Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO OLBIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Olbia - Parhaat hinnat Auto Europella

  Olbia on satama- ja lentokenttäkaupunki Sardinian saaren koillisosassa. Kaupungilla on pitkä historia, ja vaikka nykyään sitä pidetään useimmiten kauttakulkukohteena matkustajille, ketkä saapuvat tai lähtevät Sardiniaan, Olbialla on tarpeeksi viehätysvoimaa, joka ansaitsee jonkin verran huomiota. Olbian kaupunki, joka sijaitsee luonnollisella lahdella silmiinpistävällä kauneudella ja jota reunustavat kauniit Tavolaran ja Molaran saaret, on suosikki kohde heille, ketkä haluavat viettää lomaa kosketuksessa luonnon, meren ja kauniiden rantojen kanssa. Olbialla ei kuitenkaan ole ainoastaan luonnollisia arteita: itse asiassa kaupungin laitamilla voit ihailla "Sa Testan" pyhää nuragista kaivoa ja "Su Monte de s'Apen" jättiläisen hautaa, tai roomalaisten valloittaman Olbian jäänteitä roomalaisten kylvyillä ja akveduktilla. Olbia jätetään usein huomiotta Costa Smeraldan rannikon varjossa, mutta sillä on enemmän tarjottavaa, kuin mitä ensisilmäyksellä huomaa. Katso sen teollisten laitamien ohi ja näet ihastuttavan kaupungin, jonka centro storico (historiallinen keskusta) on täynnä putiikkeja, viinibaareja ja kahviloiden reunustamia piazzoja. Olbia on virkistävän aito ja edullinen vaihtoehto verrattuna tarkoituksella rakennetuihin lomakohteisiin, jotka ulottuvat pohjoisesta ja etelään. Vaikka käytätkin kaupunkia enimmäkseen kauttakulkukohteena, hyödynnä matkasi aikana myös edullista autonvuokrausta Olbiasta ja lähde matkaan ympäri saarta.

  Varaa itsellesi auto Olbiassa Auto Europen kautta, koska tarjoamme markkinoiden edullisemmat tarjoukset parhaan hintatakuun ansiosta. Yrityksemme on toiminut autonvuokrauksen välityspalvelun alalla vuosikymmenien ajan ja meillä on laaja kokemus edullisten hintojen neuvottelusta ja hyödyllisistä vuokrausehdoista alan tärkeimpien vuokraamojen kanssa. Jos sinulla on joko muutama tunti tai haluat viettää päivän tai kaksi Olbiassa, täältä löytyy paljon nähtävää ja tekemistä. Muista tutustua kaupungin kahteen kirkkoon ja sen arkeologiseen museoon ja rikastuta historiallista tuntemustasi ennen kuin matkaat kaupungin suosituimpaan kohteeseen, Corso Umbertoon. Täällä voit vaeltaa sen vilkasta ja eloisaa kauppojen reunustamaa katua pitkin, joka johtaa kauniille ranta-alueelle, josta on upea merinäköala. Jatkaessasi löydät pian itsesi rauhallisemmalla Piazza Margheritalla, josta löytyy ja voit tutkia viehättäviä vanhoja kivirakennuksia. Huomaat, että vaikka monet alueet, kuten Corso Umberto, houkuttelevat eniten turisteja, todellinen viehätys löytyy piilotettujen piazzojen etsinnässä. Selkeänä ja aurinkoisena kesäpäivänä ei ole parempaa ideaa, kuin käydä rauhallisella kävelyllä monilla sen monista sivukaduista ja löytää piilotettuja kojuja ja aarteita matkan varrella. Jos päätät käydä Olbiassa, huomaat varmasti, että se on muistamisen arvoinen matka.

