Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TURKU

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Turku - Vuokraa Auto Europen kanssa

  Linna ja katedraali ovat historiallisen Turun kaksi pylvästä, joiden väliltä löytyy melkein kaikki kaupungin tärkeäimmät nähtävyydet. Turun kaupunki syntyi Koroisessa, muutaman kilometrin päässä Turun torilta. Kaupankäynti tapahtui tällä historiallisella paikalla jo 1150-luvulla ja vuonna 1229 tänne siirrettiin myös piispakunta. Vuotta 1229 pidetään myös Turun kaupungin perustamisvuotena. Tiedätkö, miten tunnistaa keskiajalta peräisin oleva suomalainen kaupunki? Joenranta, kauppatori, linna ja katedraali ovat niistä vain muutamia. Tämä varmasti kuulostaa tutulta, itse asiassa se kuulostaa aivan Turulta. Turku ei ole ainoastaan yksi kaupunki Suomessa, joka täyttää yllä olevan kuvauksen, vaan myös kohde, joka on täynnä tapahtumia ja tekemistä, puhumattakaan sen vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkitittelistä. Yhdistä tässä kaupungissa lomallasi kulttuuri ja ulkoilu! Aurajoen ympärillä olevat kulttuurireitit ovat virkistävä yhdistelmä kulttuuria ja liikuntaa. Ota aikaa ja tutustu Turkuun ja sen rakkaustarinoihin, patsaisiin ja kaupungin legendoihin. Voit kävellä, juosta tai pyöräillä, valinta on sinun. Turkua pidetään usein myös porttina läntiseen Eurooppaan, sillä täällä liikennöi tiheästi laivoja satamasta Maarianhaminaan ja Tukholmaan. Omalla autolla pääset hyvin nopeasti matkustamaan Turun viereisiin kuntiin, tutustumaan Muumimaailmaan Naantalissa, tai pidemmällä lomalla suuntaa päiväksi pääkaupunkiimme Helsinkiin. Autonvuokraus Turusta auttaa sinua matkasi suunnittelussa.

  Auto Europe tarjoaa laadukkaita autoja vuokralle kilpailukykyisillä hinnoilla yli 24,000 eri toimistossa ympäri maan. Yli 60 vuoden kokemuksella voimme täyttää korkeimmatkin odotukset; paikallisten ja suurten kansainvälisten autovuokraamojen yhteistyön ansiosta voimme tarjota suuren valikoiman autoja eri luokissa. Auto Europe voi järjestää autonvuokrauksen Turussa lentokentältä, kaupunkitoimistosta tai rautatieasemalta - Suomen vanhimmasta kaupungista. Näistä järjestelyistä ja laadusta kertovat lisää autonvuokrauksen asiakasarvostelut Turusta. Turussa ja Lounais-Suomen alueella matkustajien on helppo liikkua omalla ajoneuvolla sekä julkisilla kulkuneuvoilla. Kaupungeissa on tehokas julkinen liikennejärjestelmä, ja pidemmät matkat voi kattaa kaukoliikenteen linja-autojen ja junien avulla. Kuitenkin omalla autolla pääset aina näkemään kaikki ne kauniit luontokohteet, jonne julkinen liikenne ei kulje, tai kulkee hyvin harvoin. Turku sijaitsee Pohjanmeren ja Itämeren keskellä, joten voit nauttia molempien merten rannoista, sekä vesiaktiviteettien jälkeen lähde sisämaahan ja patikoi kauniissa metsissä ja puistoissa. Suomen lounaisnurkkaus on todellinen aarrearkku vierailijalle: täältä löydät silmille miellyttävät saaristomaisemat, nykyaikaisen kaupunkielämän, maaseudun rauhallisuuden ja korkealaatuiset palvelut.

