Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO HANIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Hania - parhaat hinnat Auto Europella

  Hania on kaunis kaupunki Kreikan Kreetan saaren länsiosassa. Kaupungissa on viihtyisiä katuja, hienoja rakennuksia ja suuri joukko erinomaisia rantoja eri etäisyyksillä keskustasta. Hania tarjoilee upean sekoituksen itä- ja länsimaalaista kulttuuria monipuolisen historiansa vuoksi, kaupunkia ovat hallinneet esimerkiksi bysantit ja arabit, venetsialaiset, ottomaanit ja kreikkalaiset. Hania onkin saaren entinen pääkaupunki. Eri aikakausien ja kulttuurien rakennukset ja vivahteet elävät rinta rinnan tässä kaupungissa, synnyttäen ilahduttavan kokonaisuuden. Jos teet autonvuokrauksen Haniassa Auto Europen kautta, voit sekä säästää rahaa, että kokea ikimuistoisen loman. Haluatpa rentoutua lomallasi tai kokea jotakin uutta, tässä merenrantakaupungissa on jokaiselle jotakin. Vietä koko päivä rannalla, syö herkullista ruokaa kreikkalaisessa ravintolassa, käy kaupungin arkeologisessa museossa tai tee matka Hanian kauppahalliin, joka houkuttelee sen monilla hyvillä tuoksuilla ja makuelämyksillä. Jos haluat kokea saaren luontoa lähemmin, suuntaa Lefká Óri -vuorille, jossa on yli 30 huippua.

  Auto Europe on johtava autonvuokrauksen välittäjä jo yli 60 vuoden ajan, voimme siis tarjota sinulle parhaita hintoja yli 24,000 eri kohteessa eri puolilla maailmaa. Yksi näistä kohteista on viehättävä Hania kodikkaalla Kreetan saarella. Joustavien varausehtojemme ansioista voit muokata varausta tai jopa perua varauksen ilmaiseksi jopa 48 tuntia ennen vuokra-ajan alkamista. Asiakaspalvelumme on paikalla sinua varten, mikäli haluat varata puhelimitse tai sinulla on kysyttävää kohteesta tai varauksen teosta netissä. Tee fiksu valinta ja vuokraa auto kauttamme, sekä lue muiden kokemuksia palvelustamme ja eri vuokraamoista autonvuokrauksen asiakasarvostelut Haniassa -sivulta.

  Liikenne Haniassa

  Sesongin aikana liikenne saarella lisääntyy. Hanian keskustan kapeilla kaduilla saattaa olla ruuhkaisaa ja joillekin kaduille ei pääse ajamaan autolla. Ruuhkat eivät kuitenkaan ole suuren suuria ja yleensä pienen odotusajan jälkeen olet taas matkalla. Teiden kunto voi vaihdella Kreetalla, päällystetyt tiet ovat yleensä hyvässä kunnossa mutta päällystämättömiäkin teitä löytyy. Ajotapa on yleisesti ottaen aggressiivisempi kuin Suomessa, joten pidä etäisyyttä muihin kuljettajiin, pysy rauhallisena ja seuraa liikennesääntöjä vaikka vaikuttaisi siltä, että olet tilanteessa ainoa niitä noudattava. Varsinkin kaupungin kapeilla kaduilla on ohittaminen hankalaa eli pidä yllä sopivaa nopeutta ja ole kärsivällinen. Varo autojen välissä puikkelehtivia mopoilijoita varsinkin kaupunkien sisällä. Varo myös vuohia ja muita eläimiä tiellä! Huomioi, että sekä sateet, että vuohet voivat aiheuttaa suurempienkin kivien vyörymistä teille. Mikäli haluat matkustaa saarten välillä lautalla, ota ensin meihin yhteyttä ja me otamme selvää autovuokraamosta Haniassa, onko se mahdollista. Lue lisää ajovinkkejä Kreikan kuljettajan oppaastamme.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Haniassa

