Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KUOPIO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Kuopio – Mualiman napa

  Järvi-Suomen pääkaupunki Kuopio sijaitsee Pohjois-Savossa Kallaveden rannalla ja on Itä-Suomen suurin kaupunki. Se on satamakaupunki, jonka ympärillä oleva saaristo on Suomen sisämaan suurimpia ja jolla on jopa 4 760 kilometriä rantaviivaa. Tämän lisäksi alueen korkeuserot vaihtelevat paljon, alueen korkein kohta on Puijon mäki ja siellä sijaitseekin kuulu Puijon näkötorni. Kallavesi rajaa kaupunkia miltei jokaisesta ilmansuunnasta ja se toimii etenkin talvella talviurheilun harrastajien kohtaamispaikkana. Vesistöjen runsauden takia Kuopiossa on leveyspiiriin nähden tavallista lämpimämpi ilmasto. Vuotuinen lämpötila on jokseenkin yhtä korkea kuin paljon etelämpänä sijaitsevilla paikkakunnilla, kuten Tampereella.

  Upea Kuopio tarjoaa matkailijoilleen unohtumattomia kokemuksia. Miksi autonvuokraus Kuopiosta on mainio idea? Koska omalla autolla voit matkustaa oman aikataulusi mukaan ja voit itse päättää, mitä haluat ottaa mukaan ja missä pysähtyä pidemmäksi aikaa. Auto Europe tarjoaa suuren valikoiman erikokoisia autoja jokaiseen makuun. Hanki pienempi ekonomy -luokan auto, jos matkustat yksin tai kahdestaan, tai vuokraa kombi perheelle tai neliveto vaikeampaan maastoon. Teemme yhteistyötä paikallisten vuokraamoiden ja lukuisten suurempien kansainvälisten autovuokraamoiden kanssa, joten laajan valikoiman lisäksi voit nauttia edullisista hinnoista. Takaamme sinulle parhaimmat tarjoukset ja erinomaista asiakaspalvelua. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat lisätietoa autonvuokrauksesta, tai lue ennen matkaasi muutamia autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Kuopiosta, mikäli haluat kuulla muiden asiakkaidemme mielipiteitä ja kokemuksia.

  Liikenne Kuopiossa

  Kuopiossa liikenne on rauhallista ja harvemmin ruuhkaista. Suurempia ruuhkia voi esiintyä lomilla, arkipäivisin työmatka-aikoina ja erityisten tapahtumien aikaan. Tiet ovat kaupungissa erinomaisessa kunnossa ja Kuopion kaupunki ylläpitää niitä. Viime vuosina Kuopioon on rakennettu enemmän jalankulku- ja polkupyöräreittejä, sillä varsinkin polkupyöräily on lisääntynyt jopa puolella entisestä. Valtatie 5 kulkee kaupungin etelärajalla ja on ainoa yhteys Kuopiosta pohjoiseen. Viitostie ruuhkautuu usein varsinkin koulujen loma-aikaan, jolloin lomalaiset suuntaavat mökeilleen Järvi-Suomeen ja pohjoiseen.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Kuopiossa

  Keskustassa voit pysäköidä joko kadulla tai Toriparkissa, joka sijaitsee torin alapuolella ja on auki ympäri vuorokauden. Toriparkkiin pääset ajamaan Puijonkadulta kaupungintalon läheltä tai Lyseon lukion vierestä. Jopa 1280 parkkipaikkan hallista on hyvät yhteydet torille ja keskustan alueille. Kolme muuta parkkialuetta löytyvät Maaherrankadulta, Haapaniemenkadulta ja Hannes Kolehmaisen kadulta (Kuntolaakson pysäköintilaitos). Tuntihinta on melko edullinen ja voit halutessasi ostaa myös päivä- tai kausilippuja. Toriparkissa voit pysäköidä myös öisin. Katupysäköinti on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. Vyöhyke 1 sijaitsee suoraan keskustassa torin alueella, vyöhyke 2 on keskustan pysäköintikehän ulkopuolinen alue ja vyöhyke 3 on satama-alueen pysäköintiä varten. Pysäköidä saa enintään kahdeksi tunniksi ja maksu maksetaan lippuautomaatteihin tai pysäköintisovelluksilla, kuten ParkMan, EasyPark ja Moovy. Sunnuntaisin pysäköinti on ilmaista. Seuraa liikennemerkkejä, sillä sallitut pysäköintipaikat ja myös pysäköintikiellot on aina merkitty erikseen. Kuopion rautatieaseman läheisyyteen voi pysäköidä Haapaniemen pysäköintitaloon tai P-Matkakeskukseen, jonka sisäänkäynti on Puutarhakadun puolella. Jalankulkijat pääsevät suoraan P-Matkakeskuksesta rautatieasemalle tunnelin kautta. Kuopion autovuokraamot sijaitsevatkin pääosin joko rautatieaseman tai lentoaseman yhteydessä.

