Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MEKSIKO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Meksikossa Auto Europen kanssa

  Meksiko on yksi niistä maista, joista löytyy kaikille jotakin. Sen on suorastaan kuin kameleontti, joka tarjoaa valkoisia hiekkarantoja, mielenkiintoista historiaa ja muinaisaikojen nähtävyyksiä. Autonvuokraus Meksikosta on tehty asiakkaillemme helpoksi ja vaivattomaksi. Aloita varauksesi netistä tai soittamalla meille, ja löydä oma unelma-auto. Takaamme sinulle sujuvan kokemuksen ja korkeatasoista asiakaspalvelua. Suuren autovalikoiman ansiosta Auto Europe pystyy tarjoamaan sinulle kaikkea pikkuautoista tila-autoihin. Meillä on saatavilla useita eri kohteita ympäri Meksikoa!

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Meksiko sijaitsee Yhdysvaltojen ja Väli-Amerikan välissä. Historia on yksi maan merkittävin vetovoimatekijä. Atsteekkien ja maya-intiaanien tarinat kiehtovat matkailijoita upean luonnon, paratiisirantojen ja suurkaupunkien lisäksi. Voit löytää matkallasi sekä trooppisia, että leudompia alueita. Kuuluisat tacot, fajitakset ja quesadillat maistuvat täällä aivan erilaisilta kuin kotimaassa, muttei missään nimessä jätä kylmäksi; meksikolaisessa keittiössä käytetään paljon mausteita ja chiliä. Koe maan värikäs kulttuuri ja maistele paikallisten asukkaiden kanssa omatekoista tequilaa. Jos sinulla on aikaa yllin kyllin, käy toki vilkaisemassa Amerikan mannerta vähän laajemmin Brasiliasta Kanadaan!

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Meksikossa ajetaan tien oikealla puolella.
  • Turvavöiden on oltava kiinnitettyinä ajon aikana.
  • Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa ja taajama-alueilla 40 km/h, kaupunkien ulkopuolella 80 km/h ja moottoriteillä 100-110 km/h.
  • Teiden kunto on vaatimaton ja paikoin voit joutua hidastamaan kuoppien takia. Maksiko on yrittänyt lähivuosina parantaa tieverkostoaan, mutta ole silti valppaana ajon aikana mahdollisten hidasteiden takia.
  • Kaupungeissa ja niiden läheisyydessä löydät monia hidastustöyssyjä. Hidasta niiden kohdalla, sillä ne ovat korkeita ja saatat rikkoa auton. Joskus joudut jopa melkein pysähtymään niiden kohdalla.
  • Ajamista maan pääkaupungissa Mexicossa on rajoitettu. Ota selvää paikalliselta autovuokraamoltasi, onko autollasi lupa ajaa kaupungissa.
  • Yöllä ajamista kannattaa välttää ryöstöjen ja villieläinten takia. Jos kuitenkin ajat yöllä, älä pysähdy ja varo eläimiä ja ihmisiä, joita on vaikea huomata pimeällä.
  • Jos vastaan tuleva auto väläyttää etuvaloja, sinun tulee hidastaa tai pysähtyä, sillä te molemmat olette tulossa sillalle tai kapealle tielle, ja valoja väläyttävällä autolla on oikeus ajaa ensin.
  • Huoltoasemat melkein kaikki ovat täyden palvelun asemia. Voit pyytää tankkisi täyteen, ikkunoiden pesua tai rengaspaineen tarkastusta. Monet ovat auki myös vuorokauden ympäri.
  • Voit tutustua muihin liikennesääntöihin Meksikon kuljettajan oppaassa.

  Tiemaksut

  Meksikossa on maksullisia moottoriteitä. Viime aikoina Meksikossa on kunnostettu teitä, mutta silti myös maksulliset moottoritiet voivat olla paikoin heikossa kunnossa. Aja varoen ja yritä välttää mahdollisia kuoppia. Maksu tapahtuu käteisellä paikallisella valuutalla. Varsinkin, jos suunnittelet pidempää matkaa maksullisilla teillä, varaa mukaan paljon käteistä. Luottokortit eivät kelpaa maksuvälineenä melkein missään. Maksu ei ole erityisen suuri, mutta tien kunnon perusteella hiukan kallis.

  Ikävaatimukset

  Yleisesti ottaen minimi-ikä auton vuokraamiselle Meksikossa on 18 vuotta. Jotkut vuokraamot saattavat vaatia 21-vuoden ikää ja joillakin vuokraamoilla on myös maksimi-ikä. Kaikki autovuokraamot perivät nuoren kuljettajan lisämaksun 18-24 vuotiailta kuljettajilta paikan päällä.

  Valuutta

  Rahaa voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan (peso) pankeissa ja valuutanvaihtotoimistoissa ("Casa de Cambio"). Pankissa tarvitset mukaan yleensä henkilöllisyystodistuksen. Valuuttaa voi vaihtaa jo lentokentällä. Luottokortit käyvät useimmissa paikoissa, käytetyimmät ovat Visa, Mastercard ja American Express. Voit nostaa rahaa automaateista, mutta sinulta veloitetaan nostosta lisämaksu, jonka voit tarkistaa omalta pankiltasi. Kun vaihdat rahaa tai nostat sitä automaateista, varmista, ettei kukaan seiso selkäsi takana tai tarkkaile sinua.

  Aikaero

  Aikaero Suomen ja Meksikon välillä on -8 tuntia, poikkeuksena pääkaupungissa Méxicossa -6 tuntia.

  Sanakirja

  Meksikon virallinen kieli on espanja. Sen lisäksi maassa on jopa 68 muuta eri kieltä, joita puhuu maan vähemmistökansat. Englantia puhutaan vähän varsinkin turistialueiden ulkopuolella. Jos lähdet maaseudulle tai pidemmälle matkalle, on suotavaa osata ainakin muutama sana tai lause espanjaksi. Siksipä kokosimme sinua varten muutamia hyödyllisiä lauseita Meksikon matkaasi varten.

  Hyvää huomenta - Buenos días
  Hyvää päivää - Buenas tardes
  Hyvää iltaa - Buenas noches
  Näkemiin - Adiós
  Hei - Hola
  Kiitos - Gracias
  Anteeksi - Discúlpeme
  Puhutko englantia? - ¿Hablas inglés?
  En ymmärrä - No entiendo
  Ole hyvä - De nada

  Verkkovirta

  Meksikossa verkkojännite on 127 volttia ja 60 Hz. Pistorasiat ovat samat kuin USA:ssa, joten ota matkalle mukaan muuntaja ja adapteri, tai voit halutessasi ostaa niitä paikan päällä.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Meksikossa alle 180 päivän turistimatkoilla. Maahan tultaessa saat maahantulokaavakkeen, joka on säilytettävä maasta poistumiseen asti. Kaavake tai vähintään sen kopio on pidettävä mukana mahdollisia tarkastuksia varten. Jos kaavake katoaa tai se varastetaan, tee ilmoitus poliisiviranomaiselle ja sinun on hankittava tilalle uusi. Suomen suurlähetystön voit löytää maan pääkaupungista Mexicosta.

  Suomen suurlähetystö, Meksiko
  Embajada de Finlandia
  Monte Pelvoux 111, 4. piso
  Colonia Lomas de Chapultepec
  Delegación Miguel Hidalgo
  11000 México D.F., México
  Puhelin: +52 55 5540 6036
  Sähköposti: sanomat.mex@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Selviä talvesta infografiikka

  Meksiko turisti-info