Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO AMSTERDAM

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Amsterdam – ihastu tulppaaneihin, tuulimyllyihin ja kanaaleihin

  Autonvuokraus Amsterdam

  Noin 900 vuotta sitten Amstel-joen suulle perustetulla Alankomaiden pittoreskilla pääkaupunki Amsterdamilla on sangen vaikuttavat meriitit: enemmän kanaaleja kuin Venetsialla ja enemmän siltoja kuin Pariisilla! Kaupungissa on myös enemmän polkupyöriä kuin asukkaita ja se on yksi Euroopan nopeimmiten kehittyvistä katuruoka-kaupungeista. Yhteensä yli 90 saaren päälle rakennetun kaupungin viihtyisä ilmapiiri vetää puoleensa romantikoita, taiteen ystäviä ja kahvilakulttuurista innostuneita, tarjoten nähtävää laidasta laitaan ensiluokkaisista taidegallerioista railakkaaseen yöelämään. Amsterdam on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä historiallisista kaupungeista, jonka kuvankauniit kanaalit, mukulakivikadut ja avoin ilmapiiri lumoavat turistit yhä uudelleen ja uudelleen. Kaupungin keskellä sijaitsevalta Dam-aukiolta ja sen ympäristöstä löytyvät monet tunnetuimmista nähtävyyksistä ja useita herkullisia ruokakojuja. Aukioon tutustuttuasi jatka matkaasi rennolle Leidsepleinin alueelle ja vieraile mukavissa kahviloissa, jonka jälkeen voit kuljeskella Spiegelkwartierin eleganteilla kujilla antiikkiliikkeitä ja kuvataideputiikkeja ihaillen.

  Amsterdam sijaitsee ihastuttavan Pohjois-Hollannin provinssin sydämessä. Provinssi koostuu monista viehättävistä kylistä, joita ympäröivät tuulimyllyjen täplittämät ja kirkkaanväristen kukkarivistöjen reunustamat niityt. Alueen eräs suosituimmista kohteista on Lissen kylässä sijaitsevat Keukenhofin kukkatarha, jonka 32 hehtaarinen alue tarjoaa tekemistä koko perheelle näyttelyiden, teemapuutarhojen, taideteosten, ravintoloiden ja veneretkien muodossa. Puutarha sijaitsee kätevästi reittisi puolessa välissä, kun ajat Amsterdamista Haagiin. Alankomaat on kooltaan kompakti, ja pääset helposti paikasta toiseen tekemällä autonvuokrauksen Amsterdamista. Voit noutaa autosi lentokentältä, rautatieasemalta tai keskustasta, tai halutessasi myös muista kaupungeista, kuten Rotterdamista tai Eindhovenista. Voit myös halutessasi palauttaa autosi eri kohteeseen, kuin mistä sen noudit. Lisätietoja yhdensuuntaisesta autonvuokrauksesta saat sivuiltamme.

  Vertaile maailman johtavien vuokraamoiden hintoja ja varaa autosi Auto Europen varausjärjestelmän avulla muutamalla helpolla klikkauksella. Näet laajan ajoneuvovalikoiman edullisin hinnoin yhdellä silmäyksellä, ja voit valita itsellesi sopivan vuokra-auton yhteistyökumppaneiltamme, vaikkapa Europcarilta, Hertziltä, Avisilta tai Sixtiltä. Seuraa myös erikoistarjouksiamme, ja voit saada esimerkiksi ilmaisen lisäkuljettajan varaukseesi kaupan päälle. Ammattitaitoinen varaustiimimme on tavoitettavissa viikon jokaisena päivänä numerosta +358 942 720 607. He auttavat sinua kysymyksissäsi ennen varausta, varauksen aikana tai varauksen jälkeen. Tutustu myös asiakkaidemme kokemuksiin lukemalla autonvuokrauksen asiakasarvostelut Amsterdamissa, ja matkasi voi alkaa luottavaisin mielin.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Amsterdamissa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Amsterdamissa

  Auto Europella on edullisimmat tarjoukset parhailta autovuokraamoilta Amsterdamissa, monilla kätevillä noutokohteilla ympäri kaupunkia. Voit noutaa ajoneuvosi Schipholin lentoasemalta, keskusrautatieasemalta tai keskustasta. Suurin osa keskustan vuokraamoista sijaitsee sen etelä- tai länsiosassa. Noutoon tarvitset varausvahvistuksen lisäksi passin tai muun virallisen henkilöllisyystodistuksen, ajokortin, ja luottokortin pääkuljettajan nimellä. Pääkuljettaja on henkilö, jonka nimellä varaus on tehty.

