Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO DOMINIKAANINEN TASAVALTA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Dominikaanisessa tasavallassa

  Suunnitteletko seuraavaa matkaasi Karibialle? Miksi et lähtisi kauniiseen Dominikaaniseen tasavaltaan nauttimaan rantalomasta tai eksoottisesta kulttuurista ja luonnosta. Autonvuokraus Dominikaanisesta tasavallasta mahdollistaa muista riippumattomana lähteä etsimään uutta seikkailua Karibianmeren rannalla. Auto Europe takaa sinulle unohtumattoman vuokrakokemuksen ja laadukasta palvelua. Tarjoamme autoja Dominikaanisessa tasavallassa kaikissa suosituimmissa kohteissa. Unohda valmismatkat ja turistirysät ja lähde omalla vuokra-autolla tämän ihmeellisen maan ympäri ja koe sen lämpö.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Dominikaaninen tasavalta sijaitsee Hispaniolan saarella Karibianmeren ja Atlantin välissä. Maa houkuttelee matkailijoita sen täysin vastakohtaisella luonnollaan. Voit löytää kilometrien pituisia hiekkarantoja, palmuja ja korkeatasoisia hotelleja hyvine palveluineen täydellistä rantalomaa varten. Toisaalta voit kokea myös syrjäkylien elämää, vuoristomaisemia ja rehevää sademetsää, johon kätkeytyy kuohuvia vesiputouksia. Rannikkoalueella voit rentoutua auringossa tai harrastaa lukuisia vesiliikuntamuotoja launelautailusta surfaukseen, tai vaikkapa pelata rannalla lentopalloa. Vuoristot ja sademetsät tarjoavat retkiä ja patikointia ja maaseudulla voit vaikkapa ratsastaa. Lähde myös mukaan paikalliseen kulttuuriin ja heittäydy tanssimaan latinalaisten tanssien merenguetan ja bachatan tahtiin, kiitoksena autonvuokraus Dominikaanisesta tasavallasta.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  On suositeltavaa, että sinulla on paljon ajokokemusta ja että olet erittäin tarkkaavainen kuljettaja, ennen kuin lähdet ajamaan Dominikaanisessa tasavallassa. Liikenne tässä maassa on hiukan kaaottista ja paikalliset eivät juurikaan välitä liikennessäännöistä. Sinun tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta liikenteessä kaikkina aikoina.

  • Dominikaanisessa tasavallassa liikenne on oikeanpuoleinen.
  • Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: moottoriteillä 120 km/h, maanteillä 80 km/h ja taajama-alueilla 40/60 km/h.
  • Punaisissa valoissa oikealle kääntyminen on sallittu.
  • Turvavöiden käyttö ajon aikana on pakollista.
  • Moottoripyöräilijöiden on pidettävä kypärää.
  • Sallittu alkoholin määrä veressä on 0.1 promillea.
  • Vältä ajamista pimeällä, sillä monet ajoneuvot, varsinkin mopot, eivät käytä valoja ja ihmisiä liikkuu teillä ilman valoja tai heijastimia.
  • Poliisi voi pysäyttää sinut tarkastusta varten varsinkin maan länsipuolella lähellä Haitin rajaa.
  • Suurimmilla moottoriteillä teiden kunto on suhteellisen hyvä, mutta kuoppia ei aina poisteta, joten ole silti varovainen ajaessasi moottoriteillä. Pienemmät tiet ovat kohtalaisessa tai huonossa kunnossa. Tämän takia vältä ajamista maaseudulla ilman nelivetoista autoa.
  • Jos joudut onnettomuuteen, poliisilla on oikeus viedä sinut johonkin kohteeseen valvonnan alle sen ajaksi, kun he selvittävät tapausta.
  • Huoltoasemia löytyy kaupungeista ja niiden läheisyydestä aika hyvin. Maaseutualueilla niiden saatavuus voi olla huonompi. Luottokortit kelpaavat maksuvälineenä useimmilla huoltoasemilla ja polttoaineen hinta on korkeampi kuin Suomessa.

  Käy lukemassa lisää tietoa ajamisesta meidän omiasta Dominikaanisen tasavallan kuljettajan oppaasta.

