Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MANCHESTER

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Manchester - Varaa ja säästä

  Manchesterin kaupunki, joka tunnetaan musiikista ja urheilusta, toivottaa sinut ystävällisesti tervetulleeksi ja viihdyttää sinua loman aikana. Tämä kaupunki ei ole ainoastaan Manchester United ja Manchester City jalkapalloseurojen koti, mutta täältä ovat lähtöisin myös useat musiikkibändit, kuten Oasis ja The Smiths. Lisäksi teollinen vallankumous, joka asetti perustan modernille kaupunkimaailmalle, aloitettiin täällä. Autonvuokraus Manchesterista on varmasti mukavin tapa tutustua tähän vilkkaaseen, kukoistavaan englantilaiseen kaupunkiin. Beatlesin syntymäkaupunki Liverpool on toinen nykyaikainen kohde, joka odottaa sinua vain 55 kilometrin päässä länteen. Yorkin historiallinen kaupunki sekä Yorkshiren kaupallinen keskus Leeds ovat myös nopean matkan päässä.

  Hyödynnä autovuokraamoja Manchesterissa lomasi aikana ja tutustu autolla tähän kaupunkiin ja sen ulkopuolisiin kohteisiin. Yli 60 vuoden ajan Auto Europe on tarjonnut edullisia autonvuokrausmahdollisuuksia monissa maissa. Me emme tarjoa ainoastaan autonvuokrausta, mutta myös asuntoautoja ja luksusautonvuokrausta. Yhteistyön ansiosta maailman huippuluokan autovuokraamojen kanssa pystymme tarjoamaan parhaan mahdollisen tarjouksen suuresta valikoimasta autoja lentokentillä, kaupungeissa ja rautatieasemilla. Ota meihin yhteyttä, jos haluat meidän löytävän parhaan tarjouksen puolestasi, tai tee varaus suoraan verkossa kotisi sohvalta.

  Liikenne Manchesterissa

  Huolimatta suuresta määrästä yhdensuuntaisia katuja, Manchesterin keskusta ja läheiset alueet ovat kuljettajaystävällisiä ja helppoja liikkua omalla ajoneuvolla. Nähtävyydet ja turistien suosimat alueet ovat hyvin merkittyjä. Autonvuokraus Manchesterissa on varmasti miellyttävä kokemus, vaikka on olemassa muutamia tieliikennesääntöjä ja -määräyksiä, joista sinun pitäisi olla tietoinen. Liikenne tapahtuu tien vasemmalla puolella, joten jos olet epävarma ajamisesta toisella puolella, harjottele ensin esimerkiksi parkkialueella. Vasemmanpuoleisen liikenteen takia suurimmassa osassa vuokra-autoja ratti on oikealla puolella. Linja-autokaistat ovat yleensä merkitty punaisella ja ovat toiminnassa viikonpäivisin ja lauantaisin. Jotkin kaistat vaihtelevat ja jos näin on, niin kaistan alussa löytyy aina liikennemerkki, joka osoittaa sen käyttöajat. Vain linja-autot ja taksit saavat käyttää näitä kaistoja ja matkan varrelle on asennettu kameroita, joiden mukaan voidaan sakottaa.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Manchesterissa

  Jos ajat autolla Manchesterissa, muista tarkistaa pysäköintirajoitukset keskustassa. Pysäköintilippuja voi ostaa lippukoneista jalkakäytävällä, kun taas pysäköinti tienvarrella on ilmaista klo 18.00 jälkeen ja sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Kaupunki on jaettu neljään pysäköintialueeseen. Alueilla 1-3 katupysäköinnistä voi maksaa enintään 10 tunnille lippuautomaateissa, jotka toimivat klo 8.00-20.00. Autoa, joka jätetään yöksi ilman valvontaa, voidaan sakottaa, jos pysäköinnistä on maksettu vain klo 20.00 saakka. Alueella 4 voi maksaa pysäköinnistä joko lauantaina tai sunnuntaina koko viikonlopun ajaksi. Yksittäinen punainen viiva tien vierellä tarkoittaa sitä, että et saa pysäköidä ajoneuvoasi siihen paikkaan mihinkään aikaan päivästä, edes väliaikaisesti. Kaksi keltaista viivaa tarkoittavat sitä, että et saa pysäköidä jalkakäytävällä kyltissä näkyvinä aikoina. Samat säännöt pätevät yksittäiselle kaltaiselle viivalle, mutta tavallisesti pysäköinti on sallittu sunnuntaina tai pyhäpäivinä, ellei toisin mainita. Manchesterin kaupungissa ja sen ympäristössä on paljon NCP-pysäköintialueita, jotka tarjoavat turvallisen pysäköintimahdollisuuden. Saat lisätietoja ajamisesta ja liikennesäännöistä Iso-Britanniassa kuljettajan oppaastamme.

