Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO IVALO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Ivalo - Portti pohjoiseen

  Mystinen ja maaginen lappi puhtaalla ja lumoavalla luonnollaan on ehdottomasti yksi mahtavimmista paikoista, jossa voit kotimaassa vierailla! Ivalo on Inarin kunnan keskus ja alueen suurin taajama. Pinta-alaltaan Inari on Suomen suurin kunta. Kunta on tunnettu erityisesti Saariselästä, Inarijärvestä, kullankaivuuperinteestä sekä sen useista kansallispuistoista. Se sijaitsee Euroopan Unionin pohjoisimmassa kulmauksessa, keskellä Pohjoiskalottia. Inarilaisista vajaa kolmannes on saamelaisia ja Inarin kunnan kokonaisväestöstä valtaosa asuu keskustaajamassa, Ivalossa. Ivalosta löytyy monipuoliset palvelut matkaajille kalastusluvista käsitöihin ja majoituksesta ohjelmapalveluihin. Laajat erämaat ja ainutlaatuinen luonto ympäröivät jokilaaksoon sijoittunutta kylää, ja aluetta on helppo lähteä tutkimaan omaan tahtiin autonvuokrauksella Ivalosta. Kylän halki virtaavalta Ivalojoelta pääsee myös Inarijärvelle. Talvisin Ivalo on suosittua aluetta moottorikelkkailijoiden kesken sen suuren reitistön ansiosta.

  Pohjolan perukoille tuskin kannattaa lähteä ilman omaa autoa, joten Auto Europe tarjoaa mielellään palveluitaan myös Ivalossa! Lapissa luotettava auto on onnistuneen matkan tärkein kulmakivi, ja takaa sen että saavutat kaikki kiinnostavat elämyskohteet turvallisesti ja omassa aikataulussa. Auto Europe tarjoaa markkinoiden alhaisimmat hinnat ja parhaan asiakaspalvelun, seitsemänä päivänä viikossa. Pitkä yhteistyömme paikallisten vuokraamoiden kanssa takaa sujuvan vuokrakokemuksen alusta loppuun ja pyrimme auttamaan asiassa kuin asiassa, oli kyse sitten suksiboksista tai reissusta maan rajojen yli. Tutustu myös aiempien asiakkaidemme kokemuksiin ja mielipiteisiin lukemalla autonvuokrauksen asiakasarvostelut Ivalosta.

  Liikenne Ivalossa

  Inarin kunta ja sen alueeseen kuuluva Ivalon kuntakeskittymä ovat suuria alueita vähäisellä asukasmäärällä eli liikenneruuhkia ei juuri pääse kertymään. Sesonkiaikana saatat joutua hetken odottamaan keskustan risteyksessä tai lomakohteiden liittymissä, mutta ruuhkasta ei voida puhua. Muista olla tarkkaavainen ajaessasi, varsinkin talvisin, sillä eläimet saattavat pyrkiä tielle ja tienpinta voi olla liukas eli äkilliset liikkeet tai äkkijarrutukset saattavat koitua ongelmallisiksi. Pidä autossa mukana tarpeeksi lämmintä vaatetta, varsinkin kylmempinä kuukausina, mikäli joudut odottelemaan apua tiensivussa syystä tai toisesta.

  Ivalo sijaitsee nelostien varressa, joka kulkee Helsingistä aina Utsjoelle asti. Utsjoelle on matkaa reipas 160 kilometriä ja läheiseen Inarin kirkonkylää alle 40 kilometriä. Etelään päin ajaessa ensin vastaan tulee noin 30 kilometrin jälkeen kuuluisa ja suosittu Saariselän matkailukeskus ja matkaa voi jatkaa Sodankylän (160 km) kautta Rovaniemelle, johon ajat suorinta tietä reilu kolmessa tunnissa, taittaen 288 ajokilometriä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Ivalossa

  Ivaloa on hyvä pitää Lapin reissun tukikohtana, sillä se on kunnan hallinnollinen keskus, ja suurin osa kunnan palveluista sijaitsee juurikin Ivalossa. Hyvä sijainti nelostien ja Ivalojoen varrella ja läheinen Inarijärvi ovat olleet avainasemassa kuntakeskuksen kehityksessä. Kun ajat Ivalon kompaktin keskustan läpi, huomaat, että kaikki tärkeimmät palvelut ovat edustettuina hyvin varustelluista ruokakaupoista ravintoloihin ja vaateliikkeisiin.

  Suurin osa majoituspaikoista tarjoaa ilmaisen pysäköintialueen tai -hallin. Talvisin lämmitystolpan käytöstä saattaa joutua maksamaan. Pysäköinti Ivalon keskustassa on pääosin maksutonta, pysäköintikiekko saattaa tulla tarpeeseen tietyillä pysäköintialueilla. Pysäköintipaikkoja on runsaasti.

