Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO PARIISI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Pariisi - Löydä täydellinen autosi

  Pariisi, jota usein kutsutaan yhdeksi kauneimmista kaupungeista maailmassa, tai romantiikan kaupungiksi, on kiehtova pääkaupunki Euroopan arvokkaimmalla arkkitehtuurilla. Ranskan pääkaupungin kulttuuririkkaudet tekevät siitä yhden planeetan suosituimmista paikoista, ja ensikertalaiset vierailijat tunnistavat heti Eiffeltornin, joka on luultavasti Euroopan ikonisin maamerkki. Yksi maailman suurista taiteen varastoista, Pariisi on aito ensimmäisen luokan museoiden ja upeiden kirkkojen aarrearkku, kun taas silmiinpistävän visuaalisen kaupungin keskustan ulkopuolelta tulevat vierailijat löytävät laajan joukon värikkäitä ja pohjimmiltaan pariisilaisia kaupunginosia, etenkin Montmartre, Marais, Belleville ja Trocadéro, puhumattakaan kuuluisasta Latin Quarterista. Harva kohde herättää ihmetystä, intohimoa ja houkutusta kuin Pariisi, joka on ollut magneetti taiteilijoille, kirjailijoille ja julkkiksille vuosisatojen ajan. Sen pitkät, puiden reunustamat bulevardit peittävät usein boheemilaisten bistrojen, pienten perheomisteisten leipomoiden ja satoja vuosia vanhojen kahviloiden sokkelon. Autonvuokrauksella Pariisista voit tutustua kauniiseen pääkaupunkiin ja sen ympäristöön kiertomatkalla, sekä lue myös autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Pariisista.

  Auto Europen kautta voit saada parhaita markkinoiden tarjouksia ja suuren valikoiman ajoneuvoja. Autonvuokraus Pariisista onnistuu nyt helposti lukuisista kaupunkitoimistoista, rautatieasemilta tai lentokentiltä. Näin takaamme sinulle parhaan kokemuksen eri autovuokraamoilta, joita ovat sekä tunnetut kansainväliset, että paikalliset yritykset. Valitse ja vahvista vuokra-autosi Pariisissa muutamalla nopealla ja helpolla vaiheella Auto Europen huipputeknologian varausjärjestelmän kautta. Voit saada apua oikean ajoneuvon tai parhaimman tarjouksen valitsemisessa soittamalla palkituille varausasiantuntijoillemme palvelunumeroon, tai lähettämällä heille sähköpostia. He antavat mielellään antavat sinulle kaiken tarvittavan avun, jotta matkastasi Pariisissa ja sen ulkopuolella tulisi mahdollisimman nautinnollinen ja onnistunut. Jos sinulla on enemmän aikaa, älä jää pelkästään pääkaupunkiin, tee kiertomatka Pariisissa ja sen ympäröivillä alueilla!

  Liikenne Pariisissa

  Kuten missä tahansa suurkaupungissa suurella määrällä liikennettä, on parasta välttää ajamista ruuhka-aikana, varsinkin jos matkustat ruuhkaisimpien kaupungin alueiden läpi. Pidä erityistä huolta jalankulkijoista ja suojateistä; pariisilaisille jalankulkijoille on täysin normaalia ylittää tie punaisilla valoilla. Pariisin keskustaa ympäröi kolme suurta tietä; lähemmäksi keskustaa oleva on Périphérique, A86 valtatie kulkee keskustan lähiöiden läpi ja Francilienne kulkee ulkopuolisten lähiöiden läpi. Hyvin huollettujen moottoriteiden ansiosta Ranskassa, maan läpi ajaminen on helppoa aina sen naapurimaihin Belgiaan ja Saksaan asti. Tutustu meidän Ranskan kuljettajan oppaaseen lisätietoja varten ajamisesta Pariisissa. Jos sinulla on aikaa ja haluat nähdä enemmän Ranskaa pääkaupungin lisäksi, voit vuokrata autosi Pariisissa ja käydä monissa muissa mielenkiintoisissa paikoissa, kuten Nantes lähellä länsirannikkoa tai Lyon idässä. Suuntaa muutaman päivän meri- ja aurinkolomalle kohti Nizzaa kauniille Ranskan Rivieralle.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Pariisissa