  Liikenne Turussa

  Turussa liikkuminen autolla on hidasta aamu- ja iltaruuhkan aikaan, sillä nykyään Turku on keskimäärin ruuhkaisempi kuin esimerkiksi Tampere. Muuten liikkuminen Turussa on omalla autolla helppoa. Liikennettä on suhteellisen vähän ja lisääntyy lähinnä kesällä lomien alkaessa. Teitä pidetään hyvässä kunnossa ja uusia väyliä rakennetaan kaupungin ympärille ruuhkien vähentämiseksi kaupungista poistuessa ja sinne tullessa. Keskustasta löytyy yhdensuuntaisia katuja ja koska tien varsille pysäköinti on sallittu, joskus tilaa ajaa pienempien katujen läpi on vähän. Turun kaupunki ylläpitää liikennejärjestelmää ja -ympäristöä, jossa huomioidaan myös turvallisuus. Turvallisuutta ja katujen kunnossapitoa parannetaan jatkuvasti ja paljon on kiinnitetty huomiota erityisesti koulujen saattoliikenteeseen ja erilaisten palvelua tarjoavien toimitilojen läheisyyteen.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Turussa

  Turun keskustasta löytyy kaksi eri pysäköintivyöhykettä. Ne kuuluvat kaupungille, mutta muista myös, että alueelta löytyy useita yksityisiä pysäköintialueita omilla periaatteilla. Pääsääntöisesti kadulla pysäköinti on maksullista arkisin ja lauantaisin, ja maksun voi suorittaa maksuautomaateissa joko käteisellä tai mobiililaitteella. Sunnuntaisin pysäköinti on ilmaista molemmilla alueilla. Kaupunki ei omista parkkihalleja, joten kaikkiin pätee oma hinnoittelu. Suurimpia ja helposti saavutettavia parkkihalleja ovat esimerkiksi Auriga ja Harppuunaparkki suoraan keskustassa sataman vieressä, Eskelin parkkitalo, Kivikukkaro ja Julia Aurajoen varrella kaupungin itäpuolella kauppatorin läheisyydessä.

  Turun lentokenttä

  Turun lentokenttää suosivat varsinkin halpalentoyhtiöt kesäaikaan, jolloin voit edullisesti lentää useisiin Euroopan suosittuihin kaupunkikohteisiin. Se sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungista pohjoiseen, jonne pääsee julkisen liikenteen linja-autolla nro. 1. Turun lentokenttä, alun perin Artukaisten lentoasema, oli Suomen ensimmäinen siviililentoasema, joka vuonna 155 siirrettiin Ruskoon. Lentokentällä voit käyttää langatonta verkkoa ja työskennellä erillisessä työhuoneessa, joka on saatavilla kaikille matkustajille. Yleisissä tiloissa voit ladata elektronisia laitteita, lukea kirjoja kirjahyllyltä, soittaa pianoa tai odottaa matkaa keinutuoleissa. Voit nauttia kupillisesta kahvia tai maittavan lounaan lounasaikaan Turku Cafessa, joita on kaksi, sekä kaikille avoimella alueella, että turvatarkastuksen jälkeen. Näiden kahviloiden lisäksi lentokentällä on toinen paikallinen pieni kahvila porttialueella. Muihin palveluihin kuuluvat autonhuolto, kirjeiden postituspalvelu ja pankkiautomaatit.

  Turun lentokenttä (TKU)
  Osoite: Lentoasemantie 150, 20360 Turku, Suomi.
  Puhelin: 020 708 4717
  Nettisivut: www.finavia.fi

  Tekemistä Turussa

  Turkua pidetään Suomen vanhimpana kaupunkina, jonka perustamisvuoden uskotaan olevan 1229. Turku sijaitsee Lounais-Suomessa Aurajoen kainalossa ja on Suomen viidenneksi suurin ja virallisesti kaksikielinen kaupunki. Merimaisemat, taidegalleriat, menneisyydestä kertovat museot ja historialliset kartanot houkuttelevat joka vuosi suuren joukon matkailijoita Turkuun. Turun saaristo on yksi suurimmista luontovetovoimatekijöistä, josta nauttivat sekä kotimaiset, että ulkomaalaiset turistit. Turun lisäksi matkailijoita houkuttelee Turun naapurikaupunki Naantali, jonka hyvin säilynyt vanha kaupunki ja sen Muumimaailma ovat suuressa suosiossa. Matkailun lisäksi Turku on myös suosittu opiskelijakaupunki, sillä Turussa on peräti kolme yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Olemme sitä mieltä, että pääset kokemaan saariston parhaimmat puolet omalla autolla autovuokraamosta Turussa, joita saatavilla monilla alueilla kaupungissa.

