Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LARNAKA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Larnakassa edullisesti Auto Europelta

  Larnaka ei ehkä ole yhtä tunnettu matkailukohde kuin muut Euroopan kaupungit, mutta jos annat sille mahdollisuuden, se saattaa yllättää sinut. Loputtomat rannat, joissa on kultaista hiekkaa ja kristallinkirkkaat vedet, historialliset linnat ja kirkot, ravintolat ja niin monet muut tekijät ovat vain muutamia asioita lukuisien joukossa, jotka tekevät tästä Zeonin kaupungista vierailemisen arvoisen. Larnaka on kaupunki, joka on täynnä piilotettuja kauneuksia ja täältä löytyy monia kiehtovia asioita, jotka täyttävät päiväsi koko perheen kanssa. Muinaiset rauniot, hiekkarannat, fantastinen ruoka ja pyhäinjäännökset tarjoavat jokaiselle jotakin Larnakassa. Koska Larnaka ei ole kovin suuri, se on yksi niistä ainutlaatuisista kaupungeista, jotka sekoittavat uuden ja vanhan sulavasti keskenään. Yhtenä hetkenä voit kävellä kävelykadulla painavien ostoskassiesi kanssa, ja seuraavaksi löydät itsesi kävelemästä antiikin bysanttilaisen akveduktin kaaren alla tai muinaisen mycenaean kaupungin raunioiden kautta. Tämä kokemus on erittäin surrealistinen. Larnaka on vain 45 minuutin ajomatkan päässä Agia Napan ja Protaraksen merenrannan bilekaupungeista tai 30 minuutin päässä upeasta uneliaasta Vavlasta ja Lefkarasta. Nikosia ja Limassol ovat hyvä vaihtoehto päiväretkille ja voit helposti lähteä kiertueelle "Green Lane" reitin kautta turkkilaisten miehittämälle Kyprokselle vierailemaan Famagustassa ja Varoshan autioituneessa kaupungissa. Koska Kyproksen saari on niin pieni, tarjoaa autonvuokraus Larnakasta oivat puitteet tutustua jokaiseen kohteeseen.

  Tutustu Larnakan kauniiseen satamakaupunkiin, joka on kuuluisa Finikoudesin rannasta ja sen hiekkaisesta merenrantapromenadista, joka on täynnä palmuja. Mackenzien rannalla on monia vilkkaita baareja ja ravintoloita. Kuuluisa M.S. Zenobian hylky on suosittu sukelluspaikka ja se sijaitsee hyvin lähellä rannikkoa. Toinen kuuluisa paikka Larnakassa on vanha pyhän Lasaruksen kirkko, jonka sisältä löytyy pyhimyksen, jonka kerrotaan nousseen kuolleista, hauta. Auto Europe tarjoaa halvimmat vuokra-autot Larnakassa, mikä auttaa sinua säästämään selvää rahaa lomaasi varten! Kun matkustat Kyprokselle, haluat varmasti löytää luotettavan autovuokraamon, joka tarjoaa alhaiset hinnat, laajan valikoiman vuokra-autoja ja erinomaista asiakaspalvelua. Auto Europe täyttää kaikki nämä tarpeet! Riippumatta siitä, mistä haluat noutaa autosi tässä myyttisessä kaupungissa, Auto Europe löytää sinulle juuri haluamasi auton. Anna meidän järjestää autonvuokraus, joka on räätälöity matkustustarpeidesi mukaan. Käytä helppoa kolmivaiheista varausjärjestelmäämme verkossa, vertaile eri vuokraamoja ja hintoja, tai soita tai lähetä sähköpostia varausasiantuntijoillemme. Olisi ilomme tehdä Larnakan matkastasi ikimuistoinen!

