Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KITTILÄN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Kittilän lentokenttä – lyhyt tie Leville

  Kittilä on suosittu kohde etenkin talviurheilun ystäville, jotka haluavat viettää aikaa läheisen Levin laskettelurinteillä ja tunnetusti illalla juhlia after ski -bileissä. Levillä voit lasketella kaveriporukassa, lomailla romanttisesti pariskuntana ja tekemistä löytyy myös koko perheelle, eli se ei ole pelkästään bilekohde! Valitse autonvuokraus Kittilän lentokentältä ja voit Levin lisäksi matkustaa huolettomasti ympäri Lappia murehtimatta harvaan kulkevasta joukkoliikenteestä. Kittilää ympäröivät suuret metsät, jonne voit lähteä patikoimaan myös kesällä, erityisen kaunista metsissä on tietysti ruska-aikaan. Hiukan kauempaa löytyvät Lapin suuret karunkauniit erämaa-alueet ja kansallispuistot. Omalla autolla pääset nopeasti käymään myös esimerkiksi Ivalossa ja sen kautta Inarinjärvellä, tai käväise vaikkapa hiukan etelämpänä Rovaniemellä ja kyläile Joulupukin luona. Ruotsin rajakaan ei ole kaukana ja voit käydä tutustumassa Suomen saamelaisten kulttuurin lisäksi Ruotsin puoleiseen kulttuuriin. Matkalla kohtaat puhtaan luonnon lisäksi varmasti myös esimerkiksi poroja, jotka saattavat tallustella tien piennarta pitkin, eli muista pitää silmät avoinna ajaessasi.

  Lapissa ajoneuvon täytyy olla luotettava, sillä välimatkat ovat pitkiä ja huoltoasemia on harvassa. Auto Europe on yhteistyössä parhaimpien kansainvälisten ja paikallisten autovuokraamojen kanssa ja voimme taatusti löytää sinulle sopivan auton! Vuonna 1954 perustettu yrityksemme panostaa asiakaspalvelun laatuun ja hyviin suhteisiin vuokraamoiden kanssa, ja pitkä historiamme takaa edullisimmat hinnat ja erinomaisen saatavuuden vuokra-autoille. Lue muiden asiakkaiden Kittilän vuokrakokemuksista täältä: autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Kittilästä, ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. Mikäli sinulla on kysyttävää, vastaa asiakaspalvelumme kyselyysi puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

  Lentokenttätiedot

  Suomen lentoasemayhtiö Finavia ylläpitää ja kehittää lentoasemien verkostoa ja muiden pohjoisen lentokenttien ohella myös Kittilän lentoasemaa on kehitetty kovalla tahdilla viime vuosina, sillä Finavia haluaa vastata kasvavaan Lapin matkailun kysyntään ja panostaa pohjoisen saavutettavuuteen. Eräänä viimeisimpänä uudistuksena on vuonna 2021 valmiiksi saatu matkatavaran käsittelyn, lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kehittäminen. Aiempina vuosina lentokentälle on rakennettu muun muassa uudet rullaustiet, lisätty lentokoneiden seisontapaikkoja ja parannettu opasteita ja aikataulunäyttöjä. Kentästä on myös tehty viihtyisämpi ja toimivampi avaamalla muun muassa uusi matkustajatila, lisää palvelutiskejä, vesipisteitä juomapullojen täyttöä varten, kaksi ravintolaa ja lapsille leikkipaikka. Matkatavaran käsittelyn parannuttua on matkustaminen esimerkiksi hiihtovarusteiden kanssa helppoa. Terminaali avautuu yleensä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

  Alun perin lentoasema oli pelkästään Metsähallituksen rakennuttama metsälentopaikka sorapintaisella kiitotiellä. Kiitotietä käytettiin lähinnä yleisilmailuun, eikä metsätalouslentoihin niin kuin oli suunniteltu. Lentoasemaa suurennettiin 1970-luvun lopulla ja sen pääasiallinen käyttäjä uudistuksen jälkeen oli puolustusministeriö ja Lapin lennosto, tämän lisäksi kenttää käytettiin myös siviililentoihin. Tänä päivänä lentokenttää käyttävät enimmäkseen Lapin hiihtokeskuksiin, esimerkiksi Leville, Ylläkselle, Pallakselle ja Pyhä-Luostolle matkustavat turistit. Sesonkiaikaan Kittilään pääsee matkustamaan monesta eri Euroopan maasta, esimerkiksi Saksasta, Sveitsistä, Ranskasta, Isosta-Britanniasta ja Latviasta. Finnair lentää Kittilään ympäri vuoden pohjoisempaa Ivalosta ja etelämpää Helsingistä. Ivalosta lentoaika on reilu puoli tuntia ja Helsingistä hieman alle puolitoista tuntia. Sesonkiaikana Finnair järjestää lentoja myös Tampereelta ja Turusta. Lentoasema palvelee yli 350 000 matkustajaa vuosittain. Vuonna 2020 Kittilän lentoasema oli Suomen viidenneksi suurin lentokenttä matkustajamäärältään.