  Liikenne Olbiassa

  Ajaminen Olbiassa on hyvin yksinkertaista: kaupunki on inhimillisessä mittakaavassa ja siksi liikenne on maltillista. Autolla liikkuminen ei ole ongelma ja suhteellisen yksinkertaista. Tiet kaupungissa ja sen ympärillä ovat yleensä hyvin vähäliikenteisiä, pois lukien sesonkiajat kesäisin, ja ne kulkevat henkeäsalpaavien maisemien halki. Moniin kohteisiin pääsee kuitenkin vain autolla, koska kaikkia kaupungin tai saaren osia ei palvele julkinen liikenne. Sardinialla ei ole moottoriteitä, vaan ainoastaan valtateitä, jotka yhdistävät Cagliarin Sassarin Nuoron Oristanon ja Olbian kaupungit. Ole varovainen ajaessasi sisämaassa, koska voit kohdata tiellä lammas- tai lehmäjoukkoja. Voit halutessasi tutustua muihin liikennesääntöihin Italiassa kuljettajan oppaastamme.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Olbiassa

  Kaupungissa, lentokentällä, rautatieasemalla ja satamassa on olemassa maksullisia vartioituja pysäköintialueita, jotka voi myös varata etukäteen verkossa. Keskustassa on pysäköinti melko helppoa, mutta tilanne muuttuu kesällä, kun turistit piirittävät tämän Sardinian kaupungin, joka on Costa Smeraldan pääsatama. Kaupungin keskustasta, niin kuin muuallakin Italiassa, löytyy liikenteeltä rajoitettu alue, jonne ei saa ajaa ilman lupaa. Alueelle on asennettu lukuisia liikennekameroita, jotka ottavat sinusta kuvan ja lähettävät sakkomaksun perässä. Vältä siis ajamista keskustassa ja pidä silmällä kaikkia liikennemerkkejä. Sinisellä värillä merkityille alueille saa pysäköidä maksusta, keltaisille kielletty. Rantojen läheisyydessä paikat eivät välttämättä ole merkitty selkeästi, mutta yleisesti voit pysäköidä autosi kaikkialle, ellei toisin liikennemerkeillä mainita.

  Olbian lentokenttä

  Olbian lentokenttä Sardinian Costa Smeraldassa tarjoaa matkustajille suuren valikoiman Euroopan kohteita. Halpalentoyhtiöt, kuten Easyjet, yhdistävät Sardinian moniin suuriin kaupunkeihin Euroopassa. Muutamat lentoyhtiöt tarjoavat myös Sardinian kaupunkien välisiä ja kotimaisia lentoja. Olbian lentokentältä löytyy kaikenlaisia palveluja, kuten ravintoloita ja baareja, pankkiautomaatteja, ilmainen WiFi tietyillä alueilla ja kokoushuoneita, joissa voi järjestää kokouksia ja kopiointi-, faksaus- ja Internet-palveluita. Olbian lentokenttä on vain neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Yhdessä sataman kanssa se edustaa kansallisen ja kansainvälisen matkailuun porttia kaikille, ketkä suunnittelevat matkaa Costa Smeraldassa ja saaren koillisosassa. Lentokentällä on lukuisia palveluita, voit pysäköidä autosi maksullisesti lentokentän parkkipaikoille, mahdollisuus vuokrata auto tai polkupyörä, kauttakulkumatkailijoille on varattu matkatavarahuone, joka on avoinna klo 7:00 - 22:00 välillä. Lisäksi polkupyöräilijöille on tarjolla täysin varustettu asema pientä polkupyörän ylläpitoa varten erityisellä alueella ja voit varastoida mukaasi Sardinian tiekarttoja ja pyöräilyoppaita.

  Olbian lentokenttä (OLB)
  Osoite: 07026 Olbia, Olbia-Tempion maakunta, Italia.
  Puhelin: +39 0789 563444
  Nettisivut: www.geasar.it

  Tekemistä Olbiassa

  Olbia on asukkaiden lukumäärän perusteella Sardinian neljänneksi suurin kunta. Se on kasvava teollisuus- ja kaupallinen keskus, joka on onnistunut tekemään turismista yhden vahvuuksistaan. Olbian historiallinen keskusta on erittäin kaunis muistomerkkien ja historiallisten rakennusten kanssa. Ranta-alueella voi kävellä ja rentoutua ostoksia tehdessä monissa kaupoissa ja käsityöliikkeissä. Voit maistaa erinomaista sardinialaista ruokaa, joka on täynnä erityisiä ja herkullisia annoksia, jotka perustuvat tuoreeseen kalaan. Autonvuokraus Olbiassa auttaa sinua matkustamaan ympäri kaupunkia ja näkemään kaikki suosituimmat ja kiinnostavimmat nähtävyydet. Listasimme tälle sivulla muutaman, joita sinun ei tule jättää välistä!