  Jos suunnittelet jääväsi Pariisin keskustaan, helpointa sinulle olisi pysäköidä autosi hotellin luokse, mikäli sellainen palvelu on tarjolla. Voit myös varata pysäköintipaikan netissä yhdestä lukuisista julkisista parkkialueista, kuten kätevästi sijaitsevat Notre Damen pysäköintialue ja Quai Branly-Eiffel Tower autoparkki. Tien varsilla pysäköinti maanantaista lauantaihin on maksullista klo 9.00 - 20.00 välillä ja yöllä ja sunnuntaisin pysäköinti on ilmaista. Yleisinä vapaapäivinä voit joskus pysäköidä ilmaiseksi tietyillä kaduilla, ja tämä on merkitty keltaisella tarralla, joka löytyy pysäköintimittareista. On tärkeä huomata, että parkkiautomaatit eivät hyväksy kolikoita, vaan sinun on maksettava "Paris Carte"-kortilla, jonka saat sanomalehtikioskeista. Voit maksaa myös luottokortilla tai PaybyPhone-sovelluksen kautta. Lippuautomaatista saat vastineeksi lipun, joka tulee asettaa tuulilasin taakse selvästi näkyville ulkopuolelta. Katupysäköintiä on tavallisesti rajoitettu kahteen tuntiin. Mitä lähemmäksi kaupungin keskustaa olet, sitä enemmän parkkipaikat maksavat ja vapaita paikkoja on vaikeampi löytää.

  Pariisin lentokentät

  Pariisin Charles de Gaullen lentokenttä, ranskaksi Aéroport de Paris-Charles-de-Gaullessa, joka tunnettiin aiemmin nimellä Roissy Aéroport johtuen alueen nimestä, jolla se sijaitsee, on Ranskan suurin kansainvälinen lentokenttä, joka palvelee Pariisia ja Île-de-France aluetta. Koska lentokentän tiloja on laajennettu, se on jaettu kolmeen osastoon ja kuuteen kommuuniin. Charles de Gaullen lentokenttä nimettiin Charles de Gaullen mukaan, kuka ei ollut ainoastaan Ranskan vapaiden joukkojen johtaja toisen maailmansodan aikana, mutta myös perusti Ranskan viidennen tasavallan ja oli Ranskan presidentti vuosina 1959–1969. Lentokenttä sijaitsee 25 kilometriä koilliseen Pariisista, Roissyn kaupungissa. Charles de Gaullen lentokenttä toimii solmukohteena Air France, sekä myös monille halpalentoyhtiöille, kuten Norwegian ja Vueling. Charles de Gaullen lentokenttä on matkustajamäärän mukaan Euroopan vilkkain lentokenttä Lontoon Heathrow'n jälkeen.

  Charles de Gaullen lentokenttä (CDG)
  Osoite: 95700 Roissy-en-France, Ranska.
  Puhelin: +33 1 7036 3950
  Nettisivut: www.parisaeroport.fr

  Pariisin Orlyn lentokenttä, ranskaksi: Aéroport de Paris Orly, on lentokenttä, joka sijaitsee 13 kilometriä Pariisista etelään, osittain Orlyssä ja osittain Villeneuve-le-Roissa, Pariisin eteläpuolella. Ennen Charles de Gaullen kansainvälisen lentokentän rakentamista Orly oli Pariisin päälentokenttä. Vaikka suurin osa kansainvälisestä liikenteestä on siirretty CdG:n kansainväliselle lentokentälle, Orly on edelleen vilkkain ranskalainen kotimaan liikenteen lentokenttä ja toiseksi vilkkain Ranskan lentokenttä matkustajamäärän mukaan. Lentokenttää yhdistää Pariisiin moottoritiet, Air France lentoyhtiön bussit, RATP-bussit (nimeltään OrlyBus) ja Orlyvalin automaattinen metropalvelu, joka yhdistää Antonyn rautatieasemalle, sekä lähitulevaisuudessa suunnitellaan raitiovaunulinjan rakentamista lentokentälle. Yli 33 miljoonaa matkustajaa käytti lentokenttää vuonna 2018, ja se oli 12:sta vilkkain lentokenttä Euroopassa.

