat lentoasi, voit käyttää ilmaiseksi lentokentän langatonta nettiä.

  Kulkuyhteydet Helsingin lentokentällä

  Lentokenttä sijaitsee Vantaalla, noin 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Tällä hetkellä matka taittuu parhaiten metrolla, linja-autolla, taksilla tai omalla autolla autovuokraamosta Helsingin lentokentältä. Junaliikenne tarjoaa helpon ja nopeimman matkan Helsingin keskustan ja muun maan välillä etelästä pohjoisen Rovaniemeen. Junat liikennöivät 10 - 20 minuutin välein vaihtelevin aikatauluin. Lentokentällä on käytössä hintavyöhykejärjestelmä, jonka mukaan metroon sinun tulee ostaa lippu ABC-vyöhykkeelle. Lippuja voi ostaa aseman lippuautomaatista. Finnair City Bus on kätevä tapa matkustaa Helsingin kaupunkiin ja rautatieasemalle. Paikalliset linjat 415, 561, 615 ja 617 yhdistävät lentokentän kaupungin ympäröiviin osiin. Erityisesti linja 615 tarjoaa säännöllistä liikennettä lentokentän ja Helsingin keskustan rautatieaseman välillä. Taksiasemat sijaitsevat molempien terminaalien saapumisalueiden ulkopuolella ja matka Helsingin keskustaan kestää noin 30 minuuttia.

  Pysäköintivinkkejä

  Lentokentällä on saatavilla useita pysäköintialueita, joille voit jättää autosi, jos saavut lentokentälle autolla. Pitkäaikaisille parkkialueille lentokentän ulkopuolella kulkee ilmaisia linja-autoja arkipäivisin klo 3.30 - 1.30 välillä ja viikonloppuisin ympäri vuorokauden. Lentokentältä löytyyn useita eri parkkipaikkoja edullisin hinnoin. Voit ajaa pysäköintialueiden läpi maksutta, jos ajo tapahtuu 10 minuutin sisällä eikä pysäköintilippua leimata. Parkkialueelle sisään ajaessasi saat parkkilipun, joka on maksettava ennen parkkipaikalta ulosajoa. Voit myös varata itsellesi parkkipaikan etukäteen netistä ja varmistaa itsellesi paikan myös ruuhka-aikana. Jos valitset autonvuokrauksen Helsingin lentokentällä, autot löytyvät parkkitalosta P3. Pysäköinti Helsingin kaupungissa on mahdollista monilla keskustan alueilla, mutta se on kallista ja vapaita paikkoja on hankala löytää. Hinta ja maksuajat riippuvat pitkälti alueesta. Autossa kannattaa pitää mukana pysäköintikiekkoa, sillä monet pysäköintialueet ovat myös ajallisesti rajoitettuja. Kaupungissa on kolme pysäköintivyöhykettä. Vyöhyke 1 pitää sisällään suurimman osan kaupungin keskustasta, jolla voit pysäköidä vain merkityillä alueilla. Pysäköintivyöhykkeiden ulkopuolella olevissa kaupunginosissa saa pysäköidä tien varsille, jos muita rajoituksia ei mainita. Helsingin park & ride mahdollisuuden sopivat matkailijoille, ketkä tulevat pääkaupunkiin autolla, joille voit tavallisesti jättää autosi ilmaiseksi ja jatkaa matkaa julkisilla. Julkisten pysäköintialueiden lisäksi Helsingistä löytyy useita yksityisiä autohalleja. Ne ovat kalliita, mutta voivat olla käteviä pidempää oleskelua varten.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Helsingin lentokentän kotisivut