Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO BELGIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Belgia - Löydä täydellinen autosi

  Löydä Belgian ihmeet vapaa-aikanasi Auto Europen vuokra-autolla! Meidän kautta autonvuokraus Belgiassa on saatavilla jopa 17 eri kaupungissa ja kylässä ympäri maata, sisältäen myös lentokentät ja rautatieasemat, jotta varmasti voit löytää itsellesi juuri sopivan autovuokraamon Belgiassa loman alkuasi varten. Huomaat, että vuokra-autolla Belgiassa on paljon helpompaa tutkia tämän ihmeellisen maan omalaatuista hintoriaa ja kulttuuria omaan tahtiin!

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Belgia sijaitsee Pohjanmerellä ja on yksi Benelux- maista. Belgia tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia kulttuurin ystäville yli 35 UNESCON maailmanperintökaupungeilla, mutta on myös ruokaa rakastavien paratiisi. Belgia tarjoaa 650 eri olutmerkkiä ja sillä on jopa 2,000 eri suklaakauppaa! Belgian lisäksi tutustu myös sen naapurimaihin Alankomaihin tai Ranskaan ja vertaile niiden kulttuurieroja.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Belgiassa ajetaan tien oikealla puolella.
  • Ellei toisin mainita, maassa ovat voimassa seuraavat yleiset nopeusrajoitukset: kaupungissa nopeusrajoitus on 50 km/h, kaupungin ulkopuolella rajoitus on yleisesti 90 km/h ja neljän kaistan moottoriteillä nopeusrajoitus on 120 km/h.
  • Turvavyöt ovat pakollisia kuljettajalle ja kaikille matkustajille ja alle 12-vuotiaat lapset eivät saa istua etupenkillä.
  • Veren sallittu alkoholipitoisuus on Belgiassa 0.5 premillea.
  • Belgiassa on voimassa "oikealta tulevan etuajo-oikeus"-sääntö: oikealta tulevalla liikenteellä on etuajo-oikeus ylittää tie, ellei liikennemerkit osoita toisin.
  • On tärkeää, että otat selvää kohteesi nimen kaikilla virallisilla Belgiassa puhutuilla kielillä, jos ajat sellaisten alueiden läpi, jossa käytetään eri kieliä. Tämä sen takia, koska liikennemerkit kaupungeissa ovat vain paikallisesti puhutulla kielellä, poikkeuksena kaksikielinen Brysseli. Kaupunkien nimet voivat vaihdella todella paljon eri kielien välillä. Tässä muutama esimerkki: Mons on ranskaa ja kyseinen kaupunki hollanniksi on Bergen ja Antwerp on hollanniksi Antwerpen ja ranskaksi Anvers.
  • Tie opasteet voivat olla epäjohdonmukaisia yleensä enemmän maaseutualueella, joten on suositeltavaa, että pidät mukana karttaa tai hankit navigaattorin.
  • Huoltoasemia on helppo löytää pääteiden varsilla, mutta kaikki eivät välttämättä ole auki 24 tuntia päivässä, joten pidä huolta siitä, että täytät tankin ajoissa jos ajat myöhään illalla tai aikaisin aamulla.

  Lisää ohjeita ajamiseen Belgiassa voit löytää meidän Belgian kuljettajan oppaasta.

  Tiemaksut

  Yleisesti Belgian moottoritiet eivät ole maksullisia, mutta tunneli Liefkenshoektunnel Antwerpissa on maksullinen.

  Ikävaatimukset

  Autonvuokraus Belgiassa vaatii vähintään 18 vuoden ikää, mutta useimmat autovuokraamot vuokraavat autoja vain 23 vuotta täyttäneille ja vanhemmille. Yleensä kuitenkin alle 25- vuotiaiden kuljettajien on maksettava paikan päällä niin sanottu nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Valuutta

  Belgia on euroalueen jäsen ja valuuttana maassa on euro. Suurimmat luottokortit kuten Visa, MasterCard ja American Express kelpaavat maksuvälineenä suurimmille ostoksille, mutta pienemmissä kaupoissa ja kahviloissa on hyvä pitää mukana käteistä ostoksia varten. Raha-automaatit ovat saatavilla helposti kaupungeissa ja kylissä, joissa voit käyttää pankkikorttiasi nostaaksesi rahaa. Kannattaa ilmoittaa paikalliselle pankille, että aijot käyttää pankkikorttia ulkomailla, jotta matkasi sujuu mutkattomasti.

  Aikaero

  Belgia on tunnin Suomen aikaa jäljessä. Kesäaikaan siirrytään maaliskuun lopussa ja talviaikaan lokakuun lopussa.

  Sanakirja

  Belgiassa on kolme virallista kieltä, hollanti, ranska ja saksa, ja hollanti ja ranska ovat niistä puhutuimmat. Hollantia puhutaan Flandersin alueella ja ranskaa Walloniassa, kun taas saksaa puhutaan itäosassa, mutta saksaa puhuvien määrä on suhteellisen pieni. Brysselin pääkaupunkialue on virallisesti kaksikielinen: sekä hollantia, että ranksaa puhutaan alueella virallisesti. Alla löydät muutamia käytännöllisiä lauseita sekä hollanniksi, että ranskaksi.

  Hei - Hollanti: Hallo, Ranska: Salut
  Hyvää huomenta - Hollanti: Goedemorgen, Ranska: Bonjour
  Kiitos - Hollanti: Dank je wel, Ranska: Merci
  Näkemiin - Hollanti: Tot ziens, Ranska: Au revoir
  Yhdensuuntainen katu - Hollanti: Eenrichtingsstraat, Ranska: Rue à sens unique
  Parkkeeraus kielletty - Hollanti: Verboden te parkeren, Ranska: Stationnement interdit
  Huoltoasema - Hollanti: Benzinestation, Ranska: Station-service
  Moottoritie - Hollanti: Snelweg, Ranska: Autoroute
  Ajokortti - Hollanti: Rijbewijs, Ranska: Permis de conduire
  Tietyöt - Hollanti: Wegwerkzaamheden, Ranska: Travaux routiers
  Ulos - Hollanti: Afslag, Ranska: Sortie

  Verkkovirta

  Belgian verkkovirta on 220V ja 230V 50Hz välillä. Suomalaiset elektroniset laitteet eivät tarvitse adapteria Belgiassa, myös pistoketyyppi on sama kuin Suomessa.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Belgiassa, mutta sinun on voitava todistaa henkilöllisyytesi sitä kysyessä, joten tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen, passin tai kuvallisen henkilökortin. Suomen suurlähetystön löytää Belgiassa Brysselistä ja Suomen kunniakonsulaatit löytyvät Antwerpenin lisäksi Charleroissa, Gentissä, Liègessä ja Oostendessa.

  Suomen suurlähetystö Bryssel
  Ambassade de Finlande
  Avenue de Cortenbergh 80
  B-1000 Bruxelles, Belgique
  Puhelin: +32 2 287 12 12
  Sähköposti: sanomat.bry@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Tyylikkyyttä matkallesi infografiikka

  Belgian turisti-info