Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LIETTUA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Liettua - Parhaat hinnat Auto Europella

  Auto Europe on noussut yhdeksi maailman johtavimmista autonvuokrauksen välittäjistä maailmalla ja meillä on jo 60 vuoden kokemus alalta. Yhteistyö suurten ja paikallisten autovuokraamojen kanssa takaa meille sen, että voimme tarjota sinulle juuri matkallesi sopivimman auton edulliseen hintaan. Autonvuokraus Liettuasta onnistuu helposti ja nopeast uudistuneiden nettisivujemme kautta. Käy tutustumassa tarjouksiimme ja valitse haluamasi auto lentokentältä, rautatieasemalta tai joistakin lukuisista kaupunkitoimistoistamme.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Liettua on pieni maa, vaikka onkin naapurimaitaan Viroa ja Latviaa suurempi, voit helposti sisällyttää samaan lomaan elämyksiä niin kaupungissa kuin luonnossakin. Autonvuokraus Liettuassa lomallasi aloittaa matkasi vaikkapa pääkaupungista Vilnasta. Katukahviloista ja eläväiltä markkinoilta voit lyhyessä hetkessä vaihtaa maisemat luontoretkeen jossakin maan monista luonnonpuistoissa tai pyöräilyyn merenrannan reiteillä. Liettua on Baltian maista suurin ja tekemistä löytyy kaikille, löhöile kauniilla hiekkarannoilla, lähde shoppailemaan lukuisiin pikkuputiikkeihin ja ostoskeskuksiin suurkaupungeissa tai lähde elämysmatkalle Liettuan koskemattoman luonnon keskelle.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Liettuassa on oikeanpuoleinen liikenne.
  • Yleiset nopeusrajoitukset taajamissa ovat 50 km/h ja maanteillä 90 km/h. Moottoriteillä nopeusrajoitus on talvisin 110 km/h ja kesäisin 130 km/h.
  • Promilleraja Liettuassa on 0,4.
  • Kuljettajan ja kaikkien matkustajien on kiinnitettävä turvavyönsä ajon ajaksi.
  • Matkapuhelimen käyttö ajaessa on sallittu vain hands free -laitteella.
  • Liettuassa talvirengaspakko on 10.11.-31.3.
  • Liettuan valtatiet ovat hyvässä kunnossa ja tieverkosto on laaja ja opastus on melko selkeää.
  • Via Baltica moottoritie on maksuton henkilöautoille.
  • Moottori- ja pääteiden varsilla löytyy huoltoasemia suhteellisen tiheään. Osa niistä on auki 24/7. Yöaikaan pienemmillä asemilla joskus joudut ensin maksamaan polttoaineen tiskillä ja voit tankata sen jälkeen. Luottokortit kelpaavat useimmissa paikoissa maksuvälineenä.

  Käy lukemassa meidän Liettuan kuljettajan oppaaseen lisätietoja varten ajamisesta Liettuassa.

  Tiemaksut

  Liettuassa ei peritä tiemaksuja henklöautoista tai moottoripyöristä. Sen sijaan paketti-, kuorma- ja linja-autoilta peritään maksu maksutarralla.

  Ikävaatimukset

  Useimmissa autovuokraamoissa Liettuassa vaaditaan kuljettajalta vähintään 21 vuoden ikää. Tarkista kuitenkin sivuiltamme ja varausvahvistuksesta paikallisen autovuokraamon ikävaatimukset etukäteen, sillä ne vaihtelevat eri vuokraamojen välillä. Alle 24 vuotiaiden kuljettajien on myös maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Valuutta

  Liettuan valuutta on liti (litas, LTL). Luottokorteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista ja pankin tiskiltä, seteleitä voi vaihtaa pankeissa ja valuutanvaihtopisteissa sekä Snoras-pankin "pankkikioskeissa". Kaupungeissa vaihtopisteitä on runsaasti ja korteilla voi maksaa useissa paikoissa, mutta kannattaa kuitenkin pitää myös käteistä mukana.

  Aikaero

  Liettuassa kellonaika on sama kuin Suomessa. Kesä- tai talvikaiaan siirrytään samoin kuin Suomessa.

  Sanakirja

  Liettua on balttilainen ja maan virallinen kieli. Naapurimaassa Latviassa puhutaan sen lähintä sukukieltä latviaa. Kieli on saanut suuria vaikutteita myös Puolasta. Rakenteeltaan se muistuttaan suomen kieltä ja ääntäminen on suomalaisille yleensä suht helppoa. Liettuan kielen aakkosista löytyy muutama kirjain, joita ei Suomessa ole ja esimerkiksi suomen kielestä puuttuvat vokaalit lausutaan pitkinä.

  Hyvää päivää - Labas
  Hei - Sveikas
  Näkemiin - Sudie
  Hyvää yötä - Labos nakties
  Mitä kuuluu? - Kaip tu gyveni?
  Kyllä - Taip
  Ei - Ne
  Kiitos - Aciu
  Ole hyvä - Nera uz ka
  En ymmärrä - As ne suprantu
  Apua - Gelbekite
  Varo - Atsargiai
  Olen eksynyt - As pasiklydau
  Paljonko tämä maksaa? - Kiek tai kainuoja?
  Rengasrikko - Pradurimas
  Huoltoasema - Degaliné

  Verkkovirta

  Verkkovirta ja pistokkeet ovat Liettuassa samat kuin Suomessa, 240 V, 50Hz.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomen matkustajilla tulee olla aina mukanaan voimassaoleva matkustusasiakirja (passi tai kuvallinen henkilökortti). Suomalainen ajokortti ei kelpaa henkilötodistukseksi. Suomen suurlähetystö on maan pääkaupungissa Vilnassa ja voit ottaa sinne yhteyttä ongelmatilanteissa tai mikäli sinulla on kysyttävää. Kunniakonsulaatit löytyvät Juodkrantesta ja Kaunasista.

  Suomen suurlähetystö Vilna
  Embassy of Finland
  K. Kalinausko g. 24, 2nd floor
  LT-03107 Vilnius, Lithuania
  Puhelin: +370 5 266 80 10
  Sähköposti: sanomat.vil@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Liettuan turisti-info