  • Forum Marinum: Turun sataman vieressä Aurajoen varrella, sijaitsee Forum Mariunum, joka on merellisen tiedon ja toiminnan keskus. Täällä yhdistyvät meri ja kaupunkikulttuuri ja se sopii koko perheelle. Forum Mariunum on merenkulun ja merivoimien museo, jossa on esillä lasten Tyrskynmyrskyn näyttely ja erilaisia kokemuksia. Historia ja nykyajan taide yhdistyvät modernissa merikeskuksessa sekä sisällä, että ulkoa. Alue koostuu omaperäisistä rakennuksista, vanhoista satamanostureista ja aluksista eri aikakausilta. Ravintola Göran tarjoaa korkeatasoista ruokaa ja tervantuoksuisesta museokaupasta löydät persoonallisia tuotteita. Pysyviin näyttelyihin kuuluvat esimerkiksi päänäyttely merenkulusta Suomessa ja saariston kulttuuri, Suomen Jousenen koululaivan näyttely ja Bore laiva. Forum Marinumin kokoelmaan kuuluu jopa 100 venettä. Osa niistä on esillä Linnanpuomin näyttelyrakennuksessa ja sen pihalla. Aurajoella kelluvat museon suurimmat laivat, joista suurin osa on avoinna yleisölle kesällä. Kiehtovimpia niistä ovat kenties 1880-luvulta peräisin oleva vanha Sigyn laiva ja tykkivene Karjala. Itse museon ja laivaston lisäksi voit vuodenajasta riippumatta tulla katsomaan rakennuksen ulkona sijaitsevaa taidetta. Näihin kuuluvat Symbiosis-monumentti, joka on Stefan Lindforsin taideteos, jonka avulla Saaristomeren hyväksi on kerätty suuri määrä rahaa. Toinen on Jani Rättyän ja Antti Stöckelin Päivänkakkara-veistos, jonka tarkoitus on muistuttaa sekä luonnon kauneudesta, että ihmisen vastuusta sen monimuotoisuudessa.

  • Turun linna: Turun linna sijaitsee Aurajoen suulla ja se rakennettiin 1280-luvulla. Se on vuosien varrella toiminut puolustuslinnana, upeana hovina, hallinnon keskuksena, vankilana, varastona ja kasarmina. Kustaa Vaasan poika Juhana nimettiin Suomen herttuaksi vuonna 1556 ja silloin linnalle rakennettiin ylemmän kerroksen juhlasalit, kuninkaansali ja kuningattarensali. Linna tuhoutui pahoin vuoden 1941 pommituksissa, mutta sen restaurointi alkoi heti sodan jälkeen ja valmistui 1961. Nykyään se on yksi tunnetuimmista Turun nähtävyyksistä ja vierailun kohteista. Historian dramaattisuus ja isot tapahtumat näkyvät päälinnan saleissa ja kamarien seinillä. Vankila-ajan kauheuksien lisäksi linnassa on nähty myös kuninkaallisia ja loisteliasta hovielämää. Linnasta löytyy laaja näyttelykokonaisuus, joka esittelee linnan historiaa sen perustamisesta nykyaikaan. Linnan museon aarteet, kuten huonekalut ja puvut, ovat esillä esilinnan eri tyylihuoneissa. Lapsille suunnatussa Ritarilinnassa voit pukeutua ritareiden ja neitojen asuihin ja kokea omakätisesti ritarihovin elämä. Lapsille on järjestetty runsaasti tekemistä linnapajan, pienoishovin ja Tonttu-ukon aarekammion merkeissä. Voit tutustua linnaan eri kierroksien avulla päivittäin kesällä ja muuten tilauksesta. Se on auki päivittäin ja voit museon lisäksi nauttia paikallisesta kahvilasta, ravintolasta ja museokaupasta.

