Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Viisi vihreää Italian monumenttia

  Jos ihanteellinen loma sinulle sisältää paljon nähtävyyksiä ja sekä ihmisen kekseliäisyyden, että henkeäsalpaavan luonnon ihailua, Italia on ehdottomasti kohteesi. Tiedostat, että luonto on suurin taiteilija koskaan, kun ymmärrät, millainen varallisuus Italialla on tarjota.

  Puut, kaikki niiden loisto, ovat eläviä, jotka ovat nähneet monia tapahtumia niiden, joskus useiden tuhansien vuosien varrella. Perinnön säilyttäjät ylpeinä loivat monumentaalisten puiden rekisterin, jotka kaikki ovat kuuluisia kosta, iästä tai yksinkertaisesti tärkeiden historiallisten tapahtumien ansiosta. Jotkut niistä on tuotu esille jopa runoilijoiden ja kuuluisien kirjailijoiden toimesta. Nämä historialliset puut voidaan nähdä monilla Italian alueilla ja keskitymme viiteen kuuluisaan paikkaan, joissa voi ihailla niitä.

  Matkamme alkaa Lurasista Sardiniassa, noin 25 kilometrin päässä Olbiasta, jossa saamme tarkkailla oliivipuiden kuningasta, S'Ozzastru. Sen arvioidaan olevan 3000 ja 4000 vuoden välillä, jonka ympärysmitta on noin 12 metriä ja korkeus lähes 14 metriä. Paikalliset 'kunnioittivat' sitä ja S'Ozzastru julistettiin luonnon muistomerkiksi vuonna 1991 ja se pääsi kahdenkymmenen vanhimman Italian puun luetteloon Sardinian edustajana.

  Sardiniasta Sisiliaan, saarikiertue vie meidät Etna-puistoon, Sant'Alfion kaupungin alueelle, joka on koti ns 'Sadan hevosen kastanjalle'. Tunnetaan kasvitieteellisesti nimellä 'Castanea sativa Miller', puu on iältään 3000 ja 4000 vuoden välillä. Sen vaikuttava runko on noin 22 metriä leveä, kun taas sen korkeus on lähes yhtä suuri. Sen utelias nimi tulee paikallisesta legendasta, jonka mukaan 1400-luvulla kuningatar Joanna I Anjoun yhdessä hevosmiesten kanssa löysivät suojan oksien alla äkilliseltä ja voimakkaalta myrskyltä.

  Sisiliasta me pääsemme Calabriaan, täsmällisemmin Catanzaron maakuntaan, joka sijaitsee Curingan kunnassa. Täällä saamme katsella jättiläistä plataania, joka ylpeilee 18 metrin ympärysmitalla ja jonka ikä on vaikea arvioida, mutta se on todennäköisesti tuhat vuotta vanha. Jättiläinen plataani näyttää erityisen houkuttelevalta talvella, kun sen paljaat oksat kietoutuvat ja näyttävät erityisesti aavemaiselta vasten hopeaa taivasta. Sen olivat todennäköisesti istuttaneet läheisen Hermitage Sant'Elian munkit ja se sijaitsee tiheän mäntymetsän lähellä.

  Suuntaamme pohjoiseen Keski-Italiaan nähdäksemme puun, jonka sanotaan olevan nimetty yhden rakkaan pyhimyksen mukaan maailmassa, Beech St. Francis. Puu sijaitsee Rivodutrissa, pienessä kukkulakaupungissa Rietin maakunnassa. Puu on kaksi metriä leveä ja 9 metriä korkea. Tähän 250 vuotta vanhaan puuhun on liitetty legenda, joka juontaa juurensa Poverello Assisilaisen elämästä. Sen kierrettyjen oksien muodon uskotaan puun itse taivuttaneen pyhimyksen suojaksi voimakkaan myrskyn aikana. Muoto on varsin erikoinen puulle, joka normaalisti kasvattaa pitkiä ja hoikkia oksia.

  Me päätämme vihreiden monumenttien matkan kaupunkipuistoon. Torinossa löydämme Leopardipuiston, joka on pieni eikä erityisen kuuluisia, mutta sieltä löytyy useita melko suuria puita. Näitä ovat viikunapuut, jalavat, hevoskastanjat ja lopuksi kaksi kaunista punapuuta. Puut ovat valtavia, jotkut jopa vaikuttavat 35 metriä korkeat ja jonka rungon ympärysmitta on jopa viisi metriä. Suuret puut juontavat juurensa 1900-luvun alkuun, mutta kukaan ei tunne innokasta puutarhuria, kuka ne istutti.Suunnittele loma Auto Europen avulla ja löydä nämä upeat vihreät ihmeet. Nauti lumoavasta Italian maaseudusta ja kerro meille, miten pidit sitä!

  Etsi blogi


  Categories