  Orlyn lentokenttä (ORY)
  Osoite: 94390 Orly, Ranska.
  Puhelin: +33 892 68 20 66
  Nettisivut: www.parisaeroport.fr

  Pariisin Beauvais-Tille-lentokenttä, ranskaksi Aéroport de Beauvais-Tillé, jota kutsutaan yksinkertaisesti Pariisi-Beauvais lentokentäksi, on yksi kolmesta Ranskan pääkaupunkia Pariisia palvelevasta kansainvälisestä lentokentästä. Beauvaisin lentokenttä sijaitsee Tillen kunnassa, Picardyn alueella lähellä Beauvaisin kuntaa, 85 kilometriä luoteeseen Pariisista. Tätä lentokenttää palvelevat pääasiassa halpalentoyhtiöt Ryanair ja Wizz Air. Pariisin ja Beauvaisin lentokenttä käsitteli 3 787 086 matkustajaa vuonna 2018.

  Beauvais-Tillén lentokenttä (ORY)
  Osoite: Route de l'aéroport, 60000 Tillé, Ranska.
  Puhelin: +33 1 7036 3950
  Nettisivut: www.aeroportparisbeauvais.com

  Tekemistä Pariisissa

  Pariisin, joka on ollut kulttuurimekka vuosisatojen ajan, on yksi planeetan suosituimmista turistikohteista ja ensimmäinen valinta kaikelle innovatiivisille tapahtumille taiteen, huippumuodin, kirjallisuuden ja ruokakulttuurin maailmassa. Vilkkaiden kahviloiden ja lukuisten kauppojen joukossa, jotka reunustavat kaupungin jäljittelemätöntä ulkomuotoa, löytyvät monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, joista suurin osa ovat maailmankuuluja nimiä ja ovat miltei aina useimpien matkustajien matkalistan kärjessä. Autonvuokraus Pariisista vie sinut sen upeimpien nähtävyyksien kautta alueen maaseudulle, ja voit nauttia tästä kaikesta omaan tahtiin!

  • Louvre: Louvre, entinen linnoitus ja kuninkaallinen palatsi, on yksi maailman kunnioitusta herättävimmistä museoista, seitsemännen vuosisadan historian aarrekammio 1800-luvun puoliväliin saakka. Idän ja lännen muinaiset esineet kiinnittävät huomiota Leonardon ja Vermeerin mestariteoksien kanssa. Vaella päämäärättömästi gallerioiden sokkeloissa kompastut todennäköisesti keisarilliseen juhlasaliin tai sfinksiä sisältävään kammioon. Jos haluat vierailla tämän museon jokaisessa huoneessa, tämä voi kestää noin kolme päivää! On upeaa ja helppoa eksyä Louvreen, mutta täällä on muutamia erityisen mahtavia huoneita, joita et halua jättää välistä. Muista, että Louvre on loppujen lopuksi ranskalainen museo, jonka kokoelmat ovat valinneet sen hallitsijat. Ranskan historian siipi sisältää parhaat esimerkit maan mestariteoksista. Kun astut keskushalliin, joka yhdistää ranskalaisen uusklassisen ja romanttisen ajanjakson kaksi pääkamaria, älä unohda katsoa ylös. Salle des Sept-Cheminées katto, jonka kattoikkunaa ympäröi kuvanveistäjä Francisque-Joseph Duretin stukkihahmot, on ihanaa katseltavaa. Sullyn siivessä 2000 vuotta vanhat veistokset kertovat sinulle, miten kivi herää eloon. Museon ja siiven kaksi suurta naisveistosta, "Venus de Milo" ja "Winged Victory of Samothrace", ovat hellenistisiä mestariteoksia. Leonardo da Vincin kuuluisa Mona Lisan teos löytyy Denonin siivestä, jossa voit nähdä myös muita länsimaisia maalauksia.