  Ikä tulee ottaa huomioon autoa vuokratessa, tarkemmin sanottuna alhainen tai korkeampi ikä. Vaikka useimmissa maissa ajo-oikeuden ikä on sama kuin Suomessa eli 18 vuotta, on vuokraamoilla omat tiukemmat rajoituksensa. Ajokortin täytyy olla ollut voimassa vähintään vuoden verran ja alle 26-vuotiaat kuljettajat joutuvat todennäköisesti maksamaan nuoren kuljettajan lisämaksun. Iäkkäämmät kuljettajat saattavat puolestaan joutua esittämään lääkärintodistuksen ajokyvykkyydestään tai esittämään lomakkeen vakuutusyhtiöltä todistaen, että kuljettaja ei ole ollut osallisena onnettomuuksissa lähivuosina.

  Amsterdamin lentokenttä

  Amsterdamin kansainvälinen lentoasema Schiphol sijaitsee alle 20 kilometriä kaupungista lounaaseen. Se on Alankomaiden suurin lentoasema ja Euroopan kolmanneksi vilkkain lentokenttä matkustajamäärää mitattaessa. Asema toimii valtion lentoyhtiö KLM:n pääkenttänä, ja se suunniteltiin yhden terminaalin lentokentäksi, joka koostuu yhdestä valtavasta terminaalista, joka on jaettu kolmeen hyvin moderniin lähtöaulaan ja jossa kaikki palvelut ovat saman katon alla. Amsterdamin lentokenttä oli alun perin armeijan käytössä ensimmäisen maailmansodan aikana, ja nykyään sitä hyödyntää yli 70 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Kentällä on 165 porttia ja suuri ostosalue Schiphol Plaza. Suurimmat lentoyhtiöt, jotka liikennöivät KLM:n lisäksi kentältä ovat Air France, American Airlines, British Airways, Delta, easyJet, Emirates, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Transavia, TUI Fly Netherlands, Turkish Airlines, United Airlines ja Vueling. Myös Finnair lentää Amsterdamiin Helsinki-Vantaalta lentoajan ollessa hieman yli kaksi ja puoli tuntia. Vuokra-auton noutaminen on kentällä hyvin helppoa. Poistuessasi matkatavara-aulasta seuraa autonvuokrauskylttejä (car rental and service desk area), ja vuokraamot ovat Schiphol Plazan pääaulassa.

  Amsterdam Schipholin lentoasema (AMS)
  Kotisivut: www.schiphol.nl
  Osoite: Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Alankomaat
  Puhelin: +31 207 940 800

  Amsterdamin rautatieasema

  Saapuessasi junalla kaupunkiin, on oma auto paras tapa matkan jatkamiseen Amsterdamin päärautatieasemalta, josta pääset helposti tien päälle. Asema on lähellä Dam-aukiota ja monia nähtävyyksiä, kuten kuninkaallista palatsia. Asemarakennus on jo itsessään nähtävyys, se on peräisin 1800-luvun loppupuolelta ja toivottaa matkustajat tervetulleeksi sen vaikuttavalla neogotiikan ja renessanssin herätystyylin punatiilisellä julkisivulla. Asema on rakennettu IJ-joelle keinotekoiselle Stationseiland-saarelle, josta junat, metrot, bussit, raitiovaunut ja lautat kulkevat lähialueille ja useimpiin Euroopan suurkaupunkeihin. Autonvuokraamot sijaitsevat pääosin asemarakennuksen ulkopuolella kävelymatkan päässä.

  Päärautatieasema on erittäin suuri rakennus, josta löydät kahviloita, ravintoloita, lahjakauppoja, kukkakaupan ja myös supermarketteja. Osa kaupoista ovat auki pidempään illalla, eli se on kätevä paikka kaupunkiin myöhään saapuville.