  Haniassa on monia eri vuokraamoita, ja voit noutaa autosi joko keskustan, sataman tai lentokentän toimistosta. Osa Hanian lentokentän vuokraamoista sijaitsee lentokentällä, ja osaan täytyy matkustaa vuokraamon järjestämällä shuttle-kyydityksellä lyhyt matka. Muista varata tarvittavat dokumentit valmiiksi ja esitä ne Hanian autovuokraamossa noudon yhteydessä. Auton noutamiseksi tarvitset Auto Europelta saadun varausvahvistuksen eli voucherin, henkilökortin tai passin, pääkuljettajan nimissä olevan luottokortin jolla voi kattaa vuokravakuuden ja tietysti ajokortin. Tarkasta etukäteen tarvitsetko muita dokumentteja, esimerkiksi nuorilta kuskeilta tai seniori-kuljettajilta saatetaan vaatia vakuutusyhtiön todistusta siitä, että he eivät ole olleet osallisina liikenneonnettomuuksissa.

  Kaupungin laitamilla on keskustaa helpompi löytää pysäköintipaikkoja kadun varresta ja saatat jopa löytää ilmaisen parkkipaikan jos olet onnekas. Haniassa on myös pysäköintihalleja, jos haluaa jättää auton valvotulle alueelle. Joissakin paikoissa vaaditaan pysäköintilupaa pysäköintiä varten ja voit ostaa luvan valituista kioskeista (periptero). Suosittelemme valitsemaan maksullisen pysäköintipaikan keskustassa, sillä kadut ovat kapeita, eli pysäköinti ei ole aivan riskitöntä kadunvarressa. Kaupungin keskustassa, etenkään sataman ja vanhankaupungin lähellä, ei ole juurikaan pysäköintipaikkoja sillä kaupunki on vanha ja suunniteltu paljon ennen autojen keksimistä. Saatat kuitenkin löytää paikan keskustasta päiväsaikaan, mutta illalla auringonlaskun jälkeen tehtävä on lähes mahdoton ja tällöin kannattaa suosiolla ajaa joko halliin, tai hieman ydinkeskustan ulkopuolella ja taittaa loppumatka jalan, julkisella liikenteellä tai taksilla. Monet hotellit tarjoavat pysäköintipaikan huonevarauksen yhteydessä, asia kannattaa tarkastaa etukäteen majoituspaikasta. Suurimmalla osalla lähimaaston nähtävyyksistä on myös oma pysäköintialue, jota kannattaa hyödyntää kohteessa käydessä.

  Hanian lentokenttä

  Hanian kansainvälinen lentokenttä Ionnis Daskologiannis on saanut nimensä 1700-luvulla eläneen vapaustaistelijan mukaan. Se on Kreetan kahdesta lentokentästä pienempi, Heraklionin lentokentän ollessa näistä kahdesta isompi. Hanian lentokenttä ei ole kooltaan suuren suuri, mutta se on yksi maan vilkkaimmista matkustajamäärän mukaan. Jos matkustat sesonkiaikaan, varaudu normaalia pidempiin jonotusaikoihin. Ajoaika lentokentältä kaupunkiin on autolla noin 20 minuuttia ja matkan pituus ainoastaan alle 15 kilometriä. Yleensä lentokentälle lentää vain kotimaisia lentoja esimerkiksi Ateenan lentokentältä, mutta sesonkiaikana (huhti-marraskuu) tarjotaan lentokentälle kausilentoja esimerkiksi muualta Euroopasta. Lentokentältä voit helposti noutaa vuokra-auton tai matkustaa bussilla kaupunkiin. Finnair liikennöi suoria lentoja Haniaan kausiluontoisesti Helsinki-Vantaalta, lentoaika on hieman alle neljä tuntia.