  • Halistenkoski: Haistenkoski on suosittu kalastuspaikka, virkistysalue ja upea lähtökohta retkille. Aurajoki on erittäin tärkeä Turun kaupungille ja alueelle vesiliikenteen reittinä ja kotina monille eläimille. Halistenkoski on Aurajoen alin padottu koski, joka otettiin käyttöön 1300-luvulla. Halisten patoallas oli käytössä vielä 2000-luvun alkuun asti ja tarjosi kaupungille juomavettä. Aluetta käytettiin vilkkaasti jo asutuksen olemassaolosta lähtien. Täällä vietettiin, ja vietetään edelleen aikaa kesäisin uiden, pelejä pelaten, kalastaen, juhlien ja pyykkiä pesten. Talvella joella voi luistella ja hiihtää. Uiminen kuitenkin kiellettiin 50-luvulla, mutta voit tutustua jokeen ja Halistenkosken ympäristöön meloen. Aurajokisäätiö vuokraa kanootteja ja Aurajoen opastuskeskus järjestää melontaretkiä Halisten sillan tuntumasta Myllärintalosta. Voit myös ostaa täältä kalastusluvat, ostaa tuliaisia ja nauttia kahvia. Halistenkoskella voi perho-ongella saada esimerkiksi taimenta, merilohta tai kirjolohta. Kosken yläpuolella olevista kylistä pääsee tutustumaan muinaisjäännöksiin ja jatkaa rantaa pitkin Turkuun. Alueella on Turun vesilaitosmuseo, jossa voi tutustua vesihuoltoon, vedenottoon ja siihen liittyviin esineisiin ja historiaan. Halistenkosken vanhalla sillalla järjestetään vuotuiset siltatanssit toukokuussa.

  • Aikavaellus: Aikavaellus on kävely oppaan johdolla ajassa maailman historiaa pitkin. Tämä aikavaellus kertoo maailman historiasta sen alkamisesta lähtien 13,8 miljardia vuotta sitten. Voit oppia maapallomme eri kehitysvaiheista ja muutoksista, jotka ovat olleet joko hitaita ja tapahtuneet miljoonien vuosien saatossa, tai nopeita, suuria ja myös tuhoisia. Kaikki nämä kehitykset ovat muovanneet elämää maapallolla ja muuttaneet olosuhteita ja ympäristöä. Aikavaelluksen ovat kehittäneet Turun yliopiston tutkijat, joka tarjoaa liikuntaa ja tarinankerrontaa keinona havainnollistaa maailman ajallisia muutoksia. Tämä reitti on vain 1,38 kilometrin pituinen, joka alkaa Aurasillan vierestä ja kulkee Aurajokea pitkin Tuomiokirkkosillalle, Vanhan Suurtorin poikki takaisin joelle ja Rettigin rinteen ja Vartiokujan portaiden kautta tähtitornin mäelle. Reitillä pysähdyt miettimään, miltä maailma on näyttänyt milloinkin menneisyydessä. Kiertue kestää kaksi tuntia ja tapahtuu lauantai iltapäivisin toukokuusta elokuuhun. Aikavaellus sopii jokaiselle ja voit valita myös omatoimireittejä Turusta ja ympäri Suomea.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Turussa

  Suomen lounaisosasta löytyy suuri määrä aarteita matkailijoille. Turun seutu on monipuolinen alue, josta löytyy kaupungin elämän sykkeen lisäksi rauhallisia luontokohteita ja upea saaristo. Saaristo ja Turun sijainti meren rannalla tarjoaa täydelliset puitteet veneilylle ja saaristokiertueille vesillä. Jos veneily ei ole sinun juttu, voit tutustua myös lukuisiin pikkusaariin patikoimalla tai jopa autolla. Luonnon lisäksi voit suunnata enemmän sisämaahan ja tutustua Suomen varhaishistoriaan ja alueen alkuasutukseen, kartanoihin ja kirkkoihin. Kesällä suuntaa Turun lähellä sijaitsevaan Naantaliin, joka on suosittu kesäkohde, jossa sijaitsevat presidentin kesäasunto ja tietenkin Muumimaailma. Kulttuurista voit nauttia teattereissa, museoissa, näyttelyissä, musiikkijuhlilla ja kesäfestivaaleilla. Autovuokraamot Turussa löytävät matkasuunnitelmiisi sopivimman ajoneuvon, jotta pääset nauttimaan tästä kaikesta täysin oman aikataulusi mukaan.