  Tiemaksut

  Dominikaanisesta tasavallasta voit löytää muutaman maksullisen moottoritien ja maksu tapahtuu paikallisella valuutalla käteisellä. Pidä aina mukana pientä vaihtorahaa tiemaksuja varten, sillä he eivät myöskään hyväksy suuria seteleitä maksurahana.

  Ikävaatimukset

  Sinun on oltava vähintään 21 vuotias vuokrataksesi auton autovuokraamosta Dominikaanisessa tasavallassa. Alle 26 vuotiaiden on maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu. Joillakin autovuokraamoilla on myös vaadittu maksimi-ikä. Ajokortin on oltava vähintään vuokden vanha.

  Valuutta

  Dominikaanisen tasavallan valuutta on peso, (DOP), ja yksi peso on 100 centavoa. Paikan päällä käytetään rahan lyhenteenä yleisesti RDS. Maahan saa viedä 20 000 DOP:a, joka on noin 500 euroa. Sen lisäksi voit ottaa mukaan Yhdysvaltain dollareita tai euroja. Dollarit käyvät joissakin kohteissa maksuvälineenä. Raha-automaatteja on runsaasti Santo Domingossa mutta vain muutamia muissa kaupungeissa ja pienemmissä kohteissa. Luottokortit ovat nykyään hyväksyttyjä maksuvälineenä suurimmissa kaupungeissa.

  Aikaero

  Aikaero Suomeen on -6 tuntia.

  Sanakirja

  Dominikaanisen tasavallan virallinen kieli on espanja. Heidän espanja on saanut vaikutteita paikallisista kielistä ja eri Afrikan kielistä siirtomaa-ajoilta. Moderni Euroopan espanja eroaa Dominikaanisen tasavallan espanjasta joskus aika paljon muuttuneen sanaston takia. Englantia puhutaan lähinnä vain turistialueilla, joten sinulla voi olla kielivaikeuksia muilla maan alueilla. Listasimme tälle sivulle muutaman lauseen ja sanoja, joista voi olla hyötyä sinulle matkan aikana.

  Hyvää huomenta - Buenos dias
  Hyvää päivää - Buenas tardes
  Hyvää iltaa - Buenas noches
  Näkemiin - Adios
  Hei - Hola
  Kiitos - Gracias
  Anteeksi - Lo siento
  Ole hyvä - De nada
  Hei - is-salaamu aleeku
  Mitä kuuluu? - Como esta usted?
  Puhutko englantia? - Habla ingles?
  Voitko auttaa? - Puede ayudarme?
  Paljonko tämä maksaa? - Cuanto cuesta?

  Verkkovirta

  Dominikaanisessa tasavallassa jännite on 110 volttia ja pistorasiat ovat erilaiset kuin Suomessa. Tarvitset matkallesi mukaan adapterin ja muuntajan, joita saa myös valintamyymälöistä ja hotellien kaupoista. Kannattaa kuitenkin otaa mukaan Suomesta oma, sillä paikan päällä muuntajat voivat maksaa aikan paljon.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Ennen kuin matkustat Dominikaaniseen tasavaltaan, on suositeltavaa ostaa paluulippu, jota ilman ei välttämättä pääse matkustamaan maahan. Maahan saapuessa sinun on ostettava turistikortti. Maasta poistuessa lentokentällä on maksettava poistumisvero riippuen matkasi kestosta. Nämä maksut voivat sisältyä lippusi hintaan, mutta aina ei näin ole. Suomalainen henkilö tarvitsee matkalle voimassa olevan passin. Viisumia tarvitset, jos matka kestää yli 30 vuorokautta. Voit ostaa paikan päällä pidennyksen turistikorttiisi, jolloin voit oleskella maassa kaksi kuukautta pidempään. Lähin Suomen suurlähetystö löytyy Meksikon pääkaupungista Mexicosta. Kunniakonsulaatti on Santo Domingossa.

  Suomen kunniapääkonsuli André Bosman, Santo Domingo
  Consulado General Honorario de Finlandia
  Calle El Recodo 4
  Bella Vista
  Santo Domingo, República Dominicana
  Puhelin: +1 809 564 4440 ext. 245
  Sähköposti: info@consulfindom.com, consul@consulfindom.com

  Käytännöllisiä linkejä

  Dominikaaninen Tasavalta turisti-info