  Pysäköinti Kuopion lentoaseman kahdella parkkialueella on myös mahdollista maksaa parkkisovelluksia käyttäen, aivan kuten kaupungin keskustassa. Voit myös muokata pysäköintiajan päättymistä sovelluksen kautta, mikäli lentoosi tulee muutoksia. Pysäköinnin voin myös maksaa saapuessa ennakkoon terminaalin ulko-ovien läheisyydessä. Maksu onnistuu yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. P1 alue on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin ja P2 alue pitkäaikaiseen. Jos pysäköit yli 24 tuntia, lasketaan ylimenevä aika vuorokausittain. Eli jos tarvitset pysäköintiä esimerkiksi 52 tunniksi, tulee sinun maksaa kolmen vuorokauden pysäköinti. Sähköauton lataus on mahdollista P1 -alueella. Lämpöpaikkoja löytyy molemmilta alueilta, ne maksetaan ennen matkalle lähtöä Finavian neuvontaan. Lämpöpaikan hintaan lisätään myös palvelumaksu. Lämpöpaikkoja ei voi varata etukäteen, ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Auton sisälämmitintä ei saa lämpöpaikoilla käyttää. Matkailuauton ja muiden isompien autojen kanssa tulee pysäköintitarpeesta ilmoittaa ennakkoon lentoaseman infoon. Pysäköinti tapahtuu omalla vastuulla lentoaseman kaikilla pysäköintialueilla.

  Kuopion lentokenttä

  Siilinjärven eteläosassa sijaitsevalta Kuopion lentoasemalta on matkaa kaupungin keskustaan alle 15 kilometriä. Lentokenttä on varsin pieni ja säännöllisiä lentoja liikennöi ainoastaan Finnair Helsinkiin, lentoaika on alle tunnin. Reittilentoja etelän kausikohteisiin, esimerkiksi Gran Canarialle ja Haniaan, on saatavilla sesonkiaikana eri matkanjärjestäjien kautta. Lentokentällä on vain yksi terminaalirakennus ja kiitotie ja vuonna 2008 valmistunut järviterminaali, joka mahdollistaa syöttöliikenteen vesitse. Lentoaseman pääkäyttäjät ovat liikematkustajia mutta lentokenttä on myös Karjalan Lennoston käytössä eli se on yhteistoimintakenttä jota käyttävät sekä siviilit että armeija. Lentoaseman kautta kulkee yli 200 000 matkustajaa vuosittain. Kuopion lentoasema toimii myös tarvittaessa hätälaskupaikkana Kaukoidän lentoreitin lennoille.

  Kuopion lentoasema (KUO)
  Osoite: Lentokentäntie 275, 70900 Toivala, Suomi
  Puhelin: +358 (0)20 708 7202
  Kotisivut: www.finavia.fi

  Tekemistä Kuopiossa

  Savolaisille Kuopio on maailman napa. Sen vesistön kauniit maisemat ja kaupungin kulttuuritarjonta vetävät puoleensa suuren määrän matkailijoita. Kuopio tunnetaan muun muassa rennosta elämäntavasta, korkeasta Puijon näkötornista sekä tietysti kalakukoista. Kaupunki tarjoaa paitsi erinomaiset shoppailumahdollisuudet, myös runsaasti luontoaktiviteettejä, hyvää ruokaa ja savolaista kaupunkitunnelmaa täynnä kulttuuria. Vihertävä kaupunki on paras kohde kesämatkailulle upeilla luontonähtävyyksillä. Silti talvellakaan tämä kaupunki ei tyhjene. Tahkon suosittu laskettelukeskus vetää puoleensa talviurheilun ystäviä, jotka illan päätteeksi haluavat juhlia aamuun saakka ja Kuopion joulutori houkuttelee ihanilla käsitöillään ja monipuolisella ohjelmistollaan.

