Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KITTILÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Kittilä - tunne pohjoisen kutsu

  Kittilä on Lapin maakunnan länsiosassa sijaitseva Suomen kunta. Sen pinta-ala on laaja - alueeltaan Kittilä on Suomen neljänneksi suurin kunta, ja sen rajojen sisällä sijaitsee yli 30 kylää. Kylien asukasmäärät vaihtelevat jopa alle kymmenestä useaan sataan ja yhteensä asukkaita on noin 6 400, eli väkiluvultaan se ei pääse suurimpien kuntien kärkikahinoihin. Poroja onkin sitten alueella melkein puolet enemmän, noin 12 000. Entisajan maisemista saa vihiä ihailemalla jokivarsiasutuksen ja historiallisten kyläkokonaisuuksien vanhoja pihapiirejä ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia. Puhtaat ja upeat järvi-, joki-, suo- ja tunturimaisemat ovat suurelta osin koskemattomia. Kittilässä luonto näyttelee ansaitusti pääosaa ja siellä onkin esimerkiksi yli 700 järveä ja 10 tunturia. Levin laskettelurinteet, kultakaivokset ja revontulet tuovat suuren määrän matkailijoita Kittilän kuntaan niin kesällä kuin talvellakin. Turistien tuomien tulojen myötä on kunta hyvinvoiva ja pystyy tuottamaan paljon erilaisia palveluita. Koskemattomat metsät, tunturit ja Kittilän läpi virtaava Ounasjoki tarjoavat monenlaisia aktiviteettejä koko perheelle.

  Levi on tunnetusti suosituin kohde Kittilän ympäristössä varsinkin talvella, ja siksipä autonvuokraus Kittilässä on niin suosittua. Laskettelutoiminta Levillä alkoi 1960-luvulla, mutta alue oli urheilullisesti aktiivinen jo pitkään ennen sitä. Levi kuuluu nykyään Suomen suurimpiin laskettelukeskuksiin. Laskettelun lisäksi Levillä on myös paljon muunlaista toimintaa, kuten puuhapuistoja, moottorikelkkailua, ratsastusta, patikointia ja paljon muuta koko perheelle soveltuvaa tekemistä. Levi sijaitsee vain 15 minuutin päässä Kittilän lentokentältä.

  Auto Europen vahva yhteistyö maailman johtavien autovuokraamojen kanssa antaa meille työkalut parhaan laadun ja edullisten hintojen takaamiseksi monissa Suomen kaupungeissa – myös Kittilässä. Laaja valikoima eri vuokraamoita ja autoluokkia antaa joustavuutta auton valitsemiseen, ja jokaiseen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva ratkaisu. Teet autonvuokrauksen nopeasti ja vaivattomasti selkeillä nettisivuillamme, ja voit ennen matkaasi lukea rauhassa autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Kittilästä nähdäksesi, miten aiemmat vuokrat ovat paikanpäällä sujuneet. Arvostelut saattavat myös auttaa, mikäli epäröit kahden vuokraamon välillä. Mikäli sinulla on kysyttävää autonvuokrauksesta, auttaa ammattitaitoinen asiakaspalvelumme sinua mielellään!

  Liikenne Kittilässä

  Kittilä on asukasluvultaan pieni ja sen myötä liikenne on pienimuotoista ja ruuhkia ei juuri ole, edes sesonkiaikaan odotusajat mahdollisissa liikenneruuhkissa eivät ole pitkiä. Omalla autolla liikkuminen on helppoa niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin. Lapin pitkien välimatkojen vuoksi oma auto on suositeltava, sillä mikäli et ehdi varaamaasi linja-autoon, saattaa odotusaika olla tunteja, ellei jopa päiviä kohteesta riippuen. Kittilässä pätee samat liikennesäännöt kuin muualla Suomessa. Moottorikelkkareittejä on paljon, noin 900 kilometrin verran, ja moottorikelkkoja tuleekin varoa autolla liikkuessa. Toinen asia, jonka vuoksi liikenteessä tulee olla hyvin tarkkaavainen on eläimet, erityisesti porot. Mikäli näet poroja tai muita eläimiä tienvarressa tai metsänreunassa, hidasta nopeus tilanteeseen sopivaksi ja lisää huomiokykyäsi.