  Manchesterin lentokenttä

  Kolmen terminaalinsa ansiosta Manchesterin lentokenttä on yksi vilkkaimmista Euroopan lentoasemista ja myös suurin Iso-Britanniassa Lontoon jälkeen. Lentokenttä sijaitsee noin 14 kilometriä lounaaseen kaupungin keskustasta ja helposti saavutettavissa maanteitse. Terminaalit 1 ja 2, sekä terminaalit 3 ja 1 ovat yhdistetty toisiinsa ilmasillalla. Terminaali 1 on yleisimmin käytetty kansainvälinen terminaali. Autolla pääset lentokentälle vain 30 minuutissa. Lentokentältä on myös erittäin hyvät rautatie- ja linja-autoliikenteen yhteydet, jotka toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. Terminaalien 1, 2 ja 3 vieressä sijaitsevat viralliset lyhytaikaiset monikerroksiset pysäköintialueet. Turvallisuussyistä vain lyhytaikaista pysäköintialuetta voidaan käyttää matkustajien noutoa varten. Useita yksityisiä sekä lentokentän pitkäaikaisia pysäköintialueita palvelee bussikuljetus neljä kertaa tunnissa. Useimmat autovuokraamot Manchesterin lentokentällä sijaitsevat erillisellä "Car Rental Village" alueella, jonne pääsee ilmaisilla kuljetuksilla 10 minuutin välein.

  Manchester lentokenttä (MAN)
  Osoite: Manchester M90 1QX, Iso-Britannia
  Nettisivut: www.manchesterairport.co.uk
  Puhelin: +44 871 271 0711

  Tekemistä Manchesterissa

  Tämä upea kaupunki tarjoaa vierailijoilleen paljon. Manchesterissa, joka on erittäin vilkas kaupunki, on aina jotain tekemistä ravintoloista, kahviloihin, baareihin ja pubeihin. Käy Manchesterin tärkeimmällä jalkapallostadionilla tai kävele pitkin Manchesterin Chinatownia. Tässä muutamia suosituksemme, jotta matkastasi tulisi täyteläinen.

  • Salford museo ja taidegalleria: Alkuperäinen museo avattiin vuonna 1850 ja siitä lähtien nimeä on muutettu ja laajennuksia tehty lukuisia kertoja. Se oli Iso-Britannian ensimmäinen ilmainen kirjasto ja rakennus oli aikanaan kartano. Museossa vierailee vuodessa arviolta noin 1,6 henkeä ja esillä on jännittävä joukko pysyviä ja väliaikaisia näyttelyitä. Tämän lisäksi täällä järjestetään myös tapahtumia ja erilaista toimintaa, jotka sopivat yksilöille, perheille, kouluille ja organisaatioille. Käy läpi Victorian ajan Lark Hill Place -näyttely, tutustu lukuisiin maalauksiin, kuvataiteeseen, käsitöihin, koristeellisiin laattoihin ja ainutlaatuiseen keramiikkaan. Sen jälkeen, kun olet nähnyt koko museon, pysähdy kahvilassa tai osta mukaasi matkamuistoja museokaupasta. Museo on auki aamusta iltapäivään saakka ja sisäänkäynti on ilmainen.

  • Jalkapallomuseo: Manchester on tunnettu jalkapallosta, joten tietysti, varsinkin urheilun ystävien on tutustuttava tähän museoon. Vuosien muistoesineet ja palkinnot on koottu yhteen tähän museoon vuodesta 1994 asti. Kuusikerroksisessa museossa on paljon nähtävää ja tekemistä. Voit nähdä ensimmäisen maailmassa tehdyn sääntökirjan vuodelta 1863 ja oppia lisää stadionista, pelaajista, palkinnoista ja managereista. Hauskanpitoa ei ole rajoitettu vain historiaan; sinulla on myös mahdollisuus pelata jalkapalloaiheisten lelujen ja pelien kanssa! Museosta löytyy myös luokkahuone ja ylimmistä kerroksista Michelin tähtiravintola. Kiertueesi lopussa jää vähäksi aikaa museon kahvilaan ja osta mukaasi uniikkeja jalkapallon matkamuistoja ja esineitä.

