Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Ajaminen Italiassa - Mitä ovat ZTL-alueet ja miten voit välttää niitä?

  Jos suunnittelet matkaa Italiaan, sinun tulee ehdottomasti tuntea maan ZTL. Alla olevassa laajassa ZTL-oppaassamme on eritelty kaikki tiedot, joita tarvitset voidaksesi ajaa rauhassa missä tahansa Italian kaupungissa. Ota selvää, mitä ZTL-alueet ovat, tutustu lisätietoihin ja karttoihin alueista, joita sinun kannattaa välttää, sekä yksityiskohtiin siitä, mitä tapahtuu, jos ajat rajoitetulla alueella.

  Rajoitetut ajoalueet Italiassa - Usein kysytyt kysymykset

  Yleisin syy siihen, miksi asiakkaat saavat sakkoja ajaessa vuokra-autollaan Italiassa, johtuu vahingollisesta ajamisesta ZTL:n alueella. Joskus asiakkaat eivät ole tietoisia siitä, että Italian kaupungeissa on olemassa ZTL-alueita ja usein he eivät havaitse tämän alueen rajoja merkitseviä viitoituksia. Tässä on luettelo useimmin kysytyistä kysymyksistä, kun vuokraat auton Italiassa Auto Europen kautta.

  Mikä on ZTL?

  ZTL on lyhenne italian sanoista 'Zona a Traffico Limitato', eli rajoitettu liikenteen alue. Tämä on italialaisten kaupunkien keskustassa oleva alue, jotka on rajoitettu liikenteeltä. Niitä ei ole kaikkialla Italiassa, mutta ne ovat melko yleisiä. Jos vierailet yhdessä suosituimmista kaupungeista, kuten esimerkiksi Firenzessä, Pisassa tai Roomassa, voit olettaa, että niistä löydät varmasti ZTL-alueen.

  Mistä tiedän, kun ajan ZTL:n alueelle?

  ZTL viitoitus ItaliassaVastoin yleistä uskomusta, jokainen ZTL:n sisäänkäynti on selkeästi merkitty ja viitoitettu, jotta huomaat, jos olet tulossa rajoitetulle liikenteen alueelle. Pidä silmällä liikennemerkkiä, jossa on valkoinen ympyrä punaisella reunalla ja valkoisella taustalla. Ympyrän yläpuolella ovat sanat 'Zona a Traffico Limitato', ja ympyrän alapuolella on lisätietoja kyseisen ZTL:n erityisistä rajoituksista. Esimerkiksi '7,30–19,30' tarkoittaa, että liikenteen rajoitus on voimassa vain klo 7.30-19.30. Toinen merkki siitä, että saavut rajoitetulle liikennealueelle, on tietoturvakameroiden sijainti tien varrella. On tärkeää pitää nämä asiat mielessä, koska sen jälkeen, kun ylität ZTL:n rajan, et todennäköisesti näe mitään merkkejä siitä, että sinun ei pitäisi ajaa siellä.

  Näen muita ajamassa ZTL-alueella. Miksi he voivat, mutta minä en?

  Vaikka tämä vaihtelee kaupungittain, liikenne alueella on yleensä sallittu asukkaille ja julkiselle liikenteelle. Älä oleta, että pelkästään sen vuoksi, että näet ihmisten saapuvan ZTL:n alueelle, niin on turvallista tehdä. Etsi aina olemassa olevia kylttejä.

  Mitä jos hotellini sijaitsee ZTL-alueella?

  Voit pyytää hotelliasi rekisteröimään autosi rekisterinumeron paikallisten viranomaisten kanssa loman ajaksi. Tämä on yleensä ilmaista, mutta muista tarkistaa tämä valitsemaltasi hotellilta ennen matkaa. Älä vie autoasi ZTL:n alueelle ennen kuin tämä on tehty. Lisäksi, vaikka voit ajaa ZTL:n alueella, jossa hotellisi sijaitsee, tämä ei tarkoita, että voit ajaa kaikilla kaupungin ZTL:n alueilla, joten sinun tulisi silti olla varovainen ja välttää muita rajoitettuja liikennealueita.

