Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Lisävarusteet ja paikalliset maksut

  Meillä Auto Europella asiakkaidemme tyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeää ja siksi käytämme paljon aikaa ja voimavaroja tarjotaksemme hyvää tietoja. Paikalliset maksut voivat joskus olla kiistanalainen asia, joten yritämme kovasti varmistaa vuokraamon valitsemisen aikana, että asiakkaamme pystyvät tekemään oikean päätöksen. Jokainen vuokraamo päättää paikallisista maksuista itse ja Auto Europeilla ei ole valtaa siihen, mitä nämä maksut ovat ja kuinka paljon. Yritämme kuitenkin luetella ne mahdollisimman yksityiskohtaisesti 'vuokraehdot, paikalliset maksut ja yleiset kauppaehdot' -osiossa ja varausvahvistuksessa. Seuraavaksi luettelemme niistä muutamia.

  Autonvuokrauksen ALV

  ALV on lyhenne arvonlisäverosta. Tämä on säännöllinen liikevaihtovero, joka vaihtelee maittain. Tavallisesti pienin arvonlisävero on 15%. Koska eri maat voivat kuitenkin asettaa omat veronsa erikseen, joskus arvonlisävero on jopa 27%. Asiakkaiden on maksettava arvonlisävero jokaisesta vuokra-auton hinnasta. Arvonlisävero sisältyy valmiiksi verkkosivuilla näkyviin vuokrahintoihin, mutta lisävarusteista ja tietyistä palveluista, kuten paikalliset maksut, yhdensuuntaisen vuokran maksut ja vuokraamon tarjoamat vakuutuspaketit, joudut joskus maksamaan veron noudon yhteydessä. Voit joissakin maissa saada veropalautuksen lentokentällä kuluttajatuotteista, kuten elintarvikkeista, vaatteista ja matkamuistoista, mutta et kuitenkaan autonvuokrauksesta.


  Polttoaine

  Polttoainekäytäntöä on kahta eri tyyppiä: 'nouto täynnä/palautus täynnä' tai 'nouto täynnä/palautus tyhjänä'. 'Nouto täynnä/palautus täynnä' tarkoittaa, että autossa on täysi säiliö ja asiakkaan on palautettava se täynnä (maksat siis vain käytetystä polttoaineesta, jonka tankkaat). 'Nouto täynnä/palautus tyhjänä' vaihtoehdossa autossa on täysi säiliö, josta asiakkaan tulee maksaa noudon yhteydessä ja auto on palautettava mahdollisimman tyhjänä, koska käyttämätöntä polttoainetta ei normaalisti hyvitetä (poikkeuksia on). On tärkeää huomata, että veloitetun litran hinta on todennäköisesti hieman korkeampi kuin paikallisilla huoltoasemilla ja siihen yleensä lisätään 'palvelumaksu'. Tällainen polttoainekäytäntö on melko yleinen edullisimmilla autovuokraamoilla Välimeren alueella (enimmäkseen Espanjassa ja Portugalissa, mutta myös muissa maissa). Jotkut vuokraamot tarjoavat vain yhden vaihtoehdon riippuen vuokran pituudesta.


  Kuljettajien maksut

  Kuljettajien, ketkä ovat alle tai yli tietyn iän (tarkka ikä riippuu vuokraamosta, toimistosta ja autoluokasta), tarvitsee maksaa lisämaksu auton vuokraamisesta. Tämä johtuu siitä, että vakuutusyhtiöt veloittavat näissä tapauksissa enemmän, joten vuokraamot veloittavat lisämaksun. Jokainen kuljettaja on mainittava vuokrasopimuksessa vakuutuksen saamiseksi. Joskus kauttamme löydät tarjouksia, jotka sisältävät lisäkuljettajia varaukseen ilmaiseksi (kuten Gold Rate -pakettimme Yhdysvalloissa), mutta yleensä lisäkuljettajista on maksettava lisämaksu vuokraamossa.