  • Chinatown: Manchesterin vilkas kaupunki yksi monikulttuurisuuden keskus Iso-Britanniassa ja siitä paras esimerkki on Chinatown. Manchesterin Chinatown on kolmanneksi suurin Euroopassa ja täältä löytyy monia kiinalaisia, nepalilaisia, malesialaisia, japanilaisia ja thaimaalaisia ravintoloita, kauppoja ja supermarketteja. Tällä alueella sinusta varmasti tuntuu aivan kuin olisit saapunut täysin eri valtioon. Täältä löytyy "TheArchway" holvikäytävämuistomerkki, joka rakennettiin vuonna 1987 ja lähetettiin Kiinasta Manchesteriin. Tämä muistomerkki on erinomainen esimerkki kiinalaisesta taiteesta. Chinatown on äärimmäisen vilkas osa kaupunkia, varsinkin yöaikaan. Viime vuosina Kiinan uudenvuoden juhlat ovat kasvaneet suureksi osaksi kaupungin kulttuurielämystä, jolloin Chinatown ulottuu kaupungin keskustaan saakka.

  • Manchesterin tuomiokirkko: Manchesterin tuomiokirkko sijaitsee Irwellin rannalla, joka rakennettiin todennäköisesti vuosina 1422-1506 ja siitä tehtiin tuomiokirkko vuonna 1847. Erityisen houkuttelevia ovat kummallakin puolella sijaitsevat kappelit, joita on laajennettu miltei joka vuosisata. Erityisen merkittäviä ovat kuorontallit, jotka ovat maan rikkaimmin sisustettujen joukossa. 1465-luvulla rakennetussa kahdeksankulmaisessa talossa on seinämaalauksia, joissa on Kristuksen hahmo moderneissa vaatteissa. Katedraalista löytyy keskiaikaisia kirjoja ja antiikin arkistoja, mehiläiskennoja katolla, kuoropoikia harjoittelemassa ja taiteilijoiden piirustuksia. Tällä pidetään myös erilaisia musiikkikonsertteja, joissa tarjoillaan kahvia ja viiniä. Katedraali on avoinna päivittäin ja sisäänpääsy on ilmainen.

  • The City of Manchester Distillery: Manchesterin keskustan ensimmäinen nykyaikainen ginitislaamo on tunnettu upouudesta premium Manchester Three Rivers ginistä! Uusi Manchesterin kaupungin kulttuurinen kohde tarjoaa kävijöille hauskan ja vuorovaikutteisen gin-kokemuksen ja ainutlaatuisen tilaisuuden arvostaa tätä juomaa. Vierailijat voivat kiertää tislaamossa ja oppia usein kunniahimoisesta, joskus hämärästä ja kiistattomasti kiehtovasta ginin historiasta. Sen lisäksi pystyt ymmärtämään, miten ginin monipuoliset makuaineet sekoittuvat kokeilemalla neljä ilmaista juomaa, ennen kuin lopultakin saat mahdollisuuden luoda oman ginpullon! Voit valita jopa 50:sta eri yrteistä, joiden valitsemissa auttavat paikalliset työntekijät. Vie kotiisi 700 ml:n pullo giniä ja nauti tislaamon baarissa eri yhdistelmistä!

  • Heaton puisto: Heaton Park on Manchesterin laidalla sijaitseva historiallinen alue, jonka kaikki nähtävyydet tarjoavat tekemistä koko päivälle kaikenikäisille. Käy leikkialueilla, kahviloissa, eläintarhassa, raitiovaunumuseossa, keilaamassa, golfkentällä, veneilyjärvellä ja kokeile ratsastusta. Tällä voi tehdä paljon muutakin, kuin vain käydä kävelyllä! Hyödynnä lukuisia vuosittain järjestettäviä tapahtumia, mukaan lukien ulkoilmakonsertteja, draamoja ja näytelmiä. Älä myöskään jätä välistä Heaton Hallin kauniisti restauroituja sisätiloja, jotka vievät sinut takaisin 1700-luvulle, ja joissa on kokoelma huonekaluja, soittimia ja siellä pidetään satunnaisia konsertteja Music Roomissa. Aktiviteetteihin kuuluu opastettuja kävelyretkiä, suunnistusta, soutamista, raitiovaunumatkoja vanhalla raitiovaunulla ja mehiläishoitoa.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Manchesterissa