  • Saint Simplicion basilika: Näe yksi Sardinian merkittävimmistä keskiaikaisista muistomerkeistä, joissa sijaitsevat kauniit taideteokset ja Olbian suurin vuosittainen festivaali. San Simplicion basilika on alueen parhaiten säilyneitä romaanisista kirkoista. Vaikka sen ulkoasua on aliarvioitu, kirkossa on useita mielenkiintoisia kappaleita, mukaan lukien arvokas pyhimyksen patsas. Kirkolla on myös tärkeä rooli Festa di San Simpliciossa, joka on yksi Sardinian suurimmista uskonnollisista festivaaleista. Kirkko rakennettiin 1100-luvun lopun ja 1200-luvun alkupuolella, suoraan Olbian tuolloisen kaupungin muurien ulkopuolella. Se rakennettiin aiemman kirkon tilalle, joka oli omistettu samalle pyhimykselle, San Simplicion marttyyripiispalle. Ihaile kirkon ulkoasua hetken. Kirkon rakennettiin melkein kokonaan graniitista, yksinkertainen muotoilu sisältää yhdistelmän Toscanan ja Lombardin arkkitehtuurisia tyylejä. Tutustu portaalin vasemmalle puolelle marmoriselle korokkeelle, joka kuvaa Jeesuksen Kristuksen saapumista Jerusalemiin. Sisällä kirkossa on kolme keskilavaa erotettu kaarilla, joita pitävät ylhäällä pylväät. Pidä silmällä kaksi freskoa 1300-luvulta alttarikomerossa. Vasemmalla puolella olevan freskon uskotaan kuvaavan San Simpliciota, kun taas oikealla puolella on San Vittore. Älä jätä välistä kirkon vanhinta ja arvokkainta San Simplicion patsasta, joka sijaitsee alttarin alla. Paras aika vierailla kirkossa on Festa di San Simplicion festivaalin aikana toukokuussa. San Simplicion basilika sijaitsee Olbian keskustassa, San Simplicion ja Fausto Nocen katujen kulmalla. Kirkko on avoinna päivittäin, säännöllisesti keskipäivällä sulkemisilla ja pidennetyillä aukioloaijoilla kesällä. Sisäänpääsy on ilmainen.

  • Chiesa di San Paolon kirkko: San Paolon kirkko on arvokas katolinen rakennus, joka sijaitsee Olbian historiallisessa keskustassa Sardinialla, joka kuuluu Tempio-Ampurian hiippakunnan kirkon alueelle. Sen rakentaminen tapahtui noin 1400-1500-luvuilla (sen läsnäolo on varmennettu virallisissa asiakirjoissa näinä aikoina) roomalaisten ajalla rakennetun pakanallisen temppelin jäänteille. Kirkon läheisyydessä sijaitsee Giudicaton linna, joka oli entisen lainvalvontaviraston nykyinen rakennus, ja jonka jäännökset olivat vielä näkyvissä 1900-luvun alussa. Nykyinen rakennus on seurausta barokkilaisesta jälleenrakentamisesta, joka tapahtui 1700-luvulla, ja latinalaisen ristin lisärakennuksesta vuodesta 1939. Kirkon julkisivu on alkuperäisessä myöhäiskeskiaikaisessa muodossaan, jonka puolipyöreä yläosa on ilman koristeita ja kellotorni oikealla puolella, kun taas sisältää löytyy barokkikoristeita, joihin liittyy lukuisia freskoja, jotka maalasi 60-luvulla Alberto Sanna. Erittäin mielenkiintoisia ja näkemisen arvoisia kohteita kirkon sisällä ovat korkea alttari ja monikroominen marmorinen kaide, venetsialainen kuoroalue ja puinen saarnatuoli, 1700-luvun hopeat sandaalit ja Madonna Assunnan kruunu, Sisilian barokkimonstranssi, Pyhän Paavalin, Pyhän Franciscon ja Neitsyt Marian 1800-luvun patsaat. Kellotorni, hillitty julkisivu ja koko ulko-osa ovat Galluresen graniittia. Äskettäin kirkon kellarista löydettiin kaksi kryptaa 18:sta paikallisen perheen jäsenten jäänteillä. Itse asiassa, kuten historioitsija Dionigi Panedda arvasi, uusi tutkimus saattaa johtaa vieläkin muinaisempien hautojen löytämiseen, etenkin Giudicalen ajanjaksolta.

