Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KUOPIO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Kuopio - Parhaat hinnat Auto Europella

  Itä-Suomen saaristokaupunki Kuopio tarjoaa matkailijoilleen unohtumattomia kokemuksia. Miksi autonvuokraus Kuopiosta on mainio idea? Koska omalla autolla voit matkustaa oman aikataulusi mukaan ja voit itse päättää, mitä haluat ottaa mukaan. Auto Europe voit tarjota suuren valikoiman eri kokoisia autoja Kuopiossa jokaiseen makuun. Hanki pienempi economy-luokan auto, jos matkustat yksin tai kahdestaan, tai vuokraa kombi perheelle tai neliveto vaikeampaan maastoon. Teemme yhteistyötä lukuisten suurten autovuokraamojen kanssa, joten suuren valikoiman lisäksi voit nauttia edullisista hinnoista. Takaamme sinulle parhaimmat tarjoukset ja asiakaspalvelua. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat lisätietoa vuokrauksesta Kuopiossa, tai lue ennen matkaasi muutamia autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Kuopiosta.

  Savolaisille Kuopio on kaiken napa. Sen vesistön kauniit maisemat ja kaupungin kulttuuritarjonta vetää puoleensa suuren määrän matkailijoita. Kuopio tunnetaan mm. rennoista elämäntavoista, korkeasta Puijon näkötornista sekä tietysti kalakukoista. Kaupunki tarjoaa paitsi erinomaiset shoppailumahdollisuudet, mutta myös runsaasti luontoaktiviteettejä, hyvää ruokaa ja savolaista kaupunkitunnelmaa täynnä kulttuuria. Vihertävä kaupunki on paras kohde kesämatkailulle upeilla luontonähtävyyksillä. Silti talvellakaan tämä kaupunki ei tyhjene. Tahkon suosittu laskettelukeskus vetää puoleensa talviurheilun ystäviä, ketkä illan päätteeksi haluavat juhlia aamuun saakka. Vanhasta linnasta löytyy Pohjois-Savon historian museo ja valtava villakarvamammutti. Autonvuokraus Kuopiosta vie sinut ripeästi myös pohjoisemmaksi Kajaaniin.

  Liikenne

  Kuopiossa liikenne on rauhallista ja harvemmin ruuhkaista. Suurempia ruuhkia voi esiintyä lomilla ja arkipäivisin työmatka-aikoina. Tiet ovat kaupungissa erinomaisessa kunnossa ja Kuopion kaupunki pitää yllä kuntoa. Viime vuosina Kuopioon on rakennettu enemmän jalankulkija- ja polkupyöräreittejä, sillä varsinkin polkupyöräily on lisääntynyt jopa puolella. Valtatie 5 kulkee kaupungin etelärajalla ja on ainoa yhteys Kuopiosta pohjoiseen.

  Pysäköinti

  Keskustassa voit pysäköidä joko kadulla tai toriparkissa, joka sijaitsee torin alapuolella. Täältä löytyy jopa 1280 parkkipaikkaa ja täältä on hyvät yhteydet torille ja keskustan alueille. Kaksi muuta parkkialuetta löytyvät Maaherrankadulta ja Haapaniemenkadulta. Hinta on vain euron tunnilta ja voit halutessasi ostaa myös päivä- tai kausilippuja. Toriparkissa voit pysäköidä myös öisin. Katupysäköinti on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. Vyöhyke 1 sijitsee suoraan keskustassa torin alueella, vyöhyke 2 on keskustan pysäköintikehän ulkopuolinen alue ja vyöhyke 3 on satama-alueen pysäköintiä varten. Pysäköidä saa enintään kahdeksi tunniksi ja maksu maksetaan lippuautomaatteihin. Sunnuntaisin pysäköinti on ilmaista.

  Maantieteelliset tiedot

  Kuopio on Pohjois-Savon maakuntakeskus Kallaveden rannalla ja Itä-Suomen suurin kaupunki. Se on satamakaupunki, jonka ympärillä oleva saaristo on Suomen suurimpia ja jolla on jopa 4 760 kilometriä rantaviivaa. Tämän lisäksi alueen korkeuserot vaihtelevat paljon ja alueen korkein kohta on Puijon mäki. Kallavesi rajaa kaupunkia miltei jokaisesta ilmansuunnasta ja on varsinkin talvella talviurheilun harrastajien kohtaamispaikka. Puijo on suurilta osin suojeltu metsäalue, joka sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Täältä löytyy Puijon torni ja suurempi urheilu- ja liikuntakeskus, sekä golfkenttä. Vesistöjen runsauden takia Kuopiossa on leveyspiiriin nähden huomattavan edullinen ilmasto. Vuotuinen lämpötila on jokseenkin yhtä korkea kuin paljon etelämpänä sijaitsevilla paikkakunnilla, kuten Tampereella. Kuuminta on heinäkuussa ja kylmimmät lämpötilat saapuvat tammi- ja helmikuussa.

  Lentokenttä

  Siilinjärven eteläosassa sijaitsevalta Kuopion lentokentältä on matkaa kaupungin keskustaan noin 14 kilometriä. Lentokenttä on varsin pieni ja täältä liikennöi säännöllisiä lentoja vain Finnair Helsinkiin. Välillä saatavilla on myös reittilentoja etelän kausikohteisiin. Lentokentällä on vain yksi terminaalirakennus ja kiitotie ja vuonna 2008 valmistunut järviterminaali, joka mahdollistaa syöttöliikenteen vesitse.

  Kuopion lentokenttä (KUO)
  Osoite: Lentokentäntie 275, 70900 Toivala, Suomi.
  Puhelin: +358 20 7087202
  Nettisivut: www.finavia.fi/kuopio/

  Julkinen liikenne

  Autovuokraamot Kuopiossa tarjoavat parhaimmat vaihtoehdo omatoimiselle matkailulle, mutta mikäli haluat levähtää ja käyttää julkista liikennettä, vaihtoehtosi ovat paikallisbussit. Kuopiosta löytyy paikallinen linja-autoliikenne, jota hoitaa Kuopion liikenne. Bussit liikennöivät kaupunkialueen lisäksi myös Siilinjärven alueella. Kaupunki on jaettu neljään eri vyöhykkeeseen ja kertalippuja voi ostaa vain kuljettajalta. Myyntipisteistä voit ostaa kausilipun, jolla voit matkustaa rajattomasi 30 päivän ajan tietyllä alueella, tai arvolipun, jolle voit ladata haluamasi summan. Lyhyemmille lomille on saatavilla vuorokausilippuja 1-14 päivälle. Kuopion rautatieasemalta kulkee suoria junayhteyksiä Helsingin, Oulun ja Turun suuntaan. Matkustajasatama on kiireinen varsinkin kesällä, josta kulkee laivoja Savonlinnaan ja muihin satamakaupunkeihin.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Turisti-info Kuopio