Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Kiitospäivä

  Auto Europe vie sinut toiselle puolelle merta pitkän viikonlopun viettoon kiitospäiväksi! Vuonna 2017 juhlaa vietetään torstaina 23. marraskuuta ja se on ennen kaikkea perhejuhla. Lue tästä blogista tämän loman alkuperästä ja suurimmista perinteistä, missäpä muualla kuin Yhdysvalloissa. Juhlaa vietetään aina marraskuun neljäntenä torstaina USA:ssa, mutta muista, että kiitospäivää juhlitaan Kanadassa lokakuun ensimmäisenä maanantaina.

  Kiitospäivän alkuperä

  Vuonna 1621 eurooppalaiset uudisasukkaat melkein kuolivat nälkään ja paikalliset alkeperäiskansat päättivät jakaa ateriansa heidän kanssaan. He antoivat myös siemeniä, opettivat heitä kasvattamaan viljaa ja kalastamaan. Abraham Lincoln julisti tämän tapahtuman kansalliseksi kiitospäiväksi vuonna 1863. Nykyään se on maallinen loma, joka on pitkä lomaviikonloppu kaikille amerikkalaisille, ketkä myös käyttävät tilaisuutta matkustaa perheensä luo. Se on juhla syksyn eri väreissä, jossa on erityisiä makuja ja mausteita.

  Kiitospäivän perinteet

  Kaikki tietävät perinteisen täytetyn kalkkunan kiitospäivänä, mutta tunnetko muut kohokohdat? Ihannetapauksessa pääruoka koostuu täytetystä kalkkunasta, jota tarjoillaan karpalokastikeen tai hyytelön, bataattien, vihreiden papujen tai grillattujen maissintähkien kanssa. Ne ovat muuttumattomia klassikoita, joihin lisätään myös jokaisen perheen omat perinteet.

  Jälkiruoaksi tarjoillaan piirakoita! Voit valita omenapiirakan, pekaanipähkinäpiirakan tai kurpitsakakun väliltä. Tämä ateria vaatii pitkiä valmistusaikoja, mikä usein on myös tapa nauttia ajasta perheen kanssa. Tiesitkö, että kalkkunassa on yksi ja ainoa Y-kirjaimen muotoinen luu, jota kutsutaan toivomusluuksi? Perinteen mukaan kaksi kiitospäivän osanottajaa pitävät kiinni luun eri päistä ja he napsauttavat sen katia samanaikaisesti. Kenellä on pisin osa, hänen toiveensa toteutuu!

  Aktiviteetit kiitospäivänä

  Myös aktiviteeteillä on monia perinteitä. Ensinnäkin kalkkunat, jotka Yhdysvaltain presidentti armahtaa henkilökohtaisesti. Kaksi kalkkunaa tarjotaan vuosittain Valkoisessa talossa kiitospäivänä ja perinteen mukaisesti presidentti avokätisesti antaa pois nämä kalkkunat, jotka sitten elävät rauhallista elämää maatilalla. Tämän perinteen aloitti Abraham Lincoln.

  Toinen amerikkalaisten suosikkitoiminta kiitospäivänä on Macyn paraati New Yorkissa. Todellisuudessa tai television välityksellä tämä paraati on tuonut iloa nuorille ja vanhemmille vuodesta 1924 lähtien. Tuolloin keskuspuiston eläintarhan eläimet osallistuivat paraatiin. Nykyään lähes 10 kilometrin paraati koostuu jättiläismäisistä ilmapalloista, fanfareista, klovneista jne.

  Urheilun ystäville Detroit Lions kilpailee kiitospäivänä jalkapallopelissä joka vuosi. Joillekin on perinne katsoa tätä peliä perheensä kanssa olohuoneessa, kun taas toisille perinteenä on mennä paikan päälle. Amerikkalaiset hyödyntävät kiitospäivää myös lahjoittamalla aikaa tai rahaa köyhille. Jotkut menevät koteihin jakamaan aterioita tai jakavat niitä kaduilla. Seuraavana päivänä on Black Friday. Tämä on joulusesongin alkua, jota on juhlittu monilla alennusmyynneillä. Alun perin tämä oli se päivä vuodesta, jolloin jälleenmyyjät alkavat tuottamaan paljon voittoa. Nykyään voisi kuvitella, että tämä nimi viittaa maailman mustapörssiin.

  Haluatko juhlia kiitospäivää Yhdysvalloissa? Tarkista autonvuokrauksen tarjoukset parhaaseen hintaan Auto Europelta! Happy Thanksgiving!

  Etsi blogi


  Categories