  Amsterdamin keskusrautatieasema
  Kotisivut: www.amsterdam.info
  Osoite: Stationsplein, 1012 AB Amsterdam, Alankomaat
  Puhelin: +31 302 357 822


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Amsterdamissa

  Auto Europen varausportaalissa voit helposti vertailla luotettavimpien Amsterdamin autovuokraamoiden hintoja omaan tahtiisi. Löydät valikoimasta kaupungin edullisimmat toimijat ja saat lisäksi parasta palvelua ja laajan valikoiman laadukkaita autoja. Löydämme kaikkien budjettiin ja matkatarpeisiin sopivan auton - oli se sitten käytännöllinen henkilöauto, laadukas luksusmenopeli, mukava asuntoauto tai klassinen avoauto. Muista miettiä autoa valitessasi millaiseen tarpeeseen se tulee, esimerkiksi kaupunkiajoon vai pitemmälle matkalle moottoriteitä pitkin. Työskentelemme kansainvälisesti tunnettujen vuokraamoiden, kuten Europcarin, Sixtin, Hertzin, Alamon ja Avisin kanssa, kuten myös budjettiystävällisempien brändien, kuten Budgetin ja Thriftyn, kanssa. Alla listaamme muutaman yhteistyökumppanimme. Logoa klikkaamalla voit lukea lisää kyseisestä yrityksestä.

  Enterprise - Autonvuokrauksen tiedot Europcar - Autonvuokrauksen tiedot Thrifty - Autonvuokrauksen tiedot Alamo - Autonvuokrauksen tiedot

  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Amsterdamissa

  Ota meihin yhteyttä

  Auton vuokraaminen eroaa omalla autolla ajamisesta, joten suosittelemme lukemaan tiivistetyn ja selkeän usein kysytyt kysymykset -osiomme saadaksesi tietoa auton eri vakuutusmahdollisuuksista, auton noudosta ja ajamisesta Amsterdamissa ja Alankomaissa yleisesti. Vieraassa maassa ajaminen ei ole niin stressaavaa, kun olet tutustunut paikallisiin liikennesääntöihin ja liikennekäyttäytymiseen etukäteen.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Amsterdamissa?

  Kyllä, tarvitset luottokortin, kun teet autonvuokrauksen Amsterdamista. Yksi vaadituista ennakkoedellytyksistä vuokra-autoa noutaessa on voimassa oleva luottokortti, joka on voucherissa mainitun pääkuljettajan nimissä. Luottokortti tarvitaan turvatakuun vuoksi, joka varataan kortilta kattamaan mahdollisia vahingoista tai varkaudesta johtuvia lisäkustannuksia. Turvatakuu vapautetaan auton palautuksen yhteydessä. Takuun määrä vaihtelee vuokraamon ja autoluokan mukaan, näet tarkan summan kohdasta "Hinnoittelun tiedot" varausta tehdessäsi. Lisätietoja saadaksesi voit lukea usein kysytyt kysymykset luottokorteista ja takuusta tai soittaa varaustiimillemme, joka vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin mielellään.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Amsterdamissa?

  Yksinkertaisesti sanottuna, kaikki Auto Europen autonvuokrauksen tarjoukset Amsterdamissa sisältävät autonvuokrauksen suojien peruspaketin, joka kattaa kolarisuojan (CDW), vastuuvakuutuksen ja varkaussuojan (TP) lakisääteiseen vähimmäismäärään asti. Kolarisuojassa ja varkaussuojassa saattaa olla omavastuu vuokraamosta riippuen. Kolarisuoja ei koskaan kata vahinkoja auton tietyille osille, kuten renkaille, lasille, ulkopeileille, pohjalle, sisätiloille, katolle, moottorille, eikä se kata lukon vaurioita tai ajoneuvon avainten kadottamista.

  Osa vuokraamoista tarjoaa nolla omavastuu -pakettia, jota suosittelemme lämpimästi. Tämä paketti kattaa auton eri osille syntyneet vauriot laajemmin, ilman omavastuuta ja on täten yksi kattavimmista suojistamme. Kaikki autovuokraamot Amsterdamissa eivät tarjoa nolla omavastuuta, mutta tällöin voit muutaman poikkeuksen pois lukien varata auton omavastuun hyvityspaketilla, joista suosituin pakettimme on Super Cover omavastuun hyvityspalvelu. Vahingon sattuessa maksat maksimissaan omavastuun suuruisen summan vuokraamolle, ja voit hakea maksusta hyvitystä jälkikäteen Auto Europelta edellyttäen, että vauriot tai onnettomuus ei sattunut esimerkiksi liikennesääntöjen rikkomisen seurauksena.

