Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Laskiainen

  Suomessa laskiainen on kristillisen juhja, jota vietetään 40 päivää ennen pääsiäistä. Ennen vanhaan laskiaisen jälkeen paastottiin, joten  juhlan aikana pyrittiin syömään niin paljon kuin mahdollista rasvaista ruokaa. Nykyään paasto on jo kauan aikaa sitten jäänyt pois suomalaisten perinteistä, mutta juhla on jäänyt. Lakiaiseen tyypillisesti kuuluvat laskiaispullat, hernekeitto ja pulkkamäki. Jokaisesta kaupungista ja kylästä ympäri Suomen löytyy taatusti erilaisia laskiastapahtumia. Yleisin nimitys laskiaistapahtumille on laskiaisrieha, jolloin järjestetään erilaisia kisoja, pulkkamäkeä, ruokaa ja lasten iloksi paikalle voidaan tuoda hevosia tai poroja.Me kaikki tunnemme tyypillisen suomalaisen laskiaisen, mutta miten sitä juhlitaan maailmalla?KarnevaalitRoomalaiskatolisissa kulttuureissa laskiainen on karnevaalijuhla. Carne vale, suorassa merkityksessä 'hyvästi lihalle', on juhla, joka kestää eri puolilla maailmaa yhdestä päivästä pariin viikkoon. Perinteisesti myös karnevaalit oli juhla ennen pitkää paastoa. Eri maissa ympäri maailmaa karnevaalia vietetään eri tavoin, mutta jokainen versio on täynnä omituisia perinteitä ja riemullista juhlintaa. Viimeisen karnevaaliviikonlopun lähestyessä, sinulla on vielä mahdollisuus osallistua! Tässä on muutamia suosituimpia:BrasiliaBrasilian Sambakarnevaaleja laskiaisen aikaan juhlitaan suurin kulkuein kaupungin kaduilla: taidokkailla värikkäillä puvuilla ja intensiivisellä musiikilla. Viisipäiväinen karnevaalitapahtuma on maailman kuuluisimpia. Paraateilla ihmiset pukeutuvat värikkäisiin ja usein hyvin monimutkaisiin ja kalliisiin asuihin ja tanssivat kaduilla sunnuntai-illasta maanantaiaamuun. Kaupungit koristellaan vaikuttavilla koristeilla ja ovat täynnä esityksiä kaikenikäisille. Aloita juhliminen Sao Paulosta lämmittelemällä perjantaista lauantai-iltaan ja suuntaa sitten osaksi Rio de Janeiron suurta tapahtumaa sunnuntaista ja maanantaihin.

  ItaliaAlun perin maskien varjolla raja rikkaiden ja köyhien välillä haihtui ja ihmiset pystyivät tekemään vähemmän hyväksyttyjä asioita. Nykyään mitä hienoimmat vanhanaikaiset puvut ja naamiot ovat tehneet karnevaalista suosituimman kohteen Italiassa. Karnevaalit käynnistetään vuosittain Festival of Brides-festivaalilla, ja se huipentuu 10 päivän juhlintaan Venetsian kanavakaupungissa. Kaupunki on täynnä katusoittajia, teatteriesityksiä ja sirkustaiteilijoita. Luonnollisesti voit ostaa itsellesi käsintehdyn omalaatuisen maskin, josta tulee erinomainen matkamuisto! Mardi GrasYhdysvaltain versio karnevaalista on Mardi Gras (lihava tiistai) juhlat New Orleansissa. Tämä upea Louisianan kaupunki tarjoaa yli kolme viikkoa paraateja laajalla pukukirjolla joukolle osallistujia ja katsojia, paraateja jokaiselle teemalle Cleopatrasta Chewbaccaan ja uskomattoman komeilla miehillä (Mystic Knights of Adonis). Seuraavana päivänä, eli tuhkakeskiviikkona, alkaa paasto, joka kestää kaikki arkipäivät aina pääsiäiseen asti. Sunnuntait eivät ole paastopäiviä ja siksi pääsiäiseen on enemmän kuin 40 paastopäivää!

  SaksaSaksan sana karnevaalille on Fasching , se tarjoaa monipuolisia juhlia Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa, ja sitä kutsutaan viidenneksi vuodenajaksi. Kölnin karnevaali on tunnetuin ja merkittävin. Pukujen kruunaus ja puiset naamiot aloittavat paraatilla viikon pituisen katujuhlan, joka on myös tunnetaan kaupungissa 'hulluina päiväinä.' Juhla alkaa 'Naisten karnevaalista' torstaina (Weiberfastnacht) ja huipetuu karnevaalikulkueella maanantaina (Rosenmontag). Erilaiset esitykset, tapahtumat ja ruoka tekevät Saksan karnevaaleista koko perheen juhlan. Kölnin lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat Düsseldorf ja München. VenäjäVenäjällä laskiaisperinteeseen, maslenitsa, kuuluvat kuohkeat ohukaiset eli blinit smetanan, kaviaarin ja erilaisten suolaisten lisäkkeiden kanssa. Suomen laskiaisen tavoin myös Venäjällä järjestetään rieha, josta löytyy musiikkia, mäen laskua, ruokaa ja kisoja. Juhliminen huipentuu iloiseen laskiaisriehaan, jossa talvi poltetaan pois ja kevät toivotetaan tervetulleeksi.

  Etsi blogi


  Categories