  • Pompidou-keskus: Renzo Pianon ja Richard Rogersin suunnittelema Pompidoun keskus on 1900-luvun arkkitehtuurinen ihme, jonka tunnistaa välittömästi ulkoisista liukuportaistaan ja valtavista värillisistä putkistaan. Se on kansallisen nykytaiteen museon kotipaikka ja on kansainvälisesti tunnettu 1800-1900-luvun taiteen kokoelmista. Ikonisten taiteilijoiden teokset esitetään kronologisesti kahdessa osassa: nykyaikainen ajanjakso 1905–1960 (Matisse, Picasso, Dubuffet jne.), ja nykyajanjakso vuodesta 1960 nykypäivään (Andy Warhol, Niki de Saint Phalle, Anish Kapoor, jne.). Pysyvien kokoelmien lisäksi ylimmässä kerroksessa järjestetään vuosittain kansainvälisesti tunnettuja näyttelyitä, joissa vierailijat voivat nauttia henkeäsalpaavasta näkymästä Pariisiin ja sen kattojen ylle. Tarjolla on kaikki mitä tarvitset viettääksesi miellyttävän puolipäivän tai jopa päivän museossa: syö Le Georgesissä, opi lisää julkisessa tietokirjastossa ja pidä tauko selaamalla museon lahjakaupan hyllyjä. Atelier Brancusi esittelee keskustan juurella ainutlaatuisen kokoelman tämän taiteilijan teoksista, kenellä oli merkittävä rooli modernin kuvanveiston historiassa. Sisäänpääsy museoon on ilmaista jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

  • Père-Lachaisen hautausmaa: Père Lachaisen hautausmaa on saanut nimensä kuningas Ludvig XIV:n rippi-isältä, pappi François d'Aix de La Chaiselta. Se on Pariisin arvostetuin ja vierailluin hautausmaa, joka avattiin vuonna 1804. Pariisin 20:ssa kaupunginosassa sijaitseva 44 hehtaarin suuruinen hautausmaa sisältää 70 000 hautaa. Hautausmaa on sekoitus Englannin puiston ja pyhäkön välillä. Edustettuina ovat kaikki hautajaistyypit: goottilaiset hautat, Haussmanin hautakammot, muinaiset mausoleumit jne. Vihreillä poluilla vierailijat kävelevät kuuluisten miesten ja naisten hautauspaikkojen ohi, kuten Honoré de Balzac, Guillaume Apollinaire, Frédéric Chopin, Colette, Jean-François Champollion, Jean de La Fontaine, Molière, Yves Montand, Simone Signoret, Jim Morrison, Alfred de Musset, Edith Piaf, Camille Pissarro ja Oscar Wilde. Kun lähestyt hautausmaata bd de Ménilmontantia pitkin, on vaikea ohittaa kaupungin viimeisintä monumenttiä aux Morts Parisiens de la Première Guerre Mondiale, joka paljastettiin hautausmaan länsimuurin ulkopuolella 11. marraskuuta 2018, ensimmäisen maailmansodan satavuotisjuhlavuotena. Mahtava 280 metrin pituinen, mustasta metallista valmistettu paneeli, johon on kaiverrettu taisteluissa kuolleiden 94 415 tunnetun pariisilaisen ja vielä 8000 kadonneen nimet, on koko bulevardin pituinen.

  • Jardin du Luxembourg: Tällä muodollisilla terasseilla, kastanjapuilla ja rehevillä nurmikoilla varustettu kaupungin keskustassa sijaitseva keidas on erityinen paikka pariisilaisten sydämessä. Napoléon omisti 23 kauniisti asetettua Luxemburgin puutarhan hehtaaria Pariisin lapsille, ja monet asukkaat viettivät lapsuutensa 1920-luvulla kahdeksankulmaisella Grand Bassin lammella, katselemalla nukkeja nukketeatterissa Théâtre du Luxembourg, karusellissa tai ratsastamalla poneilla. Kaikki nämä aktiviteetit ovat edelleen täällä tänään, samoin kuin modernit leikkikentät sekä urheilu- ja pelipaikat. Puutarhan eteläpuutarhoissa kasvaa kymmeniä omenalajikkeita, kun taas mehiläiset ovat tuottaneet hunajaa lähellä olevassa Rucher du Luxemburgissa 1800-luvulta lähtien. Puutarhat ovat taustaa Luxemburgin palatsille, joka rakennettiin 1620-luvulla Marie de Médicille, jotta hän pystyisi hillitsemään kaipausta Firenzen Pitti-palatsiin, jossa hän vietti lapsuutensa. Vuodesta 1958 lähtien palatsissa sijaitsee senaatti, Ranskan parlamentin ylähuone, ja toisinaan on nähtävillä opastetulla kierroksella. Palatsin itäpuolella on Italianate, 1630-luvulla rakennettu Fontaine des Médicis, koristeellinen kalalampi. Museossa järjestetään joskus väliaikaisia taidenäyttelyitä. Jos aiot piknikille, tuo mukanasi huopa, sillä tyylikkäästi hoidetuille nurmikoille ei saa istua etelässä olevan pientä alueetta lukuun ottamatta. Tee sen sijaan kuten pariisilaiset tekevät ja istu yhdelle ikonista 1923-luvun vihreistä metallituoleista.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Pariisissa