  Ivalon autovuokraamot sijaitsevat Ivalon lentoaseman yhteydessä, noin 10 kilometrin eli 10 minuutin ajomatkan päässä Ivalon keskustasta. Vuokraamot ovat usein auki vain sopimuksen ja saapuvien ja lähtevien lentojen aikataulujen mukaan, eli mikäli haluat käydä vuokraamossa spontaanisti, kannattaa soittaa etukäteen ja varmistaa, että vuokraamo on avoinna. Lentoaseman edessä on pysäköintialue, johon auton voi pysäköidä maksua vastaan. Maksu tulee hoitaa ennakkoon Finavian neuvontaan tai muutamalla eri mobiilisovellusvaihtoehdolla. Maksua ei voi suorittaa käteisellä. Pysäköidessäsi yli 24 tuntia tulee sinun maksaa vuorokausihinnaston mukainen pysäköintimaksu. Mikäli sinulla on isompi ajoneuvo (esimerkiksi matkailuauto), niin ota ensin yhteyttä Finavian neuvontaan, jotta he voivat ohjeistaa tilanteen mukaan. Jos sinulla on sähköauto, voit käyttää aseman e-tolppia lataukseen ilman erillistä lisämaksua sillä e-tolpan käyttö sisältyy pysäköintimaksuun. Terminaalin edustalla on muutama esteetön paikka. Lentoasemalla on muutama talvisin tärkeä lämpöpaikka pysäköintialueen yhteydessä. Tarvittaessa saat myös käynnistysapua pientä korvausta vastaan.

  Ivalon lentokenttä

  Ivalon lentoasema on EU:n, ja samalla tietysti Suomen, pohjoisin lentokenttä, jonne liikennöi talvisin reittilentojen lisäksi charter-lentoja muun muassa Isosta-Britanniasta, Alankomaista ja Ranskasta. Talvisin Ivaloon lennetään suoria reittilentoja Lontoon ja Manchesterin lisäksi Saksan Frankfurtista. Asema on kooltaan pieni, mutta varsinkin talvisesongin aikaan kiireinen. Ivalon lentoasemaa käyttää yli 200 000 matkustajaa vuosittain. Päivittäiset lennot Kittilään ja Helsinkiin palvelevat pääasiassa työmatkustajia. Asema sijaitsee noin 10 kilometriä Ivalon keskustasta lounaaseen. Vuokraamot sijaitsevat kätevästi lentoaseman yhteydessä. Muista lisätä lennonnumerosi varaukseesi, sillä vuokraamot ovat usein auki vain saapuvien ja lähtevien lentojen mukaan. Ilmoitathan meille tai Auto Europen ollessa suljettuna suoraan vuokraamolle, mikäli et pääse noutamaan autoa sovitusti esimerkiksi myöhässä olevan lennon tai bussin vuoksi. Lentoasema ei ole auki ympäri vuorokauden, eikä siellä voi siis esimerkiksi yöpyä sillä terminaali suljetaan lentojen lähdettyä. Asema aukeaa kaksi tuntia ennen lentojen lähtöä ja pääosa sen palveluista on saatavilla vain aukioloaikoina.

  Ivalon lentoasema (IVL)
  Osoite: Lentokentäntie 290, 99800 Ivalo, Suomi
  Puhelin: +358 20 708 8610
  Kotisivut: www.finavia.fi/

  Tekemistä Ivalossa

  Ivalo on monelle matkailijalle tukikohta, jossa pysähtyä täydentämään varusteita ja nauttimaan muista kuntakeskuksen palveluista. Keskustassa ja kuntakeskuksen lähimaastossa on laaja valikoima tekemistä ja nähtävää, ja keskustassa sijaitseva matkailuinfo auttaa mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää alueen aktiviteeteista tai tarvitset esimerkiksi yksityiskohtaista karttaa tai vaikkapa kalastuslupaa.

  • Ivalojoki ja kaupungin aktiviteetit: Kaupungin vieressä virtaava Suomen kolmanneksi suurimman järven Inarijärven lounaiskolkkaan laskeva Ivalojoki mahdollistaa useita eri aktiviteetteja eri vuodenaikoina. Kesällä joessa voi uida, SUPpailla, meloa ja kalastaa ja talvisin esimerkiksi pilkkiä tai ajaa moottorikelkalla. Lähialueella voi myös patikoida, pyöräillä, frisbeegolfata, marjastaa ja sienestää. Myös talviurheilu on mahdollista, esimerkiksi hiihto, talvipyöräily, poroajelut, husky- ja kelkkasafarit ja lumikenkäily. Ivalojoen tasokas uimaranta on lämpimänä kesäpäivänä mahtava viilentymispaikka! Ivalojoki tunnetaan kultaisena jokena ja sieltä ja sen sivujuoksuilta huuhdotaan kultaa vielä tänäkin päivänä. Ivalon lähellä, parin kilometrin päässä pohjoisessa sijaitsee Wild Spirit Park, jossa voi tavata arktisia eläimiä, kuten husky-koiria, naaleja ja kettuja. Puistossa on opastetut kierrokset, ja opit varmasti uutta arktisista eläimistä.