  • Riu Mulinu: Lähes 250 metrin korkeudessa strategisesti sijaitsevasta Cabu Abbasista tarkkailtiin mahdollisia vihollisen aluksia. Näkymä horisontin yli ulottui aina Tavolaran saarelle asti. Riu Mulinu on yksi tunnetuimmista Nuragicin sivilisaation linnoituksista saaren pohjoisosassa. Se kohoaa vain muutaman kilometrin päässä Olbiasta ja on peräisin 1300-1200 eaa. Päätorni on hyvin suojattu loistavalla 220 metriä pitkällä muurilla, joka ympäröi mäen yläosaa ja paikoin jopa 5 metrin korkeudella. Mikä tekee tästä muurista erityisen on se, että se on päällystetty kivisillä paljastumilla. Muurissa on kaksi sisäänkäyntiä, eteläinen ja pohjoinen. Sisältä löytyy pyöreä torni, jonka halkaisija on noin kahdeksan metriä. Graniittilohkoilla rakennetussa nuraghessa on käytävä, jossa on pieni kapea pylväs ja portaat, jotka johtivat ylemmälle tasolle, eivät enää ole avoinna. Portaiden alapuolella oleva alue johtaa uhrauskuoppaan, josta on löytynyt palaneita luita ja keraamisia teriä. Arkeologit aloittivat työnsä täällä vuonna 1936 ja ovat löytäneet pienen pronssisen naisen patsaan, jonka päällä on amfora. Tämän tärkeän löydön ansiosta tutkijat pystyivät päiväämään alueen ja julistamaan sen palvonnan ja pyhien rituaalien paikaksi. Riu Mulinu on Olbian tärkeimmistä kohteista, mutta täältä löytyy myös kaksi muuta tärkeätä muistomerkkiä. Ensimmäinen niistä on pyhä sa Testan kaivo, vedenpalvonnan alttari aivan kaupungin ulkopuolella, ja toinen on su Monte de s'Aban jättiläisen hauta, jota käytettiin joukkohautana. Jatka kaupungin historiaa koskevaa kiertuettasi jatkamalla arkeologiseen museoon, joka sijaitsee pienellä Peddonen saarella.

  • Sa Paulazzan linna: Tarvitset mukavat kengät ja ennen kaikkea hyvän fyysisen kunnon löytääksesi tämän arvokkaan osan historiaa Olbiassa. Täällä ei ole viitteitä ja mäen päälle johtava polku on kadonnut liukkaiden kivien, paksujen metsien ja tiellä seisovien pusikoiden alle. Sa Paulazzan linna on tuskin näkyvä, mutta se on olemassa ja osa siitä seisoo edelleen alkuperäisellä paikallaan. Linna rakennettiin alle 1500 vuotta sitten, niin kutsuttulle Mont'a Teltille, kun idän Rooman valtakunta päätti valloittaa lännen osat, mukaan lukien Sardinian. Kun linna hylättiin, sen nieli vähitellen paikallinen kasvillisuus. Maantieltä, joka kulkee kukkulan alapuolella, tuskin näkee edes tornin. Linna, joka nyt tunnetaan nimillä Sa Paulazza ja Mont'a Telti, sijaitsee Pasanan ja Putzolun kaupunkien laitamilla 234 metrin korkealla kukkulalla. Linna on neliön muotoinen ja sen pinta-ala on puolitoista hehtaaria. Suuret, upotetut, edelleen seisovat ja hyvin säilyneet muurit ympäröivät mäen huippua, jonka kulmilla on tornit. Sisäalueella on jälkiä menneistä rakennuksista, arkeologin mukaan niissä asui vain muutama sotilas. Yksinkertaiset ihmiset, ketkä asuivat alueella, kutsuttiin tarvittaessa puolustamaan linnaa. Linna hylättiin luultavasti sen jälkeen, kun alueella ei enää ollut tarvetta puolustaa itseään muita vastaan. Pääset tänne Olbiasta kulkevaa paikallista pitkin Enasin kylään ja kun olet ylittänyt tasoristeyksen, käänny oikealle hiekkatielle ja jatka talolle, kysy lupaa ja jatka jalkaisin länteen.

