Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KUOPION LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Kuopio lentoasema - nauti saaristosta

  Kuopio on ihastuttava kaupunki monien järvien, jokien ja saarten ympäröimänä. Kuuluisin kohde Kuopion lähistöllä lienee Tahko, jonka rinteissä ja sen juurilla järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Itse Kuopion kaupunki tarjoaa luontoelämyksien lisäksi museoita, ostosmahdollisuuksia ja kulttuuripalveluita. Käy tutustumassa Kuopion historiaan Kuopion museossa, nauti sisävesiristeilystä, käy teatterissa tai Alahovin viinitilalla maistelemassa paikallisia viinejä. Autonvuokraus Kuopion lentokentältä tarjoaa sinulle laatuluokan autoja sekä unohtumattoman lomaelämyksen savolaismaisemissa Järvi-Suomessa.

  Auto Europen ansiosta voit kokea Kuopion ja sen kauniit lähialueet vaivattomasti ja käydä naapurikaupungeissa Joensuussa tai Jyväskylässä tai useissa luontokohteissa helposti omalla autolla. Tarjoamme suuren valikoiman eri ajoneuvoja ja korkeatasoista asiakaspalvelua loistavin hinnoin! Jos et ole vielä varma, haluatko varata auton kauttamme, lue muiden asiakkaiden kokemuksia autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Kuopiosta -sivuilta, ja vakuutut heidän hyvistä kokemuksistaan! Jos sinulla on lisäkysymyksiä, on ammattitaitoinen varaustiimimme tavoitettavissa viikon jokaisena päivänä.

  Lentokenttätiedot

  Vuonna 1940 valmistunut Kuopion lentoasema sijaitsee Siilinjärven kunnan eteläisessä osassa Rissalassa, alle 15 kilometrin etäisyydellä Kuopion keskustasta. Lentoasemaa käyttää vuosittain yli 200 000 matkustajaa. Finnair liikennöi säännöllisiä lentoja Kuopion ja Helsingin välillä, pääasiassa työmatkustajille. Helsingistä on hyvät jatkoyhteydet ympäri Suomea tai ulkomaille. Muutamat matkanjärjestäjät liikennöivät kausiluonteisia lomalentoja Kuopiosta etelän lomakohteisiin. Lentoasema on myös Karjalan Lennoston käytössä, eli asema on yhteistoimintakenttä. Kuopion lentoasema toimii tarvittaessa hätälaskupaikkana Kaukoidän lentoreitin lennoille, sillä se kestää yhtenä harvoista sisämaan kentistä Boeing 747:painon.

  Lentoasema ei ole auki ympäri vuorokauden, vaan se suljetaan pääsääntöisesti klo 21.30 - kentällä ei ole siis mahdollista olla yön yli. Lentoasema avataan kello seitsemältä aamulla. Kenttä on viikonloppuisin suljettuna klo 9-17.30 välisenä aikana. Lentoaseman palvelut seuraavat aseman aukioloaikoja. Pääasiassa kenttä on siis avoinna saapuvan ja lähtevän lentoliikenteen mukaan.

  Kuopion lentoasema (KUO)
  Osoite: Lentokentäntie 275, 70900 Toivala, Suomi
  Puhelin: +358 (0)20 708 7202
  Kuopion lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Finnair. Etelän lomakohteisiin liikennöivät kausiluonteiset tilauslennot seuraavien matkanjärjestäjien kautta: Apollo, Detur, Matkavekka, Nazar, TUI ja Tjärebotg.

  Mistä noudan vuokra-auton Kuopion lentokentältä?

  Kuopion lentokentän autovuokraamot sijaitsevat saapuvien aulassa. Huomioi, että vuokraamon henkilökunta ei ole paikalla vuorokauden ympäri, eli ilmoita lennonnumerosi ja varaa auto hieman lennon laskeutumisajan jälkeen. Mahdollisista noudon viivästyksistä on tärkeää ilmoittaa sekä suoraan vuokraamolle että Auto Europelle, sillä kuten mainittu, on tärkeää muistaa, että osa vuokraamoista on avoinna vain ennakkovarauksella. Esimerkiksi viikonloppuisin on lentoasema avoinna vain aamulla ja illalla. Auton nouto ja palautus onnistuu monista autovuokraamoista myös aukioloaikojen ulkopuolella lisämaksua vastaan. Muista ottaa mukaasi henkilöllisyystodistus, luottokortti ja ajokortti auton noutoa varten. Näiden asiakirjojen tulee olla pääkuljettajan jonka nimissä varaus on tehty nimissä. Ota mukaasi myös varausvahvistus eli voucher.

  Avis Kuopion lentoasema Avis Kuopion lentoasemalla
  Lentokentäntie 275,
  70900, Toivala, Suomi

  +358 40 0139 139
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.00-18.00
  Lauantai-sunnuntai:
  9.00-22.00
  Budget Kuopion lentoasema Budget Kuopion lentoasemalla
  Lentokentäntie 275,
  70900, Toivala, Suomi

  +358 40 0139 139
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.00-18.00
  Lauantai-sunnuntai:
  9.00-22.00
  Europcar Kuopion lentoasema Europcar Kuopion lentoasemalla
  Lentokentäntie 275
  70900, Toivala, Suomi

  +358 40 306 2850
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-23.00
  Keddy Kuopion lentoasema Keddy Kuopion lentoasemalla
  Lentokentäntie 275,
  70900, Toivala, Suomi