  Tieyhteydet Kittilään lähialuilta ovat hyvät. Kittilässä ei ole raideliikennettä, mutta sinne ajetaan useita linja-autovuoroja päivässä ja jatkoyhteyksillä esimerkiksi Rovaniemen (noin 150 kilometriä) ja Kolarin (noin 80 kilometriä) rautatieasemilta pääsee helposti muualle Suomeen. Kittilän sisäisessä liikenteessä toimii Meän Pirssi-palvelulinja joka toimii kutsutaksiperiaatteella sovittujen reittien mukaan ja hinta on sama kuin linja-autossa. Alueella on myös useita kuljetus- ja taksipalveluja tarjoavia yrityksiä, joista voi hakea lisätietoa Kittilän yritysrekisteristä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Kittilässä

  Pysäköintimahdollisuuksia kaupungissa on useita ja keskustassa pysäköinti on paikka paikoin maksullista. Levin keskustassa on useita pysäköintirajoituksia, ja ne kannattaa tarkastaa ennen auton parkkeeraamista. Levin keskustassa on esimerkiksi useita pelastusteitä, jotka täytyy lain mukaan pitää vapaana kaikkina aikoina. Mikäli pysäköit pelastustien eteen, saatetaan auto hinata pois ilman erillistä varoitusta. Osassa paikoista on maksullinen pysäköinti, maksun voi yleensä hoitaa käteisellä, kortilla tai mobiilisovelluksella. Osassa paikoista saattaa riittää pelkkä pysäköintikiekko. Pysäköintiä valvoo poliisi, ja pysäköintisakot ovat noin 40 euron luokkaa. Tarkasta vallitsevat pysäköintiohjeet ennen auton pysäköimistä, jotta vältyt mahdolliselta sakolta tai hinaukselta.

  Pääosa Kittilän autovuokraamoista sijaitsee lentoasemalla, mutta muutama vuokraamo sijaitsee myös keskustassa ja tietysti vuokraamoita löytyy myös Levin keskustasta. Alueella on useita vuokraamoita, sillä omalla autolla liikkuminen on yleisin matkustusmuoto Lapissa. Autoa noutaessasi muista ottaa mukaan tärkeimmät dokumentit, sillä ilman ajokorttia, pääkuskin nimissä olevaa luotollista korttia ja henkilöllisyystodistusta et voi noutaa autoa. Mukana tulisi myös olla Auto Europelta saatu vahvistus eli voucher, johon voit verrata vuokraamon vuokra-ehtoja ja josta voit helposti tarkastaa mitä varaamaasi hintaan sisältyy.

  Kittilän lentokenttä

  Kittilän lentoasema sijaitsee vain noin 5 kilometrin päässä Kittilän kirkonkylältä pohjoiseen. Lentokenttä on pieni, mutta erittäin vilkas - etenkin talvisaikaan. Pienestä koostaan huolimatta kenttä on Suomen viidenneksi kiireisin kenttä matkustajamäärältään. Lentoasemaa on kunnostettu ja kehitetty viime vuosina, ja sieltä löytyy kaikki perusmukavuudet. Finnair lentää suoria lentoja Kittilään muutamasta kotimaisesta kaupungista, kuten Helsingistä ja Ivalosta - sesonkiaikana myös esimerkiksi Tampereelta ja Turusta. Muut lentoyhtiöt lentävät kausiluontoisesti Kittilään monesta eri Euroopan kaupungista, esimerkiksi Saksan Münchenistä ja Ranskan Pariisista. Lentokentältä löytyy useita autovuokraamoita jotka ovat yleensä auki saapuvien lentojen aikataulujen tai erillisen sopimuksen mukaan. Vuokraamoiden toimistot sijaitsevat lentoaseman pääaulassa.