  • Molaran linna: Molaran saaren lounaisosasta löytyy Castellon vuori, jonka kukkulalla voit löytää linnoituksen jäännöksiä tuomiokaudesta. Strategiseen paikkaan pystytetty linna oli osa puolustavaa sisäpihaa, jonka Galluran tuomarit loivat Olbian ja rannikon puolustamiseksi. Rakennus kohoaa pystysuoraan merestä, eikä sillä ole ollenkaan puolustavia muureja, koska kallion jyrkät, korkeat sivut tarjoavat korkean luonnollisen muurin. Edellä mainitun puolustavan sisäpihan nelikulman tähystyksen toiminto on selvä: Castello di Molarasta voitiin tarkkailla valtavaa meren horisonttia helposti ilmoittaa torre di Pedresille mahdollisista hyökkääjistä. Molaran linna on pieni varuskunta, pinta-alaltaan vain 540 neliömetriä, joka on rakennettu neliömäisillä graniittilohkareilla. Se sijaitsee pienen saaren kolmannella huipulla, joka yhdessä majesteettisen vastapäätä sijaitsevan Tavolaran, Molarotton ja muiden pienten saaristojen kanssa muodostaa ns. "Tavolaran ryhmän", joka sijaitsee Olbian lahden eteläosassa. Linnan lisäksi Molaralta löytyy myös nunnaluostarin jäännöksiä, jotka mainittiin Portolan Rizon muistiinpanoissa vuonna 1490 ja jonka tiettävästi hylättiin jo 1600-luvun lopulla. Cala di Chiesassa sijaitsevan pienen luostarillisen asutuksen raunioista löytyy apsistyylinen kirkko, joka perinteisesti omistettiin San Ponzianon paaville. Kirkon romaaninen tyyli kehystää kompleksin kronologisesti Giudicato di Galluran Pisan aikakauteen. Erityisen maantieteellisen sijainnin ja vaikean saavutettavuuden vuoksi Molaresen linnoituksella ei ole vielä tehty perusteellisia tutkimuksia, jotka riittäisivät päiväämään alueen ja arkkitehtuurin ominaisuudet. Suosittelemme tulemaan saarelle veneellä ja jättämään sen vuoren juurelle eteläosassa.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Olbiassa

  Anna meidän auttaa sinua kokemaan kaiken parhaimmiston, mitä Costa Smeraldalla ja Olbian ympäristöllä on tarjota. Jos etsit hauskoja reittejä ja kiinnostavia kohteita, voimme tarjota sinulle luettelon tärkeimmistä nähtävyyksistä ja aktiviteeteista, joita suosittelemme. Olitpa sitten matkalla perheesi kanssa, suunnittelet romanttista matkaa rakkaasi kanssa tai liikematkalla yrityksesi kanssa, suunnittele unohtumaton loma ja näe mahdollisimman paljon. Olbiasta löytyy jokaiselle jotakin aktiivisesta kesälomasta kevään romanttisiin viikonloppuihin tai hemmotteleviin ja rauhallisiin talvilomiin, löydät paljon nähtävyyksiä pitämään itsesi kiireisenä. Voit ottaa osaa paikallisille järjestetyille matkoille ja tutustua eri kohteisiin ryhmällä, mutta autovuokraamot Olbiassa tarjoavat sopivia autoja jokaista matkaa varten, mikä mahdollistaa lomailun omatoimisesti ja oman halusi mukaan koko Sardiniassa.