  Vältä kuljettajamaksuja: Auto Europella on laaja liikekumppaneiden verkosto. Näillä autovuokraamoilla on erilaisia kuljettajia koskevia sääntöjä. Jotkut sallivat lisäkuljettajia maksutta, jotkut saattavat periä lisämaksun rekisteröinnin aikana. Ikäraja ei myöskään vaihtele pelkästään vuokraamojen, mutta myös maiden välillä. Tavallisesti alle 26-vuotiaiden ja yli 69-vuotiaiden kuljettajien on maksettava lisämaksu päivää kohden.


  Autonvuokrauksen toimistokohtainen lisämaksu

  Tätä maksua sovelletaan tyypillisesti, jos noudat vuokra-autosi yhdestä tärkeimmistä toimistoista, kuten lentokentältä, tärkeimmillä rautatieasemilta tai suurien satamien toimistoista. Maksu vaihtelee suuresti paikasta ja vuokraamosta riippuen. Joissakin kohteissa, kuten Venetsiassa, asiakkaan on maksettava ylimääräinen pysäköintimaksu, koska Venetsian pysäköintipaikat ovat melko rajalliset. Toinen tärkeä seikka ovat autovuokraamojen aukioloajat. Auton noutamisesta tai palauttamisesta normaalien työaikojen ulkopuolella veloitetaan "myöhäisen noudon/palautuksen maksu". Nämä maksut ilmoitetaan sinulle varausvahvistuksessa. Jos teet varauksen puhelimitse, kysy asiakaspalvelijaltamme valitsemasi vuokraamon maksuista.

  Vältä paikallisia lisämaksuja: Lentokentälle tai rautatieasemalle saapuessa paikallinen maksu ei aina haittaa sijainnin mukavuuden suhteen. Jos kuitenkin haluat välttää tämän maksun ja maksaa halvemman hinnan vuokrasta, on parempi noutaa autosi keskustasta lentokentän sijaan. Sinun on laskettava hintaerotus, koska sinun on myös maksettava taksista tai julkisesta liikenteestä, jotta pääset vuokraamon kaupunkitoimistoon. Muista tarkistaa auton vuokrasopimuksesta ja suunnitella kaikki etukäteen. Mitä tulee myöhäiseen noudon/palautuksen maksuun, lentokenttätoimistojen aukioloajat ovat yleensä pidempiä. Valitse vuokraamo, joka on auki saapumisajankohtina. Varaa hieman lisäaikaa auton noutoa varten, jos lentosi myöhästyy tai tarvitset aikaa matkatavaroiden kanssa. Huomaa, että vuokraamo voi peruuttaa varauksesi, jos tulet myöhässä. Jos tiedät myöhästyväsi, soita meille, jotta voimme ottaa yhteyttä vuokraamoon ja pitää autoa varattuna.


  Yhdensuuntaisen vuokran maksu

  Jos noudat auton yhdestä kohteesta ja aiot palauttaa sen toiseen, joudut todennäköisesti maksamaan siitä lisämaksun. Tämä johtuu autojen tarjonnasta, sillä vuokraamo joutuu palaamaan auton alkuperäiseen toimistoon. Samassa valtiossa ei aina ole lisämaksua, mutta eri maiden välillä melko varmasti. Jos varaat verkossa, riippuen vuokraamosta, yhdensuuntaisen vuokran maksu näkyy varausprosessin aikana kokonaishinnan alapuolella. Muutoin viimeistään varausvahvistuksessa.


  Rajanylitysmaksu

  Sinun tulee aina ilmoittaa meille, jos aiot ajaa autolla muihin maihin vuokramaan ulkopuolella, vaikka aiot palauttaa sen alkuperäiseen kohteeseen vuokran lopussa. Yleensä näissä tapauksissa lisämaksua sovelletaan, mutta ei aina. Tämä johtuu siitä, että rajojen ylittäminen joskus vaatii lisävakuutusta. Siksi on tärkeä ottaa selvää eri vuokraamojen käytännöistä. Jos vakuutus on pakollinen ja ajat rajojen ylitse ilman sitä, auto ei ole vakuutettu ja sillä on itse asiassa silloin laitonta ajaa.