  Kittilän lentoasema (KTT)
  Osoite: Levintie 259, 99100 Kittilä, Suomi
  Puhelin: +358 (0)200 14 919
  Kittilän lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Kittilän lentoasemalla liikennöivät kausittain AirBaltic, Lufthansa, Norwegian, Transavia, Swiss ja TUI. Finnair liikennöi ympäri vuoden Ivalosta ja Helsingistä ja sesongin aikana myös Tampereelta ja Turusta.

  Mistä noudan vuokra-auton Kittilän lentokentältä?

  Kaikki Kittilän lentokentän autovuokraamot löytyvät helposti lentokenttärakennuksen pääaulasta. Alla on listattu eri autovuokraamoja ja niiden aukioloajat, mutta normaalisti ne ovat auki ainoastaan, mikäli asiakkaita on tulossa noutamaan autoa. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää ilmoittaa lennon numero varauksen yhteydessä ja myös soittaa ja ilmoittaa viivästyksistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sesonkiaikana vuokraamot saattavat olla auki normaalia pidempään.

  Lue varausvahvistus ennen auton noutoa, jotta huomaat ottaa kaikki tarvittavat dokumentit mukaan. Auton noutoa varten tarvitset ainakin ajokortin, pääkuljettajan nimissä olevan luottokortin jolle tehdään takuuvarmennus, henkilöllisyystodistuksen ja Auto Europelta saadun voucherin. Mikäli haluat noutaa tai palauttaa auton aukioloaikojen ulkopuolella, on se yleensä sovittavissa erikseen, ilmoita asiasta meille ja olemme yhteydessä autovuokraamoon ja tarkastamme aukioloaikojen ulkopuolisen palvelun mahdollisuuden.

  Avis Kittilä lentokenttä Avis Kittilän lentokentällä
  Levintie 259,
  99100, Kittilä, Suomi

  +358 10 4362 306
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8:00-23:45
  Budget Kittilä lentokenttä Budget Kittilän lentokentällä
  Levintie 259,
  99100, Kittilä, Suomi

  +358 10 4362 306
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8:00-23:45
  Europcar Kittilä lentokenttä Europcar Kittilän lentokentällä
  Levintie 259,
  99100, Kittilä, Suomi

  +358 40 30 62 872
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8:00-23:00
  Keddy Kittilä lentokenttä Keddy Kittilän lentokentällä
  Levintie 259,
  99100, Kittilä, Suomi

  +358 40 30 62 872
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  ympäri vuorokauden

  Terminaalit

  Terminaalin ensimmäinen osa rakennettiin 1980-luvun alussa ja pian se siirrettiin ilmailuhallituksen hallintaan. Finnair aloitti säännöllisen lentoliikenteen kentälle 1980-luvun lopulla ja päivittäiset lennot aloitettiin heti 1990-luvun alussa. Lentokentällä on vain yksi terminaali, mutta sitä on laajennettu ja korjattu lyhyen historiansa aikana useaan otteeseen, esimerkiksi vuonna 2006 sattuneen palon vuoksi. Terminaalia laajennettiin viimeksi vuosina 2018–2019 muun uudistuksen yhteydessä. Myös esimerkiksi opasteita, turvatarkastusta, matkatavaroiden läpivalaisua ja muuta käsittelyä ja lentokentän tiloja ja infrastruktuuria parannettiin. Lentokenttää uusittiin osana Lapin lentoasemien kehitysohjelmaa, joka pyrkii edistämään Lapin matkailua ja Suomen saavutettavuutta. Terminaalin palvelut avautuvat kaksi tuntia ennen lennon lähtöä, sesonkiaikana usein jopa kolme tuntia ennen.

  Lentokenttäpalvelut

  Lentokentältä löydät joitakin kahviloita ja ravintoloita jotka ovat avoinna lähtevien lentojen mukaisesti ja muutamia myymälöitä turvatarkastuksen molemmin puolin. Matkustajien suosikki on Suomi-shop, josta voi halutessaan ostaa erilaisia kotimaisia tuotteita. Lentokentällä on Meet & Greet niminen palvelu, johon kuuluu muun muassa VIP-tilojen käyttö. Kentällä on myös kokoustilat, jotka voit varata isommallekin ryhmälle. Kentältä löytyy myös sauna, jossa voit lentoa odotellassasi nostattaa hien pintaan ja lähteä lennolle rentoutuneena. Kentän lähistöllä on myös 50 hengen kota vuokrattavana. Muita palveluita ovat esimerkiksi koko kentän kattava, maksuton WiFi-yhteys (nimeltään Free Wi-Fi for you by Finavia), lasten leikkialue, käteisautomaatti ja postilaatikko. Kentällä on myös Kittilän apteekin palvelupiste, josta saa yleisimpiä reseptivapaita lääkkeitä. Mikäli matkustat metsästys- ja kalastusvarusteiden tai hiihto- ja lasketteluvarusteiden kanssa, suosittelemme lukemaan matkustusohjeet suoraan kentän sivuilta etukäteen, jotta niiden kuljetus sujuu ilman ongelmia. Kentällä on myös info- ja palvelupiste, joka tavanomaisten velvollisuuksiensa lisäksi muun muassa pientä korvausta vastaan säilyttää ja luovuttaa avaimia (esimerkiksi vuokra-autojen), toimii lunastuspisteenä turvatarkastuksessa takavarikoiduille esineille ja tarjoaa tilat matkatavaroiden säilytykseen. Kittilän lentokentän autovuokraamot sijaitsevat heti terminaalin aulassa ja autot ovat kentän edessä sijaitsevalla parkkialueella. Vuokra-autot toimitetaan yleensä tankki täynnä polttoainetta, ja ne tulee myös palauttaa tankki täynnä. Lentokentän yhteydessä sijaitsee huoltoasema, eli voit tankata auton helposti juuri ennen palautusta.

