Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO OULUN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Oulun lentokentällä edullisesti

  Oulu tunnetaan myös Pohjois-Skandinavian pääkaupunkina, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Tämä kaupunki sykkii luonnonrauhaa sekä kesällä, että talvella, ja kiireistä kaupunkielämää. Kesällä tällä rantakaupungilla on tarjolla miltei koskemattomia hiekkarantoja ja erilaisia meritapahtumia. Urheilun ystäville löytyy tekemistä vuoden ympäri ja rauhaa kaipaavat voivat rentoutua luonnon helmassa. Luonnolla on suuri rooli Oulun kaupungissa, mikä puolestaan lisää sen suosiota entisestään. Perämeren saaristo sijaitsee aivan nurkan takana, jonne kulkee lauttoja ympäri vuoden ja talvella voit ylittää jäätyneen meren jalkaisin. Kulttuurin ja shoppailun ystäville Oulun Rotuaarin promenadilla löytyy laaja valikoima korkealaatuisia kahviloita ja ravintoloita, tavarataloja ja putiikkeja. Autonvuokraus Oulun lentokentällä tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiin, ja ennen kaikkea sen upeaan ympäristöön omaan tahtiisi kaikkina vuoden aikoina. Lue, mikä muut ovat kokeneet autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Oulusta.

  Oulun lentokenttä on Suomen toiseksi suurin ja sijaitsee Kylänpuolen kaupunginosassa Oulunsalon suuralueella. Vuonna 1936 valmistunut lentokenttä sijaitsee vain 15 kilometriä kaupungin keskustasta lounaaseen. Lentokenttää on parannettu vuosien varrella useaan otteeseen sovittaakseen edelleen kasvavaa matkustajamäärää, mikä teki Oulun lentokentästä nyt Suomen toiseksi suurimman. Auto Europen kautta voit hyödyntää matkallasi edullisia hintoja ja nauttia mukavasta palvelusta. Haluamme varmistaa sinulle mahdollisimman mukavan matkan Pohjois-Pohjanmaalla, ja siksi teemme tiivistä yhteistyötä monien autovuokraamojen kanssa Oulun lentokentällä. Oman auton avulla pääset kokemaan kaupungin ulkopuolisia kohteita, joita et pääsisi muuten näkemään. Mikäli suunnitelmissasi on tehdä pidempi loma alueella, miksi et lähde autolla myös muihin lähialueen suosituihin kaupunkeihin, kuten Kemi, Raahe ja Rovaniemi? Tutustu eri luonnonpuistoihin, merenrantakohteisiin ja saaristoon, tai opi lisää paikallisesta kulttuurista loman luonteen mukaisesti!

  Lentokenttätiedot

  Ensimmäinen lento Oulun lentopaikalta tapahtui vasta kahden vuoden jälkeen valmistumisen jälkeen. Lentokentällä liikennöi vain kotimaan lentoja jatkosotaan asti, jolloin sen kiitotiestä tuli liian lyhyt, ja sen jälkeen lentokentällä ei lennetty melkein vuosikymmeneen. Nykyinen lentokenttä rakennettiin vasta vuonna 1953, jonka jälkeen sitä on laajennettu useaan kertaan. Matkustajaterminaalin ensimmäinen osa otettiin käyttöön vuonna 1973, jota laajennettiin vuonna 1994 ja jälleen vuonna 2002. Oulun lentokenttä myös valittiin vuoden lentoasemaksi vuosina 2014 ja 2016.

  Oulun lentokenttä (OUL)
  Virallinen nimi: Oulun lentoasema.
  Osoite: Lentokentäntie 720, 90410 Oulu, Suomi.
  Puhelinnumero: 020 708 000
  Sijainti: Oulun lentokenttä sijaitsee Kylänpuolen kaupunginosassa Oulunsalon suuralueella noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta lounaaseen.
  Liikennöivät lentoyhtiöt: Lentokentällä liikennöi vain muutama lentoyhtiö ja monet niistä ovat kausittaisia; Corendon Airlines, Finnair, Norwegian, SAS, TUI, Jettime.

  Mistä noudan vuokra-auton Oulun lentokentältä?

  Autonvuokraamoja Oulun lentokentällä ei ole paljon, mutta muutamat kaupungissa sijaitsevat vuokraamot tarjoavat "Meet & Greet" palvelua, jolloin yksi vuokraamon työntekijöistä tulee sinua vastaan lentokentällä. Lentokentällä olevat vuokraamot ovat usein auki vain varausten mukaan, joten suosittelemme tietenkin auton vuokraamista ajoissa. He vaativat lennon numeron lisäämistä varaukseen, jotta he voivat pitää silmällä lentoasi ja saapua lentokentälle ajoissa. Vuokraamojen toimistot löytyvät terminaalirakennuksesta.