  +358 40 306 2850
  Aukioloajat:
  Maanantai-torstai:
  8.00-21.45
  Perjantai:
  8.00-21.30
  Lauantai-sunnuntai:
  7.00-21.30

  Terminaalit

  Kuopion lentoasemalla on yksi niin sanottu normaali terminaali, jossa on kaksi kerrosta. Lentoasemalle on rakennettu lisäksi monikäyttöinen Järviterminaali, josta matkustajat pääsevät halutessaan suoraan vesille. Järviterminaaliin on lentoasemalta kävelymatka ja keskustasta pääsee auton lisäksi kentälle myös vesiteitse, matkaa on noin 20 kilometriä Kuopion matkustajasatamasta. Järviterminaalia voi myös vuokrata eri tapahtumiin, esimerkiksi hääjuhliin tai kokouksiin. Järviterminaalilla järjestetään usein myös erilaista vapaa-ajantoimintaa.

  Lentokenttäpalvelut

  Kuopion lentoaseman yleisöalueella kakkoskerroksessa on Kanrestan ravintola, jossa voit arkipäivisin nauttia lounasta ja voit samalla katsella kiitotielle ja sen takana siintävälle järvelle lentokoneita ja maisemia ihaillen. Kahvilassa voit nauttia muun muassa suolaisia ja makeita leivonnaisia, erikoiskahveja ja sesonkijuomia. Kahvion yhteydessä toimii myös Siilinjärven apteekki. Turvatarkastuksen jälkeisessä kahvilassa voit tehdä myös ostoksia ja valikoimaan kuuluvat makeiset, elintarvikkeet ja matkamuistoesineet sekä paikallisia erikoisuuksia. Muita palveluita ovat Kuopion lentokentän autovuokraamot, kokoushuone Kalla, lastenhoitopöytä ja postilaatikko. Lentokentällä ei ole pankkiautomaattia. Lentokenttä tarjoaa matkustajille ilmaisen langattoman nettiyhteyden, jonka käyttö on helppoa etkä tarvitse erillisiä tunnuksia.

  Kulkuyhteydet Kuopion lentokentällä

  Autonvuokraus Kuopion lentokentältä on nopein ja yksinkertaisin tapa matkustaa keskustaan tai lähiseudulle. Keskustastaan on matkaa alle 15 kilometriä, Siilinjärven keskustaan reilu 10 kilometriä, Iisalmeen noin 70 kilometriä ja Kajaaniin noin 170 kilometriä. Halutessasi voit myöt tehdä yhdensuuntaisen vuokran, eli noutaa auton eri paikasta mihin sen palautat. Voit tarkastaa yhdensuuntaisen vuokran mahdollisuuden näppärästi hakukoneellamme, valitse kohta "Palautatko auton eri asemalle?" ennen palautuskohteen valintaa. Lähialueilla liikennöi Kuopion seudun joukkoliikenne Vilkku, muiden liikennöitsijöiden palvelut ja aikataulut voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta. Joukkoliikenteen bussilinja 40 kuljettaa matkustajia Kuopion keskustan ja lentoaseman välillä. Kaupungissa on matkakeskus, josta voi jatkaa matkaa linja-autolla tai junalla yhdystunnelin toisella puolella sijaitsevalta Kuopion rautatieasemalta. Kuopion alueella liikennöivät VieVie Oy ja Kuopion Taksiykköset Oy, joiden takseja löydät terminaalin edustalta. Lentoaseman terminaalissa on yksi veloitukseton taksipuhelin, jota voit käyttää taksin tilausta varten. Jos saavut myöhään illalla tai aikaisin aamulla, on ennakkotilaus suositeltava.

  Pysäköintivinkkejä

  Voit pysäköidä autosi terminaalin edustalla sijaitseville pysäköintialueille. Parkkipaikka P1 on tarkoitettu lyhytaikaiseen ja parkkipaikka P2 pitkäaikaiseen pysäköintiin, molemmilla parkkialueilla on lämpöpaikkoja. Lämpöpaikalla ei saa käyttää sisätilalämmitintä. Lämpöpaikkamaksu ei sisälly parkkihintoihin ja niihin lisätään myös palvelumaksu. Maksu hoidetaan Finavian neuvontaan ennen reissuun lähtöä. Esteettömät paikat ovat merkitty erikseen terminaalin edessä. Lyhytaikaisella parkkipaikalla voi pysäköidä ilmaiseksi 15 minuutin ajan. Maksun voi hoitaa parkkisovelluksilla, esimerkiksi EasyParkilla ja ParkManilla. Jos sinulla ei ole parkkisovellusta voit käyttää myös perinteisiä ennakkomaksuautomaatteja, jotka sijaitsevat terminaalin ulko-ovien lähellä. Isommista ajoneuvoista, kuten matkailuautoista, tulee ilmoittaa etukäteen Finavian neuvontaan. Pysäköinti tapahtuu omalla vastuulla.

  Kaupungin keskustassa on useita parkkihalleja, joita kannattaa hyödyntää pysäköinnissä sillä ne pitävät auton suojassa etenkin talven sääolosuhteilta ja niistä on lyhyt kävelymatka kaikkialle keskustassa. Myös katupysäköinti on mahdollista, mutta pidä huolta että seuraat pysäköintikylttien ohjeita ja rajoituksia. Myös keskustassa voit käyttää parkkisovelluksia pysäköinnin maksuun, halutessasi voit myös maksaa maksukorteilla parkkiautomaatteihin.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Kuopion lentoaseman kotisivut