  Turun saaristo

  Turun edustalla sijaitsee Saariston rengastie, joka on 250 kilometriä pitkä merellinen reitti saariston kautta. Sen avulla pääset tutustumaan lukuisiin kohteisiin omalla autolla, eikä sinun tarvitse hankkia venettä. Matkan varrelta löytyy luontonähtävyyksien lisäksi runsaasti upeita kulttuurinähtävyyksiä. Tämä reitti on pitkä ja tarvitset sitä varten useamman päivän, tai voit valita vain muutaman kohteen matkan varrella. Vaihtoehtoisesti voit lähteä matkaan myös noin sata kilometriä pitkää Pientä rengastietä pitkin. Kuitenkin tämä reitti on auki vain toukokuusta elokuuhun. Ensimmäinen pysähdyspaikka kannattaa tehdä Paraisilla, jonka idyllisestä keskustasta löytyy Fredrika Runebergin kotitalo. Kotimuseossa voit nauttia kahvia ja pullaa museokahvilassa ja nauttia menneen ajan tunnelmasta. Veneilijöiden suosima pysähdyskohde on tunnettu Airiston lomakeskus Stormälön saarella. Tämä kohde on hyvä valinta, koska täältä voit löytää maukasta saaristolaisruokaa ja kokeilla eri aktiviteettejä. Historian puolesta Suomen synkin paikka lienee Seilin saari, josta tuli sairaalasaari vuonna 1619. Tänne joutuneet potilaat eivät päässeet pois miltei koskaan. Jos etsit eksoottisuutta, pysähdy kahville Korppoon sääaseman yhteydessä toimivaan Rumarin tornikahvilaan. Sääasemarakennus toimii kesällä näköalatornina, josta voit katsella maisemia 50 metrin korkeudessa. Iniön kirkko on toiminut vuodesta 1801 ja sisällä näet ripustetun votiivilaivan, näyttävän kolmimastoparkin sekä 1600-luvulta peräisin olevan messinkisen kattokruunun. 1650-luvun kartanolinna löytyy Askaisissa idyllisellä englantilaisella puutarhalla ja marsalkka Mannerheimin huoneella. Se on edelleen alkuperäisessä kunnossa ja nykyään avoinna matkailijoille toukokuusta elokuuhun.

  Maarianhamina

  Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki ja vilkas keskusta, joka tarjoaa laajan valikoiman eri palveluja. Kaupunki sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden välissä, jonne pääset lautalla Turusta, mutta myös Tukholmasta, Helsingistä ja Tallinnasta. Tsaari Aleksanteri II perusti kaupungin jo vuonna 1861, josta tuli taloudellinen ja kulttuurinen keskus Venäjän vallan aikana. Matkailu lisääntyi vuosisadan lopussa kylpylän ansiosta, joka kuitenkin tuhoutui 1900-luvun alussa. Nykyään uusi kylpylä, eriomainen sijainti merellä ja upeat maisemat vetävät puoleensa matkailijoita kaikkialta. Vaikka kaupunki on suhteellisen pieni, voit silti löytää yllättävän paljon palveluja ja tekemistä. Voit tutustua keskustaan ja sen ympäristöön helposti kävellen tai polkupyörällä, jos haluat viedä vuokra-autosi Ahvenanmaalle, kerro siitä meille etukäteen, jotta voimme varmistaa vuokraamolta, onko se sallittua. Puistokatu Esplanaden ulottuu länsisatamasta Itäsatamalle, jonka puolessavälissä sijaitsee St Göranin kirkko. Suurin osa kaupungin kaupoista ja ravintoloista lytyvät Torggatan kävelykadun varrella ja suurimmat hallintorakennukset torin tuntumassa. Alun perin Maarianhaminassa rakennettiin eri tyylisiä taloja eri materiaaleista, joten kaupunkikuvassa ei näe tänä päivänä yhtenäistä rakennustyyliä. Kaupunki ylpeilee kuitenkin erityisesti sen vanhoilla puurakenteisilla rakennuksilla, jotka ovat kaupungille hyvin tyypillisiä. Kokoonsa nähden Maarianhaminassa on yllättävän monta museota. Kiinnostavimpia niistä ovat valokuvamuseo, josta löytyy suuri kokoelma kameroita, varusteita ja tarvikkeita. Palokuntamuseosta löytyy 20 ajoneuvoa, ja lapset voivat leikkiä niin paljon kuin haluavat omassa paloautossa. Koulumuseo näyttää sinulle, miltä koulu Ahvenanmaalla näytti 1800-luvun lopulla. Lappon saaristomuseossa voit tutustua saariston talonpoikaiskulttuuriin ja nähdä vanhoja veneitä ja muita tarvikkeita. Matka Turusta Maarianhaminaan laivalla kestää noin viisi ja puoli tuntia.

