Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO IVALON LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Ivalo lentoasema - tunturit kutsuvat

  Oletko aina halunnut lähteä patikoimaan koskemattomaan luontoon Lapin erämaahan? Ivalo on vaikuttava kohde heille, jotka rakastavat luontoa ja omaa rauhaa. Autonvuokraus Ivalon lentokentältä on mainio vaihtoehto sijaintinsa ansiosta, sillä pääset helposti matkaan nelostietä pitkin ja voit halutessasi käydä tekemässä tärkeitä hankintoja Ivalon kuntakeskuksen hyvin varustelluista ruokakaupoista. Lukuisat suuret koskemattomat kansallispuistot ja erämaat ympäröivät Ivaloa, ja matka-aika melkein kaikkiin mielenkiintoisiin lähikohteisiin pysyy alle kahdessa tunnissa. Kuntakeskuksen lähellä sijaitsee myös suosittu Saariselän lomakeskus, ja Inarinjärvi on vain muutaman kilometrin päässä. Jos sinulla on aikaa, voit mahdollisesti myös ylittää rajan Norjan tai Venäjän puolelle ja käydä vaikkapa Jäämerellä. Muista mainita mahdollisista rajanylitysaikeista varausvaiheessa, sillä rajanylitys etenkin Venäjän puolelle vaatii erillistä lupaa vuokraamolta.

  Älä kuluta aikaa ja väsy ajaessasi koko Suomen läpi Lappiin omalla autolla, vaan matkusta mukavasti lentokoneella ja vuokraa auto Auto Europen kautta, ja jatka matkaasi levänneenä kätevästi heti laskeuduttuasi. Vuonna 1954 perustettu Auto Europe tekee läheistä yhteistyötä lentoaseman vuokraamoiden kanssa, ja takaamme luotettavat ajoneuvot markkinoiden alhaisimmilla hinnoilla. Mikäli sinulla on kysyttävää ennen matkaasi, sen aikana tai sen jälkeen, auttaa ammattitaitoinen asiakaspalvelumme viikon jokaisena päivänä. Ennen matkaasi suosittelemme myös, että tutustut uusimpiin Ivalon autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin.

  Lentokenttätiedot

  Ivalon lentoasema on EU:n pohjoisin lentoasema, ja samalla tietysti myös Suomen pohjoisin. Se rakennettiin 1940-luvulla saksalaisten sotilaiden toimesta, mutta se myös tuhottiin, kun sotilaat vetäytyivät Lapista muutamaa vuotta myöhemmin. Kenttä kunnostettiin vuonna 1950 ja vuonna 1975 ympärivuotinen reittiliikenne Helsingin ja Ivalon välillä alkoi. Lentoasemaa käyttää nykyään reilusti yli 200 000 matkustajaa vuosittain, erityisen vilkas se on sesonkiaikoina. Finnair lentää päivittäin lentoja Kittilään ja Helsinkiin, myös Norwegian lentää Ivalon ja Helsingin väliä. Näitä yhteyksiä käyttävät pääasiassa työmatkustajat. Kentälle lentää myös paljon liikesuihkukoneita, sillä alueella järjestetään lukuisia konferensseja. Sesonkiaikana kentälle lentää useita tilauslentoja eri Euroopan maista, etenkin Keski- ja Länsi-Euroopasta. Kausiluonteisia reittilentoja lentää Lufthansa Frankfurtista ja TUI Lontoosta ja Manchesterista. Ivalon lentoasemalta lennetään pohjoismaisella tasolla eniten suoria lentoja Aasiaan. Lentoasema on myös kansainvälisesti tunnettu, sillä eri lentoyhtiöt käyttävät sitä koneistonsa testaamiseen arktisissa olosuhteissa. Kentällä on myös autoratoja, jolla eri testiryhmät suorittavat rengas- ja autotestejä poikkeusolosuhteissa.

  Lentoasema ei ole auki ympäri vuorokauden, vaan se suljetaan aina päivän viimeisen lennon lähdettyä - siellä ei ole siis mahdollista yöpyä. Lentoasema avataan kaksi tuntia ennen lentoa. Kentän palvelut seuraavat aseman aukioloaikoja.

