Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Halloween Euroopassa

  Vampyyrit ja noidat ja aaveet -voi ei! Vihdoinkin on se aika vuodesta, jolloin voimme kertoa värisyttävimmistä paikoista matkustaa tämän vuoden Halloweenina. Yhdysvalloista löytyy lukemattomia paikkoja, mutta ne kalpenevat verrattuna kauhistuttaviin kohteisiin Euroopassa. Tutustu näihin kammottaviin kaupunkeihin rauhassa vuokra-autolla ja opi uutta muista kulttuureista uppoutumalla itse uskomattomaan ikivanhoihin aavemaisiin perinteisiin.

  Derby, Englanti

  Voisiko olla parempaa paikkaa juhlia Halloweenia kuin kaupunki lempinimellä 'the Dead Centre of England' - Englannin kuoleman keskus? No, ehkä, mutta mielestämme tämä kaupunki jättää sinut perusteellisesti kauhistuneeksi. Derby oli kaupunki, jossa tapahtui Englannin viimeinen hirttäminen, hukuttautuminen ja paloittelu, sekä kaupungissa tehtiin maan viimeinen kuolemaan puristus. Osallistu aavekävelyyn ja tutustuu kauheisiin vapaana liikuvien henkien, vilpillisten lääkäreiden ja lukemattomien mustan surman uhrien tarinoihin.

  Edinburgh, Skotlanti

  Edinburghia pidetään yhtenä kummittelevimmista kaupungeista Euroopassa ja sen lumoavalla Royal Mile:lla, mahtavalla linnalla, kammottavilla holveilla ja monilla ratkaisemattomilla murhilla, ei ole mikään ihme, että vuosien varrella on tulvinut lukemattomia paranormaalin toiminnan raportteja. Kävele Edinburghin vanhassakaupungissa ja ota askel taaksepäin ajassa. Kätkeytyneenä jokaisen rakennuksen nurkkii on tuhansia tarinoita täynnä kipua ja kärsimystä aatelisten teloituksista, tautien uhreista, tulipaloista, noitavainoista ja sodista.

  Pariisi, Ranska

  Mikä voisi olla enemmän kammottavaa kuin navigointi 170 kilometrin pitkien tunnelien läpi hämärässä Pariisin kaduille? Entä tieto siitä, että nämä tunnelit ovat hautuumaa noin kuuden miljoonan pariisilaisen luille, jotka kaivettiin ylitäysistä kaupungin haudoista 1700-luvun lopulla. Rikkoutuneet hautakivet, tiili ja laasti, ja kyllä - luut, muodostavat seinät, kaaret ja onkalot tässä hyytävässä kuolleiden kaupungissa. Vaikka saattaa olla vaikea löytää paikallisia asukkaita pukeutuneena luoviin pukuihin ja vapaasti ojentamassa karkkeja lapsille, Pariisi saa joka tapauksessa meidän äänen kohteena, joka varmasti 'helistää luita.'

  Transylvania, Romania

  Jos suunnittelet tulevaa matkaa Romaniaan, vietä aikaa vaeltamassa Bran-linnassa, joka tunnetaan myös Draculan linnana ja tutustu tarkemmin karmaiseviin kidutustyökaluihin peräisin 1500-luvulta. Lähellä sijaitsevien Poenarin ja Hunyadin linnoihin liittyy läheisesti yhteen julma nimi historiassa, Vlad III Dracul ja hänen suosittu kidutumuoto, seivästys. Historia niin järkyttävä ja laaja, on vain todennäköisesti synnyttänyt paljon ahdistusta näiden rakennuksien sisällä, joka tunkeutuu rakenteiden läpi. Nykypäivänä pienissä kylissä näiden linnojen ympärillä kerrotaan yhä pelottavia legendoja ja vietetään pitkäkestoisia perinteitä.

  Crucorney, Wales

  Skirrid Inn Crucorney, Walesissa on vanhin maassa ja on tunnettu kummittelusta ja asioista, jotka tapahtuvat yöllä. Rakennuksessa on sanottu kummittelevan yli 180 henkilöin henkien, ketkä hirtettiin ei-niin-arvoisan tuomarin Jeffreysin johdosta ja he ovat tulleet takaisin kostamaan. Hirtto tapahtui portaiden alla ja alkuperäisellä tukipalkilla vielä näkyy pyövelin köyden jäljet. Vaikka tämä kohde ei normaalisti näy 'kummituskohteiden' top kymppilistoilla, uskomme sinun iloisesti yllättyvät aavemaisen toiminnan määrästä, jotka koet varmasti.