  Naantali

  Aurinkoinen Naantali on idyllinen vanhakaupunki, joka sijaitsee merellä Turun saaristossa. Kesällä se tarjoaa lukuisia kulttuuritapahtumia koko perheelle ja teemat vaihtuvat miltei päivittäin. Vilkas kahvila- ja ravintolaelämä, paikalliset putiikit ja tuhat ainutlaatuista saarta pitävät sinut kiireisenä useamman päivän. Naantalin musiikkijuhlat ja suosittu saaristoreitti ovat vain muutamia tapoja nauttia tästä saaristokaupungista. Kultarannan puutarha ja sen kierros tarjoaa hyvin erilaisen kulttuurihistoriallisen katsauksen Suomen historiaan. Keskikesän suosituin tapahtuma on koko perheen festivaali Unikeonpäivät, jotka ovat täynnä hauskoja markkinoita ja monipuolista ohjelmaa. Jos vietät aikaa Naantalissa illalla, älä jätä välistä mahdollisuutta lähteä risteilylle illalla ja nauttia saaristosta ilta-auringon alla. Naantali Costa Food Festival on yksi parhaimmista Suomen ruokafestivaaleista, josta löytyy trendikästä ja lähiruokaa, voit maistella eri annoksia ja tavata huippuluokan kokkeja. Yksi perheiden kesken tunnetuimmista Naantalin kohteista on tietenkin Muumimaailma. Tämä teemapuisto sijaitsee saarella aivan Naantalin vanhankaupungin vieressä. Pääset tutkimaan sinistä Muumitaloa kellarista vintille, tavata kaikki tarinoiden maskotit, katsella Muuminäytelmiä teatterissa ja herkutella lukuisissa ruokapisteissä. Nantalista löytyy Rakkaudenpolku, joka kulkee Kuparivuorelta keskustaan, josta avautuvat upeat maisemat kaupunkiin, sekä matkan varrella voit nähdä eri monumentteja. Kaupungin vanhat rakennukset kätkevät sisäänsä lukuisia kahviloita, paikallisia putiikkeja, kauppoja ja majoitusmahdollisuuksia. Pysähdy muutamissa ja tutustu näihin historiallisiin rakennuksiin myös sisältä. Keskiaikainen kivikirkko löytyy venesataman vieressä, jonka edustalla seisoo näkötorni, jonka huipulta pääset ihastelemaan merimaisemia.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Turun kaupunki oli entinen Suomen pääkaupunki vuoteen 1812 asti. Sen perustamisvuotta pidetään 1229, jolloin Paavi Gregorius IX päätti siirtää Suomen piispaistuimen parempaan paikkaan. Kaupungilla on pitkä historia, joka syntyi jo 1200-luvulla ja se rakennettiin asutetulle alueelle, jossa asui silloin lähinnä talonpoikia. Nimi Turku tulee teorian mukaan vanhasta venäläisestä toria tarkoittavasta sanasta tǔrgǔ. Keskiajalla Turku oli Suomen kirkollinen ja opiskelun keskus, jossa sijaitsi piispaistuin ja dominikaaniluostari. Se oli myös vilkas kaupan ja merenkulun keskus, Suomen suurin kaupunki ja Ruotsin vaikuttavimpia kaupunkeja. Turun linna oli keskiajalla Suomelle hyvin tärkeä, mutta ei kuitenkaan pystynyt tarjoamaan paljon suojaa vihollisilta. Kaupunkiin hyökättiin useita kertoja joko Venäjältä tai Tanskasta. Turun linna oli Juhana-herttuan hovi 1550- ja 60-luvuilla, jolloin kaupunkia piiritettiin edelleen, mutta 1600-luvulla ajat rauhoittuivat. Turku sain samoihin aikoihin oman hovioikeuden ja vuonna 1640 kaupunkiin perustettiin Turun Akatemia. Turun kasvu tyrehtyi 1700-luvun alussa Pohjan sodan ja isovihan takia. Sodat ja levottomuudet päättyivät vihdoin vuoden 1743 rauhansopimukseen Venäjän ja Ruotsin välillä.