  Porto Rotondo & Costa Smeralda

  Porto Rotondo sijaitsee Cugnanan ja Marinellan lahden välissä, 13 km Olbiasta pohjoiseen. Yhdessä Emerald Coastin "pääkaupungin" Porto Cervon kanssa se on yksi Costa Smeraldan suosituimmista turistikohteista. Jotkut sen rannoista muodostavat kruunun Emerald Coastille ja sen venesatama tarjoaa paikkoja yli 600:lle kaiken kokoiselle veneelle. Porto Rotondoa ympäröivä alue on jaettu kolmeen osaan: Punta Nuraghe, Punta Volpe ja Punta Lada. Tämän viehättävän kylän ytimessä on Piazzetta San Marco, rauhallinen aukio, jonne paikalliset kokoontuvat keskustelemaan ja turistit oleskelevat viehättävissä kahviloissa nauttien aamukahvia. Ihanteellinen päivämatkoille, Porto Rotondo on pieni satama, jolla on suuri maine ja joitakin upeimmista maisemista rannikolla. Tässä vaatimattomassa kylässä löytyy yksi aidoimmista matkakokemuksista Sardiniassa, sillä se on vähemmän tunnettu turistikohde. Porto Rotondo on erittäin ainutlaatuinen, koska satama on melkein kokonaan suljettu, kun taas tämän suojaisen lahden ulkoalueelta löytyvät idyllisimmät rannat ja joukko lomakohteita. Vaikka lähistöllä sijaitsevia rantoja kutsutaan usein paratiisiksi, kaupungin ulkopuolelta ulottuvat maisemat ja mäet ovat niin idyllisiä, on hyvin selvää, miksi niin monet turistit palaavat lomalle Porto Rotondossa vuosittain. 1960-luvun lopulla tätä pientä varakkaiden italialaisten aristokraattien kehittämää satamaa pidetään nykyään ylellisyyttä tarjoavana lomakeskuksena, joka on helppo todistaa kalliiden jahtien lukumäärästä satamassa, puhumattakaan hotellien tai huviloiden lisääntymisestä ympäröivällä alueella joka vuosi. Porto Rotondossa on runsaasti upeita ravintoloita maailmanluokan ruuilla, viehättäviä kahviloita, joissa tarjoillaan korkealaatuisia kahviseoksia, yllättävän vilkas yöelämä ja näkyviä historiallisia nähtävyyksiä, kuten San Lorenzon kirkko ja ihmisen rakentama amfiteatteri. Porto Rotondo tarjoaa jokaiselle jotakin, tosin sillä on joskus rahallinen arvo. Täydellinen tukikohta päiväretkille veneellä rannoille, kuten Spiaggia dei Sassi ja Punta Asfodelo. Porto Rotondo on upea kohde, jossa luonnonmaisemat sulautuvat aitoihin paikallisiin kyliin ja jos matkustat tähän Sardinian helmeen koillisosassa, yksi asia on varma; nautit kaikesta, mitä sillä on tarjolla heti kun aurinko koskettaa hiekkaa ja muistelet tätä kokemusta hyvin kauan tulevaisuuteen.