  Vaikka itse kaupungissa on niin paljon nähtävää ja tekemistä, nouda auto autovuokraamosta Manchesterista ja uskaltaudu pidemmälle, sillä tämä on täydellinen ratkaisu tutustua muihin Iso-Britannian kohteisiin. Manchester sijaitsee hyvällä paikalla ja täältä on helppo matkustaa Liverpooliin, joka on täynnä historiaa ja charmia. Samoin Blackpoolin merenrantakohde ei ole kaukana, eikä myöskään Bolton, Stockport tai jopa Pohjois-Wales. Alla listasimme muutamia vinkkejä päivämatkalle Manchesterin ulkopuolelle, jotka varmasti tuovat entistä enemmän kokemuksia lomallesi:

  Liverpool

  Vain yhden tunnin päässä länteen Manchesterista sijaitsee Liverpoolin kaupunki, joka on kuuluisa Liverpool jalkapalloseurasta, Beatlesista, Frankie Goes to Hollywoodista ja RMS Titanicista. Tämä ihanan kulttuurinen kaupunki on täynnä historiaa ja se tunnetaan kansainvälisesti popin pääkaupunkina. Tässä kaupungissa on runsaasti museoita, konserttisaleja, ravintoloita, baareja, pubeja ja kahviloita, sekä aina jotain nähtävää ja tekemistä. Liverpoolilla on vahva yhteys kirjallisuuteen, kuvataiteeseen ja esittävään taiteeseen. Liverpoolissa sijaitsee The Empire Theatre, joka on suurin kaksitasoinen auditorio Iso-Britanniassa, sekä World Museum, Central Library, Walker Art Gallery ja Picton Reading huone. Beatles faneille sopii mainiosti iltapäivä Beatlesin historian museossa, jonka jälkeen voit tutustua John Lennonin ja Paul McCartneys lapsuuskoteihin, ja sen jälkeen suuntaa Cavern clubiin, jossa bändi teki kuuluisan esiintymisensä. Useimmat päänähtävyyksistä sijaitsevat vanhassakaupungissa, joten opastettu kaupunkikierros jalkaisin on erinomainen tapa tutustua kaikkiin mahdollisiin kohteisiin. Jos olet jalkapallofani, käy katsomassa jalkapallopeliä kaupungin stadionilla.

  Blackpool

  Hieman yli tunnin matkan päässä Manchesterista sijaitsee Blackpoolin merenrantakaupunki. Blackpoolista tuli yksi suosituimmista brittiläisistä merenrantakohteista sen 7 kilometrin pituisen hiekkarannan ansiosta. Lukuisat promenadit, laiturit, pubit, raitiovaunumatkat, kaupat, teatterit, ennustajat ja aasinratsastus tarjoavat loputtomasti tekemistä. Blackpool houkuttelee yhä miljoonia kävijöitä vuodessa ja halpalentoyhtiöiden saapuminen kohteeseen sai aikaan kasvavan turistimäärän. Blackpool on edelleen näkemisen arvoinen kohde ja muutamia suosituimpia kohteita ovat Blackpool torni, sen valot, huvipuisto, eläintarha, vesipuisto ja talvipuutarhat. Tutustu kaupunkiin pintaa syvemmälle ja huomaat, että sen alta löytyy tämän merenrantakaupungin oma sub-kulttuuri, joka saattaa innostaa sinua. Merkittävä arkkitehtuuri antaa jokaiselle rakennukselle oman ainutlaatuisen tarinan viktoriaanisilta ajoilta lähtien, jotka sekoittuvat vaivattomasti moderneihin pubeihin ja eri valonäytöksiin. Paikalliseen ruokakulttuuriin kuuluu muutakin, kuin vain kalaa. Loistavat ravintolat merenantimilla ja coctaileilla, tai tyylikkään bistrot kansainvälisellä menulla tarjoavat ruokaa jokaiseen makuun.