  Pariisissa on laaja valikoima tekemistä, sillä sekä Ranskan pohjois-, että länsirannikko sijaitsee melko lyhyen matkan päässä. Pariisi on myös täydellinen tukikohta tutustua joihinkin maan moniin muihin historiallisiin kaupunkeihin Ranskan moottoritiejärjestelmän laadun ja tehokkuuden vuoksi. Autovuokraamot Pariisissa löytävät sinulle varmasti sopivimman auton riippuen siitä, minne suuntaat lomasi aikana. Valitse joko toinen kaupunkimatka, tai tutustu loputtomaan maaseutuun ja sen kulttuuriin.

  Versailles

  Vierailu Versaillesissa on monien Pariisiin matkustavien matkalistan kärjessä, ja ottaen huomioon, että palatsi ja sen laajat alueet muodostavat yhden planeetan rehevimmistä kuninkaallisista asuinalueista, ei ole vaikea ymmärtää miksi. Päivämatkan suunnittelu Pariisista Versaillesiin on melko suoraviivaista, mutta haluat ehdottomasti tehdä suunnitelmastasi mahdollisimman tarkan. Riippumatta siitä, milloin tai miten vierailet Versaillesissa, löydät itsellesi loputtomasti tekemistä koko päiväksi. Vaikka vierailu Versaillesissa mainitaan usein yhdeksi tekemisen kohteiksi, kun keskustellaan yleisemmistä nähtävyyksistä Pariisissa, kartano on selvästi valtava. Jopa itse Versaillesissa on paljon tekemistä, ja suurin osa Versaillesiin suuntautuvista matkoista ei pysty kattamaan niitä kaikkia. Muista asettaa etusijalle henkilökohtaisen luettelosi käyntikohteet Versaillesissa varmistaaksesi, että et menetä mitään sinulle tärkeätä. Versaillesin palatsissa kiertäminen kuuluu tietysti monien matkaluettelon kärkeen. Suurin osa Versaillesissa vierailevista tuntee jo etukäteen sen tunnetuimman huoneen, Peilien hallin, ja monet muut kullatut alueet ovat myös avoinna yleisölle, mukaan lukien State Apartments ja Royal Chapel. Jos haluat epätoivoisesti päästä kulissien taakse ja nähdä enemmän Versaillesin 2300:sta huoneesta, kuin vain ne suurelle yleisölle avoimet, jotkut opastetut kierrokset tarjoavat pääsyn rajoitetuille alueille lisäämällä samalla vaikuttavan määrän kontekstia Versaillesin vierailulle. Grand Trianon on uskomattoman kaunis, mutta sieltä löytyy paljon vähemmän tunnettua tyylikkyyttä, kuin mitä koet kokonaisvaltaisessa palatsissa. Sijoitettuna hiljaiseen nurkkaukseen rönsyilevällä luonnolla, Grand Trianossa tunnet maailmojen olevan kaukana Versaillesin kiireestä. Queen's Hamlet koostuu maaseututalojen kokoelmasta, joka rakennettiin keinotekoisen järven ympärille, ja Marie Antoinetten aikana se toimi toimivana maatilana, jossa oli runsaasti eläimiä ja peltoja, joiden tarkoituksena oli kouluttaa kuninkaallisia lapsia. Itse Marie Antoinette käytti aluetta rentoutumiseen tai pienten tapaamisten isännöintiin.