  Kittilän lentoasema (KTT)
  Osoite: Levintie 259, 99100 Kittilä, Suomi
  Puhelin: +358 (0)200 14 919
  Kotisivut: www.finavia.fi/fi/lentoasemat/kittila

  Tekemistä Kittilässä

  Pohjoisen alati muuntuva luonto on itseoikeutetusti Kittilän kukoistavan matkailun suurin vetovoimatekijä, mutta myös useat ohjelmapalveluaktiviteetit ja kulttuurin toimijat panostavat monipuolisiin vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin Kittilän lukuisissa kylissä. Virkeästa ja elinvoimaisesta kunnasta voi kiittää aktiivista kyläyhteisöä. Kittilässä on useita museoita ja gallerioita, ja kirkonkylältä löytyy muun muassa Carl Ludvig Engelin suunnittelema puukirkko. Voit valita majoituksen perinteisten hotellien lisäksi kyläyhteisön keskeltä ja majoittua vanhoissa kunnostetuissa kyläkouluissa, mökkikylissä, maa- tai porotiloilla tai vaikkapa lumikylissä. Kunnassa on paljon aktiivisia ihmisiä, jotka omalla panoksellaan mahdollistavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat. Olemme listanneet alle muutaman ehdotuksen siitä, mitä kaikkea Kittilässä voi tehdä. Lukaise vinkkimme, mutta muista myös että listalle mahtuu vain muutama ehdotus ja alueella on paljon muutakin tarjottavaa!

  • Levin lomakeskus: Kittilän Sirkankylässä sijaitseva Levi on Suomen johtava matkailukeskus, joka on viime vuosien aikana kehittynyt hyvin nopeasti. Levin rinteet ovat erityisen sopivia aloittelijoille ja edistyneille, mutta tunturissa on myös kolme mustaa rinnettä eksperteille. Levi tarjoaa huikeat puitteet esimerkiksi moottorikelkkailuun ja lumikenkäilyyn. Lomakeskuksessa on paljon eri majoitusvaihtoehtoja, kylpylöitä, ravintoloita ja after-ski baareja. Talviaikaan revontulet loimuavat ja luminen maisema lumoaa. Levi ei kuitenkaan ole pelkästään laskettelukeskus, vaan sieltä löytyy tekemistä kaikkina vuodenaikoina, esimerkiksi golfausta, koskenlaskua, kalastusta (tai pilkkimistä), kesäkelkkailua ja suuri Activity Park. Voit myös käydä esimerkiksi patikoimassa ja pyöräilemässä ympäri vuoden.

  • Samiland: Tutustu pohjolan alkuperäiskansasta, saamelaisista, kertovaan näyttelyyn. Näyttely on jaettu kahteen osaan, sisä- ja ulkonäyttelyyn. Sisänäyttelyssä tutustut saamelaisten pitkään historiaan, kulttuuriin ja mytologiaan ja ulkonäyttelyssä keskitytään saamelaisiin rakennuksiin ja poronhoitoon; saamelaisten tärkeimpään elinkeinoon. Poroja on mahdollista tavata ja ruokkia talvisaikaan näyttelyn poroaitauksessa. Samiland on osa UNESCO Observatorion kulttuurikyläohjelmaa, se sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kittilän kirkonkylältä.

  • Elämykset: Alueella on myös paljon elämyskohteita, joissa on kanavoitu Lapin henkeä, eksoottisuutta ja parhaita puolia. Elämyskohteet ovat hyvin toteutettuja ja laadukkaita, sesonkiaikaan ne saattavat olla hyvin suosittuja eli varaukset kannattaa tehdä etukäteen. Tässä kolme suositustamme elämyskohteisiin:

  • Luvattumaa: Noin 20 kilometriä Kittilän lentoasemalta pohjoiseen sijaitsee Luvattumaa, joka kutsuu itseään pohjoisten elämysten linnakkeeksi. Se on auki talvisesonkina, sillä kyseessä on lumilinna, jäägalleria ja jäähotelli. Luvattumaassa on myös laadukas ravintola, joka tarjoaa puhdasta lappilaista ruokaa. Voit tutustua lumen- ja jäänveistoon, ihailla revontulia, käydä jääbaarissa elokuvissa ja mikäli kylmä yllättää, on kohteessa myös sauna. Toinen vaihtoehto lumihotellille on Lapland Hotels SnowVillage –lumikylä, joka sijaitsee myös Kittilässä. Täältäkin löytyy muun muassa jäähotelli, -ravintola, -baari ja -kappeli, ja lumikylä onkin suosittu hääpaikka.