   

  Liikenne Amsterdamissa

  Liikenne Amsterdamissa saattaa olla erityisen vilkasta kaupungin sisällä ja sen ympärillä, etenkin aamu- ja iltapäiväruuhkien aikaan, kuten myös Pohjanmeren rannoille johtavilla teillä kesäkuukausina. Yksisuuntaisia katuja on keskustassa paljon, eli päivitetty navigaattori on tarpeen. Muista, että Amsterdamissa ja Alankomaiden muissa osissa on paljon pyöräilijöitä tiellä, myös öisin, eli liiku varoen ja pidä silmät avoinna. Jos vuokraat pyörän, käytä turvallisia lukittuja asemia ja riippulukkoja, sillä polkupyörävarkaudet ovat erittäin yleisiä kaupungissa, ja joka viides varastetuista pyöristä päätyy kanaaleihin. Moderni ja hyvin järjestetty moottoriteiden ja pääteiden systeemi kattaa koko maan, eikä teillä ole tietulleja, mikä säästää kuljettajien aikaa ja rahaa. Kaupunkia ympäröi kehätie, josta on pääsy useisiin kaupunkiin johtaviin liittymiin. Ajovinkkejä Amsterdamiin ja muualle Alankomaihin saadaksesi kannattaa tutustua Alankomaiden kuljettajan oppaaseenne, joka antaa vinkkejä ajoetäisyyksistä, liikennesäännöistä, ikärajoituksista jne.

  Pääreitit Amsterdamiin ovat E19 Länsi-Belgiasta, E25 Itä-Belgiasta ja E22, E30 ja E35 Saksasta. Melkein kaikilla moottoriteillä on elektroniset liikennekyltit, jotka varoittavat kuljettajia viivästyksistä tai ruuhkista. Suosittelemme käyttämään navigaattoria tai ajantasaista karttaa, mikäli joudut vaihtamaan vaihtoehtoiselle reitille kesken ajon.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Amsterdamissa

  Amsterdamissa käy yli miljoona turistia autolla vuosittain, joten suunnittele matkasi hyvin etukäteen välttääksesi turhautumista tässä mahtavassa kaupungissa. Vaikka Amsterdamissa on melko helppoa liikkua autolla, ovat pysäköintipaikat kiven alla, etenkin kiireisessä keskustassa. Tästä syystä suosittelemme käyttämään lukuisia Park+Ride (P+R) pysäköintialueita kaupungin laitamilla, ja kaupunkiin jatkamista toimivan julkisen liikenteen avulla. Vaikka pysäköintipaikka on hankala löytää Amsterdamin keskustassa, ei se ole mahdotonta. Hyviä pysäköintialueita ja halleja löydät esimerkiksi tärkeimpien nähtävyyksien läheisyydestä, kuten Anne Frankin talo, Rijksmuseum ja NEMO tiedemuseo ja seuraavilta kaduilta: APCOA Parking Prins & Keizer Vijzelstraat - Hoek Prinsengracht, ParkBee Bertrand Russellstraat ja Q-Park Weesperplein Wibautstraat. Katupysäköinti on osa kaupungin digitaalista pysäköintiohjelmaa ja se on hintavaa, sillä kaupunki haluaa kannustaa julkisen liikenteen ja polkupyörien käyttöä. Parkkiautomaatti on kuitenkin hyvin helppokäyttöinen - syötä rekisterinumerosi parkkiautomaattiin ja maksa kansainvälisellä luottokortilla sillä käteinen ei käy automaatissa.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Amsterdamissa?

  Autonvuokrauksen lisäksi Auto Europe tarjoaa mainion valikoiman asuntoautoja Amsterdamissa. Asuntoauton avulla matkailijat säästävät majoitus- ja ruokakustannuksissa samalla, kun he matkustavat ympäri Alankomaita ja sen kauniita retkeilyalueita. Voit varata asuntoautosi Amsterdamissa nopeasti ja helposti netissä vain muutamalla klikkauksella Auto Europen kotisivuilla tai jos tarvitset avustusta voit soittaa varaustiimillemme, joka auttaa sinua eteenpäin varauksesi kanssa.