  Liikenne Larnakassa

  Kyproksella ajaminen voi tuntua erilaiselta kuin monissa muissa maissa. Paikallisten tapojen ja liikenteen tunteminen tekee ajamisesta heti paljon helpompaa ja turvallisempaa. Kyproksella ajetaan tien vasemmalla puolella ja Larnakan autovuokraamoiden autoissa ratti on oikealla puolella. Jos et ole siihen ennestään tottunut, se tapahtuu hyvin nopeasti liikenteessä ja kaikki tuntuu luonnolliselta muutaman minuutin kuluttua. Alussa sinun kannattaa olla hyvin tarkkaavainen, ja miettiä kaistavalinnat ja käännöset rauhassa. Larnakassa pätee pääasiassa melko samat ajo-ohjeet kuin muissa Euroopan maassa. On kuitenkin syytä huomata, että sääntöjä ei aina noudateta tiukasti. Oletettavasti yksi syy siihen on paikallisten kuljettajien rento ajotapa. Liikenneympyröissä tulee olla erityisen tarkkana, sillä kuljettajat eivät osaa aina ajaa oikein liikenneympyrässä. Tämän seurauksena kuljettajat ajavat itselleen sopivimmin ja valitsevat reitin, joka vie mahdollisimman suoraan heidän määränpäähänsä. Larnakassa ja muiden suurten kaupunkien moottoriteillä, sinun täytyy olla hyvin varovainen, koska jotkut liittymät ovat hyvin lyhyitä ja ne saattavat loppua 90 asteen risteykseen, jolloin nopeuden tulee olla mahdollisimman alhainen. Larnakassa on päätieverkosto, mutta kaupungin keskustassa on monia kapeita teitä ja monet niistä ovat yksisuuntaisia. Tulet huomaamaan, että monet kuljettajat ajavat hyvin lähellä tien keskilinjaa tai sen jopa hieman sen toisella puolella. Tämä käyttäytyminen johtuu yleensä siitä, että joidenkin teiden kunto ei ole kovin hyvä, ja se näkyy etenkin teiden reunoissa.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Larnakassa

  Useimmilla hotelleilla on omat pysäköintialueet, joten asia on viisasta tarkistaa majoituspaikasta etukäteen. Ympäri kaupunkia sijaitsee useita pysäköintialueita. Kaupungin keskustasta löytyy maksullisia parkkipaikkoja, joissa voi pysäköidä enintään tunniksi ja maksu tapahtuu maksuautomaateissa. Viikonloppuisin voit yleensä pysäköidä ilmaiseksi, mutta on tärkeää lukea kyltit tarkasti ja varmistaa asia. Voit lukea lisää yleisistä ajo-ohjeista ja liikennesäännöistä myös meidän Kyproksen kuljettajan oppaasta.

  Larnakan lentokenttä

  Larnakan kansainvälinen lentokenttä on suurempi maan kahdesta kaupallisesta lentokentästä, ja sen uusin terminaali avattiin vuonna 2009. Tämä tärkein kansainvälinen Kyproksen portti sijaitsee virallisesti 6 kilometriä kaupungin keskustasta länteen. Lentokentällä liikennöi useita saapuneita ja lähteviä lentoja eri puolilta maailmaa, sekä myös reittilentoyhteyksiä. Se tarjoaa laajan valikoiman palveluja lentokenttäkuljetuksesta matkustajien matkatavaroiden säilytykseen. Taksilla (dolmus) pääsee keskustaan 15 minuutissa, taksit liikennöivät lentokentältä myös lähikaupunkeihin Nikosiaan ja Limassoliin. Lentokentälle annettiin sen nykyinen nimi, Glafcos Clerides, heinäkuussa 2016 entisen Kyproksen presidentin kunniaksi.

  Larnakan kansainvälinen lentoasema – Glafcos Clerides (LCA)
  Osoite: Larnaka, Kypros.
  Puhelin: +357 77 778833
  Nettisivut: www.hermesairports.com

  Tekemistä Larnakassa

  Larnakassa kaikki pyörii meren ympärillä. Rannikon kävelykatu, joka tunnetaan yleisesti nimellä Finikoudes, on paikka, jossa paikalliset ja vierailijat nauttivat aamukahvia tai olutta illalla, kävelevät rannalla päivän ja auringonlaskun aikaan. Se on koko kaupungin keskus, jossa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja kesäisin matkailijoiden tulvia. Ota muutaman askel sisämaahan ja edessäsi avautuu vähemmän turistinen Larnakan puoli. Moderni keskustan alue on pysynyt määrätietoisesti matalana ja sillä on oikea yhteisöllisyys ja työkaupungin ilmapiiri, kun taas Skalan vanha turkkilainen kaupunginosa on täynnä viehättäviä puisia ikkunansuojia ja kalkittuja taloja. Näiden kahden välissä löydät bysanttilaisen kirkon Agios Lazaroksen ja Larnakan pienen linnan, jotka molemmat omalla tavallaan ovat pitäneet kaupunkia silmällä vuosisatojen ajan.