  • Arcandia: Noin 13 kilometrin päässä Kittilän lentoasemalta Levitunturin kaakkoispuolelta löytyy hieman epätavallisempi, mutta sitäkin hauskempi kohde, nimittäin Arcandia arktinen elämyspuisto. Puisto on kerrassaan mahtava upeasti valaistuine rakennuksineen, jotka ovat menneessä elämässään olleet elokuvalavasteita. Osa elämyksistä on suunnattu pääasiassa pienryhmille. Täällä voit muun muassa kouluttautua shamaanisoturiksi, pelata Arctic Hunger Gamesia, harrastaa lumisotaa pukeutuneena jättimäiseksi palloksi, kiertää mystistä Arcandiankylää tai nauttia Suomi-tapaksia Hunter’s Hut -ravintolassa. Tarkasta myös puiston erikoistapahtumat, esimerkiksi vuosittain lokakuun viimeisenä perjantaina puisto pimenee kun Valhallan portit avautuvat ja pimeyden valtakausi alkaa. Puisto on suunniteltu pääasiassa aikuisille, mutta lapset ovat aikuisten seurassa tervetulleita.

  • Tonttulan Elämyskylä: Reilu 20 kilometrin ajomatkan päässä pohjoiseen sijaitseva Tonttulan Elämyskylä eli Elves Village tarjoaa hupia koko perheelle. Kierrä Tonttupolku ja löydä tiesi Tonttulan Piiloon ja Seitakivelle, pelaa lukuisia pihapelejä kuten jättishakkia, frisbee golfia ja minigolfia, nauti herkkuja sympaattisessa kahvilassa, huuhdo kultaa, sauno, lähde melontaretkelle Ounasjoelle esimerkiksi keskiyön auringon tai revontulien alle tai lähde pyöräretkelle fat bikella tai tandemilla. Vuodenajasta riippumatta tekemistä löytyy!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Kittilästä

  Kuten aiemmin on mainittu, vaatii täydellinen Lapinreissu omaa autoa, sillä etäisyydet ovat pitkiä ja julkinen liikenne etenkin sesonkiajan ulkopuolella harvassa. Mikäli et voi lähteä reissuun omalla autolla, auttavat Kittilän autovuokraamot sinut matkaan, ja huristelet tuota pikaa pitkin Lapin kauniita erämaita. Kun vuokraat auton, on koko pohjoinen sinulle avoinna ja pääset tutkimaan sitä ilman suurempia rajoituksia. Muista aina hyvä varustus kun lähdet matkaan, sillä pohjoisen luonnossa saattaa aina sattua jotain odottamatonta. Kittilästä on helppo suunnata tutkimaan muuta Lappia eivätkä pitkätkään välimatkat haittaa, sillä matkalla on mitä persoonallisempia paikkoja missä yöpyä.

  Rovaniemi ja Joulupukin Pajakylä

  Tee lapsuudenhaaveista totta, ja vieraile Joulupukin luona Joulupukin Pajakylässä, joka on auki ympäri vuoden! Rovaniemi on uskomaton vierailukohde mihin tahansa vuodenaikaan, halusit sitten kokea leiskuvat revontulet, jännittävän kaamoksen, keskiyön auringon tai värikkään ruskan. Kaikki neljä vuodenaikaan poikkeavat toisistaan, eli jos (ja kun) ihastut Lappiin, kannattaa sinne tehdä useampi reissu eri aikoihin. Talvella matkustamisessa on toki yksi merkittävä etu – hyttyset ja mäkäräiset eivät ole vaivaksi! Hurautat Kittilästä Rovaniemille autolla reilusti alle kahdessa tunnissa.

  Kansallispuistot, luonnonpuistot ja erämaa-alueet

  Talviurheilun lisäksi moni matkustaa Lappiin kokemaan sen jylhän luonnon ja vaeltamaan sen lukuisissa kansallispuistoissa. Lapin taianomaisen ruskan koet parhaiten, kun patikoit eri väreissä leiskuvien metsien lävitse. Lähde esimerkiksi vaeltamaan 55 kilometrin pituinen legendaarinen Hetta-Pallas-reitti tai ajele noin kaksi tuntia Lemmenjoen kauniisiin maisemiin ja vieraile Lemmenjoen kansallispuistossa. Reittejä löytyy jokaiseen mieltymykseen ja kuntotasoon. Palauta jokamiehenoikeudet mieleen, nosta rinkka selkään ja lähde matkaan!