  Ivalon lentoasema (IVL)
  Osoite: Lentokentäntie 290, 99800 Ivalo, Suomi
  Puhelin: +358 20 708 8610
  Ivalon lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Finnair ja Norwegian liikennöivät kentältä ympäri vuoden, Lufthansa ja TUI Airways kausittain. Eri lentoyhtiöt käyttävät kenttää myös charter- eli tilauslentoihin.

  Mistä noudan vuokra-auton Ivalon lentokentältä?

  Ivalon lentokentän autovuokraamot löytyvät lentokenttärakennuksesta ja sen lähettyviltä. Mikäli toimisto ei sijaitse terminaalissa, on heillä käytössä meet&greet palvelu, tarkoittaen että lentoasi ollaan vastassa ja sinut kuljetetaan lyhyt matka shuttlebussilla vuokraamoon. Toimiston tarkan sijainnin näet varausvaiheessa, ja voit tarkastaa sen myös jälkikäteen vahvistuksestasi. Varataksesi auton, sinun on ilmoitettava vuokraamolle lennon numero, jotta he voivat seurata lennon saapumista myöhästymisien varalle sillä toimistot ovat auki vain sopimuksen ja saapuvien ja lähtevien lentojen aikataulujen mukaan. Mahdollisista myöhästymisistä on siis ehdottoman tärkeää ilmoittaa etukäteen, jotta paikallinen henkilökunta osaa odottaa myöhässä olevia matkustajia.

  Vuokraamot haluavat nähdä ajokortin, pääkuljettajan nimissä olevan luottokortin, Auto Europen varausvahvistusvoucherin ja henkilöllisyystodistuksen ennen auton luovutusta. Kuljettajan luottokortille tehdään katevaraus turvatakuuksi, tätä prosessia varten tarvitset PIN-koodin. Katevaraus vapautetaan, kun ajoneuvo on palautettu hyväksyttävässä kunnossa sovitulla polttoainemäärällä.

  Avis Ivalon lentoasema Avis Ivalon lentoasemalla
  Lentokentäntie 290,
  99800, Ivalo, Suomi

  +358 10 436 2365
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  8.00-23-00
  Budget Ivalon lentoasema Budget Ivalon lentoasemalla
  Lentokentäntie 290,
  99800, Ivalo, Suomi

  +358 10 436 2365
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  8.00-23-00
  Europcar Ivalon lentoasema Europcar Ivalon lentoasemalla
  Lentokentäntie 290,
  99800, Ivalo, Suomi

  +358 40 306 2875
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-22-00

  Terminaalit

  Lentokentällä on yksi terminaali, nimeltään Lapinhelmi-terminaali. Terminaalia laajennettiin vuonna 2016 ja se on hyväkuntoinen ja moderni. Vaikka kenttä on kooltaan pieni, löytyvät sieltä kaikki oleellisimmat palvelut. Terminaali avautuu kaksi tuntia ennen lennon lähtöä eli kauheasti aiemmin ei kentälle kannata saapua. Koska terminaaleja on vain yksi ja koska lentokenttä avautuu vain kaksi tuntia ennen lentoa, saattaa asemalla olla jonoja sesonkiaikaan juuri ennen lennon lähtöä ja lennon saapuessa. Sesonkiaikana kannattaa siis varata hieman normaalia enemmän aikaa lentokentällä asiointiin. Terminaalin ravintolat tarjoavat pientä purtavaa, isompaan nälkään kannattaa etsiä helpotusta Ivalon keskustan ravintoloista. Terminaali suljetaan pian lennon laskeuduttua, eli kentällä ei voi oleskella lennon jälkeen pidempiä aikoja vaan matkaa tulee jatkaa saman tien joko taksilla, bussilla tai vuokra-autolla.