  Peak District kansallispuisto

  Matkaa Manchesterista kaakkoon ja vain 45 minuutin päästä löydät Peak District kansallispuiston. Muinaiset kivikylät koristavat maisemaa ja rinteet ovat täynnä komeita koteja ja kallioita. Tämä kansallispuisto on hämmästyttävä paikka ja se sisältää paljon hauskoja ulkoilma-aktiviteettejä koko perheelle. Tämä Manchesteria täysin vastakohtainen kohde tarjoaa pyöräilyä, vaellusreittejä, juoksureittejä, retkeilymahdollisuuksia, fossiilisia koralleja tai yksinkertaisesti grillauspaikkoja. Se kattaa 1 438 neliökilometriä, puistossa on jokia, metsiä, kalkkikiveä ja laidunmaata. Stanage ja Roaches tunnetaan maailmanlaajuisesti yhtenä parhaista kalliokiipeilyalueista. Vesiurheilulajit, kuten kalastus, melonta ja purjehdus ovat suosittuja, sekä riippuliito, lintujen tarkkailu, off-road ajot ja varjoliito. Neljä entistä lyijykaivosta tarjoavat pääsyn puiston maanalaiseen maailmaan, johon Speedwell Cavernissa pääsee maanalaisella venematkalla. Pohjimmiltaan vierailu Englannin ensimmäisessä kansallispuistossa on täydellinen luontoseikkailu.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Manchesterilla, kuten muilla suurkaupungeilla Iso-Britanniassa on pitkä ja rikas historia. Ennen kuin roomalainen linnoitus perustettiin vuonna 97, Manchesterin keskustassa löytyi vain vähän todistusaineistoa muista siirtokunnista. Muutamat löydetyt pronssikauden esineet eivät ole peräisin kaupungista. Uskotaan, että Manchester sai nimensä roomalaisesta linnoituksesta Mamuciumista. Maat, jotka tunnemme Salfordina ja Manchesterina, normannit jakoivat maa-alueiksi, ja sen jälkeen monien vuosisatojen aikana useat lordit ja paronit asettuivat tänne asumaan. Maakartanoja rakennettiin Manchesterin linnan viereen ja ajan mittaan syntyi vilkas markkinakylä. 1400-luvulla flaamilainen kutojayhteisö asettui kaupunkiin ja osittain synnyttivät villan ja liinavaatteiden tuotannon perinteen. Tämä perinne nosti lopulta Manchesterin 1600-luvulla keskeiseksi villan ja tekstiiliteollisuuden keskukseksi.

  Manchester itse pysyi pienenä markkinakuntana vasta 1800-luvulle asti, jolloin se oli teollisen vallankumouksen etualalla. Mekaanisen tuotannon ansiosta tekstiiliteollisuus kukoisti ja laajan kanaverkoston avulla, joka yhdistää kaupungin muun Iso-Britannian kanssa, Manchester alkoi kasvaa. Kasvun myötä saapui maailman ensimmäinen matkustajarautatielinja Manchesterista Liverpooliin ja vuonna 1868 se liitti Birminghamin ja Lontoon. 1900-luvulla Manchesterissa koettiin taantuma. Teollisuuden aikakauden jälkeen kaupunki kamppaili etsiessä tarkoitustaan. Vuonna 1996 IRA (Irlannin republikaaninen armeija) räjäytti suuren pommi kaupungin sydämessä, mikä aiheutti 200 hengen loukkaantumisen ja vahinkoja suurelle osalle paikallista infrastruktuuria. Tämän dramaattisen tapahtuman jälkeen asiat alkoivat muuttua. Manchester alkoi panostaa voimakkaasti uuteen infrastruktuuriin, rakennuksiin ja kaupungin elvyttämiseen. Nyt moderni Manchester on vilkas ja jännittävä kaupunki. Se isännöi onnistuneesti kansainyhteisön kisat vuonna 2002.

