Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ETELÄ-AFRIKKA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Etelä-Afrikka - Taatut parhaat hinnat

  Laajalla valikoimalla noutotoimistoja ja parhailla hinnoilla markkinoilla, autonvuokraus Etelä-Afrikasta Auto Europen kautta on ehdoton. Me teemme yhteistyötä maailman johtavien autovuokraamojen kanssa, jotta voimme taata sinulle juuri sellaisen auton kuin haluat ja joka sopii matkallesi parhaiten sekä meidän erinomainen asiakaspalvelu auttaa sinua aina mielellään. Kun suunnittelet autonvuokrausta Etelä-Afrikassa Auto Europen kautta, se antaa sinulle myös vaihtoehdon valita matkallesi sopiva noutokohde oli se sitten Kapkaupunki tai Johannesburd, lentokenttä, rautatieasema, kaupungin keskustoimisto tai vaikkapa vuokra-autosi toimitus suoraan hotellillesi. Voit lukea lisää asiakkaittemme ajatuksia auton vuokraamisesta ja palvelusta autonvuokrauksen asiakasarvosteluista Etelä-Afrikka.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Miellyttävällä ilmastolla ja henkeäsalpaavilla näkymillä Etelä-Afrikka tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia tutkimusmatkalle. Lähde omatoimiselle matkalle ympäri maata omalla vuokra-autolla ja aja turvallisesti ja lain mukaisesti meidän hyödyllisten vinkkien ansiosta. Listasimme tälle sivulle muutamia sääntöjä ja tietoja avuksesi matkalle.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Etelä-Afrikassa autolla ajetaan tien vasemmalla puolella ja ohitetaan oikealta.
  • Matkapuhelimen käyttö on sallittu ainoastaan hands-free laitteella ajon aikana. Muutoin se on ehdottomasti kielletty.
  • Kaikkien autossa olevien on pidettävä turvavyö kinnitettynä turvallisuutensa vuoksi. Alle 12 vuotiaiden lasten on istuttava heille tarkoitetuissa turvaistuimissa takapenkillä.
  • Alkoholin vaikutuksen alaisena ajamiselle on Etelä-Afrikassa tiukat säännöt ja sallittu raja on 0.5 promillea. Poliisi pysäyttää ja puhalluttaa kuljettajia, ja jos sallittu raja ylittyy siitä tulee sanktiota.
  • Huoltoasemia Etelä-Afrikassa on helppo löytää moottoriteiden varsilla sekä maanteillä. Ne ovat usein auki koko päivän ja niillä usein on henkilökunta tankkaamassa autosi. Maksuvälineenä käy luottokortit, mutta varaudu myös maksamaan käteisellä, joten ota selvää ennen tankkausta voitko maksaa kortilla. Harvaan asutuilla alueilla huoltoasemia on harvassa, joten tankkaa ajoissa.

  Käy myös tutustumassa meidän Etelä-Afrikan kuljettajan oppaaseen lisätietoja varten ajamisesta ja liikennesäännöistä.

  Tiemaksut

  Useimmat moottoritiet Etelä-Afrikassa ovat maksullisia, joten kannattaa tarkistaa ennen matkaa ajoreitti ja ottaa mukaan tarvittava määrä käteistä maksua varten. Gautengissa on elektroninen maksusjärjestelmä, jota varten voit rekisteröityä netissä ja avata itsellesi tilin. Turistit voivat myös valita päivälipun halutessaan.

  Ikävaatimukset

  Autolla saa ajaa Etelä-Afrikassa minimissään 18 vuotiaana. Kuitenkin vuokratakseen auton autovuokraamosta Etelä-Afrikassa, kuljettajan on oltava vähintään 21 vuotias ja ajokortin on oltava vähintään vuoden vanha. Monet autovuokraamot veloittavat nuoren kuljettajan lisämaksun alle 26 vuotiailta kuljettajilta.

  Valuutta

  Etelä-Afrikan valuutta on randi (usein lyhennettynä ZAR tai R). Voit vaihtaa valuuttaa pankeissa tai valuutanvaihtopisteissä lentokentillä. Vältä pitämästä mukana suurta määrää käteistä sillä jopa agressiiviset taskuvarkaudet ovat yleisiä. Voit nostaa käteistä pankkiautomaateista omalla luottokortillasi. Monissa kohteissa suurimmissa kaupungeissa ja luksushotelleissa hyväksytään maksuvälineeksi luottokortteja kuten Visa tai Mastercard, mutta piennemmissä paikoissa se voi olla ongelma.

  Aikaero

  Etelä-Afrikka on suuri maa, mutta koko maa on vain yhdessä aikavyöhykkeessä, South African Standard Time, joka on sama kuin Suomessa. Maassa ei siirrytä kesäaikaan, eli kesällä aikaro Suomeen on -1 tunti.

  Sanakirja

  Etelä-Afrikassa puhutaan useita eri kieliä. Eniten puhuttuja kieliä ovat muunmuassa englanti, afrikaans, zulu, tswana, zhosa, swati, tsonga, venda, southern ndebele ja sotho. Zulun kieltä puhuu 23% väestöstä, jota tekee siitä eniten puhutun, mutta englantia suositaan enemmän mediassa ja metropolialueilla. Alla on muutamia lauseita zulun kielellä, joista voi olla apua matkallasi:

  Hei - Sawubona
  Hyvää päivää - Okuhle day
  Missä on kylpyhuone? - Iphi lokugezela?
  Missä on poliisiasema? - Iphi esiteshini samaphoyisa?
  Missä on sairaala? - Lapho kuba isibhedlela?
  Missä on pankkiautomaatti? - Iphi ATM?
  Kiitos - Ngiyabonga

  Verkkovirta

  Sähkövirran jännite on Etelä-Afrikassa 220/250 volttia ja pistorasiat ovat kolmireiällisiä (pistokkeen piikit ovat pyöreitä). Ota matkallesi mukaan adapteri suomalaisia sähkölaitteita varten tai voit ostaa niitä paikan päällä kaikista sähkö- ja rautakaupoista.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiset eivät tarvitse Etelä-Afrikassa viisumia, jos matka kestää korkeintaan 90 päivää. Passin pitää olla voimassa vähintään 30 päivää matkan jälkeen ja siinä on oltava vähintään kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten. Suomen suurlähetystö löytyy Pretoriasta, Johannesburgista pohjoiseen. Suomen kunniakonsulaatit ovat Johennesburgissa, Kapkaupungissa ja Durbanissa.

  Suomen suurlähetystö Pretoria
  Embassy of Finland
  628 Leyds Street
  Muckleneuk, Pretoria 0002, South-Africa
  Puhelin: +27-12-343 0275
  Sähköposti: sanomat.pre@formin.fi

  Asuntoauton vuokraus Etelä-Afrikassa

  Tutustu Etelä-Afrikkaan asuntoautolla tai nelivedolla ja näe upea erämaa, villiä luontoa ja eksoottisia eläimiä lähietäisyydeltä. Käytä tämä ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Etelä-Afrikkaan omaan tahtiin. Suuren määrän leirintäalueiden joukosta koko maassa löydät varmasti oikean paikan juuri sinulle!

  Käytännöllisiä linkejä

  Yllättävät laskettelukohteet infografiikka

  Etelä-Afrikan turisti-info