  Vakuutus

  Jokaisella autolla kaikilla vuokraamoillamme on tarvittava pakollinen vakuutus omassa maassaan. Asiakkaiden on kuitenkin oltava tietoisia siitä, että heillä on omavastuu auton vahinko- tai varkaustapauksessa, joka vaihtelee paljon vuokraamon, sijainnin, autoluokan jne. mukaan. Luottokortilta varattuun turvatakuuseen kuuluu yleensä oma omavastuu + polttoaine + alv. Vuokraamossa voit ostaa ylimääräisen vakuutuksen omavastuun pienentämiseksi tai poistamiseksi niille auton osille, joita alkuperäinen vakuutus ei kata (tavallisesti renkaat, tuulilasi jne. eivät kuulu perusvakuutuksen piiriin). Vuokrasopimuksestasi voit löytää listain kaikesta, mikä kuuluu tai ei kuulu vakuutuksen piiriin. Joskus vuokraamon henkilökunta voi olla hyvin painostava yrittäessään myydä lisävakuutusta, mutta tiedä, että sinulla on oikeus kieltäytyä ostamasta niitä.


  Talvirenkaat

  Joissakin maissa tiettynä vuodenaikana talvirenkaat ovat pakollisia. Joidenkin vuokraamojen autoihin on jo valmiiksi asennettu talvirenkaat ja ne kuuluvat hintaan, mutta jotkut vuokraamot veloittavat siitä lisämaksun. Voit aina tarkistaa, mikä käytäntö koskee vuokraamoasi lukemalla lisää vuokraehdoista. Varausjärjestelmässämme voit löytää myös erikseen merkittyjä tarjouksia, jotka sisältävät talvirengasmaksun.


  Suksitelineet/GPS/lastenistuimet

  Kaikki nämä maksetaan paikan päällä vuokraamossa. Joskus vuokraehdot, paikalliset maksut ja yleiset kauppaehdot-osiosta voit löytää arvioidun hinnan kaikille lisävarusteille. Vaikka voit ilmoittaa suoraan vuokraamoon, että haluat vuokrata yhden näistä lisävarusteista autoa noudettaessa, mutta jos ilmoitat meille, voimme pyytää niiden varaamista etukäteen ja varmistaa niiden saatavuuden.

  Riippuen tarpeistasi, voit valita useista lisävarusteista. Yleisimmin vuokrattuja ovat navigointilaitteet, lastenistuimet sekä kausiluonteiset varusteet, kuten suksitelineet ja lumiketjut. Vuokraamot yleensä veloittavat niistä päivähinnan ja ne voivat vaihdella merkittävästi. Ainoa poikkeus on, jos ne sisältyvät jo hintaan. Muista myös, että lisävarusteita vuokratessa olet vastuussa myös niiden vahingosta tai katoamisesta. Vaikka nämä ovat vaihtoehtoisia varusteita, tietyissä maissa esimerkiksi lastenistuimet tai lumiketjut ovat lain edellyttämiä, ja jos et tuo mukana omia, sinun tulee joko ostaa tai vuokrata paikan päältä. Jotta voit säästää maksuissa, suosittelemme ottamaan selvää maakohtaisista määräyksistä.

  Lue aina varausta tehdessä vuokraehdot, paikalliset maksut ja yleiset kauppaehdot -osiosta tarkempia tietoja lisämaksuista. Nämä ovat myös merkittynä varausvahvistukseesi. Jos sinulla on kysyttävää ja haluat mieluummin puhua asiakaspalvelijamme kanssa nettivarauksen sijaan, soita meille palvelunumeroon milloin tahansa ennen varauksen tekoa tai sen jälkeen.

  Etsi blogi


  Categories