Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Parhaat Chinatownit Euroopassa

  Kiina on aina kiehtonut ihmisiä ympäri maailman. Hyvin erilainen kulttuuri ja vaikea kieli saavat monet kiinnostumaan ja haaveilemaan omasta Kiinan lomasta. Tunnemme Kiinan sen värikkäistä juhlista, koomisen näköisestä kielestä, rikkaasta historiasta, ruoasta ja halvoista, sekä mitä omituisimmista tuotteista. Kiina on suuri maa ja siellä on paljon nähtävää. Kuitenkin monille kielimuuri, erilainen tapakulttuuri ja matkustamisen kalleus vaikeuttavat matkalle lähtöä. Mitäpä jos voisit tutustua Kiinaan tutummassa ympäristössä, jonne on myös helpompaa ja halvempaa matkustaa? Tämä on mahdollista lukuisissa Chinatowneissa ympäri Eurooppaa!

  Chinatownit saivat alkunsa Kiinan siirtolaisten ansiosta, ketkä perustivat kaupunkeihin omia kortteleita. Läpi historian suuri määrä kiinalaista työvoimaa on käytetty Amerikassa ja Euroopassa. Myös myöhempinä vuosina länsimaihin saapui lukuisia kiinalaisia pakolaisia eri Aasian maista. Joillakin Euroopan Chinatowneilla on pitkä historia, kun taas toiset ovat uusia. Vanhin Chinatown Euroopassa sijaitsee Liverpoolissa, joka sai alkunsa 1900-luvun alussa. Myöhempinä vuosina useita kiinalaisia muutti myös esimerkiksi Saksaan ja Ranskaan ja perustivat siellä omia Chinatowneja. Lue nyt blogistamme, mitkä ovat Euroopan parhaimmat!

  Lontoo, Iso-Britannia

  Lontoon ensimmäinen Chinatown sijaitsi ennen Limehousessa, vilkkaalla jokivarren erillisalueella kaupungin itäosassa. Lontoon nykyaikainen Chinatown - jota täydentää upea uusi portti - on nyt vankasti perustettu West Endiin, joka on suuri tekijä houkuttelemaan Sohoon. Perinteisesti kantonilainen, alueella löytyy kaupungin joitakin parhaimmista nyyteistä ja dim sum, sekä outo speakeasy-baari toisessa kerroksessa - sinun on tiedettävä minne mennä! Perinteisen kiinalaisen ruoan lisäksi tarjolla on karkkikauppoja ja teehuoneita. Pysähdy hetkeksi ja seuraa ikivanhan Go-lautapelin pelaamista Chinatownin kaduilla. Paifang kuljettaa turistit Kiinan mielikuvitukselliseen maailmaan, jonka keijuvalot lisäävät väriä ja lumoa.

  Amsterdam, Alankomaat

  Tuuleta punaisten lyhtyjen alueen ikuisen vilskeen läpi Niuwmarkt-aukion toiselle puolelle ja saavut Amsterdamin Chinatowniin. Se laajeni nopeasti toisen maailmansodan jälkeen ja alueelle kasvoi rahapelitalueita ja ravintoloita. Nykyään näet selkeänä katukuvana vain ravintoloita - se ei kuitenkaan tarkoita, että huonomaineiset kohteet eivät piilottele siellä jossakin! Siitä huolimatta alue tarjoaa erinomaisia ravintoita ja kauppoja. Vaikka se on Chinatown, voit löytää myös muita aasialaisia ruokia, erityisesti indonesialaista ruokaa. Supermarketit tarjoavat perinteisiä ruoka-aineita ja mausteita. Amsterdamin Chinatownissa sijaitsee He Hua-temppeli, joka on suurin kiinalainen Mahayana-buddhalainen luostari Euroopassa.

  Pariisi, Ranska

  Pariisin kiinalainen yhteisö on niin suuri, että kaupungin Chinatown kasvaa koko ajan. Tässä vilkkaassa keskuksessa tarjotaan ensiluokkaisia dim sum -ravintoloita, kuten China Massena, herkullisia kiinalaisia leivoksia, upeita pikkukauppoja, sekä hieman erikoinen, ankeassa keskustan parkkitalossa sijaitseva buddhalainen temppeli. Tässä Chinatownissa asuu myös väkeä muista Aasian maista, kuten Laos ja Vietnam. Koska Pariisin Chinatown on perustettu vanhalle kaupungin alueelle, sieltä ei löydy perinteistä kiinalaista arkkitehtuuria, mutta älä anna sen hämätä, vanhan ulkoasun alla piilee lukuisia kiinalaisia palveluita!

  Antwerp, Belgia

  Belgian ainoa virallinen Chinatown sai statuksensa vasta vuonna 2001, vaikka se on ollut olemassa jo 70-luvulta lähtien. Vaikka erilaiset kiinalaiset instituutiot, kuten koulut ja temppelit, ovat tärkeä osa jokaista Chinatownia, ne ovat paljon enemmän esillä Antwerpin Chinatownissa ja tavallisen asukkaan nähtävillä. Se ei ole kovin suuri verrattuna muihin Chinatowneihin, mutta muutamille kaduille mahtuu kaikki Chinatownin määrittelevät piirteet, joita monilla isommilla ja vanhemmilla ei välttämättä ole. Antwerpin Chinatownin uusi holvikäytävä on Euroopan toinen.

  Manchester, Iso-Britannia

  Manchesterin Chinatown on tällä hetkellä toiseksi suurin Iso-Britanniassa ja kolmanneksi suurin Euroopassa. Chinatown koostuu neljästä kadusta, jotka ovat täynnä ravintoloita, supermarketteja, kauppoja ja kiinalaisia lääkäreitä. Kiinalaisten ravintoloiden lisäksi voit löytää thaimaalaista ja nepalilasita ruokaa. Manchesterin Chinatow on myös asutusalue kiinalaisille, jotka myös työskentelevät alueella. Ehkäpä tämän takia sieltä ei löydy suuria määriä turistikauppoja ja kauppiaita, jotka yrittävät myydä halpoja matkamistoja ohikulkijoille. Tämä on varmasti myös yksi syy, miksi se on niin kuuluisa turistien keskuudessa ja antaa enemmän aitoa kiinalaista tunnelmaa.

  Etsi blogi


  Categories