  Tavolaran saari

  Tämä saari on myös kuuluisa siitä, että se on kuin pienin valtakunta maailmassa. Tavolara on kalkkikivinen ja graniittinen vuori, joka nousee 560 metriä merenpinnan yläpuolelle ja on neljä kilometriä pitkä, josta löytyy jyrkkiä ja huimaavia korkeuksia. Saari on osa Olbian aluetta ja sen edessä mantereella löytyy Porto San Paolo, josta veneet lähtevät saarelle. Sen historia liittyy Savoyn kuninkaaseen Charles Alberttiin, kuka legendan mukaan saapui rannikolle etsimään legendaarisia kultahampaisia vuohia, jotka olivat todennäköisesti vain keltaisia, nimitti sen ainoan asukkaan, Paolo Bertoleonin, saaren kuninkaaksi. Hänen jälkeläiset ovat edelleen ainoita Tavolaran asukkaita (ja huoltajia). Spalmatore di Terra -alueen itäosasta, jossa on pieni satama, ruokailutilat ja pieni ryhmä taloja, löydät pääsiäisliljoilla reunustetut pienet rannat. Koko alue on täynnä välimerellistä pensaikkoa, josta erottuu keltainen olkikukka, villi kurjenpolvi ja tyyppinen kellokukka, joka tunnetaan nimellä "Stellina di Tavolara" (Tavolaran pieni tähti). Siirry hieman pienen sataman ulkopuolelle, sen ainoalle tasangolle, jossa näet luonnollisen alueen Sardinian tärkeimmälle elokuvafestivaalille: Una notte Italiassa (Yö Italiassa), jota on järjestetty vuosikymmeniä ja isännöi näyttelijöitä, elokuvaohjaajia ja katsojia vertaansa vailla olevassa ympäristössä. Tavolara, etenkin sen Teddja Liscia niminen eteläinen alue, sekä lähellä olevat Molaran ja Molarotton luodot, jotka kuuluvat Tavolaran merialueiden suojelualueeseen Punta Coda Cavallo, on paratiisi sukeltajille. Biologinen monimuotoisuus rikkaassa ympäristössä, joissa asuvat suuret parvet kaloja, tarjoavat unohtumattomia nähtävyyksiä, sekä sukeltajille, jotka käyttävät hengityslaitteita, että snorklaajille. Päävaellusreitti alkaa Spalmatore di Terran rannalta ja vaatii oppaan ja välineet. Tämä 6 tunnin matka vie sinut Pratoneen, jossa voit nauttia uskomattomista näkymistä Olbian lahdelle. Jos olet katsellut tätä kaunista saarta joka päivä Porto Istanasta, joka kohoaa horisontissa, sinun on hemmoteltava itseäsi ja nähtävä se läheltä! Paras aika vaeltaa Tavolarassa ja ylipäätään Sardiniassa on keväällä tai syksyllä.