  • Puijon näkötorni: Puijon torni oli vuonna 1963 valmistuessaan Pohjoismaiden ensimmäinen linkkitorni, ja siihen otettiin mallia Stuttgartin televisiotornista. Tornia käytetään langattoman tietoliikenteen linkkiasemana ja puhelinpalvelujen tukiasema, mutta myös matkailuun. Torni sijaitsee 224 metriä läheisen Kallaveden pinnan yläpuolella, muutaman kilometrin päässä torilta. Tornissa toimii Suomen ensimmäinen pyörivä näköalaravintola, mutta mikäli et ole nälkäinen voit myös ihailla kauniita näkymiä tornin ylimmän kerroksen näköalatasanteelta. Tornin alaosassa sijaitsee matkamuistomyymälä. Tornista aukeaa huikeat näkymät kauniin saariston ja järvimaiseman yli, eli muista ottaa kamera mukaan!

  • Kallavesi: Voit ihailla Kuopion näkymiä ja Järvi-Suomen mahtavia maisemia sisävesiristeilyllä. Voit suunnitella risteilyn etukäteen ja varata paikan laivasta, tai voit kokeilla onneasi ja kysyä vapaita paikkoja spontaanisti Kuopion matkustajasatamasta. Voit valita monen eri reitin välillä, osa keskittyy kaupungin arkkitehtuuriin ja luontoon, ja osassa voit nousta pois laivasta ja vierailla esimerkiksi Suomen ensimmäisellä viinitilalla, Alahovin viinitilalla Kortejoella, tai kokea perinteisen suomalaisen kesäteatterin Rauhalahden alueella. Jos päädyt vierailemaan Rauhalahdessa, älä unohda käydä kuululla perinneiltamalla erikoisravintola Jätkänkämpällä jossa pääset myös savusaunaan ja voit nauttia esimerkiksi tukkilaisnäytöksestä. Tarkasta tarvitsetko ennakkovarauksen säästyäksesi pettymyksiltä. Voit myös tehdä pidemmän risteilyn eri järvien kautta, jopa Saimaalle saakka. Talvisin järvellä järjestetään Finland Ice Marathon luistelutapahtuma ja jäärata ja sen läheidet ladut ovat suosittuja etenkin kauniina pakkaspäivinä. Ota eväät mukaan ja luistele Vasikkasaaren edustalle, johon pystytetään talvisin laavu levähdystä ja makkaranpaistoa varten!
   Hurjapäät voivat ihailla maisemia myös vesilentotaksista ja voit kierrellä Kuopion ja sen saariston yllä, tai lennähtää kesämökillesi tyylillä. Vesilentotaksi löytyy satamasta, ja se on toiminnassa keväästä jäiden lähdettyä syksyyn saakka, säävarauksella. Elämys on parasta varata ennakkoon mutta voit myös käydä kysymässä paikan päällä, josko vapaita aikoja löytyisi.

  • Kulttuuri: Kaupungin kulttuurielämä on värikästä ja kattavaa ja reissun aikana kannattaakin tarkastaa teatterin ja musiikkikeskuksen ohjelmisto ja varata liput itseä miellyttävään esitykseen!
   Kuopion kaupunginteatteri sijaitsee muutaman korttelin päässä kauppatorilta ja se on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Kaupunginteatteri tekee yhteistyötä samoissa tiloissa sijaitsevan Tanssiteatteri Minimin kanssa. Teatteritoiminta on eläväistä ja monipuolista, usein kotimaista. Kuopiossa elänyt Minna Canth on suuressa roolissa Kuopion kaupunginteatterin esitysvalikoimassa. Pääset myös halutessasi kurkistamaan esitysten avoimia harjoituksia ja kierrokselle kulissien lomaan.
   Kuopion Kaupunginorkesterin kotisali ja maakunnan musiikkielämän sydämenäkin tunnettu Kuopion Musiikkikeskus sijaitsee Kuopionlahden rannalla lähellä keskustaa. Sen tiloissa järjestetään konserttien lisäksi myös kokouksia ja kongresseja, ja siellä toimii Kuopion konservatorio, Savonia-ammattikorkeakoulun musiikki- ja tanssilinja ja Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö.
   Kuopio ja sen lähiseutu on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia isoja ja pieniä museoita. Tunnetuimmat ovat varmasti linnamainen jugendarkkitehtuurinen kulttuurihistoriallinen ja luonnontieteellinen Kuopion Museo - jonka vetonaulana toimii Häkä-mammutti, RIISA - Suomen ortodoksinen kirkkomuseo, joka on yksi Euroopan huomattavimmista kirkkomuseoista, Kuopion taidemuseo ja Kuopion korttelimuseo, jossa sijaitsee myös Minna Canthin salonki. Muita käymisen arvoisia museoita ovat esimerkiksi Kuopion sotaveteraanimuseo, VB-valokuvakeskus, Riuttalan talonpoikaismuseo, J.V. Snellmannin kotimuseo ja Kuopion Automuseo.