  Avis Oulu lentokenttä Avis Oulun lentokentällä
  Lentokentäntie 720,
  90461, Oulu, Suomi

  +358 10 436 2380
  Aukioloajat:
  Ma-pe 06:30-01:30
  La 08:00-21:00
  Su 0:00-01:30
  Europcar Oulu lentokenttä Europcar Oulun lentokentällä
  Lentokentäntie 720,
  90410, Oulu, Suomi

  +358 40 306 2871
  Aukioloajat:
  Ma-su 07:00-23:00
  Hertz Oulu lentokenttä Hertz Oulun lentokentällä
  Lentokentäntie 720,
  90461, Oulu, Suomi

  +358 20 555 2810
  Aukioloajat:
  Ma-pe 07:00-23:00
  La-su 08:00-23:00
  Sixt Oulu lentokenttä Sixt Oulun lentokentällä
  Lentokentäntie 720,
  90461, Oulu, Suomi

  +358 20 1122590
  Aukioloajat:
  Ma-su 07:00-23:00

  Terminaalit

  Oulun lentokentällä on yksi kaksikerroksinen terminaalirakennus, joka on avoinna lentojen mukaan. Terminaalista löytyy neljä matkustajasiltaa, kaksi kahvila-ravintolaa, oluthuone, verovapaa myymälä, apteekki sekä kokous- ja lounge-tilat. Kun Finavia laajensi terminaalia vuosina 2009–2011, samaan aikaan vanhaan osaan tehtiin muutostöitä. Osa vanhoista lähtöporteista ovat edelleen käytössä ruuhka-aikoina tai pienempiä konetyyppejä varten, jotka eivät pysty käyttämään matkustajasiltoja. Lentokentälle on esitetty myös mittavampaa laajennusta ja toisen terminaalin rakentamista, mutta ideasta ei olla vielä otettu kiinni. Suunnitelmissa on kuitenkin rakentaa lentokentän yhteyteen hotelli ja iso parkkihalli.

  Lentokenttäpalvelut

  Vaikka Oulun lentokentän terminaali on pieni, täältä löytyvät kaikki palvelut, joita saatat tarvita ennen matkaasi määränpäähäsi. Lentokentällä ei pääse nauttimaan suurista annoksista ruokaa, mutta sen kaksi kahvilaa, Oluthuone ja vohvelibaari tarjoavat maukkaita välipaloja ja juomia. Oulu cafe tarjoaa erikoiskahvia, paikallisia leipiä ja herkullisia leivonnaisia. Ouluita, siidereitä ja muita laatujuomia voit nauttia ouluthuone Toppilassa, jossa voit syödä myös hampurilaisia, leipiä ja keittoa. Kaupungin parhaimmat vohvelit, vohvelitikut ja jäätelöannokset löytyvät VohveliKuninkaasta. Oulu Cafessa on myös verovapaa myymälä, jossa voit ostaa laadukkaat kosmetiikka- ja tuoksumerkkejä, paikallisia lahjatavaroita ja suomalaisia herkkuja sekä matkalukemista. Toinen lentokentällä oleva kauppa on Non taito shop, joka tarjoaa kotimaan muotoilutuotteita ja käsitöitä 30:ltä kotimaiselta brändiltä. Muita lentokentän palveluita ovat käteisautomaatti, apteekki, postilaatikko, säilytyspalvelut, lounge-tilat ja kokouspalvelut. Terminaalissa on kaikille asiakkaille käytössä langaton panOULU-verkko, joka oli ensimmäinen avoin ja maksuton WLAN-verkko Suomen lentoasemilla. Autovuokraamot Oulun lentokentällä sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa molempien sisäänkäyntien välissä.

  Kulkuyhteydet Oulun lentokentällä

  Oulun lentokentällä liikennöi muutamia linja-autoja. Joukkoliikenteen linja 8 kulkee keskustan kautta Linnanmaalle ja linja keskustan kautta Heikinharjuun. Oulun keskustassa molemman linja-autot lähtevät Kaupungintalon pysäkeiltä ja lentokentällä bussipysäkki löytyy terminaalirakennuksen edustalta. Matka linja-autolla liikenteestä riippuen kestää noin 25-30 minuuttia. Linja-autot kulkevat noin kerran tunnissa ja lentojen mukaan. Lippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan ja lentoasema sijaitsee vyöhykkeellä B. Tarvitse AB-lipun, jonka voit ostaa käteisellä bussista ja käyttää mobiililippua.

  Pysäköintivinkkejä

  Oulun lentokentällä on kaksi pysäköintialuetta terminaalin edustalla, P1 ja P2. Molemmilla voit pysäköintiä ilmaiseksi ensimmäisen 20 minuutin ajan. Oulun keskustassa on maksullisia, aikarajoitettuja, sekä rajoittamattomia ilmaisia pysäköintipaikkoja. Keskustasta löytyy myös suuri maanalainen pysäköintialue, ja ympäri kaupunkia muutamia pysäköintihalleja. Katupysäköinti on aikarajoitettua ja tavallisesti keskustan alueella maksullista, joka on jaettu kolmeen eri maksuvyöhykkeeseen. Tietyillä kaduilla pysäköinti on kielletty vuoden ympäri, tai vain kesäisin. Voit pysäköidä autosi hieman pidemmälle ilmaiseksi rajoittamattomille paikoille. Sunnuntaina pysäköinti on ilmaista kaikkialla. Lipun voit ostaa lippuautomaateista tai kätevästi myös puhelimella. Oulun kaupunki on suhteellisen pieni ja voit helposti tutustua eri paikkoihin jalkaisin, mutta autonvuokraus Oulun lentokentältä helpottaa matkustamista lentokentälle, kaupungin ympäri ja muihin Pohjois-Pohjanmaan kaupunkeihin aina Kuusamoon asti. Voit säästää rahaa pysäköintimaksuissa jättämällä auton ydinalueen ulkopuolelle ilmaiseksi, koska matka keskustaan jalkaisin ei kestä kauan.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Oulun lentokentän kotisivut