  Mitä tapahtuu, jos ajan vahingossa ZTL-alueelle?

  Saat sakot. ZTL:n alueen sisällä on kameroita, jotka rekisteröivät ohi kulkevien autojen rekisterikilvet, ja sinulle voidaan määrätä sakkoja joka kerta, kun ajat alueella. Tämä tarkoittaa, että voit saada sakkoja useammin kuin kerran yhdestä kerrasta.

  Kuinka suuret sakot saan ajamisesta ZTL-alueella luvatta?

  Tyypillisesti sinun odotetaan maksavan 80-300 euroa ajamisesta ZTL-alueelle luvattomasti; hinnat vaihtelevat riippuen kaupungista. Tämän lisäksi paikallinen autovuokraamo veloittaa sinulta liikennerikkomusmaksun, joka vaihtelee vuokraamoittain, joka veloitetaan noutohetkellä antamaltasi luottokortilta.

  Miten he voivat veloittaa minulta sakkomaksun ajamisesta ZTL-alueella, jos en enää ole Italiassa?

  Poliisi ottaa yhteyttä autovuokraamoon, joka antaa heille osoitteesi, johon sakko lähetetään. Lisäksi autovuokraamot veloittavat yleensä oman sakkojen käsittelymaksun, joka peritään auton noudon yhteydessä esittämältäsi luottokortilta

  Miksi kukaan vuokraamossa ei varoittanut minua ZTL-alueesta?

  On asiakkaan vastuulla olla tietoinen niiden maiden laeista ja määräyksistä, joihin he matkustavat.

  Tämä kuulostaa tavalta rahastaa hyväuskoisia turisteja! Miksi ZTL on edes olemassa?

  ZTL:n tarkoitus on vähentää liikenteen vaikutuksia historiallisesti ja kulttuurisesti kiinnostavilla alueilla. Lisäksi liikennerajoitukset alentavat saastuttamisen tasoa ja mahdollistavat jalankulkijaystävällisempien alueiden luomisen paikkoihin, joissa usein käy suuria määriä turisteja.

  Suosittujen Italian kaupunkien ZTL-alueiden kartat

  Rooma ZTL kartta

  Rajoitetut liikennealueet

  Firenze ZTL kartta

  Rajoitetut liikennealueet

   

  Milano ZTL kartta

  Rajoitetut liikennealueet

  Pisa ZTL kartta

  Rajoitetut liikennealueet

  ZTL-alueet - Ajamisen vinkit

  Saatat ajatella, että voit välttää ajamista ZTL:n alueella matkallasi Italiassa käyttämällä navigointilaitetta, mutta huomaa, että ne eivät aina ilmoita sinulle, jos matkasi kulkee liikenteeltä rajoitetun alueen halki.

  Tämä johtuu siitä, että GPS-järjestelmät eivät yleensä sisällä tietoja ZTL-alueista tai niiden rajoista. Syy siihen on se, että jokainen kaupunki määrittelee omat säädökset ja ne muuttuvat usein ajoittain. Navigaattorit myös aina laskevat yleensä vain lyhimmän mahdollisen reitin valittuun määränpäähän. Siksi sinun tulee olla tietoinen siitä, että navigaattorin käyttäminen voi johtaa vahingossa ajamiseen ZTL-alueella ja sen seurauksena voit saada sakkoja.

  Muita käytännöllisiä tietoja ajamiselle Italiassa

  Italian kuljettajan opas - tiemääräyksien ja ajovaatimuksien opas

  Autonvuokrauksen yleiset matkavinkit - Auto Europen omistettu matkavinkkien sivu lisätiedoilla autonvuokrauksesta

  Etsi blogi


  Categories