  Manchesterin kaupunki on nykyisin kaikkein tiheimmin asutuin paikka Suur-Manchesterin alueella. Se sijaitsee Cheshire Plainin pohjoispuolella ja Penniinien eteläpuolella, jotka ovat erilaisia vuoristoja ja kukkuloita, jotka erottavat Luoteis-Englannin Yorkshirestä. Kaupungin keskusta sijaitsee suoraan Irwell-joella, jonka yli on rakennettu upeita siltoja, jotka ovat yöllä kauniisti valaistu. Vaikka sisäkaupunki on enimmäkseen tasainen, siellä on myös moderneja pilvenpiirtäjiä, kuten Manchesterin maamerkki Beetham Tower, jonka uskotaan symboloivan Manchesterin elpymistä teollisuuskaupunkina. Torni muiden korkeiden rakennusten joukossa, tarjoaa upeat näkymät Penniinien niityille ja huipuille, jotka usein talvella ovat lumen peitossa. Lauhkean meri-ilmaston ansiosta kesät ovat lämpimät ja talvet kylmiä, vettä sataa kevyesti koko vuoden ja eniten lokakuussa. Ilmasto on monipuolinen ja lämpimintä on heinäkuussa.

  Matkustaminen Manchesterissa

  Manchesterin kaksi tärkeintä liikennemuotoa ovat raitiovaunut tai bussit. Maanalaista järjestelmää ei ole vielä rakennettu. Manchesterissa on laaja linja-autojen verkosto, johon kuuluu ilmainen kehäkaupunkilinja. Se palvelee keskustan kolmea vilkkainta reittiä ja yhdistää tärkeimmät keskusta-alueet kahden päärautatieaseman, tärkeiden pysäköintialueiden ja lukuisten raitiovaunupysäkkien kanssa. Kanavajärjestelmä tarjoaa nopean ja tehokkaan tavan liikkua keskustasta MediaCityUK & Salford Quays alueille vesitaksilla. Vesitaksi on myös täydellinen vaihtoehto silloin, jos haluat nähdä kaupungin erilaisesta perspektiivistä. Kuten kaikissa suurimmissa kaupungeissa, Manchesterilla on kaupunkilailliset taksit. Kaikissa takseissa on mittarilukija, jota käytetään aina, ellet matkusta yli neljä mailia kaupungin rajojen ulkopuolelle. Tässä tilanteessa sinun ja kuljettajan on sovittava hinnasta ennen matkaa. Minitaksipalvelut ovat myös käytettävissä koko kaupungissa. System One matkakortti tarjoaa päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuosilippuja, sekä muita vaihtoehtoja, joita voi yhdistää bussi-, raitiovaunu- ja junamatkojen kanssa

  Rautatiet

  Manchesterissa on yksi vanhimmista rautatieverkostoista ja on maanlaajuisen rautatiejärjestelmän keskus. Tarjolla on runsaasti rautatieyhteyksiä ja matkakohteita kauko- ja paikallisjunien merkeissä. Manchesterin päärautatien lisäksi, joka sijaitsee kaupungin korkeimmassa rakennuksessa, muita asemia ovat Manchester Vitoria, Manchester Piccadilly, Manchester Oxford ja Deansgate. Uusi suunnitelmissa oleva High Speed 2 linja vähentää Manchesterin ja Lontoon välistä matkaa Birminghamin kautta vain 1 tuntiin ja 8 minuuttiin.

  Raitiovanut (Metrolink)

  Vuonna 1992 avatusta Metrolinkista tuli Iso-Britannian ensimmäinen kevytjunajärjestelmä. Tämä raitiovaunuverkosto seitsemällä linjalla ja 93 pysäkillä palvelee pääasiassa keskustaa. Tämä nopea ja erittäin tehokas vaihtoehto on erinomainen heille, ketkä haluavat matkustaa kaupungissa ja tutustua Manchesterin keskustaan mahdollisimman vähällä stressillä. Tällä hetkellä rakennetaan uutta linjaa, joka yhdistää nykyisen järjestelmän Trafford Centeriin. Voit ostaa matkakortin, jolla pääset matkustamaan vapaasti koko päivän, tai ostaa kertalippuja pysäkeillä olevista automaateista.

  Linja-autot

  Kaupungissa on suuri integroitu linja-autoverkosto, joka ulottuu kauas Suur-Manchesterin alueelle. Manchesteria palvelee jopa 50 eri bussiyritystä, joista kaksi ovat Stagecoach Manchester ja First Greater Manchester. Linja-autot ovat suosittu vaihtoehto paikallisten keskuudessa, sillä noin 80 prosenttia kaikista julkisen liikenteen matkoista hoituu bussilla. Linja-autojen reitit kulkevat kaikkien kaupunkien ja piirien välillä, ja kaukoliikenteen linja-autot muualle Iso-Britanniaan.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Manchesterin turisti-info