  • Neljä vuodenaikaa: Matkustatpa Lappiin mihin vuodenaikaan tahansa, lumoaa se sinut varmasti. Kesän yötön yö, syksyn räiskyvä ruska, talven kaamos ja lumihanget ja luonnon herääminen keväällä tuovat kaikki oman, hurmaavan piirteensä tälle karun kauniille luonnolle, puhumattakaan leiskuvista revontulista joita voit nähdä ympäri vuoden, mutta parhaiten syksyllä ja alkukeväästä kun maassa ei ole lunta valaisemassa taivasta. Joskus pelkkä luonnon ihailu on tarpeeksi, muta Lapin matkailuala on myös valjastanut vuodenajat käyttöönsä, ja jokaiseen niistä voi yhdistää mahtavia elämyksiä. Inarin kunnassa sijaitsee useita majoitus- ja hotellikeskittymiä, joista suurin on Saariselän alue. Nämä kohteet tarjoavat varmasti elämyksiä, joita et ole ennen kokenut!

  • Karhunpesäkivi: Lähistöllä Myössäjärvellä sijaitseva karhunpesäkivi on mahtava osoitus luonnon voimasta. Se sijaitsee Ivalosta noin 25 kilometriä pohjoiseen. Karhunpesäkivi on jääkauden aikana syntynyt hiidenkirnun kaltainen tafoni eli rapautumisonkalo ja se on ainoa maailmassa, joka on siirtynyt synnyinpaikaltaan. Se on kooltaan maan suurin ontto siirtolohkare ja se on syntynyt kiven sisuksen rapautuessa vähitellen veden ja lämpötilavaihteluiden vuoksi. Tarun mukaan karhunpesäkivi on saanut nimensä erään saamelaisen karhunmetsästäjän yöpyessä kiviluolassa lumimyrskyltä suojassa ja herätessä aamulla talviunilla olevan karhun vierestä! Nykypäivänä kiven luo pääsee kapuamaan rinteeseen rakennettuja portaita pitkin, ja luolaan voi myös ryömiä sisään. Luolaan mahtuu muutama ihminen kerrallaan. Pukeudu vaatteisiin, jotka saavat hieman likaantua, sillä luolaan täytyy todellakin ryömiä sisään.

  • Design House Idoli: Noin 10 minuutin ajomatkan päässä Ivalosta Inarijärven eteläisimmän lahden Ukonjärven rannalla sijaitseva Design House Idoli on suomalaisen huippumuotoilun ja taiteen ystävälle ehdoton käyntikohde. Varaa opastettu kierros ja nauti kuohuviiniä lasikodassa, voit myös varata koko galleriamiljöön yksityiskäyttöön ja nauttia gourmet-lounaan tai Design-illallisen. Varaukset on tehtävä etukäteen.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Ivalosta

  Autonvuokraus tekee matkastasi ehdottomasti helpomman. Auton kanssa et ole riippuvainen paikallisliikenteestä ja voit halutessasi myös poiketa kiinnostaviin kohteisiin matkan varrella, sillä määrittelet itse reitin. Ajaminen on myös pohjoisen suorilla teillä helppoa, eikä sinun tarvitse murehtia liikenneruuhkista. Ivalon autovuokraamot sijaitsevat lentoaseman yhteydessä, eli pääset helposti aloittamaan matkasi nelostietä pitkin. Lappiin matkustetaan yleensä eri elämyksien ja henkeäsalpaavan kauniin luonnon perässä, ohessa muutama idea siitä, mitä lähialueella ehkä haluaisit kokea.

  Kansallispuistot ja erämaa-alueet

  Lähistöllä sijaitsee useita eri luonto-kohteita, joista tunnetuimmat lienevät Urho Kekkosen kansallispuisto ja Korvatunturi, Lemmenjoen kansallispuisto ja Hammastunturin erämaa-alue. Lemmenjoen kansallispuisto on kooltaan suurin, ja Urho Kekkosen kansallispuisto Suomen toiseksi suurin kansallispuisto. Alueilla on paljon eri aktiviteetteja ja molemmista löytyy tekemistä sekä kokeneille vaeltajille, että koko perheelle. Muista aina varustautua vaellukselle huolella ja varmistaa, että joku tietää reittisi etukäteen. Näiden kahden kansallispuiston välissä sijaitseva Hammastunturin erämaa-alue soveltuu ainoastaan kokeneille retkeilijöille, sillä merkittyjä reittejä tai tupia ei matkan varrelta löydy. Voit ihailla Ivalojoen kaunista virtaa Hammastunturin erämaa-alueella.