  Reims

  Yli 800 vuotta vanha goottilainen katedraali, kunnialliset samppanjaluolat, leikkisä Art Deco -tyyli ja elinvoimainen jalankulkijavyöhyke tarjoavat Reimsissa vierailijoille paljon. Suurnopeusjunaverkoston takia kaupungin saavuttaa vain 45 minuutissa Pariisista tai puolessatoista tunnissa autolla, mikä tekee siitä helpon kohteen päivämatkalle. Reimsilla on myrskyisä historia, jossa kruunattiin Ranskan kuninkaita, Champagne kaadettiin ensimmäisen kerran, toisen maailmansodan tuhot kohtasivat ihmeellisiä jälleenrakennuksia ja missä saksalaiset antautuivat virallisesti vuonna 1945 ja saattoivat toisen maailmansodan päätökseen Euroopassa. Kaupungin nähtävyydet antavat sinulle informatiivisen, viihdyttävän katsauksen koko tarinaan. Aloita Reimsin katedraalista, joka on loistava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja on yksi Euroopan suurimmista kirkoista. Neljän eri arkkitehdin johdolla rakennettu kirkko aloitettiin noin vuonna 1211 ja valmistui pääosin vain 60 vuotta myöhemmin. Nopean käänteen ansiosta se on huomattava yhtenäisyydestään ja harmoniastaan. Kuninkaallisen kruunaamispaikkana se on Ranskassa kuin Westminster Abbey Englannille. Reims tarjoaa monia mahdollisuuksia käydä maailmankuuluissa samppanjakellareissa. Kaikki perivät sisäänpääsymaksun ja useimmat vaativat varauksen. Kaikista kellareista Martel tarjoaa henkilökohtaisimman ja parasta vastinetta kiertueellaan. Taittingerillä ja Mummilla on vaikuttavimmat kellarit (Mumm on myös lähellä kaupungin keskustaa, ja se tarjoaa yhden parhaista luolamatkoista). Minne ikinä menetkin, tuo villapaita, jopa kesällä, koska luolissa on viileää ja nihkeää. Jos päädyt kaupunkikiertueellasi samppanjakellariin, pidä silmällä ruusuisia keksejä - kevyitä, ruusunvärisiä muna- ja sokerikeksejä, joita on valmistettu täällä vuodesta 1756. He ovat paikallisten suosikkivälipaloja lasillisella samppanjaa. Toisen maailmansodan harrastajat nauttivat antautumisen museosta (Musée de la Reddition), jossa kaikki tapahtui. Museolla on laaja esinekokoelma, mutta jännittävin näky on sotahuone, jossa Eisenhower hallinnoi liittolaisten operaatioita, ja jossa sodan eurooppalainen osa lopulta loppui. Noin 65 prosenttia Reimsistä tuhoutui sodan aikana ja osa kaupungin keskustasta rakennettiin kokonaan uudelleen 1920-luvulla.

  Gâtinais Français luonnonpuisto

  Luonnonpuisto Pariisin kaakkoisosassa, Gâtinais français on todellinen visuaalisten kontrastien alue, jossa metsät ja maatalousmaat sulautuvat yhteen. Plateaux, tasangot ja laaksot ovat ominaisiasen maisemille, joita ylittävät kolme jokea ja yksi pääuoma, Seine. Ranskan Gâtinaisin alueellinen luonnonpuisto, jonka pinta-ala on 63 560 hehtaaria, ulottuu Ile-de-France-alueen kahden departementin, Essonnen ja Seine-et-Marnen yli. Tuhannen metsäaukion ja hiekkakiven maana tunnettu Fontainebleaun ja Rambouilletin metsämassiivien välissä sijaitsevalle alueelle on ominaista vastakkaiset maisemat, vuorottelevat metsät, laaksot ja joet, lahdet ja maatalouden tasangot, kiviset alueet ja hiekkakivikylät. Hiekkainen maaperä mahdollistaa monien kasvien viljelyn, mukaan lukien kressoni ja piparminttu, paikallisen maaperän tuotteita sekä monia lääkekasveja. Sen hiekkakivisessä maaperässä on mahdollista rakentaa pieniä taloja, joita löytyy pienistä viehättävistä kylistä, jotka sijaitsevat puistossa. Vierailujen suhteen Gâtinaisia ei kannata aliarvioida, koska sen alueelta löytyy muun muassa kulttuuritiloja, Barbizon-maalareiden laitosmuseo, Jean-François-hirssipaja, Jean Cocteaun talo tai toisella alueella Flying Museum Salis on omistettu lentokoneiden maailmalle. Täältä löytyy myös kirkkoja, kappeleita ja linnoja, joilla on merkittäviä puutarhoja (Courances ja Chamarande), mutta myös maatiloja sekä taiteilijoiden ja käsityöläisten työpajoja. Heille, ketkä haluavat liikkua, Île de loisirs de Buthiers ja Seine-Ecolen loisirs base tarjoavat laajan valikoiman aktiviteetteja vedellä tai maalla (maastopyöräilyä, jousiammuntaa, kiipeilyä jne.). Patikoinnin, pyöräilyn tai ratsastuksen fanit nauttivat myös tästä vihreästä ympäristöstä. Ja suurta jännitystä hakevat voivat myös kokeilla akrobranchea. Täältä löytyy tarpeeksi ohjelmaa ja monia retkiä makusi mukaan!