  Hanian kansainvälinen lentokenttä Ionnis Daskologiannis (CHQ)
  Osoite: National Road, EO Aerodromiou Soudas, Hania 731 00, Kreikka
  Puhelin: +30 282 108 3800
  Kotisivut: https://www.chq-airport.gr/en

  Tekemistä Haniassa

  Ota rennosti, äläkä suunnittele reissuasi liian täyteen, sillä haluat varmasti jättää aikaa alueen lukemattomilla rannoilla oleskeluun, kauniiden katujen ja satama-alueen ympäri käyskentelyyn ja herkullisesta paikallisesta ruuasta ja juomasta nautiskeluun. Ota hyvä kirja mukaan, istu aurinkotuoliin, nauti miellyttävästä välimerellisestä ilmastosta ja rentoudu! Ohessa muutama vaivaton aktiviteetti-ehdotus lomallesi:

  • Vanhakaupunki + venetsialainen satama: Kaunis vanhakaupunki hurmaa värikkäillä rakennuksillaan ja pienillä, jännittävillä kujillaan Vanhastakaupungista ja satamasta saat eniten irti, kun lähdet paikallisen opastamalle kävelykierrokselle, jossa käydään läpi alueen ja rakennusten historiaa ja paikallisia tapoja. Kysy oppaalta myös vinkkejä parhaista ravintoloista, ja saat varmasti kokonaisen listan suosituksia! Venetsialaisen sataman pienet kojut ja ravintolat houkuttelevat kiertelemään aluetta ja nauttimaan kauniista meri-maisemasta. Paikallinen ruoka on niin herkullista, että satamaa saakin hieman kierrellä välttyäkseen lomakiloilta. Sataman yksinäinen majakka ja venetsialaiset arsenaalit eli historialliset telakat ovat hyvin valokuvauksellisia kohteita.

  • Turkkilaiset kylpylät: Ottomaanien hamam-kulttuuri alkoi ensin moskeijoista, sillä hyvä hygienia oli iso osa uskontoa ja vain juoksevan veden ajateltiin puhdistavan. Niistä kehittyi nopeasti sosiaalisia kokoontumispaikkoja ja hamameja alettiin rakentaa enemmän. Hamamissa on muutama huone, joissa edetään lämpötilan mukaan. Ensimmäinen huone on viileä, seuraava lämpimämpi ja viimeinen kuuma - eteneminen tehdään hikoilun edistämiseksi. Voit varata henkilökunnan jäsenen pesemään sinut ja tämän jälkeen voit rentoutua pienissä altaissa tai lepohuoneessa. Mikäli haluat saada kauniin rusketuksen, on pesu hyvä ottaa heti loman alkuun, sillä se poistaa tehokkaasti kuolleen ihosolukon ja näin rusketus pysyy iholla pidempään. Parhaan kokemuksen saat kun menet pesulaan pitkän kaupunkikierroksen jälkeen, ja tunnet kuinka katupölyt poistuvat kehostasi jättäen sinut virkeäksi! Ennen hamamiin menoa on hyvä asennoitua oikein, sillä kokemus ei ole sama kuin suomalaisissa kylpylöissä. Hamamin tarkoitus on ensikädessä puhdistaa, ei rentouttaa (vaikka olet varmasti myös rentoutunut käynnin päätteeksi). Huomioi myös, että juomarahan antaminen pesijälle on suositeltavaa. Voit kysyä esimerkiksi majapaikastasi sopivan juomarahan määrän etukäteen ja varata sen käteisenä mukaan.

  • Agia Triada Pyhän Kolminaisuuden luostari: Hanian lentokentän pohjoispuolella Aktorinin niemimaalla sijaitseva Agia Triadan luostari on saaren luostareista suurin. Sitä ympäröivät suuret oliivilehdot, kauniit viinitarhat ja vihreät sypressipuut. Luostarin edessä on parkkipaikka, eli autolla paikalle saapuminen on helppoa. Luostarin yhteydessä on museo, johon pääset pientä pääsymaksua vastaan ja myymälä, jossa myydään muun muassa luostarin munkkien viljelemiä rypäleitä ja oliiveja. Kreikkalaiseen tapaan aurinkoisen muurin vieressä köllöttelee useita kissoja päivälevolla, odottaen kärsivällisesti luostarin keittiöstä saamiansa herkkuja. Kiipeä luostarin muurille ihaillaksesi maisemia korkeammalta ja eri näkökulmasta!