  Dublin, Irlanti

  Innostus kelttiläisestä historiasta, Dublin tarjoaa kiehtovan ja romanttisen kokemuksen Halloweenina, joka saa varmasti hiukset seisomaan niskassasi. Varsinaista Samhain festivaalia juhlitaan kaikkialla Irlannissa ja on täydessä vauhdissa koko lokakuun ajan, ja matkustajat voivat odottaa elinvoimaisia karnevaali-tyylisiä paraateja, erikoisia koristeita, kammottavia olentoja kaduilla ja monia muita pirunmaisia tapahtumia suunnattu taikauskoon. Sekoita rakkauteesi kauhuun hieman historiaa ja rohkene kummittelevan Dublinin kierrokselle korostaen muutamia paikallisia kohteita synkimmällä menneisyydellä. Aja vuokra-autollasi konserttihallille ja katso Hitchcockin ikoninen Psycho orkesterin mukana. Tai ehkä haluat tavata muita 'sitkeitä' kauhun harrastajia ja osallistu vampyyriviittakisaan Bram Stoker Dracula Halloween Horror festareilla.

  Praha, Tsekin tasavalta

  Praha, Euroopan goottilainen satu upealla arkkitehtuurialla, kaduilla, makaaberalueilla ja salaperäisellä viehätysvoimalla on paikka, joka laittaa kylmät väreet selkärankaa pitkin minä vuodenaikana tahansa, joten se on täydellinen kohde syksyn retkille. Vain 30 minuutin ajomatkan päässä Prahan keskustasta on Houska Castle; hämmentävä kohde ei ole vain yksi parhaiten säilyneistä oman ajan goottilaista arkkitehtuurin aarteista, vaan sillä on myös utelias rakentannustyyli. Tämä pelottava linnoitus ei ole rakennettu pitämään tunkeilijat poissa, vaan pitämään uhkaavia olentoja sisällä. Yhdessä mielenkiintoisen päätöksen kanssa olla laittamatta oikeita ikkunoita, linna rakennettiin suuren maassa olevan kolon päälle, jonka paikalliset uskoivat olevan 'portti helvettiin'.

  Barcelona, Espanja

  Halloween on kolmipäiväinen juhla Espanjassa, alkaen 31. lokakuuta ja keskittyy Dia de los Muertos- kuolleiden päivään. Hieman vähemmän pelottava ja vähän enemmän henkilökohtainen, nämä kolme päivää on varattu perheille muistaa menetettyjä rakkaitaan ja kunnioittaa edesmenneitä juhlimalla elämän jatkuvuutta monilla vilkkailla juhlilla. Tämä kohde on parhaillaan sen osuudella kuolemaan, tuhoon ja tarinoilla kaikista kaupungissa hajallaan olevista monumenteista. Muinaisten katujen sokkelossa lähellä katedraalia on pieni varjostettu aukio rakennettu keskiaikaisen hautausmaan päälle, joka oli aikoinaan sotajoukkojen alue jota oli myös raskaasti pommitettu italialaisen ilmahyökkäyksen aikana tappaen yli 200 lasta ja pakolaisia. Legendan mukaan vaimeita huutoja kuuluu yhä torilla.Kautta historian monet kulttuurit ovat tunnustaneet viimeisen lokakuun päivän ja ensimmäiset kaksi päivää marraskuussa kuolleiden päiväksi, joilloin he saavat palata maahan ja vaeltaa elävien kesken. Olitpa sitten osa Halloween-juhlintaa on sinusta kiinni, mutta kukin näistä kohteista on mielenkiintoinen syy käydä tutkimassa niitä ja lyömme vetoa, että matkasi loppuun mennessä vältät mustia kissoja, hankaat jäniksen käpälää, lasket 13 asti ja pidätät hengitystä kulkiessa jokaisen hautausman ohi.

  Etsi blogi


  Categories