  • Suolajärvi: Larnakan suolajärvi on Kyproksen toiseksi suurin, joka on kooltaan jopa 2,2 neliökilometriä ja sijaitsee kaupungin länsipuolella. Vuonna 1997 se julistettiin suojelualueeksi Kyproksen luonnon ja luonnonvaraisten eläinten suojelemiseksi ja hoitamiseksi. Se on yksi Euroopan merkittävimmistä biotoopeista ja vesilintujen tärkeimmistä asuinalueista. Talvella järvi täyttyy vedestä ja muuttolinnuista, mukaan lukien tuhansista flamingoista sekä villeistä ankoista ja muista vesi- tai rannikkolinnuista. Järvien ekosysteemin ja ravintoketjun perustekijä on pieni suolaveden äyriäinen, suolalehtijalkainen, joka on muun elämän edellytys. Kun flamingot ja muut vesilinnut eivät enää löydä äyriäistä, ne lähtevät suolajärveltä ja jatkavat matkaa Akrotirin järvelle Lemesosissa tai etelään kohti Afrikkaa. Järvialueen ympäri kulkee nimetty lineaarinen luontopolku, joka on 4 km pitkä ja johtaa aina Kamareksen vanhalle akveduktille asti. Puut, pensaat, kukat ja eri kasvisto on merkitty matkan varrella, ja täällä on myös muutamia penkkejä, joilla voit levähtää kävelyn ja lenkkeilyn lomassa. Arkeologiset löydöt osoittavat, että suolajärven ja läheisen moskeijan alueella on asuttu myöhäisen pronssikauden jälkeen. Esihistoriallisina aikoina järvellä oli satama, joka palveli läheistä kaupunkia, joka myöhemmin hylättiin. Suolaa oli keskiajalla niin runsaasti, että siitä tuli yksi Kyproksen tärkeimmistä vientituotteista. Sen korjuuta ja myyntiä valvottiin tiukasti ja viimeisen kerran suolaa kerättiin vuonna 1986.

  • Keramiikan oppitunnit: Mukavasti pienillä sivukaduilla, jotka haarautuvat merenrannalta sisämaahan Agios Lazaroksen kirkon ympärillä ja lähistöllä sijaitseviin vanhoihin kaupunginosiin, sijaitsee suuri joukko käsityöläisiä, joista monia on innoittanut muinainen Kyproksen taide ja he pitävät perinteiset työpajansa kiireisinä. Taiteilijoiden joukosta löytyy kynttilänvalmistajia, kirvesmiehiä, keramiikan valmistajia, ikonien maalaajia ja leipureita, jotka kaikki toivottavat sinut tervetulleiksi katsomaan heidän työntekoaan samalla, kun he kertovat omien kansojensa historiasta. Erityisesti keramiikan valmistus on hyvin vanha perinne saarella, jossa punaiset savisäiliöt, jotka tunnetaan nimellä "pitharia", olivat olennainen osa jokapäiväistä elämää ennen vanhaan, kun niitä käytettiin nesteiden, kuten viinin ja veden varastointiin ja kuljettamiseen, sekä maataloustuotteiden varastointiin. Nykyään keramiikkastudiot yhdistävät perinteitä ja modernia muotoilua. Käsien likaaminen ja ainutlaatuisen työn luominen on hieno kokemus ja jotkut studiot tarjoavat keramiikan oppitunteja ja istuntoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden luoda ja viedä kotiin pitkään kestävän muiston matkastasi Larnakassa! Larnakassa on yhteensä neljä työpajaa, joissa voit ottaa osaa heidän oppitunneillensa. Esimerkiksi Studio Ceramics tekee tiivistä yhteistyötä Kyproksen museoiden kanssa, jonka ansiosta he ovat erikoistuneet tuottamaan kopioita Kyproksen esihistoriallisilta ja muinaisilta ajoilta, sekä keskiaikaista lasitettua keramiikkaa.