  Maddalenan saaristo

  La Maddalenan saariston läpikuultavissa vesissä tunnet olevasi kuin toisessa maailmassa. Täällä ei tunnu ollenkaan Välimerrelliseltä vaan enemmän karulta versiolta Karibiaa. Sardinian ja Korsikan välillä oleva seitsemän suuren saaren ja 55 pienen saarekkeen alue pitää sisällään erään Italian upeimmista rannoista, ja osan puhtaimmista ja selkeimmistä vesistä. Mutta vasta äskettäin nämä saaret ovat alkaneet vetämään puoleensa matkailijoita ja turisteja. La Maddalena - pääsaari, jolla asuvat kaikki paitsi viisi prosenttia saariston 10 000 asukasta - oli eristetty tarpeesta ansaita suurimman osan elantoaan turistimatkailusta, sillä sillä sijaitsee Naton merivoimien tukikohta. Se tarjosi työpaikkoja sadoille paikallisille, sekä suoraan tukikohdassa että epäsuorasti Yhdysvaltain upseerien ja merimiehien kautta, ketkä etsivät ruokailu- ja juomapaikkoja siihen saakka, kunnes se suljettiin vuonna 2008. Saaristo on ollut jo jonkin aikaa tunnettu Costa Smeraldan jahtien omistajille, ketkä purjehtivat taivaallisen turkooseihin laguuneihin, kuten Porto della Madonna, ja saarten autioihin rantoihin, joihin pääsee vain veneellä, ja pysähtyvät joskus lounaalle rannikkotattoreihin. Täällä on olemassa muutamia pieniä hotelleja, täyshoitoloita ja vaatimattomia lomakohteita, jotka palvelevat pääasiassa italialaista asiakaskuntaa. La Maddalenan vierailijat löytävät tietyn ystävällisyyden ja innokkuuden miellyttävien ravintoloitsijoilden, kauppojen omistajien ja hotellimiesten keskuudessa, sekä Italiassa epätavallisen englannin kielen taidon, jota on kasvatettu vuosikymmenien ajan rinnakkaiselolla Yhdysvaltojen laivaston kanssa. La Maddalenan kaupungin hämmästyttävin piirre on se, että se jakaa tiettyjen muiden historiallisesti merkittävien Välimeren satamien, kuten Vallettan tai Mahónin kanssa kauttakulkumahdollisuuksia, ja sen luonteen muodostavat niin ikään vuosisatojen ajan luomat kontaktit, kuin sen mannervaltio. Maddalenan saaristo on vain 20 minuutin lauttamatkan päässä Sardinian Palaun satamasta ja ovat geologisesti yhteydessä Galluran vaaleanpunaisiin graniittikivimaisemiin Sardinian koillisosassa.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Arkeologiset todisteet ovat paljastaneet ihmisasutuksen olemassaolon Sardinian koillisosassa keskiaikaisella neoliittisella ajanjaksolla (noin 4000 eKr.), Mutta kartangilaiset perustivat miltei varmasti Olbian 400 - 500-luvulla eKr. Tietysti kartaginialaiset olivat olleet alueella jo 600-luvun puolivälistä eKr. asti, mikä todistettiin heidän osallistumisestaan Mare Sardon taisteluun. Tämä oli meritaistelu Korsikan kreikkalaisten kolonistien ja yhdistetyn etruskien ja kartaginilaisten laivaston välillä vuonna 538 eKr., jota jotkut pitivät kaikkien aikojen ensimmäisenä meritaisteluna läntisillä vesillä. Roomalaisten aikana Olbiasta tuli tärkeä sotilaallinen ja kaupallinen satama ja alueelta löytyi noin kymmenen roomalaisten aluksien jäännöksiä löydettiin 1990-luvulla. Se tunnetaan nimellä Civita ja siitä tuli sitten Giudicato di Galluran pääkaupunki, joka on yksi neljästä itsenäisestä valtakunnasta, joka kattoi Sardinian 1200- ja 1300-luvulla. Mutta kun aragonialaiset ottivat alueen haltuunsa, rappeutuminen alkoi. Vasta kun moottoriteitä ja rautateitä alettiin rakentamaan 1800-luvulla, kaupunki osoitti jälleen merkkejä elämästä. Ympäröivä alue kuivattiin hitaasti ja siirrettiin maataloudelle ja kevyelle teollisuudelle, ja satama aloitti taas toimintansa. Nyt Olbia-Tempion maakunta on toimiva teollisuuskeskus ja sen pääkaupunki Olbia kukoistaa jälleen.

  Paras aika käydä Olbiassa Sardiniassa on huhtikuusta lokakuuhun, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät ja sateet hyvin vähäisiä. Olbian korkein keskilämpötila on 33°C heinäkuussa ja alin on 15°C tammikuussa. Veden lämpötila on 14°C - 27°C välillä vuoden ympäri, mikä tekee siitä upean kohteen rantalomille. Olbian sää ja ilmasto sopivat auringon ottoon. Olbiassa vallitsee Välimeren ilmasto, mikä tekee kesistä kuumia ja kuivia, ja talvista hyvin leutoja ja tällöin sataa myös eniten.

  Matkustaminen Olbiassa

  Olbian lentokenttä on hyvin yhteydessä keskustaan, tärkeimpiin turistikohteisiin ja muihin Sardinian kaupunkeihin. Kaupungin johtavin joukkoliikenteen muoto ovat linja-autoja, jotka kulkevat kohti Sasaria, Algheroa ja Cagliaria. Jotta voit olla itsenäinen liikkeessä voit ottaa joko taksin Olbian lentokentältä tai varata auton autovuokraamosta Olbiassa. Olbian keskustaan lentokentältä pääset myös julkisilla ja voit käyttää kahta linja-autolinjaa: 2 ja 10, jotka kulkevat noin 20 minuutin välein maanantaista lauantaihin klo 20.00 asti ja sen jälkeen ja joka sunnuntai ne liikkuvat 40 minuutin välein. Nämä kaupunkilinjat johtavat myös rautatieasemalle. Olbiassa liikkuminen on hyvin yksinkertaista, kaupunki ei ole erityisen suuri, bussit ovat tehokkaita ja kuljettavat melkein minne tahansa. Suosittelemme kävelyä ympäri kaupunkia jalka tai polkupyörällä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Olbian turisti-info