  Kulkuyhteydet Kittilän lentokentällä

  Kittilästä on erinomaiset yhteydet moneen Lapin lomakohteeseen. Lentokenttä sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Kittilän keskustasta, 15 kilometrin päässä Leviltä ja noin 35 kilometrin päässä Ylläsjärveltä. Etelämpänä Napapiirin rajalla sijaitsevalle Rovaniemelle on alle kahden tunnin ajomatka ja kilometrejä sinne kertyy noin 155. Kittilän alueella liikennöiviä takseja on pysäköity lentoaseman edustalle lentoaikataulujen mukaan. Mikäli saavut myöhään tai hyvin aikaisin, tai sinulla ei ole aikaa jonottaa, kannattaa taksitilaus tehdä etukäteen - voit valita muutamasta alueella operoivasta taksiyrityksestä. Sesonkiaikaan lentoaseman ja lähialueen matkailukeskusten välillä kulkevat hyvät bussiyhteydet. Kesäaikana ja matkailusesongin ulkopuolella kuljetukset toimivat kuitenkin lähinnä kutsuliikenteenä ja ennakkovarauksella, joten aikataulut kannattaa tarkastaa etukäteen tai jos et halua olla julkisen liikenteen varassa, tee autonvuokraus Kittilän lentokentältä. Kittilän lentokentältä liikennöivät esimerkiksi Tunturilinjat Oy ja Rundgren Ky, reittiliikenteen aikataulut saat Matkahuollon sivuilta. Mikäli haluat lähteä seikkailemaan rajan yli, esimerkiksi Ruotsin puolelle, on tämä vaivatonta. Muista mainita rajanylityksestä varausvaiheessa ja tarkastamme vuokraamon kanssa sen mahdollisuuden ja mahdollisen rajanylitysmaksun.

  Pysäköintivinkkejä

  Lentokentän edustalta löytyy pysäköintialue, johon voi omalla vastuulla jättää auton. Lentokenttä ei vakuuta autoa pysäköinnin ajaksi. Kentällä on lämmin pysäköintihalli, jossa on tilaa rajoitetusti. Alueella on myös 20 lämpöpaikkaa, joita ei voi varata etukäteen. Jos löydät vapaan lämpöpaikan, voit pysäköidä siihen ja halutessasi voit ostaa neuvonnasta erillisen lämpöpalvelun, jolloin auto käydään kytkemässä lämmitykseen erikseen sovittuna ajankohtana. Normaali pysäköintimaksu hoidetaan etukäteen Finavian neuvontaan tai vaihtoehtoisesti pysäköinnin alkaessa pysäköintiautomaattiin maksukortilla tai mobiilisovelluksella. Mobiilisovellus on yleensä hieman edullisempi vaihtoehto. Parkkipaikkojen hinnat voit tarkistaa Finavian sivuilla, mutta ne eivät sisällä mahdollista lämpöpaikkamaksua. Mikäli ajoneuvosi tarvitsee useamman ruudun, maksat jokaisesta käytetystä ruudusta. Jos saavut isommalla menopelillä (esimerkiksi asuntoautolla), ole etukäteen yhteydessä neuvontaan. Mikäli jätät auton parkkiin yli 24 tunniksi, tulee sinun valita vuorokausihinnasto. Sähköautojen latauspistokkeita on kaksi. Vuokra-autoille on oma palautusalueensa, vuokraamo neuvoo tarkan palautuspaikan noutovaiheessa.

  Kittilän kirkonkylällä on useita pysäköintimahdollisuuksia ja keskustassa pysäköinti saattaa olla maksullista. Levin keskustassa on useita pysäköintirajoituksia, esimerkiksi pelastusteitä, jotka lain mukaan tulee pitää kaikkina aikoina vapaana. Mikäli pysäköit pelastustien eteen, saatetaan auto hinata pois ja joudut maksamaan sakon. Kuten Kittilän kirkonkylällä, jotkut Levin pysäköintialueista ovat maksullisia ja maksun voi yleensä hoitaa käteisellä, kortilla tai mobiilisovelluksella. Osassa paikoista saattaa riittää pelkkä pysäköintikiekko, eli tarkasta että sellainen löytyy autosta. Poliisi vastaa pysäköinnin valvomisesta yleisillä alueilla. Muista tarkastaa rajoitukset ennen auton pysäköimistä välttääksesi mahdollisen sakon tai pahimmassa tapauksessa jopa hinauksen.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Kittilän lentoaseman kotisivut