  • Paikallinen keittiö: Kyproksen ruoka on eksoottinen sekoitus kreikkalaista ja Lähi-idän kulttuuria, joihin edelleen vaikuttavat alkuperäiset roomalaiset juuresreseptit ja vanhat foinikialaiset herkut. Välimeren ruokakulttuurin, paikallisten einesten ja erityisten herkkujen sekoitus vie sinut suurelle gastronomiselle seikkailulle tällä pienellä saarella. Larnakassa on tarjolla erilaisia perinteisiä tavernoja eri puolilla aluetta vanhankaupungin kaduilta pieniin vuoristokyliin, ja jokaisella niistä on tarjolla oma ainutlaatuinen ruokalaji. Näissä kodikkaissa ja aidoissa ruokapaikoissa löydät kuuluisan "meze" -ruokalajin, joka on sekoitus useita ​​pieniä ruokia, jotka ovat hyvä lähtökohta paikallisiin ruokiin tutustumiseen. Ja jos vierailet Larnakassa festivaalin tai kansallisen juhlapäivän aikana, löydät hämmästyttävän joukon paikallisten naisten tekemiä herkkuja ja ruokia, jotka ovat ainutlaatuisia jokaiselle tapahtumalle ja tuo yhteen perheitä, jotka jakavat perinteitä sukupolvelta toiselle. Larnakan moderni elämä takaa paikallisen ja nykyaikaisen keittiön yhdistämisen. Trendikkäissä lounge-kahviloissa ja vilkkaissa, hienostuneissa ravintoloissa löydät jokaisen kansainvälisen maun, jonka voit kuvitella! Runsaiden annoskokojen ja houkuttelevien hintojen maine houkuttelee nauttimaan heidän erikoisuuksistaan ympäri maailman. Voit tutustua saarten makuihin jalkaisin ottamalla osaa eri gastronimiakiertueille paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Matkan varrella voit nauttia useista perinteisistä herkuista.

  • Foinikoudesin ranta: Larnakan kuuluisimman rannan kävelykatu on 600 metriä pitkä, ja siellä yhdistyvät rannikko, viihde ja kulttuuri pitkin palmujen reunustamaa katua. Hiekan väri vaihtelee ruskean ja beigen sävyjen välillä ja merivesi on rauhallinen ja matala, ja sitä reunustaa vieressä oleva venesatama, jonka yhdellä puolella on kalasatama ja toisella keskiaikainen linnoitus. Rannan alueella sijaitsevat vessat, suihkut, pukuhuoneet, aurinkotuolit, auringonvarjot, roskakorit, kierrätysastiat ja rantabaari, kun taas kävelykatu on vuorattu kahviloilla, baareilla, ravintoloilla, kioskeilla, hotelleilla ja viihdekeskuksilla. Pelastuslaitteet ja henkilökunta ovat rannalla aina kesäkuusta syyskuuhun. Joskus syvemmissä vesissä voi nähdä erilaisia mereneläimiä, kuten kalliomeriahvenia, hammasahvenia, papukaijakaloja, juovakelttejä, rapuja ja mustekaloja, mutta niitä voi paremmin ja suuremmalla todennäköisyydellä nähdä risteily- tai kalastusmatkoilla. Eri palveluntarjoajat mainostavat rannalla sukellusretkiä sekä erilaisia vesiurheiluaktiviteettejä. Rannalla järjestetään myös suuria urheiluturnauksia sekä konsertteja Seafront -näyttämöllä ja kahdella pääaukiolla, joista toisella on suihkulähde ja penkkejä. Ranta houkuttelee erilaisia väkijoukkoja ja on erityisen suosittu perheiden keskuudessa sekä päivällä, että illalla. Rannalle pääsee helposti jalkaisin, julkisilla tai autolla, ja läheltä löytyy useita yleisiä ja yksityisiä pysäköintialueita.