  Matkaopas Amsterdam

  Amsterdam on kompakti ja täynnä kulttuuria, ja ulkonäöltään rakennukset, kanaalit ja tulppaanipellot ovat kuin suoraan satukirjasta. Miljoonat matkustajat lankeavat vuosittain Amsel-joen varrella sijaitsevan kaupungin pauloihin. Vuokra-auto Amsterdamista on täydellinen kulkuneuvo liikkumiseen omalla tahdilla kauniilta nähtävyydeltä toiselle, ja saat reissusta heti omaleimaisen voidessasi päättää oman reittisi omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan, kierrä esimerkiksi Alankomaiden suurimmat kaupungit, tee kierros rannikkoteitä pitkin tai ota tavoitteeksesi vierailla niin monessa sadunhohtoisessa linnassa kuin vain ehdit! Sää Amsterdamissa on arvaamaton ja paras vertailukohde onkin Englanti. Vaikka kesän lämpötilat ovatkin keskimäärin mukavasti 22 astetta, ei ole harvinaista, että meren tuulet tuovat äkillisen kylmän rintaman mukanaan. Vaikka talvi on melko kylmä, lunta sataa harvoin ja kevät ja syksy ovat erinomaisia aikoja matkustaa leudon lämpötilan ja vähäisen turistimatkailun takia.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Amsterdamissa

  Koska Alankomaat on niin pieni ja kompakti maa, on autonvuokraus Amsterdamista oiva mahdollisuus kiertää maata laajemmin ja tutustua maan tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kauniisiin maisemiin. Ohessa ehdotuksemme muutamille päiväreissuille Amsterdamin ulkopuolella.

  Delft ja Haag

  Yhdistä Haag ja läheinen Delft samaan päiväreissuun, kohteeseen ajat alle tunnissa Amsterdamista. Lekottele Haagin upeilla rannoilla ja koe kontrasti pilvenpiirtäjien ja vanhankaupungin välillä. Jatka matkaasi Delftiin, viehättävään kaupunkiin täynnä kanaaleita, kirkkoja ja museoita. Hanki matkamuistoksi kuuluisa valkosinistä keramiikkaa. Delft tunnetaan myös Johannes Vermeerin kotikaupunkina, Vermeer on yksi Alankomaiden tunnetuimmista maalareista.

  Keukenhofin puutarhat

  Oletko nähnyt kuvia upeista tulppaanipelloista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa? Kuvat on todennäköisesti otettu täällä, Keukenhofin puutarhassa, joka on ehdoton vierailukohde, mikäli reissuajankohtasi sattuu maaliskuun ja toukokuun välille. Matkaa kertyy ainoastaan noin nelisenkymmentä kilometriä ja olet hujauksessa ympäröitynä yli seitsemän miljoonan tulppaanin väriloistolla, ja voit nähdä yli 800 eri tulppaanilajia! Puutarhassa on myös näyttelyitä ja jos matkustat lasten kanssa, on heille tarjolla muun muassa aarteenmetsästystä, kotieläintila, labyrintti ja leikkipuisto. Vietä täydellinen kevätpäivä Keukenhofissa!

  Maastricht

  Keskiaikainen Maastricht on Alankomaiden vanhin kaupunki, eli on sanomattakin selvää, että tämä kukkuloiden ja metsien ympyröimä kaupunki on vierailun arvoinen pelkästään sen vanhan kaupungin vuoksi. Matkaa yhteen suuntaan kertyy yli 200 kilometriä, eli suosittelemme yöpymistä Maastrichtissa tai sen lähistöllä, jotta päivästä ei tulisi liian raskas matkoineen. Maastricht sijaitsee Belgian ja Saksan välissä, ja navigaattori saattaa lähettää sinut kohteeseen Belgian kautta, eli ole tarkkana reittivalinnan kanssa. Seuraa A2 -tietä Eindhovenista ja pysyt Alankomaiden rajojen sisällä. Jos haluat käydä myös Belgian puolella, on rajanylitysaikeista ilmoitettava varausvaiheessa ja vielä autoa noutaessa.