  • Kuopion tori: Savolaiset pitävät Kuopion kuuluisaa kauppatoria maailman napana, ja keitäs me olemme vastaankaan väittämään. Kuopion tori on suomalaista toriperinnettä parhaimmillaan! Kiertele värikkäitä kojuja, käy vossikka-ajelulla, maistele paikallisia perinneherkkuja kuten kalakukkoa ja lähde seikkailulle läheiselle pikku-Pietarin torikujalle jonka punaisessa hirsirakennuksessa on muun muassa kahvila ja puoteja jotka myyvät muun muassa käsitöitä, lahjatavaraa ja antiikkiesineitä. Torikuja on avoinna kesäkuusta elokuuhun ja joulun aikaan.
   Kuopion torilla sijaitsee myös pirteän keltainen jugend-tyylinen kauppahalli, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1902 ja on avoinna kuutena päivänä viikossa. Kauppahalli tarjoaa tuoretta kalaa, lihaa, leipomotuotteita, vihanneksia ja suomalaisia luottotuotteita.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Kuopiosta

  Järvien täplittämä Pohjois-Savo on mahtava kohde kiertoajelulle, sillä näihin maisemiin ei kyllästy! Tutustu lähikaupunkeihin, kyliin, luonnonsuojelualueisiin, kansallispuistoihin ja luonnon muokkaamiin nähtävyyksiin. Autonvuokraus Kuopiosta vie sinut ripeästi myös pohjoisemmaksi esimerkiksi Kajaanin valtavan ja laadukkaan kulttuuritarjonnan äärelle. Ohessa muutama lisävinkki kohteista, joihin kannattaa matkan aikana tutustua.

  Tahko ja Kasurila

  Mikäli mielit laskettelemaan, on Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus Tahko oikea paikka! Hurautat Tahkon rinteiden juureen alle tunnissa, laskettelukausi kestää yleensä joulukuusta huhtikuuhun. Tahkon rinteet ovat hyvälaatuiset ja siellä järjestetään useita tapahtumia ympäri vuoden. Tahkolta löytyy myös useita lisäpalveluita kuten ravintoloita, nuotiopaikkoja, useita eri majoitusvaihtoehtoja, kylpylöitä, yöelämää ja paljon muuta. Tahkolla riittää tekemistä myös rinnekauden ulkopuolella, alueella voi esimerkiksi retkeillä, kalastaa, ratsastaa ja meloa.

  Jos olet matkalla lasten kanssa, on Kasurila oiva vaihtoehto. Kasurila sijaitsee 20 kilometrin päässä Kuopiosta pohjoiseen ja on Tahkoa pienempi ja täten hieman perheystävällisempi hiihtokeskus. Hiihtokeskukset kuuluvat samaan rinneyritykseen eli mikäli haluat, voit myös hankkia lipun joka käy molempien hiihtokeskusten rinteisiin.