  • Hala Sultan Tekke moskeija: Tämä historiallinen moskeija sijaitsee suolajärvellä 3 kilometriä Larnakasta länteen tien varrella Kitin suuntaan. Kun arabialainen armeija saapui onnistuneesti Larnakaan vuonna 648, Pyhä Auttaja ja Muhammedin täti Umm Haram, kuoli pudottuaan muulin kyydistä. Retkikuntaan osallistunut Grand Khalif Moavia määräsi heti paikan päällä moskeijan rakentamisen. Moskeija kunnostettiin ensimmäisen kerran vuonna 1816 ja viimeksi vuonna 2002, kun arkeologiset kaivaukset paljastivat myös, että alueella on ollut asutusta neoliittisista ajoista lähtien. Jotkut arkeologit uskovat, että hauta on monumentaalinen esihistoriallisen ajan hauta. Nykyään moskeija on Kyproksen tärkein muslimien pyhiinvaelluspaikka ja se on yksi tärkeimmistä muslimien palvontakohteista heti Mekan, Saudi-Arabian Medinan ja Jerusalemin Al Akshan jälkeen. Hala Sultan Tekken moskeija on epäilemättä Osmanisen valtakunnan arkkitehtuurin edustava esimerkki ja on säilyttänyt hienoja kalligrafian esimerkkejä eri aikakausilta. Moskeija lisäksi täältä löytyy mausoleumi, hautausmaa ja asuintilat miehille ja naisille. Alue rakennettiin usean eri rakennusvaiheen aikana, joista ensimmäinen oli mausoleumi Umm Haramin haudalla ja vesisäiliö. Tämän jälkeen rakennettiin itse moskeija ja luostari perustettiin kolmannessa vaiheessa suihkulähteen kanssa. Pääsisäänkäynti johtaa avoimelle pihalle, jota ympäröi rukousale, joka on jaettu etelä- ja pohjoisosaan. Mausoleumi on peitetty kupolilla, jossa on viisi pienempää kupolia itäpuolella ja keskellä Umm Haramin hautamuistomerkki.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Larnakassa

  Larnaka on pieni kaupunki, ja sen jälkeen kun olet tutustunut kaikkiin kiinnostaviin kohteisiin, voit suunnata muille alueille. Kyproksen saari on niin pieni, että voit matkustaa Larnakasta päivän aikana melkein minne tahansa. Valinnanvaraa on paljon ja sen takia kokosimme sinulle pienen listan kohteista, jotka mielestämme ovat tutustumisen arvoisia. Autovuokraamot Larnakassa tarjoavat autoja jokaiseen makuun, joten varmasti voit löytää tarpeillesi sopivan. Älä ole riippuvainen julkisesta liikenteestä vaan lähde reissuun sinne, minne suurin vyöry turisteja ei matkaa. Muista kuitenkin, että puolet Kyproksesta on Turkin hallinnon alla ja vuokraamot eivät salli autojensa viemistä turkkilaiselle puolelle. Myöskään auton vieminen pois saarelta muihin maihin ei ole sallittua.