  Matkustaminen Pariisissa

  Jos et ole kovin varma ajamisesta Pariisissa, voit valita itsellesi pienen auton, joka sopii kaupungin liikenteeseen ja kapeille kaduille. Autovuokraamot Pariisissa tarjoavat ajoneuvoja jokaiseen tarpeeseen. Pariisin julkisen liikenteen verkosto palvelee koko kaupunkia ja sen lähiöitä. Ensimmäisen linjan avaamisen jälkeen vuonna 1900 Pariisin metroverkostosta on kasvanut kaupungin eniten käytetty paikallinen liikennejärjestelmä, joka kuljettaa lähes 6 miljoonaa matkustajaa päivittäin. Métrolla on 16 linjaa ja noin 300 asemaa, mikä on halvin, helpoin ja nopein tapa kiertää Pariisia. Asemat ovat merkitty suurella keltaisella M-kirjaimella, ja junat kulkevat joka päivä. Métropalvelu kulkee säännöllisesti koko päivän ajan jopa kahden minuutin välein aamu- ja iltaruuhka-aikoina. Pariisilla on monia linja-autoreittejä, joista useita kulkee kaupungin keskustan läpi ja Seinejoen varrella, yhdistymällä usein metrolinjoille. Kaikkien linjojen aikataulut ilmoitetaan kaikilla kaupungin bussipysäkeillä olevilla elektronisilla näytöillä ja liput tulee leimata linja-autoissa olevissa laitteissa. Noctilien yöbussiliikenne toimii klo 12:30–5:30 välillä ja lähes 50 linjaa kulkee kaupungin läpi. Pariisissa on neljä ympäristöystävällistä raitiovaunulinjaa (T1, T2, T3 ja T4), jotka palvelevat kaupungin keskustaa. Raitiovaunuliput ovat samat kuin kaupungin Métro- ja RER esikaupunkijunille. Pariisin esikaupunkiliikenteen rautatieyhtiöllä RER on samanlainen aikataulu kuin Metrolla, ja heillä on viisi linjaa, jotka palvelevat kaupunkia ja Pariisin Ile-de-France -aluetta. Alueellinen junaliikenne lähtee Pariisin suurimmilta rautatieasemilta (Nord, Est, Lyon, Austerlitz, Montparnasse ja Saint-Lazare), lippuja saatavilla Ile-de-France -pisteistä ja automaattisista lippuautomaateista juna-, metro- ja RER-asemilla. Takseja on Pariisissa runsaasti, ja virallisissa ajoneuvoissa on Taxi Parisien merkki.

  Voinko vuokrata asuntoauton Pariisissa

  Jos et halua yöpyä hotelleissa tai käyttää muita majoituksia, harkitse sen sijaan asuntoautoa Pariisissa. Valitse matkallesi sopivin asuntoauto ja vietä unohtumaton loma juuri niin kuin itse haluat. Suuntaa Pariisin jälkeen kiertomatkalle Ranskan muihin kaupunkeihin! Ranska on täynnä kauniita paikkoja, uskomatonta historiaa ja he itse rakastavat karavaanarielämää. Mikä tarkoittaa, että he tarjoavat erinomaiset palvelut asuntoautoille, niitä on helppo löytää ja tarjolla on loputon valikoima!

  Käytännöllisiä linkkejä

  Pariisin turisti-info