  • Museot: Kuten on jo varmasti käynyt selväksi, on Kreetan saarella hyvin rikas historia. Museoissa kiertäminen ei välttämättä ole kaikille mieluisinta lomapuuhaa, mutta suosittelemme ottamaan pienen paussin auringosta ja tutustumaan ainakin muutamaan kaupungin museoista, viihdyt varmasti. Suosituimpia museoita on esimerkiksi Hanian arkeologinen museo, Kreetan merimuseo ja Minoan maailma, jossa on nähtävillä mahtava 9D elokuva, jopa suomen kielellä!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Haniasta

  Hania on sopiva paikka rentoutumiseen ja kaupunki- ja rantaloman yhdistämiseen. Mutta mikäli haluat nostaa lomasi seuraavalle tasolle, suosittelemme myös muuhun saareen tutustumista, etkä todellakaan pety. Osa näistä kohteista on mahdollista saavuttaa myös paikallisella liikenteellä, mutta lomallasi et varmasti halua murehtia viimeisen bussin aikataulusta vaan nauttia rauhassa kokemuksesta. Autonvuokraus Haniasta on kätevä tapa aloittaa saaren kiertomata, ja pääset tutustumaan esimerkiksi seuraaviin kohteisiin helposti ja oman aikataulun mukaan:

  Vaellus Samarian rotkossa

  Tämä vaellusreitti on yksi Kreikan kuuluisimmista ja suosituimmista patikkareiteistä. Samarian rotko on yksi Euroopan pisimmistä ja syvimmistä rotkoista ja se on yleensä avoinna toukokuusta lokakuuhun. Lähde matkaan aikaisin aamulla ja varustaudu matkaan hyvillä vaelluskengillä, kerrospukeutumisella, aurinkorasvalla, eväillä, vesipullolla jota voi täyttää matkan varrella lähdevedellä ja uima-asulla. Ota mukaan myös käteistä, sillä rotkoon on pieni sisäänpääsymaksu ja vaelluksen päättyessä nälkä varmasti kurnii, eli haluat varmasti nauttia lounasta pienessä Agia Roumelin kylässä. Varaa tälle reissulle koko päivä, sillä vaellus itsessään on reilu 15 kilometriä ja palatessasi et luultavasti jaksa paljon muuta kuin pulahtaa merivereen vilvoittelemaan ja sen jälkeen sänky jo luultavasti kutsuukin. Kierros on hieman haastava, eli mikäli sinulla on terveysongelmia, kannattaa tarkastaa etukäteen ovatko ne este matkalle. Älä lannistu, vaikka ensimmäiset kilometrit tuntuvat hankalilta. Alun jyrkkä lasku rotkoon on reissun hankalin osuus! Kierros on parasta suorittaa oppaan kanssa, joka pitää huolta tarvittavista levähdystauoista ja vaelluksen turvallisuudesta. Päätekylä Agia Roumelista ei pääse pois autolla, eli vaihtoehdot ovat joko patikointi tai lauttamatka Sougian kylään, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Haniasta.