  Agia Napa

  Toukokuusta syyskuuhun Agia Napa on Kyproksen juhlinnan kuuma piste. Tämä lomakohde on tunnettu pääasiassa eloisasta yöelämästään ja viehättävistä rannoistaan. Agia Napassa on runsaasti baareja, klubeja ja ravintoloita, mikä tekee siitä juhlijoiden unelmakohteen. Vierailijat matkustavat tänne joka puolilta maailmaa ja lekottelevat Agia Napan suosituimman turistinähtävyyden Nissin rannan rantatuoleilla. Tällä 500 metrin pituisella rannalla on oma minisaari, tai kreikaksi nissi. Laskuveden aikaan ihmiset pääsevät helposti hiekkaista siltaa pitkin saarekkeelle. Nissinin rannalla on runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia ja paikkoja löhöillä ja rentoutua. Nissi Bay Beach -baari on maailmankuulu sen vaahtobileiden ja DJ:n jammaussessioiden vuoksi. Nissinin rannan itäpuolella on Vathia Gonia tai Sandy Bay. Täällä kävijät voivat löytää samanlaatuista hienoa hiekkaa kuin Agia Napassa, jonka vuoksi paikka on täynnä suuria nuorisoväkijoukkoja. Sandy Bay on ihanteellinen perheille ja heille, jotka haluavat rentoutua veden äärellä hyvän kirjan kanssa. Jos et halua lähteä ottamaan aurinkoa kauas kaupungin keskustasta, kokeile Grecian Bayn rantaa, joka tunnetaan myös nimellä Glyko Nero ja Harbor Beach. Täältä löydät kaikki kaupungin modernit mukavuudet vain muutaman askeleen päässä mereltä. Agia Napa on erinomainen kohde päiväretkille. Alue on täynnä ravintoloita ja tarjoaa kaikenlaisia vesiurheiluaktiviteettejä, kuten sukellusta. Parasta on, että se sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Larnakasta. Agia Napassa on vain vähän varsinaisia nähtävyyksiä ja maamerkkejä, mutta tärkeimpiä ovat 1500-luvun luostari, Kap Grecon luonnonpuisto ja satama. Silti myös perheet ovat tyytyväisiä tähän Kyproksen lomakohteeseen. Agia Napalla on nykyaikainen vesipuisto ja pysyvä huvipuisto, sekä korkein sinisen lipun rantojen määrä. Agia Napan rannat, joissa on pehmeä valkoinen hiekka ja kimaltava vesi, ovat melkein pelkästään matkan arvoisia saarelle!

  Choirokoitia

  Choirokoitian neoliittinen asutusalue noin vuodelta 6800 eaa on yksi tärkeimmistä esihistoriallisista kohteista Välimeren itäosassa. Sen jäänteet ja kaivauksien löydökset ovat kertoneet paljon ihmisyhteiskunnan kehityksestä tällä alueella. Se sijaitsee Larnakan alueella 35 kilometriä kaupungista ja noin 6 kilometriä Kyproksen etelärannikolta kukkulan rinteillä, joka on osittain liitetty Maronin joen silmukkaan. Vanha kylä kattaa noin 3 hehtaaria suuren alueen, joka on ensimmäinen ihmisen asuttama alue saarella ja edustaa Kyproksen neoliittista aikakautta. Kaivaukset ovat osoittaneet, että asuinalue koostui pyöreistä taloista, joilla oli litteät katot ja jotka oli rakennettu kivestä. Kukkulan huipulla on löydetty monimutkainen arkkitehtuurijärjestelmä, joka johtaa kylään. Talot kuuluivat sekä eläville että kuolleille, jotka haudattiin kuoppaan lattian alle. Kaivauksissa on löydetty kivityökaluja, luisia työkaluja, kiviastioita, kasvien ja eläinten jäänteitä, sekä kivestä tehdyt antropomorfiset hahmot, jotka yhdessä hautajaisten rituaalien kanssa osoittavat monimutkaisten uskomusten olemassaolon. Vuonna 1998 Choirokoitiasta tuli Unescon maailmanperintökohde. Esiin kaivetut neoliittiset rakenteet ovat merkittävässä kunnossa, mutta jotta kävijät saisivat entistä selkeämmän kuvan siitä, miltä ne näyttivät ennen, paikalle on rakennettu viisi jäljennöstä. Ne rakennettiin hyvin paljon samalla tavalla kuin alkuperäisasukkaat rakensivat, ilman nykyaikaisia työkaluja. Alue on avoinna yleisölle päivittäin ja paljon työtä on tehty alueella vierailun helpottamiseksi. Kylä on myös kasvava kohde agroturismille sen kauniiden kivi- ja puurakennusten ansiosta. Erityisen suosittuja ovat paikallisen korinvalmistajan Petros Nicolaoun työpaja, kunnostettu vanha oliivimylly ja kuningatar Rigainan työpajat. Kylästä löytyy myös merkittävä bysanttilainen kirkko Panagia tou Kambou, joka on hienosti koristeltu goottilaisilla elementeillä.

  Léfkara

  Lefkaran vuoristoinen kylä on jaettu Pano Lefkaraan ja Kato Lefkaraan (korkeampi ja alempi Lefkara), ja se on maailmankuulu perinteisestä pitsikirjonnasta. Kylä sijaitsee Troodosin vuoren juurella kaakkoisosassa, 650 metriä merenpinnan yläpuolella ja 43 kilometrin päässä Larnakasta. Kylä sai nimensä alueen kalkkikivestä Lefka Ori. Kylän luonne on hyvin viehättävä sen kapeilla, mutkittelevilla kaduilla ja vanhoilla, perinteisillä terrakottakattoisilla rakennuksilla. Kylän naiset istuvat usein viehättävien kotiensa ulkopuolella ja luovat maailmankuulua "Lefkaritikan" pitsikirjontaa, jota on tehty kylässä venetsialaisista ajoista lähtien ja on Unescon maailmanperintöluettelon listalla. Vierailijat voivat oppia kaiken pitsistä ja kylän toisesta taidosta, hopeafiligraanityöstä Lefkaran käsityökeskuksessa, museossa sekä erilaisissa työpajoissa. Kylän muiden mielenkiintoisten kohteiden joukosta löytyy perinteisen kirjonnan museon vanha suihkulähde, vanha oliivimylly ja Oliva Terra - Ktima Sofokleous, jossa voit kävellä oliivipuutarhojen läpi ja oppia kaiken saaren oliiviöljystä. Kylässä on myös kauniita ja vanhoja kappeleita, kuten Timios Stavrosin kirkko ja Archangelos Michailin kappeli Kato Lefkarassa, jossa on vanhoja freskoja. Suosittu vuosittainen Lefkaran festivaali järjestetään elokuussa, ja siihen kuuluu musiikkia, tanssia, teatteria ja käsityönäyttelyitä koskevia ohjelmia. Kylä on myös yksi saaren seitsemän viinireitin pysäkeistä, joka kattaa vuoristoisen Larnakan - Lefkosian alueen. Mielenkiintoinen retki Lefkaraan sisältyy Free Winter Experiences -ohjelmaan ja tarjoaa kävijöille runsaasti aikaa tutustua kylän mutkikkaisiin katuihin jalkaisin. Nauti panoraamanäkymistä ja tutustu ainutlaatuisiin käsitöihin ja niiden historiaan.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Kyproksella on mielenkiintoinen historia, joka on vaikuttanut merkittävästi Larnakan kaupunkiin. Muinaisina aikoina Larnaka tunnettiin nimellä Kition, ja uskotaan, että Nooan pojanpoika Khittim perusti ensimmäisen asutuksen noin 6000 vuotta sitten. Kaupungin nykyaikainen nimi, joka tarkoittaa arkkuja kreikaksi, johtuu monista hautauspaikoista, jotka löytyvät Kitionin asutusalueilta. Vaikka muut Kyproksen asutusalueet hylättiin myöhemmin, Larnaka kehittyi kaupungiksi sen esi-isien vuoksi, jotka asuivat siellä jatkuvasti. Arkeologisesti varhaisimmat löydöt jäljittävät Larnakan historian mykeneläisille ajoille. Aikanaan kaupunki oli suuri foinikialaisten hallitsijoiden siirtomaa, mutta se saavutti todellisen asemansa hellenistisen ajanjakson aikana. Mykeneläiset kreikkalaiset muodostivat Kition valtakunnan 1200-luvulla, jonka aikana se oli merkittävä satamakaupunki ja kuparin kauppias. Tämän valtakunnan kukoistus näkyy löytyneistä Cyclopean muureista ja Mycenaean temppeleistä.

  Koska Larnaka sijaitsee erinomaisella paikalla Välimeren alueella, se on aina vetänyt puoleensa lukuisia hallitsijoita. Kypros on ollut monien valloittajien armoilla, saarta ovat muun muassa hallinneet kreikkalaiset, persialaiset, egyptiläiset, roomalaiset, bysantit, ottomaanit, frankit, venetsialaiset, turkkilaiset ja brittiläiset hallitsijat. Tärkein syy hyökkäykselle Larnakan kaupunkiin johtui sen sijainnista satamakaupunkina, sekä mineraalien ja muiden resurssien rikkauden vuoksi. Vaikka useat eri hallitsijat hyökkäsivät Larnakaan, yksi tärkeimmistä olivat bysantilaiset. Historiallisesti he jättivät jälkeensä monia jäänteitä ja muistomerkkejä, kuten pyhän Lasaruksen basilikan. Tänä aikana kaupunki oli vakaa ja menestyvä, ja he kävivät kauppaa muun Euroopan kanssa. Kun ottomaanit saapuivat Larnakaan, kaupungista tuli tärkeä diplomaatti- ja kaupallinen keskus Kyproksella. Brittiläisen hallinnon aikana noin 82 vuoden ajan kaupunki kasvatti omaa identiteettiään, nopean kehityksen vuoksi moderni Kypros alkoi muodostua. Brittien hallinto jatkui siihen asti, kunnes turkkilaiset hyökkäsivät Kyprokselle vuonna 1974.

  Tämän päivän paikalliset ovat kehittäneet nykyaikaisen kaupungin, mutta he kuitenkin pitävät edelleen kiinni monista perinteistä, vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisestä suhtautumisestaan vierailijoihin. Kaupunki on tunnettu kauniista puhtaista rannoistaan, erinomaisesta ruoasta ja vilkkaasta yöelämästä. Larnaka on jaettu kahteen osaan, vanhempaan kaupungin keskustaan ja rannalla sijaitsevaan hotelli- ja ravintola-alueeseen, joka tunnetaan nimellä Phinikoudes. Kyproksen pituus on vain 240 km ja leveys 100 km. Larnakan ilmasto on sama kuin koko Kyproksella. Ilmasto on tyypillinen Välimeren alueelle ja sillä on merkittäviä eroja vuodenaikoina. Kesät ovat erittäin lämpimiä ja kuivia ja talvet ovat sateisia ja leutoja. Matkailijat voivat nauttia pitkistä kuumista kesistä toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin ja lyhyistä kuivista talvista joulukuusta helmikuuhun. Kyproksen rannat ovat Välimeren puhtaimpia ja turvallisimpia, ja koko saaren keskimääräinen vuotuinen lämpötila on 20°C.

  Matkustaminen Larnakassa

  Larnaka on suhteellisen pieni kaupunki ja liikkuminen on helppoa jopa jalkaisin, mutta täältä löytyy myös muutamia julkisen liikenteen vaihtoehtoja. Autonvuokraus Larnakasta on hyvä vaihtoehto, jos haluat nähdä kaupungin lisäksi myös muita upeita kohteita Kyproksen saarella. Itse kaupungissa kuitenkin suosittelemme auton jättämistä parkkiin. Pienen kokonsa takia Larnakassa on tarjolla lukuisia linja-autolinjoja, muttei metroja eikä raitiovaunuja. Paikalliset linja-autot kulkevat säännöllisesti matkailualueiden ja vanhan sataman välillä, ja kaupungissa on myös säännöllistä liikennettä Kourioniin ja Kolossiin paikalliselta linja-autoasemalta. Suosituimmilla reiteillä linja-autot liikennöivät 15 minuutin välein päivän aikana ja 30 minuutin välein iltaisin. Vähemmän keskeisillä linja-autoreiteillä liikennöidään tätä harvemmin. Linja-autojen aikataulu riippuu kaudesta ja päivitetyt aikataulut voit löytää verkkosivuilla. Voit ostaa kerta-, päivä-, viikko- ja kuukausilippuja. Lippuja voi ostaa suoraa kuljettajalta.

  Taksit

  Kaupungissa taksit ovat laajasti saatavilla 24 tunnin ajan joko kaduilta, taksiasemalta tai voit varata itsellesi taksin puhelimitse. Taksit ovat yleensä moderneja, ilmastoituja ajoneuvoja, ja tavallisesti mukavia. Kuljettajien on käytettävä taksamittaria. "Taksin jakaminen", joka on yleistä Kreikan kaupungeissa, kuten Ateenassa, ei ole sallittua Kyproksella. Taksinkuljettajat ovat yleensä kohteliaita ja avuliaita. Takseja on saatavilla myös jopa 8 tai 16 hengelle.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Larnakan turisti-info

  Takaisin alkuun