  Inari

  Inarijärven rannalla sijaitseva Inarin kirkonkylä on saamelaiskulttuurin keskus ja se on tunnettu muun muassa siellä kokoontuvista Saamelaiskäräjistä. Vieraile Siidassa, Suomen saamelaisten kansallismuseossa ja Metsähallituksen luontokeskuksessa ja Sajoksessa, Saamelaiskulttuurikeskuksessa. Voit myös osallistua kylästä järjestetyille risteilyille ja veneretkille Inarijärvellä ja nähdä muun muassa Ukonkiven uhripaikan ja Kuuvan kanavan. Mikäli käyntisi ajoittuu tammikuulle, saatat olla onnekas ja kokea alkuperäiskansojen Skábmagovat -elokuvajuhlat (suomeksi Kaamoksen Kuvia). Heinäkuussa järjestetään puolestaan Ijahis Idja -musiikkitapahtuma (suomeksi Yötön Yö), jota ei kannata jättää välistä.

  Saariselkä

  Alle puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Saariselän matkailukeskus on Suomen tunnetuimpia tunturikyliä. Lomakeskus tarjoaa tekemistä jokaisena vuodenaikana, ja se on tunnettu myös laadukkaista ravintoloistaan. Majoitusvaihtoehtoja löytyy luksusvaihtoehdoista perinteisiin mökkeihin. Alue on melko helppokulkuista, ja tunnetuimman tunturin, Kaunispään, voi valloittaa kävelyn lisäksi helposti autolla tai hiihtohissillä. Auringonlaskut ovat upeita Kaunispään laelta, mutta etene varovasti mikäli laskeudut alas auringonlaskun jälkeen. Alueella voi myös tutustua kullanhuuhdontaan, suosituin kohde on varmasti Tankavaaran kultamuseo, jonne ajaa noin puoli tuntia Saariselältä.

  Utsjoki

  Lapin maakunnassa sijaitseva Utsjoki on Suomen pohjoisin kunta, ja Ivalosta ajaa sinne noin kahdessa tunnissa. Se on Suomen ainoa kunta, jossa on saamelaisenemmistö. Näe Utsjoen historialliset kirkkotuvat, vieraile kolmella Ailingas -tunturilla, retkeile Kevon luonnonpuistossa, kalasta lohta kuuluisassa Tenojoessa ja ajele Suomen kauneinta tietä, Suomen ja Norjan rajalla kulkevaa Tenontietä pitkin noin 100 kilometriä Utsjoelta Karigasniemelle ja nauti pohjoisen upeista näkymistä. Utsjoella on monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut ja pohjoisen sijaintinsa vuoksi näkyvät revontulet taivaalla usein ja kesän yöttömät yöt ovat maan valoisimmat.

  Matkustaminen Ivalossa

  Ivalon keskustassa on taksiasema ja takseja on lentoaseman taksitolpalla lentojen aikataulujen mukaan. Alueella palvelevat paikalliset taksiyrittäjät ja lähialueiden taksit. Mikäli sinulla on tiukka aikataulu, kannattaa taksi tilata etukäteen, sillä pohjoisen välimatkat ovat pitkiä ja taksia saattaa joutua odottelemaan.

  Lähin rautatieasema on Rovaniemillä, noin 300 kilometrin päässä, josta matkaa voi halutessaan jatkaa esimerkiksi bussilla. Eri linja-autoyritykset liikennöivät Ivalon ja lähikaupunkien välillä. Aikataulut voi tarkastaa joko paikallisten linja-autoyritysten tai Matkahuollon sivuilta. Paikallisten yrittäjien kautta on myös mahdollista järjestää tilausajo, mikäli matkustat isomman ryhmän kanssa. Linja-auton lisäksi kaupunkiin pääsee vain Ivalon lentokentältä sillä raideliikennettä ei ole, siksi autonvuokraus Ivalosta on paras tapa tutustua alueeseen, etkä ole muista riippuvainen. Oma auto onkin seudun yleisin liikkumistapa välimatkojen ollessa huomattavan pitkiä.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Inarin kunnan matkailuinfo

  Lapin alueellinen markkinointi- ja viestintätalo

  Pohjois-Lapin matkailualueen markkinointi- ja kehitysyhtiö