  Kilpisjärvi ja kolmen valtakunnan rajapyykki

  Lähde Kilpisjärvelle Enontekiölle ja vieraile Mallan luonnonpuistossa joka sijaitsee aivan Skandien vuoriston juurella. Tämä Käsivarren Lapissa sijaitseva kylä on suurtunturialuetta, eli olosuhteet ovat arktiset ja ankarat kaikkina vuodenaikoina. Älä lähde erämaahan vaellukselle, ellei sinulla ole aiempaa kokemusta! Kilpisjärven kylässä on hyvät palvelut ja alueella käydessäsi sinun täytyy pistäytyä kolmen valtakunnan rajapyykillä, pääset sen lähistölle Kilpisjärven kylästä joko Malla-laivalla tai kävelemällä noin 11 kilometriä Mallan luonnonpuiston läpi. Kilpisjärvelle ajomatkaa kertyy noin 275 kilometriä Kittilästä, ja ajoaika on noin kolme ja puoli tuntia. Suosittelemme jatkamaan reissua vielä esimerkiksi Norjan puolelle Tromssaan (Kilpisjärveltä noin 160km) tai kauemmas Lofooteille. Muista ilmoittaa rajanylitystoiveesta jo varausvaiheessa, ja voimme tarkastaa että se on varmasti sallittua. Mainitse asiasta vielä autoa noutaessasi, ja vuokraamo kertoo mitä sinun tulee huomioida matkallasi.

  Kullanhuuhdonta

  Koe kultakuume ja lähde huuhtomaan maata vaskoolilla. Kittilässä sijaitsee Euroopan suurin kultakaivos rikastamoineen. Kullanhuuhdontaa löytyy useammasta paikasta, esimerkiksi ihan Kittilän läheltä Tonttulasta tai parin tunnin ajomatkan päästä Tankavaaran kultakylästä. Tankavaara on erikoistunut kullanhuuhdontaan ja on ajomatkan arvoinen vierailukohde, talvisesonkina voit huuhtoa kultaa jopa sisätiloissa! Laita kumisaappaat jalkaan ja osallistu yli 150 vuotta vanhaan kullanhuuhdontaperinteeseen. Tankavaaran kultakylässä voit myös talvisin sään salliessa ihailla revontulia ja osallistua eri aktiviteetteihin, esimerkiksi porojen ruokintaan. Illan kruunaa kolmen ruokalajin kotaillallinen. Yön voi viettää kotoisasti autenttisessa kullankaivajan mökissä hirsiä vedellen.

  Matkustaminen Kittilässä

  Kittilä sijaitsee kantatie 79:n varrella, Lapin maakunnan länsiosassa. Kittilän rajanaapureina ovat Enontekiö, Inari, Sodankylä, Rovaniemi, Kolari ja Muonio. Suomen suurin lomakeskus Levi sijaitsee Kittilästä 20 kilometriä kirkonkylältä pohjoiseen, se on suosittu lomakohde mikä tarkoittaa sitä, että palvelut ja lähiliikenne toimivat hyvin, varsinkin sesonkiaikoina. Kittilässä ei ole raideliikennettä, mutta bussit kulkevat päivittäin. Lähimmät juna-asemat sijaitsevat Kolarissa ja Rovaniemellä, joista matkaa voi jatkaa junalla. Bussien aikataulut voi katsoa Matkahuollon sivuilta, lähiliikenne toimii kutsutaksipalveluna. Levin ja lentoaseman väliä kulkevat bussit on aikataulutettu saapuvien ja lähtevien lentojen mukaan. Eteläiseen Suomeen mentäessä on nopein vaihtoehto lentää Helsinkiin, ja jatkaa matkaa sieltä joko julkisella liikenteellä tai vuokra-autolla. Suosituin liikkumistapa on oma auto, ja autonvuokraus Kittilästä on vaivaton tapa aloittaa matka. Muutaman tunnin ajomatkan säteellä Kittilästä on paljon erilaista nähtävää, ja autolla matka taittuu nopeasti, eikä aikaa tarvitse tuhlata linja-autojen odotteluun ja aikataulusta murehtimiseen. Lappi on kuuluisa letkeästä tunnelmastaan, eikä stressaaminen sovi tähän rauhaisaan ilmapiiriin. Lapin lomalta palaat varmasti rentoutuneempana, kuin sinne lähdit!

  Hyödyllisiä linkkejä

  Kittilän kunnan matkailuneuvonta

  Lapin matkailuinfo

  Matkailu Kittilässä