  1700-luvun loppu toi mukanaan kasvua ja teollistumista, jolloin kaupungissa toimi esimerkiksi kaksi suurta tupakkatehdasta. Turun telakan rakentamisen jälkeen kaupungissa alettiin rakentamaan isoja laivoja ja telakkateollisuudesta tule vuosien saatossa Turun merkittävin teollisuudenhaara. Teollisuuden kasvaessa kasvoi myös asukasluku. Ennen Suomen itsenäistymistä venäläiset hyökkäsivät vielä Turkuun sodan yhteydessä ja itsenäistymisen jälkeen joutui vielä pommituksen kohteeksi Suomen sisällissotaa seuranneiden Talvi- ja jatkosodan aikana. Sotien jälkeen Turussa on vallinnut rauha tähän päivään asti ja se jatkoi kasvua ja modernisoitumista. 60- ja 70-luvuilla asukasluku kasvoi voimakkaasti, jonka takia kaupunkiin rakennettiin useita uusia lähiöitä, sekä Turkuun liitettiin monia läheisiä kuntia. Nykyään se tunnetaan viihtyisänä kesäkaupunkina ja suosittuna kaupunki- ja saaristokohteena. Kaupungissa on paljon vilskettä ja tekemistä kesäkuukausina, mutta vähemmän tekemistä ja nähtävää talvella. Kaupunki kukoistaa nyt lähinnä turismin johdosta, mutta silti pysyy vakaana Suomen kaupunkina väkiluvun mukaan.

  Turku kuuluu Varsinais-Suomeen, jolle tyypillisiä ovat suhteellisen lämpimät kesät ja lyhyet talvet. Meri tuo mukanaan lämpimää ilmaa, jonka vuoksi syksyt ovat pitkiä ja kosteita, mutta kesällä kylmemmän ilman takia kevät ja kesä ovat kuivia ja viileitä. Koko alue kuuluu eteläboreaaliseen ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeeseen ja suurelta osin hemiboreaaliseen vyöhykkeeseen. Maasto on pääosin tasaista ja vain itäisimmissä osissa on muutamia ylänköalueita. Turku on yksi lämpimiä Suomen kaupunkeja, jossa keskilämpötila kesällä on noin +17 astetta ja aurinkoisia päiviä saadaan paljon. Meren vaikutuksen ja lämpimien päivien takia alueen luonto poikkeaa monilla tavoin Suomen muusta luonnosta. Turun edustalla sijaitsevat maan suurimmat tammimetsät ja lehtoja kasvaa tällä alueella paljon. Maaeläimien lukumäärä on täällä rikkainta Suomessa ja maa-aluetta saadaan koko ajan lisää, sillä maata nousee merestä koko ajan. Turun saaristo muodostuu noin 20 000 saaresta, joista suurimmat ovat asuttuja. Se on yksi Suomen kansallismaisemista ja luonto alueella on erikoista, karua ja rehevää.

  Matkustaminen Turussa

  Helpoin tapa kulkea ympäriinsä on autonvuokraus Turussa, koska sen avulla pääset matkaamaan omaan tahtiin ja sinun ei tarvitse odottaa linja-autoja. Vuodenajasta ja kellonajasta riippumatta voit liikkua vapaasti, koska julkisen liikenteen aikataulut eivät välttämättä sovi sinulle. Turku on Kaarinan, Raision, Naantalin, Lieton ja Ruskon kanssa mukana Fölin julkisen liikenteen järjestelmässä. Linja-autoja kulkee ympäri Turkua ja sen lähialueille. Liput kelpaavat kaikissa aikaisemmin mainituissa kaupungeissa pituudesta ja rajoista riippumatta. Kertalipun voit ostaa lippuautomaateista, käteisellä kuljettajalta tai mobiilisovelluksen kautta. Vuorokausilipun saa kuljettajalta 1-7 päiville ja 14 vuorokauden pituisen lipun voi ostaa palvelupisteistä tai mobiilisovelluksella. Jos sinulla on kausikortti, voit ladata sen eri latauspisteissä marketeissa, matkahuollossa, linja-autoissa, palvelupisteissä, R-kioskeissa ja lippuautomaateissa. Kaupungista löytyy myös muutamia kaukoliikenteen yrityksiä ja Turussa on kolme rautatieasemaa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Turun turisti-info