  Koli

  Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Pielisjärven rannalla sijaitseva Koli on ehdoton lisä matkasuunnitelmiin! Kiipeä Kolin kolmelle vaaralle, Ukko-Kolille, Akka-Kolille ja Paha-Kolille. Vieraile myös yli 30 metriä pitkässä lohkareluolassa, mystisessä Pirunkirkossa. Mikäli olet matkalla talvella käy katsomassa, olisiko Kolin jäätie auki ja ajele Kolin ja Vuonislahden väli Euroopan pisintä sisävesien jäätietä pitkin. Muista että nopeusrajoitus on 50 km/tunnissa eikä ohittaminen tai pysähtyminen ole sallittua. Jos olet vain ohiajomatkalla, etkä ehdi kavuta yhdellekään vaaralle niin kiipeä ainakin Räsävaaran näköalatornin huipulle nähdäksesi lumoavan kauniin kansallismaisemamme.

  Iisalmi

  Aja reilu tunti pohjoisen suuntaan nauttimaan Iisalmen perinneruokaa, herkullista muurinpohjalettua, jota tarjoillaan varsinkin kesäaikaan Iisalmen torilla. Vaikka olisit syönyt kyseistä herkkua ennenkin, et ole varmasti maistanut vastaavaa. Vieraile myös Juhani Ahon museossa ja panimomuseossa. Käy myös Suomen sotaan kuuluneen kuuluisan Koljonvirran taistelun taistelupaikalla, joka esiintyy myös J.L Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoissa Sven Dufva -runossa.

  Korkeakoski

  Jos pidät ulkona liikkumisesta, on tämä paikka kuin unelmien täyttymys. Alueen kauniit järvet, metsät, kalliot ja vaarat kansallismaisemineen tulisi kaikkien kokea. Lähistöllä, noin 40 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva Maaningan Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtaava koski ja mahtava käyntikohde, etenkin keväisin lumien sulaessa ja putouksen ollessa komeimmillaan. Voit pysäköidä auton esimerkiksi parkkipaikalle osoitteeseen Korkeakoskentie 111, ja jatkaa matkaa jalkaisin lyhyttä ja helppokulkuista reittiä pitkin putouksen yläosaan tehdylle tasanteella ja sen lähiympäristön poluille. Voit myös laskeutua alas rotkoon tasanteelta lähteviä portaita pitkin.

  Mikäli olet kokeneempi vaeltaja, voit kiertää 5.5 kilometriä pitkän Kanjonin kierros -rengasreitin, joka lähtee parkkipaikan läheisyydestä 400 metriä Pielavedentielle päin. Reitti on paikoin vaikeakulkuinen, eli lähde matkaan vain jos olet käynyt vaeltamassa ennenkin. Reitin puolessa välissä joen varrella on laavu, jossa on tulentekomahdollisuus. Reitti on merkitty punailla merkeillä ja siitä on reilu puolet luontopolkua ja hieman yli 2 kilometriä asfalttia.

  Matkustaminen Kuopiossa

  Autovuokraamot Kuopiossa tarjoavat parhaimmat vaihtoehdot omatoimiselle matkailulle, mutta mikäli haluat levähtää ja käyttää julkista liikennettä, vaihtoehtosi ovat paikallisbussit. Kuopiosta löytyy paikallinen linja-autoliikenne, jota hoitaa Kuopion liikenne. Bussit liikennöivät kaupunkialueen lisäksi myös Siilinjärven alueella. Kaupunki on jaettu neljään eri vyöhykkeeseen ja kertalippuja voi ostaa kuljettajalta käteisellä tai mobiilisovelluksella. Palvelupisteet myyvät vuorokausi- ja kausilippuja, jolla voit matkustaa rajattomasi 30 päivän ajan tietyllä alueella, tai arvolippuja, jolle voit ladata haluamasi summan. Kuopion rautatieasemalta kulkee suoria junayhteyksiä muun muassa Helsingin, Oulun ja Turun suuntaan. Rautatieasemalta on suora yhteys asematunnelin kautta uuteen joukkoliikenteen matkustajia palvelevaan matkakeskus Kuopion Porttiin, jossa sijaitsee myös linja-autoasema, odotustilat ja monipuolisia palveluita. Matkustajasatama on kiireinen varsinkin kesällä, laivoja kulkee usein Savonlinnaan ja muihin satamakaupunkeihin. Kesäisin kaupungilla on myös mahdollista hyödyntää kaupunkijunia, sähköpyöriä ja Hop-On Hop-Off -busseja.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Kuopion ja Tahkon matkailu

  Puijon torni

  Savon seudun matkailuopas

  Tahkon matkailukeskus