  Lentokenttäpalvelut

  Lentokenttäkokemuksen ei tarvitse olla hektinen - Ivalossa voit rentoutua takkatulen ääressä suomalaisilla design-tuoleilla tai rauhoittua keinutuolissa. Voit shoppailla Design Center shopissa ja hankkia suomalaisia design-tuotteita joko tuliaiseksi tai itsellesi. Porttialueella sijaitsevasta Airport Cafe Ivalosta voit ostaa pientä suolaista ja makeaa purtavaa ja virvokkeita. Cafe shop myy myös muun muassa matkamuistoja ja kosmetiikkaa. Muita lentoasemalla olevia palveluita ovat muun muassa lastenhoitohuone ja lasten leikkipaikka, infopiste, postilaatikko ja ilmainen koko kentän kattava WiFi -yhteys. Lentokentällä ei ole pankkiautomaattia, lähin automaatti sijaitsee keskustassa. Asemalla on maksimissaan 16 hengelle tarkoitettu kokoushuone, jonka voi vuokrata omaan käyttöön. Ivalon lentokentän autovuokraamot sijaitsevat lentoaseman yhteydessä, ja ne ovat auki pääosin ennakkovarausten ja lentoaikataulujen mukaan, samoin kuin kentän muut palvelut.

  Kulkuyhteydet Ivalon lentokentällä

  Ivalon lentoasema sijaitsee Törmäsessä, joka on noin 10 kilometrin päässä keskustasta ja 25 kilometrin päässä Saariselältä. Lentokentän, Saariselän tunturikeskuksen ja Kiilopään välillä liikennöi Eskelisen Lapin Linjat. Lentoaseman ja Inarin kirkonkylän välillä kulkee Kuljetusliike Ilmari Slant. Myös Ivalon keskustaan pääset kätevästi bussilla. Linja-autot liikennöivät myös Rovaniemelle, jossa sijaitsee lähin rautatieasema. Autolla tämä matka kestää noin kolme tuntia. Linja-autojen aikataulut voi tarkastaa suoraan Matkahuollon sivuilta, pääasiassa ne liikennöivät lentoaikataulujen mukaan. Terminaalin edessä on taksitolppa, jossa on takseja lentoaikataulujen mukaan. Kuntakeskuksessa on taksiasema. Mikäli sinulla on tiukka aikataulu, kannattaa taksi tilata etukäteen, jotta et joudu odottamaan kovin pitkää aikaa. Ylivoimaisesti helpoin ja nopein tapa liikkua vapaasti on autonvuokraus Ivalon lentokentältä. Lentoasema sijaitsee nelostien varressa, ja sen kautta pääsee helposti sekä Ivaloon, että lähikyliin. Omalla autolla kulkeminen on suosituin liikkumistapa, sillä etäisyydet ovat pitkiä ja paikallisliikenne aikatauluihin sidottua. Sesonkiajan ulkopuolella saatat joutua odottelemaan yhteyksiä melko kauan, etkä varmasti halua käyttää aikaasi odotteluun.

  Pysäköintivinkkejä

  Voit pysäköidä kätevästi terminaalin edustalla sijaitsevalle maksulliselle pysäköintialueelle. Lentokentällä on myös muutama lämpöpaikka pysäköintialueen viimeisessä rivissä. Esteetön pysäköinti löytyy terminaalin edustalta erikseen merkityiltä paikoilta. Pysäköintihinnat voit tarkistaa Finavian sivuilta, saatavilla on lyhyt- ja pitkäaikaisparkkipaikkoja. Maksu täytyy suorittaa etukäteen Finavian neuvontaan tai mobiilisovelluksella älypuhelimen avulla. Käteismaksu ei ole mahdollinen. Sähköautoja voi ladata ilmaiseksi niiden latauspaikoilla, e-tolpan käyttö sisältyy pysäköintimaksuun. Käynnistysapua on saatavilla lisämaksua vastaan kovilla pakkasilla.

  Pysäköinti Ivalon kuntakeskuksen keskustassa on usein ilmaista, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Talvisin lämpötolpan käyttö saattaa olla maksullista. Parkkipaikkoja on runsaasti. Useimmilla majoituspaikoilla on myös oma ja pääasiallisesti ilmainen pysäköintialue. Varmista, että autossa on pysäköintikiekko, sillä saatat tarvita sitä tiettyjen kohteiden pysäköintialueilla. Kännykkään kannattaa ladata parkkisovellus, esimerkiksi EasyPark tai Parkman. Nämä toimivat useimmilla maksullisilla pysäköintialueilla.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Ivalon lentoaseman kotisivut