  Volendam

  Noin kahdenkymmenen minuutin päässä sijaitseva perinteikäs ja kuvankaunis kalastajakylä Volendam ja sen värikkäät puutalot ovat oiva kohde lyhyemmälle päiväreissulle. Jos olet onnekas, saatat nähdä kauniita perinnepukuja, joita jotkut paikalliset asukkaat vielä käyttävät arkipukeutumisessaan. Kalan ystäville hyviä uutisia, ravintolat ja sataman kioskit tarjoavat tuoretta ja herkullista päivän saalista!

  Tekemistä Amsterdamissa

  Amsterdamiin, perinteiden ja innovaation kohtaamispaikkaan, tutustuminen on kuin aikamatka historiaan, joka suorastaan tulvii tyylikästä designia, kauniita puistoja, uskomattomia taideteoksia, mullistavaa arkkitehtuuria ja viehättäviä kanaaleja, jotka tunnetaan nimellä de Grachten. Amsterdamin kanavat ovat merkittävä kaupungin piirre ja yli kaksinkertaisesti tiheämmin asuttuja kuin kanavat Italian Venetsiassa. Tapahtuipa autosi vuokraaminen Amsterdamissa Schipholin lentokentälle tai esikaupunkialueella, ylität matkalla kaupungin keskustaan kolme kanavaa. Pituudeltaan pidemmästä lyhyempään ne ovat nimeltään Prinsengracht, Keizersgracht ja Herengracht. Kanavat ovat yhdistetty pienemmillä vesiteillä ja kaupungissa kulkee yhteensä noin sata kilometriä kanavia. Kaupungissa on lukuisia tutustumisen arvoisia kohteita, joista moni sijaitsee kätevästi Dam-aukion lähettyvillä ja keskustassa.

  • Museumkwartier: Museumpleinilla, Museumkwartierin osassa kaupungin keskustassa on kolme Alankomaiden tärkeintä museota: Rijksmuseum, Van Gogh Museo ja Stedelijk museo. Alueella on myös upea konserttisali, paljon laadukkaita kahviloita, ravintoloita ja hotelleja ja upeita putiikkeja. Alueella oli alun perin rämeinen niitty ja kynttilätehdas, ja se koki täydellisen muodonmuutoksen Rijksmuseumin valmistuttua 1800-luvun loppupuolella. Nykyään Museumspleinia käytetään juhlien, festivaalien ja mielenosoitusten sijaintina ja talvisin lampi jäädytetään luistelukentäksi. Tämä alue on täydellinen kiertelyyn, shoppailuun, kulttuurista nauttimiseen ja herkutteluun.

  • Dam Square: Dam-aukio sijaitsee Amsterdamin historiallisessa keskustassa, ja sen ympäriltä löytyy useita kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten neoklassinen Amsterdamin kuninkaallinen palatsi, toisen maailmansodan uhrien kansallismuistomerkki ja Nieuwe Kerk eli Uusi kirkko. Aukio on suorakaiteen muotoinen, ja se on toiminut monen historiallisen tilaisuuden tapahtumapaikkana.

  • Anne Frankin talo: Anne Frank kirjoitti historiallisen päiväkirjansa merkinnät tässä pienessä Prinsengracht -kanaalin varrella sijaitsevassa talossa. Anne piileksi talon ullakolla yli kaksi vuotta perheensä kanssa, sisäänkäynti ullakolle oli piilossa kirjahyllyn takana. Kiinnijäätyään Anne kuljetettiin Bergen-Belsenin keskitysleirille, jossa hän menehtyi. Otto-isä julkaisi päiväkirjan myöhemmin, ja siitä on tullut yksi maailman tunnetuimmista kirjoista ja se on käännetty yli 60 eri kielelle.

  • NEMO tiede- ja tekniikkakeskus: Yksi Euroopan suurimmista perheille suunnatuista nähtävyyksistä on NEMO, käytännönläheinen tiedemuseo, joka kertoo teknologian tarinan ja miten energia on muokannut maailmaa erittäin vaikuttavalla tavalla. Museo sijaitsee Renzo Pianon suunnittelemassa innovatiivisessa laivanmallisessa rakennuksessa, ja se tutkii useita eri ajatuksia herättäviä aiheita, kuten elämää universumissa, muotoja, energiaa, koneita ja tiedettä läpi aikojen.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Alankomaat turisti-info

  Alankomaiden valtion rautateiden sivut

  Amsterdam turisti-info

  Amsterdamin viralliset sivut

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut