Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LARNAKA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Larnakassa edullisesti Auto Europelta

  Larnaka ei ehkä ole yhtä suosittu matkailukohde kuin muut Euroopan kaupungit, mutta jos annat sille mahdollisuuden, se saattaa yllättää sinut. Loputtomat rannat, joissa on kultaista hiekkaa ja kristallinkirkkaat vedet, historialliset linnat ja kirkot, ravintolat ja niin monet muut tekijät ovat vain muutamia asioita lukuisien joukossa, jotka tekevät tästä Zeonin kaupungista vierailemisen arvoisen. Larnaka on kaupunki, joka on täynnä piilotettuja kauneuksia ja täältä löytyy niin monia kiehtovia asioita, jotka täyttävät päiväsi koko perheen kanssa. Muinaiset rauniot, hiekkarannat, fantastinen ruoka ja pyhäinjäännökset tarjoavat jokaiselle jotakin Larnakassa. Koska Larnaka ei ole kovin suuri, se on yksi niistä ainutlaatuisista kaupungeista, joka sekoittaa uuden ja vanhan. Yhtenä hetkenä voit kävellä kävelykadulla painavien ostoskassiesi kanssa, ja seuraavaksi löydät itsesi kävelemästä antiikin bysanttilaisen akveduktin kaaren alla tai muinaisen mycenaean kaupungin raunioiden kautta. Tämä kokemus on erittäin surrealistinen. Larnaka on vain 45 minuutin ajomatkan päässä Agia Napan ja Protaraksen merenrannan bilekaupungeista tai 30 minuutin päässä upeasta uneliasta Vavlasta ja Lefkarasta. Nikosia ja Limassol ovat hyvä vaihtoehto päiväretkille ja voit helposti lähteä kiertueelle "Green Lane" reitin kautta turkkilaisten miehitetylle Kyprokselle vierailemaan Famagustassa ja autioituneessa kaupungissa Varoshassa. Koko Kyproksen saari on niin pieni, autonvuokraus Larnakasta tarjoaa oivat puitteet tutustua jokaiseen kohteeseen.

  Tutustu Larnakan kauniiseen satamakaupunkiin, joka on kuuluisa Finikoudesin rannasta ja sen hiekkaisesta merenranapromenadista, joka on täynnä palmuja. Mackenzien rannalla on monia vilkkaita baareja ja ravintoloita. Kuuluisa M.S. Zenobian hylky on suosittu sukelluspaikka ja se sijaitsee hyvin lähellä rannikkoa. Toinen kuuluisa paikka Larnakassa on vanha pyhän Latsarusin kirkko, jonka sisältä löytyy pyhimyksen hauta, kenen sanotaan nousseen kuolleista. Auto Europe tarjoaa halvimmat vuokra-autot Larnakassa, mikä auttaa sinua säästämään selvää rahaa lomaasi varten! Kun matkustat Kyprokselle, haluat varmasti löytää luotettavan autovuokraamon, joka tarjoaa alhaiset hinnat, laajan valikoiman vuokra-autoja ja erinomaista asiakaspalvelua. Auto Europe täyttää kaikki nämä tarpeet! Riippumatta siitä, mistä haluat noutaa autosi tässä myyttisessä kaupungissa, Auto Europe löytää sinulle juuri haluamasi auton. Anna meidän järjestää vuokra-autosi Larnakassa, joka on räätälöity matkustustarpeidesi mukaan. Käytä helppoa kolmivaiheista varausjärjestelmäämme verkossa, vertaile eri vuokraamoja ja hintoja, tai soita tai lähetä sähköpostia varausasiantuntijoillemme. Olisi ilomme tehdä matkastasi Larnakaan ikimuistoinen loma!

  Liikenne Larnakassa

  Kyproksella ajaminen voi tuntua erilaiselta kuin monissa muissa maissa. Paikallisten tapojen ja liikenteen tunteminen tekee ajamisesta paljon helpompaa ja turvallisempaa. Kyproksella ajetaan tien vasemmalla puolella ja autovuokraamoilla Larnacassa autoissa ratti on oikealla puolella. Jos et ole siihen tottunut, se tapahtuu hyvin nopeasti liikenteessä ja kaikki tuntuu luonnolliselta muutaman minuutin kuluttua. Ainostaan alussa sinun kannattaa olla hyvin tarkkaavainen, jos aloitat matkasi paikassa, jossa ei ole muuta liikennettä. Larnakassa pätee melko samat ajo-ohjeet kuin missään muussa Euroopan maassa. On kuitenkin syytä huomata, että sääntöjä ei noudateta tiukasti. Oletettavasti yksi syy siihen on miten paikalliset kuljettajat ottavat asiat rennosti. Liikenneympyröissä tulee olla erityisen tarkkana, sillä kuljettajat eivät osaa aina ajaa oikein liikenneympyrässä. Tämän seurauksena kuljettajat ajavat itselleen sopivimmin ja ottavat reitin, joka vie mahdollisimman suoraan heidän määränpäähän. Larnakassa ja muiden suurten kaupunkien moottoriteillä, sinun täytyy olla hyvin varovainen, koska jotkut uloskäynnit ovat hyvin lyhyitä ja ne saattavat loppua 90 asteen risteykseen, jolloin nopeuden tulle olla mahdollisimman alhainen. Larnakassa on päätieverkosto, mutta kaupungin keskustassa on monia kapeita teitä ja monet niistä ovat yhdensuuntaisia. Tulet huomaamaan, että monet kuljettajat ajavat hyvin lähellä tien keskilinjaa tai sen ulkopuolella. Tämän käyttäytymisen johtuu yleensä siitä, että joidenkin teiden laatu ei yleensä kovin hyvä, mikä on erityisen näkyvää teiden reunassa.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Larnakassa

  Useimmilla hotelleilla on omat pysäköintialueet, joten on viisasta tarkistaa majoitukselta etukäteen. Monet pysäköintialueet sijaitsevat ympäri kaupunkia. Kaupungin keskustasta löytyy maksullisia parkkipaikkoja, joissa voi pysäköidä enintään tunniksi ja maksu tapahtuu maksuautomaateissa. Viikonloppuisin voit yleensä pysäköidä ilmaiseksi, mutta on tärkeää lukea kyltit tarkasti ja varmistaa asia. Voit lukea lisää yleisistä ajo-ohjeista ja liikennesäännöistä myös meidän Kyproksen kuljettajan oppaasta.

  Larnakan lentokenttä

  Larnakan kansainvälinen lentokenttä on suurempi maan kahdesta kaupallisesta lentokentästä, jonka uusin terminaali avattiin vuonna 2009. Tämä tärkein kansainvälinen Kyproksen portti sijaitsee virallisesti 6 kilometriä kaupungin keskustasta länteen. Lentokentällä liikennöi useita saapuneita ja lähteviä lentoja eri puolille maailmaa, sekä myös reittilentoyhteyksiä. Se tarjoaa laajan valikoiman palveluja lentokenttäkuljetuksesta matkustajien matkatavaroiden säilytykseen. Taksilla (dolmus) pääsee keskustaan 15 minuutissa, jotka liikennöivät lentokentältä myös Nikosiaan ja Limassoliin. Lentokentälle annettiin sen nykyinen nimi, Glafcos Clerides, heinäkuussa 2016 entisen Kyproksen presidentin kunniaksi.

  Larnaka International Airport – Glafcos Clerides (LCA)
  Osoite: Larnaka, Kypros.
  Puhelin: +357 77 778833
  Nettisivut: www.hermesairports.com

  Tekemistä Larnakassa

  Larnakassa kaikki pyörii meren ympärillä. Rannikon kävelykatu, joka tunnetaan yleisesti nimellä Finikoudes, on paikka, jossa paikalliset ja vierailijat nauttivat aamukahvia tai olutta illalla, kävelevät rannalla päivän ja auringonlaskun aikaan. Se on koko kaupungin keskus, jossa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja kesäisin matkailijoiden tulvia. Ota muutaman askel sisämaahan ja edessäsi avautuu vähemmän matkailukeskeinen Larnakan puoli. Moderni keskustan alue on pysynyt määrätietoisesti matalana ja sillä on oikea yhteisöllisyys ja työkaupungin ilmapiiri, kun taas Skalan vanha turkkilainen kaupunginosa on täynnä viehättäviä suljinikkunoita ja kalkittuja taloja. Näiden kahden välissä löydät bysanttilaisen kirkon Agios Lazaroksen ja Larnakan pienen linnan, jotka molemmat omalla tavallaan ovat pitäneet kaupunkia silmällä vuosisatojen ajan.

  • Suolajärvi: Larnakan suolajärvi on Kyproksen toiseksi suurin, joka on kooltaan jopa 2,2 neliökilometriä ja sijaitsee kaupungin länsipuolella. Vuonna 1997 se julistettiin suojelualueeksi Kyproksen luonnon ja luonnonvaraisten eläinten suojelemiseksi ja hoitamiseksi. Se on yksi Euroopan merkittävimmistä biotoopeista ja vesilintujen tärkeimmistä asuinalueista. Talvella järvi täyttyy vedestä ja muuttolinnuista, mukaan lukien tuhansia flamingoja sekä villejä ankkoja ja muita vesi- tai rannikkolintuja. Järvien ekosysteemin ja ravintoketjun perustekijä on pieni suolaveden äyriäinen, suolalehtijalkainen, joka on muun elämän edellytys. Kun flamingot ja muut vesilinnut eivät enää löydä äyriäistä, he lähtevät suolajärveltä ja jatkavat matkaa Akrotirin järvelle Lemesosissa tai etelään kohti Afrikkaa. Järvialueen ympäri kulkee nimetty lineaarinen luontopolku, joka on 4 km pitkä ja johtaa aina Kamareksen vanhalle akveduktille asti. Puut, pensaat, kukat ja eri kasvisto on merkitty matkan varrella, ja täällä on myös muutamia penkkejä, jotka tekevät kävelystä ja lenkkeilystä suosittua. Arkeologiset löydöt osoittavat, että suolajärven ja läheisen moskeijan alueella on asuttu myöhäisen pronssikauden jälkeen. Esihistoriallisina aikoina järvellä oli satama, joka palveli läheistä kaupunkia, joka myöhemmin hylättiin. Suolaa oli keskiajalla niin runsaasti, että siitä tuli yksi Kyproksen tärkeimmistä vientituotteista. Sen korjuuta ja myyntiä valvottiin tiukasti ja viimeisen kerran suolaa kerättiin vuonna 1986.

  • Keramiikan oppitunnit: Mukavasti pienillä sivukaduilla, jotka haarautuvat merenrannalta sisämaahan Agios Lazaroksen kirkon ympärillä ja lähistöllä sijaitseviin vanhoihin kaupunginosiin, sijaitsee suuri joukko käsityöläisiä, joista monia on innoittanut muinainen Kyproksen taide ja he pitävät perinteiset työpajansa kiireisinä. Taiteilijoiden joukosta löytyy kynttilänvalmistajia, kirvesmiehiä, keramiikan valmistajia, ikonien maalaajia ja leipureita, jotka kaikki toivottavat sinut tervetulleiksi katsomaan heidän työntekoa samalla, kun he kertovat omien kansojensa historiasta. Erityisesti keramiikan valmistus on hyvin vanha perinne saarella, jossa punaiset savisäiliöt, jotka tunnetaan nimellä "pitharia", olivat olennainen osa jokapäiväistä elämää ennen vanhaan, kun niitä käytettiin nesteiden, kuten viinin ja veden varastointiin ja kuljettamiseen, sekä maataloustuotteiden varastointiin. Nykyään keramiikkastudiot yhdistävät perinteitä ja modernia muotoilua. Käsien likaaminen ja ainutlaatuisen työn luominen on hieno kokemus ja jotkut studiot tarjoavat keramiikan oppitunteja ja istuntoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden luoda ja viedä kotiin pitkään kestävän matkamuiston matkastasi Larnakassa! Larnakassa on yhteensä neljä työpajaa, joissa voit ottaa osaa heidän oppitunneilla. Esimerkiksi Studio Ceramics tekee tiivistä yhteistyötä Kyproksen museoiden kanssa, jonka ansiosta he ovat erikoistuneet tuottamaan kopioita Kyproksen esihistoriallisilta ja muinaisilta ajoilta, sekä keskiaikaista lasitettua keramiikkaa.

  • Paikallinen keittiö: Kyproksen ruoka on eksoottinen sekoitus kreikkalaista ja Lähi-idän kulttuuria, joihin edelleen vaikuttavat alkuperäiset roomalaiset juuresreseptit ja vanhat foinikialaiset herkut. Välimeren ruokakulttuurin, paikallisten einesten ja erityisten herkkujen sekoitus tuo sinulle suuren gastronomisen seikkailun tällä pienellä saarella. Larnakassa on tarjolla erilaisia perinteisiä tavernoja eri puolilla aluetta vanhankaupungin kaduilta pieniin vuoristokyliin, ja jokaisella niistä on tarjolla oma ainutlaatuinen ruokalaji. Näissä kodikkaissa ja aidoissa ruokapaikoissa löydät kuuluisan "meze" -ruokalajin, joka on sekoitus useita ​​pieniä ruokia, jotka on hyvä lähtökohta tutustua paikallisiin ruokiin. Ja jos vierailet Larnakassa festivaalin tai kansallisen juhlapäivän aikana, löydät hämmästyttävän joukon paikallisten naisten tekemiä herkkuja ja ruokia, jotka ovat ainutlaatuisia jokaiselle tapahtumalle ja tuo yhteen perheitä, jotka jakavat perinteitä sukupolvelta toiselle. Larnakan moderni elämä takaa paikallisen ja nykyaikaisen keittiön yhdistämisen. Trendikkäissä lounge-kahviloissa, vilkkaissa ja hienostuneissa ravintoloissa löydät jokaisen kansainvälisen maun, jonka voit kuvitella! Niiden runsaiden annoskokojen ja houkuttelevien hintojen maine houkuttelee nauttimaan heidän erikoisuuksistaan eri puolilta maailmaa. Voit tutustua saarten makuihin ottamalla osaa eri gastronimiakiertueille aidoissa ravintoloissa ja kahviloissa Larnakassa jalkaisin. Matkan varrella voit nauttia useista perinteisistä herkuista.

  • Foinikoudesin ranta: Larnakan kuuluisin Foinikoudesin rannan kävelykatu on 600 metriä pitkä, jossa yhdistyvät rannikko, viihde ja kulttuuri pitkin palmujen reunustamaa katua. Hiekan väri vaihtelee ruskean ja beigen sävyjen välillä ja merivesi on rauhallinen ja matala, jota reunustaa vieressä oleva venesatama, jonka yhdellä puolella on kalasatama ja toisella keskiaikainen linnoitus. Rannan alueella sijaitsevat vessat, suihkut, pukuhuoneet, aurinkotuolit, aurinkovarjot, roskakorit, kierrätysastiat ja rantabaari, kun taas kävelykatu on vuorattu kahviloilla, baareilla, ravintoloilla, kioskeilla, hotelleilla ja viihdekeskuksilla. Pelastuslaitteet ja henkilökunta ovat rannalla aina kesäkuusta syyskuuhun. Joskus syvemmissä vesissä voi nähdä erilaisia merieläimiä, kuten kalliomeriahvenia, hammasahvenia, papukaijakaloja, juovakelttejä, rapuja ja mustekaloja, mutta niitä voi paremmin nähdä risteily- tai kalastusmatkoilla. Myös sukellusretkiä on tarjolla rannalta eri palveluntarjoajilta, sekä erilaisia vesiurheiluaktiviteettejä. Rannalla järjestetään myös suuria urheiluturnauksia sekä konsertteja Seafront -näyttämöllä ja kahdella pääaukiolla, joista toisella on suihkulähde ja penkkejä. Ranta houkuttelee erilaisia väkijoukkoja ja on erityisen suosittu perheiden keskuudessa sekä päivällä, että illalla. Rannalle pääsee helposti jalkaisin, julkisilla tai autolla, ja läheltä löytyy useita kunnallisia ja yksityisiä pysäköintialueita.

  • Hala Sultan Tekke moskeija: Tämä historiallinen moskeija sijaitsee suolajärvellä 3 kilometriä Larnakasta länteen tien varrella Kitin suuntaan. Kun arabialainen armeija saapui onnistuneesti Larnakaan vuonna 648, Pyhä Auttaja ja Mohamedin täti Umm Haram, kuoli paikan päällä pudottuaan aasin kyydistä. Retkikuntaan osallistunut Grand Khalif Moavia määräsi heti paikan päällä moskeijan rakentamisen. Moskeija kunnostettiin ensimmäisen kerran vuonna 1816 ja viimeksi vuonna 2002, kun arkeologiset kaivaukset paljastivat myös, että alueella on ollut asutusta neoliittisista ajoista lähtien. Jotkut arkeologit uskovat, että hauta on monumentaalinen esihistoriallisen ajan hauta. Nykyään moskeija on Kyproksen tärkein muslimien pyhiinvaelluspaikka ja se on yksi tärkeimmistä muslimien palvontakohteista heti Mekan, Saudi-Arabian Medinan ja Jerusalemin Al Akshan jälkeen. Hala Sultan Tekken moskeija on epäilemättä Osmanisen valtakunnan arkkitehtuurin edustava esimerkki ja on säilyttänyt hienoja kalligrafian esimerkkejä eri aikakausilta. Moskeija lisäksi täältä löytyy mausoleumi, hautausmaa ja asuintilat miehille ja naisille. Alue rakennettiin usean eri rakennusvaiheen aikana, joista ensimmäinen oli mausoleumi Umm Haramin haudalla ja vesisäiliö. Tämän jälkeen rakennettiin itse moskeija ja luostari perustettiin kolmannessa vaiheessa suihkulähteen kanssa. Pääsisäänkäynti johtaa avoimelle pihalle, jota ympäröi rukousale, joka on jaettu etelä- ja pohjoisosaan. Mausoleumi on peitetty kupolilla, jossa on viisi pienempää kupolia itäpuolella ja keskellä Umm Haramin hautamuistomerkki.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Larnakassa

  Larnaka on pieni kaupunki, ja sen jälkeen kun olet tutustunut kaikkiin kiinnostaviin kohteisiin, voit suunnata muille alueille. Kyproksen saari on niin pieni, että voit matkustaa Larnakasta päivän aikana melkein minne tahansa. Valinnanvaraa on paljon ja sen takia kokosimme sinulle pienen listan kohteista, jotka mielestämme ovat tutustumisen arvoisia. Autovuokraamot Larnakassa tarjoavat autoja jokaiseen makuun, joten varmasti voit löytää tarpeillesi sopivan. Älä ole riippuvainen julkisesta liikenteestä vaan lähde matkaan sinne, minne suurin vyöry turisteja ei matkaa. Muista kuitenkin, että puolet Kyproksesta on Turkin hallinnon alla ja vuokraamot eivät salli autojensa viemistä turkkilaiselle puolelle. Myöskään auton viemin pois saarelta muihin maihin ei ole sallittu.

  Agia Napa

  Toukokuusta syyskuuhun Agia Napa on Kyproksen juhlinnan kuuma piste. Tämä henkinen lomakohde on tunnettu eloisasta yöelämästään ja viehättävistä rannoistaan. Agia Napassa on runsaasti baareja, klubeja ja ravintoloita, mikä tekee siitä juhlijoiden unelmakohteen. Vierailijat matkustavat tänne joka puolilta maailmaa ja lekottelevat Agia Napan suosituimman turistinähtävyyden rantatuoleilla, Nissin rannalla. Tällä 500 metrin pituisella rannalla on oma minisaari, tai kreikaksi nissi. Laskuveden aikaan ihmiset pääsevät helposti ylittämään hiekkaista siltaa pitkin saarekkeelle. Nissinin rannalla on runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia ja paikkoja löhöillä ja rentoutua. Nissi Bay Beach -baari on pahamaineinen sen vaahtobileistä ja DJ jammaussessioiden vuoksi. Nissinin rannan itäpuolella on Vathia Gonia tai Sandy Bay. Täällä kävijät voivat löytää samanlaatuista hienoa hiekkaa kuin Agia Napassa, jonka vuoksi paikka on täynnä suuria nuorisoväkijoukkoja. Sandy Bay on ihanteellinen perheille ja heille, ketkä haluavat rentoutua veden äärellä hyvän kirjan kanssa. Jos et halua lähteä ottamaan aurinkoa kauas kaupungin keskustasta, kokeile Grecian Bayn rantaa, joka tunnetaan myös nimellä Glyko Nero ja Harbor Beach. Täältä löydät kaikki kaupungin modernit mukavuudet vain muutaman askeleen päässä mereltä. Agia Napa on erinomainen kohde päiväretkille. Alue on täynnä ravintoloita ja tarjoaa kaikenlaisia vesiurheiluaktiviteettejä, kuten sukellusta. Parasta on, että se sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Larnakasta. Agia Napassa on vain vähän varsinaisia nähtävyyksiä ja maamerkkejä, mutta tärkeimpiä ovat 1500-luvun luostari, Kap Grecon luonnonpuisto ja satama. Silti myös perheet ovat tyytyväisiä tähän Kyproksen lomakohteeseen. Agia Napalla on nykyaikainen vesipuisto ja pysyvä huvipuisto, sekä korkein sinisen lipun rantojen määrä. Todella Agia Napan rannat, joissa on pehmeä valkoinen hiekka ja kimaltava vesi ovat melkein yksin matkan arvoisia saarelle!

  Choirokoitia

  Choirokoitian neoliittinen asutusalue noin vuodelta 6800 eaa on yksi tärkeimmistä esihistoriallisista kohteista Välimeren itäosassa. Sen jäänteet ja kaivauksien löydökset ovat kertoneet paljon ihmisyhteiskunnan kehityksestä tällä alueella. Se sijaitsee Larnakan alueella 35 kilometriä kaupungista ja noin 6 kilometriä Kyproksen etelärannikolta kukkulan rinteillä, joka on osittain liitetty Maronin joen silmukkaan. Vanha kylä kattaa noin 3 hehtaaria suuren alueen ja edustaa Kyproksen neoliittista aikakautta, joka on ensimmäinen ihmisen asutettu alue saarella. Kaivaukset ovat osoittaneet, että asuinalue koostui pyöreistä taloista, joilla oli litteät katot ja rakennettu kivestä. Kukkulan huipulla on löydetty monimutkainen arkkitehtuurijärjestelmä, joka johtaa kylään. Talot kuuluivat sekä eläville että kuolleille, ketkä haudattiin kuoppaan lattian alle. Kaivauksissa on löydetty kivityökaluja, luisia työkaluja, kiviastioita, kasvien ja eläinten jäänteitä, sekä kivestä tehdyt antropomorfiset hahmot, jotka yhdessä hautajaisten rituaalien kanssa osoittavat monimutkaisten uskomusten olemassaolon. Vuonna 1998 Choirokoitiasta tuli Unescon maailmanperintökohde. Esiin kaivetut neoliittiset rakenteet ovat merkittävässä kunnossa, mutta jotta kävijät saisivat entistä selkeämmän kuvan siitä, mitä ne näyttivät ennen, paikalle on rakennettu viisi mallia. Ne rakennettiin hyvin paljon samalla tavalla kuin alkuperäisasukkaat ilman nykyaikaisia työkaluja. Alue on avoinna yleisölle päivittäin ja paljon työtä on tehty alueella vierailun helpottamiseksi. Kylä on myös kasvava kohde agroturismille sen kauniiden kivi- ja puurakennusten ansiosta. Erityisen suosittuja ovat paikallisen korinvalmistajan Petros Nicolaoun työpaja, kunnostettu vanha oliivimylly ja kuningatar Rigainan työpajat. Kylästä löytyy myös merkittävä bysanttilainen kirkko Panagia tou Kambou, joka on hienosti koristeltu goottilaisilla elementeillä.

  Léfkara

  Lefkaran vuoristoinen kylä on jaettu Pano Lefkaraan ja Kato Lefkaraan (korkeampi ja alempi Lefkara), ja se on maailmankuulu perinteisestä pitsikirjonnasta. Kylä sijaitsee Troodosin vuoren juurella kaakkoisosassa, 650 metriä merenpinnan yläpuolella ja 43 kilometrin päässä Larnakasta. Kylä sai nimensä alueen kalkkikivestä Lefka Ori. Kylän luonne on hyvin viehättävä sen kapeilla, mutkittelevilla kaduilla ja vanhoilla, perinteisillä terrakottakattoisilla rakennuksilla. Kylän naiset usein istuvat viehättävien kotiensa ulkopuolella ja luovat maailmankuulua "Lefkaritikan" pitsikirjontaa, jota on tehty kylässä venetsialaisista ajoista lähtien ja on Unescon maailmanperintöluettelon listalla. Vierailijat voivat oppia kaiken pitsistä ja kylän toisesta taidosta, hopeafiligraanityöstä Lefkaran käsityökeskuksessa, museossa sekä erilaisissa työpajoissa. Kylän muiden mielenkiintoisten kohteiden joukosta löytyy perinteisen kirjonnan museon vanha suihkulähde, vanha oliivimylly ja Oliva Terra - Ktima Sofokleous, jossa voit kävellä oliivipuutarhojen läpi ja oppia kaiken saaren oliiviöljystä. Kylässä on myös kauniita ja vanhoja kappeleita, kuten Timios Stavrosin kirkko ja Archangelos Michailin kappeli Kato Lefkarassa, jossa on vanhoja freskot. Suosittu vuosittainen Lefkaran festivaali järjestetään elokuussa, ja siihen kuuluu musiikkia, tanssia, teatteria ja käsityönäyttelyitä koskevia ohjelmia. Kylä on myös yksi saaren seitsemän viinireitin pysäkeistä, joka kattaa vuoristoisen Larnakan - Lefkosian alueen. Mielenkiintoinen retki Lefkaraan sisältyy Free Winter Experiences -ohjelmaan ja tarjoaa kävijöille runsaasti aikaa tutustua kylän mutkikkaisiin katuihin jalkaisin. Nauti panoraamanäkymistä ja tutustu ainutlaatuisiin käsitöihin ja niiden historiaan.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Kyproksella on mielenkiintoinen historia, joka on vaikuttanut merkittävästi Larnakan kaupunkiin. Muinaisina aikoina Larnaka tunnettiin nimellä Kition, ja uskotaan, että Nooan pojanpoika Khittim perusti ensimmäisen asutuksen noin 6000 vuotta sitten. Kaupungin nykyaikainen nimi, mikä tarkoittaa arkkuja kreikaksi, johtuu monista hautauspaikoista, jotka löytyvät Kitionin asutusalueilla. Vaikka muut Kyproksen asutusalueet hylättiin myöhemmin, Larnaka kehittyi kaupungiksi sen esi-isien vuoksi, ketkä asuivat siellä jatkuvasti. Arkeologisesti varhaisimmat löydöt jäljittävät Larnakan historian mykeneläisiltä ajoilta. Kerran se oli suuri foinikialaisten hallitsijoiden siirtomaa, mutta se saavutti todellisen asemansa hellenismin aikana. Aikanaan kaupunki oli suuri foinikialaisten hallitsijoiden siirtomaa, mutta se saavutti todellisen asemansa hellenistisen ajanjakson aikana. Mykeneläiset kreikkalaiset muodostivat Kition valtakunnan 1200-luvulla, jonka aikana se oli merkittävä satamakaupunki ja kuparin kauppias. Tämän valtakunnan kukoistus näkyy löytyneistä Cyclopean muureista ja Mycenaean temppeleissä.

  Koska Larnaka sijaitsee erinomaisella paikalla Välimeren alueella, se on aina vetänyt puoleensa lukuisia hallitsijoita. Kypros on ollut monien valloittajien armoilla, vain muutamia mainitakseni ovat kreikkalaiset, persialaiset, egyptiläiset, roomalaiset, bysantit, ottomaanit, frankit, venetsialaiset, turkkilaiset ja brittiläiset hallitsijat. Tärkein syy hyökkäykselle Larnakan kaupunkiin johtui aina sen sijainnista satamakaupunkina, sekä mineraalien ja muiden resurssien rikkauden takia. Vaikka monet hallitsijat hyökkäsivät Larnakaan, yksi tärkeimmistä heistä oli bysantilaiset. Historiallisesti he jättivät jälkeensä monia jäänteitä ja muistomerkkejä, kuten Pyhän Lasaruksen basilika. Tänä aikana kaupunki oli vakaa ja menestyvä, kun he käyvät kauppaa muun Euroopan kanssa. Kun ottomaanit saapuivat Larnakaan, kaupungista oli tärkeä diplomaatti- ja kaupallinen keskus Kyproksella. Kyprosta brittiläisten hallinnon aikana noin 82 vuoden ajan kaupunki kehitti oman identiteettinsä modernilla Kyproksella, koska se kehittyi hyvin nopeasti. Heidän hallinto jatkui siihen asti, kunnes turkkilaiset hyökkäsivät Kyprokselle vuonna 1974.

  Tämän päivän Larnakan paikalliset ovat kehittäneet nykyaikaisen kaupungin, mutta kuitenkin pitää edelleen kiinni monista perinteistä ja vieraanvaraisuudestaan ja ystävällistä suhtautumisesta vierailijoihin. Kaupunki on tunnettu kauniista puhtaista rannoistaan, erinomaisesta ruoasta ja vilkkaasta yöelämästä. Kaupunki on jaettu kahteen osaan, vanhempaan kaupungin keskustaan ja rannalla sijaitsevaan hotelli- ja ravintola-alueeseen, joka tunnetaan nimellä Phinikoudes. Kyproksen pituus on vain 240 km ja leveys 100 km. Larnakan ilmasto on sama kuin koko Kyproksella. Ilmasto on tyypillinen Välimeren alueelle ja sillä on merkittäviä eroja vuodenaikoina. Kesät ovat erittäin lämpimiä ja kuivia ja talvet ovat sateisia ja lieviä. Matkailijat voivat nauttia pitkistä kuumista kesistä toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin ja lyhyistä kuivista talvista joulukuusta helmikuuhun. Kyproksen rannat ovat Välimeren puhtaimpia ja turvallisimpia, ja koko saaren keskimääräinen vuotuinen lämpötila on 20°C.

  Matkustaminen Larnakassa

  Larnaka on suhteellisen pieni kaupunki ja liikkuminen on helppoa jopa jalkaisin, mutta täältä löytyy myös muutamia julkisen liikenteen vaihtoehtoja. Autonvuokraus Larnakasta on hyvä vaihtoehto, jos haluat nähdä kaupungin lisäksi myös muita upeita kohteita Kyproksen saarella. Itse kaupungissa kuitenkin suosittelemme auton jättämistä parkkiin. Pienen kokonsa takia Larnakassa on tarjolla lukuisia linja-autolinjoja, muttei metroja eikä raitiovaunuja. Paikalliset linja-autot kulkevat säännöllisesti matkailualueiden ja vanhan sataman välillä, ja kaupungissa on myös säännöllistä liikennettä Kourioniin ja Kolossiin paikalliselta linja-autoasemalta. Kiireellisemmillä reiteillä linja-autot liikennöivät 15 minuutin välein päivän aikana ja 30 minuutin välein illalla. Vähemmän keskeiset linja-autot kulkevat harvemmin. Linja-autojen aikataulu riippuu kaudesta ja päivitetyt aikataulut voit aina löytää verkkosivuilla. Voit ostaa kerta-, päivä-, viikko- ja kuukausilippuja. Lippuja voi ostaa suoraa kuljettajalta.

  Taksit

  Kaupungissa taksit ovat laajasti saatavilla 24 tunnin ajan joko kaduilla, taksiasemalta tai voit varata itsellesi taksin puhelimitse. Taksit ovat yleensä moderneja, ilmastoituja ajoneuvoja, ja tavallisesti mukavia, joissa on mittarit, joita kuljettajien on käytettävä. "Taksin jakaminen", joka on yleistä Kreikan kaupungeissa, kuten Ateenassa, ei ole sallittua Kyproksella. Taksinkuljettajat ovat yleensä kohteliaita ja avuliaita. Takseja on saatavilla myös jopa kahdeksalle tai 16:lle hengelle.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Larnakan turisti-info

  Takaisin alkuun