  Urheilu + lukemattomat rannat

  Haniassa ja sen lähimaastossa voit harrastaa vaelluksen lisäksi tietysti useita eri urheilulajeja. Voit valita esimerkiksi sukelluksen, SUPpailun, kajakkiretken, surffauksen tai liitolainelautailun välillä. Hurjapäillä löytyy muun muassa benji-hyppyä ja tandemliitovarjoilua. Jokaiselle löytyy sopiva laji, olitpa sitten vasta-alkaja tai jo lähes ammattilainen. Saarella on lukemattomia, toinen toistaan kauniimpia rantoja, ja suosittelemmekin että käyt ainakin muutamalla rannalla löytääksesi itsellesi juuri sopivan. Vaihtoehtojen määrästä ei suosikin löytäminen ainakaan jää kiinni! Ajele esimerkiksi Balosiin noin tunnin ajomatkan päähän ja nauti sen pariskuntien suosimasta hiekkarannasta tai matkusta noin saman matkan päähän Falassarnan rannalle, jossa perheet viihtyvät ja jossa on hyvät purjelautailumahdollisuudet. Tai heittäydy ja aja noin 80 kilometrin päähän Elafonissin rannalle, jossa on myös nudisteille tarkoitettu rannanosa! Lähempänä, muutaman kilometrin päässä Haniasta sijaitsevat esimerkiksi suositut Golden Beach ja Agioi Apostoloi beach.

  Kournasjärvi

  Mikäli merivesi alkaa kyllästyttää, voit ajelle noin 45 minuuttia ja pääset nauttimaan Kournasjärven lähdevedestä. Vesi virtaa suoraan maan alitse Lefka Ori -vuorilta, jotka tunnetaan myös Valkoisina vuorina. Kournasjärvi on Kreetan suurin luonnonjärvi. Tämä makeanveden järvi on kaunis ja kirkasvetinen, se on pituudeltaan reippaan kilometrin ja leveydeltään taasen hieman alle kilometrin. Rannalla on useita ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä ja voit halutessasi kiertää järveä vuokratulla polkuveneellä. Järveä ympäröivät metsiköt ja vuoret, ja maisema on kauniin idyllinen.

  Saaren muut kaupungit

  Kreetalla on Hanian lisäksi monta muuta historiallista ja tutustumisenarvoista kaupunkia! Saari on melko pieni, mikä tarkoittaa sitä, että kaupungeissa on mahdollista vierailla päivän aikana, ja palata illaksi takaisin Haniaan. Aja noin kaksi tuntia kaunista rannikkoa pitkin Heraklioniin ja pysähdy puolessavälissä Rethymnonin kaupunkiin ja sen hurmaaviin pieniin lähikyliin. Muista myös käydä Heraklionissa vieraillessasi läheisellä Knossoksen arkeologisella alueella, ja pääset kuningas Minoksen, kuuluisan labyrintin ja Minotauruksen legendan synnyinsijoille.

  Matkustaminen Haniassa

  Helpoin vaihtoehto on ehdottomasti oman auton vuokraaminen, sillä haluat varmasti kierrellä saarella. Voit matkustaa saarella myös busseilla, lautoilla tai taksilla. Raideliikennettä ei ole. KTEL bussilinja kulkee Hanian ja Rethymnonin ja Heraklionin ja Agios Nikolaosin välillä. Bussiverkko kattaa myös muut lähikaupungit melko hyvin, mutta vuoroja saatetaan ajaa vain yksi tai kaksi päivässä, eli aikatauluja on hyvä seurata. Bussilipun hinnat ovat hyvin maltilliset. Satama sijaitsee noin 7 kilometriä Haniasta itään. Lautalla pääset kulkemaan myös Pireukseniin ja Santoriniin ja se on yksinkertaisin tapa liikkua eri saarten välillä. Muista, että jos haluat ottaa autosi mukaan toiselle saarelle, ilmoita siitä ensin meille, jotta voimme tarkistaa asian. Yleensä autojen vienti lautoille on kielletty. Mikäli auton vieminen lautalle kuitenkin on sallittua, saattaa olla että vakuutukset eivät päde lauttamatkan aikana ja toisella saarella ajaessa. Rajoitukset kannattaa selvittää etukäteen, ja mikäli vierailet toisella saarella pidemmän ajan, voi olla fiksua vuokrata uusi auto toiselta saarelta. Taksit ovat suhteellisen halpoja Kreetalla. Voit soittaa ja varata taksin, hypätä kyytiin kadulla tai mennä taksiasemalle.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Hanian matkailuinfo

  Kreetan viralliset matkailusivut

  Kreikan matkailuinfo

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut