Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO HANIAN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Hania lentokenttä – kiertele Kreetaa

  Hania on Kreetan saaren toiseksi suurin ja monen mielestä jopa koko Kreikan kaunein kaupunki. Muun muassa viehättävyytensä ansiosta se on yksi suosituimmista lomakohteista koko Kreikassa. Kaupunki sijaitsee saaren luoteisosassa Välimeren rannikolla ja tarjoaa lukuisia historiallisia monumentteja ja henkeäsalpaavan upeita maisemia. Kreeta, Kreikan suurin saari, on monipuolinen kohde sen värikkään historian ja vaihtelevan maantieteellisen sijaintinsa vuoksi. Saarella kohtaavat kolme maanosaa ja viisi merta. Tee kreikkalaisesta lomastasi täydellinen äläkä tuhlaa aikaasi julkisilla kulkuneuvoilla, vaan valitse autonvuokraus Hanian lentokentältä ja tutustu helposti Kreetan saareen vuokra-auton tarjoamasta vapaudesta nauttien. Hania on täydellinen rantalomakohde, sillä valinnanvaraa eri rantojen välillä löytyy runsaasti – löydät varmasti itsellesi mieluisen! Rentouttavan rantapäivän jälkeen lähde tutkimaan värikkään vanhankaupungin kapeita kujia ja syö herkullista tyypillistä kreikkalaista illallista yhdessä monista ravintoloista.

  Auto Europen ylivoimaiset tarjoukset kilpailukykyisillä hinnoilla Kreikassa houkuttelevat vuokraamaan auton omaan käyttöön. Olemme olleet toiminnassa vuodesta 1954 lähtien, ja pitkä kokemuksemme, tiivis yhteistyömme paikallisten vuokraamoiden kanssa ja joustavat varausehtomme takaavat sen, että saat parhaan vuokrakokemuksen kauttamme yli 24 000 kohteessa ympäri maailman. Erikoistuneet asiakaspalvelijamme auttavat mielellään varauksen tai yleisten kysymysten kanssa. Tutustu muiden asiakkaiden kokemuksiin palveluistamme autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Haniasta -sivuilta.

  Lentokenttätiedot

  Hanian kansainvälinen lentokenttä Ionnis Daskologiannis, kreikkalaisen 1700-luvulla eläneen vapaustaistelijan mukaan nimetty kenttä, sijaitsee alle 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta Akrotirin niemimaalla. Välimatka kaupungin ja kentän välillä taittuu arviolta 20 minuutissa. Se on matkustajamäärältään Kreikan kuudenneksi kiireisin lentokenttä, vaikka kooltaan se on pienen ja keskikokoisen kentän väliltä. Kenttää kutsutaan joskus myös Soudan lentokentäksi, sillä se sijaitsee Soudanlahden läheisyydessä. Lentokentän kautta kulkee noin 3 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Turistit tulevat pääasiassa Pohjoismaista, Isosta-Britanniasta, Puolasta ja Saksasta. Moni paikallinen käyttää kenttää myös työmatkustukseen, kentältä lennetään päivittäin useita maansisäisiä lentoja esimerkiksi Ateenaan ja Thessalonikiin. Sesonkiajan ulkopuolella voit siis kätevästi lentää kaupunkiin esimerkiksi juuri Ateenan kautta.

  Noin 140 kilometrin päässä sijaitseva Heraklionin lentokenttä on kahdesta kentästä suurempi, mutta mikäli aiot lomailla enimmäkseen Kreetan länsipuolella, on autonvuokraus Hanian lentokentältä käytännöllisempi vaihtoehto. Molemmat kentät ovat myös armeijan ilmavoimien käytössä, Hanian kenttä aloitti matkustajalennot vuonna 1959 ja kansainväliset lennot vuonna 1974.

  Hanian kansainvälinen lentokenttä Ionnis Daskologiannis (CHQ)
  Osoite: National Road, EO Aerodromiou Soudas, Hania 73100, Kreikka
  Puhelin: +30 282 108 3800
  Hanian lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Ympärivuotisia kansallisia lentoja tarjoavat Aegean Airlines ja Ryanair. Kausiluontoisesti kohteeseen liikennöivät muun muassa British Airways, Finnair, Easyjet, Norwegian ja SAS. Lentoaika Helsinki-Vantaan lentokentältä on noin neljä tuntia.

  Mistä noudan vuokra-auton Hanian lentokentältä?

  Osa Hanian lentokentän autovuokraamoista sijaitsee heti kentällä saapuvien aulassa, ja osaan tulee matkustaa pieni matka esimerkiksi vuokraamon tarjoamalla shuttle-bussikyydityksellä. Vuokraamon sijainnit näet varauksen aikana, ja voit halutessasi tarkastaa tarkan noutopaikan uudelleen varausvahvistuksesta jälkikäteen. Vuokraamot ovat joka tapauksessa kentän välittömässä läheisyydessä ja helposti löydettävissä. Suurin osa vuokraamoista vaatii lennonnumeron varaukseen, mikäli saavut saarelle lentäen. Näin he osaavat seurata lentotietoja ja aikatauluttaa shuttle-kuljetuksen sopivasti. Ilmoita kuitenkin, mikäli lentosi on myöhässä, sillä kiireisinä päivinä vuokraamon henkilökunta ei välttämättä pysty seuraamaan lentoja reaaliajassa ja mikäli olet myöhässä ilman erillistä ilmoitusta, saatat menettää varauksesi.

  Autonvuokraukseen tarvitset muutaman tärkeän dokumentin. Pidä huolta, että mukanasi ovat ainakin seuraavat paperit: ajokortti, pääkuljettajan nimissä oleva luotollinen kortti jolle tehdään katevarmenne turvatakuuksi, Auto Europelta saatu vahvistuskirje eli voucher ja virallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi. Mahdolliset lisäpalvelut maksetaan paikallisesti ja niihin sovelletaan lentokenttäveroa. Huomioi, että mikäli haluat matkustaa saarelta toiselle, on siitä etukäteen ilmoitettava meille, jotta voimme tarkastaa lauttamatkan mahdollisuuden. Moni vuokraamo kieltää auton viemisen lautalle ja mikäli he sen sallivat, ei auto yleensä ole vakuutettu lauttamatkan aikana.

  Abbycar Hania lentokenttä Abbycar Hanian lentokentällä
  National Road, EO Aerodromiou Soudas,
  73100, Hania, Kreikka

  +30 212 213 5282 (140)
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  ympäri vuorokauden
  Alamo Hania lentokenttä Alamo Hanian lentokentällä
  National Road, EO Aerodromiou Soudas,
  73100, Hania, Kreikka

  +30 282 103 8185
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  8.00-21.00
  Carwiz Hania lentokenttä Carwiz Hanian lentokentällä
  National Road, EO Aerodromiou Soudas,
  73100, Hania, Kreikka

  +30 282 102 0929
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  ympäri vuorokauden
  Drive Hania lentokenttä Drive Hanian lentokentällä
  National Road, EO Aerodromiou Soudas,
  73100, Hania, Kreikka

  +30 281 028 1339
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  ympäri vuorokauden

  Terminaalit

  Tämä kaksikerroksinen lentokenttä on kooltaan pieni ja koostuu yhdestä matkustajaterminaalista. Saapuvien aula on kentän oikealla puolen, ja lähtevien matkaselvitys on kentän vasemmalla puolella. Hanian lentokentän terminaalia on kunnostettu ja laajennettu viime vuosina, jotta se voisi vastata lisääntyneeseen matkustajamäärään. Matkustajamäärä moninkertaistuu sesonkiaikana, ja mikäli matkustat Haniaan kesäkuukausina, on hyvä idea varata lentokentälle hieman ylimääräistä aikaa sillä jonoja saattaa muodostua varsinkin check-in -tiskien ja turvatarkastuksen eteen. Sesonkiajan ulkopuolella on kenttä lähinnä käytössä usealle päivittäiselle lennolle Ateenaan, lentoaika on alle tunnin ja kaupunkien väliä liikkuvat suurimmaksi osaksi työmatkustajat.

  Lentokenttäpalvelut

  Lentoasema on pienikokoinen ja sen tilat ovat rajalliset, mutta tästä huolimatta on kentällä mukavat oltavat ja riittävät palvelut. Löydät kahvilan ja muutamia ravintoloita, joissa voi nauttia nopean välipalan, lämmintä ruokaa, kylmiä virvokkeita ja kahvia. Vieraile tax-free myymälässä, sekä matkamuistoputiikissa jossa myydään esimerkiksi paikallisia käsitöitä. Uudistetusta Hellenic Duty Free shopista löydät hyvän valikoiman tunnettuja hajuvesi- ja kosmetiikkamerkkejä, leluja, elektroniikkaa, asusteita, vaatteita ja paikallisia herkkuja. Mikäli sinulla ei ole aikaa shoppailla kentällä, mutta haluat hankkia esimerkiksi joitakin tuliaisia, voit etukäteen tutustua kaupan nettisivuihin, tehdä ennakkovarauksen ja noutaa tuotteet nopeasti kassalta. Matkailutoimistosta löydät pari pankkiautomaattia ja postin. Kentällä on maksuton WiFi-yhteys, nimeltään Fraport-Free. Kentällä on myös uudistetut VIP-tilat. Hanian lentokentän autonvuokraamot sijaitsevat joko terminaalin sisällä, tai kentän läheisyydessä. Mikäli autovuokraamo ei ole suoraan kentällä tai sen välittömässä läheisyydessä, järjestää vuokraamo shuttle-kuljetuksen toimistolleen.

  Kulkuyhteydet Hanian lentokentällä

  Autonvuokraus Hanian lentokentältä on yksi parhaista tavoista matkustaa ympäri saarta. Jos noudat auton keskustasta, pääset sinne joko paikallisbussilla tai taksilla. Liikenteestä riippuen matka kaupunkiin autolla kestää noin 20 minuuttia ja bussilla 30 minuuttia. Tarkasta aikataulu etukäteen, mikäli ajattelit matkustaa kaupunkiin bussilla. Taksitolppa sijaitsee aivan terminaalin edessä, eikä taksia yleensä tarvitse jonottaa kauaa. Huomioi, että taksissa saatat joutua maksamaan lisämaksun, mikäli sinulla on monta matkalaukkua. Linja-autot liikennöivät pääasiassa kentän ja Hanian keskustan väliä, mutta linjoja kulkee myös suoraan esimerkiksi Rethymnoniin ja Heraklioniin. Liput voi ostaa joko kuskilta, tai etukäteen netistä. Julkisen liikenteen tai taksien hinnat eivät huimaa päätä, mutta koska niitä käyttäessä täytyy huolehtia saatavuudesta ja aikatauluista, on oma auto selkeästi huolettomampi vaihtoehto. Huomioi, että paikalliset ajavat pääasiassa suomalaisia hieman aggressiivisemmin, eli pidä pää kylmänä. Kaupungeissa voi ohittaminen olla hankalaa kapeiden kujien vuoksi. Pidä silmällä mahdollisia irtokiviä, sillä esimerkiksi sateet ja vuohet saattavat vierittää niitä tielle. Voit lukea lisää liikennesäännöistä kokoamastamme Kreikan kuljettajan oppaasta.

  Pysäköintivinkkejä

  Lentokentällä on uusi, automatisoitu pysäköintialue edullisin hinnoin. Voit varata pysäköintipaikan ja maksaa varauksen sovelluksessa etukäteen, sovelluksen kautta saat yleensä myös hieman paremmat hinnat. Voit myös halutessasi maksaa pysäköintimaksun käteisellä tai maksukortilla suoraan parkkiautomaattiin paikan päällä. Pysäköintialue sijaitsee vain 30 metrin päässä terminaalista, eli noin minuutin kävelymatkan päässä.

  Haniassa on olemassa ilmaisia pysäköintialueita vanhan sataman lähellä, Customs House-aukiolla Grand Arsenalin vieressä ja telakoilla. Löydät parkkipaikan helpommin lähiöstä kuin keskustasta. Vartioituja paikkoja on saatavilla Hanian parkkihalleissa. Joillakin parkkipaikolla tarvitset pysäköintilipun, jonka voit ostaa kioskeista (periptero). Kiinnitä huomiota paikallisiin pysäköintirajoituksiin. Erilliset pysäköintialueet ja hallit ovat katupysäköintiä varmempia vaihtoehtoja, sillä kadut ovat kapeita ja törmäyksen ja naarmujen vaara tätä myötä suuri. Monella hotellilla ja suositulla nähtävyydellä on oma pysäköintipaikka, asia kannattaa varmistaa etukäteen jotta reissu sujuisi sulavammin.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Hanian lentokentän kotisivut